1、 阅读理解AAmong all the fast growing science and technology, the research of human genes, or biological engineering as people call it, is drawing more and more attention now. Sometimes it is a hot topic discussed by people.The greatest thing that gene technology can do is cure serious diseases that doct
2、ors at present can almost do nothing with, such as cancer and heart disease. Every year, millions of people are murdered by these two killers.And to date, doctors have not found an effective way to cure them. But if the gene technology is applied, not only these two diseases can be cured completely,
3、 bringing happiness and more living days to the patients, but also the great amount of money people spend on curing their diseases can be saved, therefore it benefits the economy as well.In addition, human life span(寿命) can be prolonged.Gene technology can help people to give birth to more healthy a
4、nd clever children.Some families, with the English imperial(皇家的) family being a good example, have hereditary diseases. This means their children will for sure have the family diseases, which is a great trouble for these families.In the past, doctors could do nothing about hereditary diseases. But g
5、ene technology can solve this problem perfectly. Scientists just need to find the wrong gene and correct it, and a healthy child will be born.Some people are worrying that the gene research can be used to manufacture human beings in large quantities.In the past few years, scientists have succeeded i
6、n cloning a sheep, therefore these people predict that human babies would soon be cloned. But I believe cloned babies will not come out in large quantities, for most couples in the world can have babies in very normal ways. Of course, the government must take care to control gene technology.【解题导语】本文
7、介绍了基因技术带来的好处。1What does “them” in the second paragraph refer to?APeople with cancer or heart disease.BMillions of people with serious diseases.CSome diseases doctors can do nothing with.DThe two illnesses of cancer and heart disease.D解析:代词指代题。根据上文“such as cancer and heart disease”可知答案为D。2What can ge
8、ne technology do according to Paragraph 3?AIt can help the English imperial family out.BIt can be used to clone human babies.CIt can help people to give birth to a baby.DIt is likely to treat hereditary diseases.D解析:推理判断题。通读第三段可知本段是关于基因被应用于治疗家族遗传病。3What are people worried about according to the pass
9、age?AHuman babies may be cloned in a large scale.BHealthy human babies will soon be cloned.CScientists may well find the wrong genes.DThe government may not control gene techs.A解析:细节理解题。根据最后一段首句“Some people are worrying that the gene research can be used to manufacture human beings in large quantiti
10、es.”可知,人们担心人类婴儿可能被大规模克隆。4This passage is mainly written to _Ashow gene technology will benefit peopleBshow gene technology will do harm as wellCtell that gene technology is a hot topicDtell that gene technology is growing fastA解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述基因技术对人类的好处。BSmoking is harmful. But as soon as you
11、quit the habit, everything will be OK, right?Wrong. New research has found that even if you give up smoking, the damage it has done to your genes(基因) will stay there for a much longer time. In the research, a team of US scientists studied the blood of 16,000 people. Among them, some were smokers, so
12、me used to smoke, and the rest were nonsmokers. Scientists compared their genes and found that more than 7,000 genes of smokers had changeda number that is onethird of known human genes.According to NBC News, both heart disease and cancer are caused by genetic changes. Some people may have had the c
13、hanges when they were born, but most people get them in their daytoday lives while doing things like smoking.When you stop smoking, a lot of these genes will return to normal within five years.This means your body is trying to heal(治愈) itself of the harmful effects of smoking. But the changes in som
14、e of the genes stay for longer. They can stay for as long as 30 years. Its almost like leaving a footprint on wet cement(水泥)it will always be there, even when youve walked away and when the cement becomes dry.Although the study results may make people unhappy, there is a bright side:the findings cou
15、ld help scientists invent medicine to treat genetic damage caused by smoking or find ways to tell which people have heart disease or cancer risks.【解题导语】新的调查研究发现,由于吸烟而引起的基因突变在戒烟后并不会马上消失,而是会在体内保留一段时间,这些基因突变大部分会在五年内恢复正常,但有一些甚至三十年都不会恢复。5The function of Paragraph 1 is to _Ashow the main idea of the passa
16、geBgive an exampleCmake an argumentDintroduce the topic of the passageD解析:篇章结构题。第一段提出了这样一个问题:“吸烟是有害的,但是只要你戒烟,一切都会恢复正常,对吗?”第二段给出了回答,接着下文便从一些调查研究的结果开始解释这个问题。文章围绕这一问题展开,所以第一段的作用是引出本文的主题。故选D。6Most genetic changes happen because of _Apeoples condition at birthBpeoples bad living habitsCenvironmental poll
17、utionDheart disease and cancerB解析:细节理解题。根据第三段第二句可知,一些人的基因突变是生下来就有的,但大部分人的基因突变是由于日复一日地做一些(有害身体的)事,比如吸烟,而积累下来的。故选B。7The underlined word “it” in Paragraph 5 refers to _Athe genetic changeBthe cementCthe harmful effectDthe footprintD解析:代词指代题。根据画线词所在句可知,这就像在水泥上留下的脚印即使你走开,即使水泥变干的时候,脚印将一直留在那里。故it指代“脚印”。8Wh
18、ich of the following statements is TRUE?AThe findings are the fruit of more than three yearsresearch.BThe findings have prevented more people from starting smoking.CThe findings help to find cures for genetic damage caused by smoking.DThe findings offer evidence that a damaged gene can heal itself.C
19、解析:推理判断题。根据最后一段的“the findings could help scientists invent medicine to treat genetic damage caused by smoking”可知,这些发现有助于科学家发明用于治疗由于吸烟引起的基因破坏的药物。故选C。 完形填空The tourist bus winded its way into a mountainous area. When it was _1_ to make a turn, two passengersa _2_ of young loverswere so attracted by the
20、 beautiful scenery that they _3_ a stop to get down.They were left behind and the bus went _4_. Suddenly they heard a loud boom _5_ of the road. It was a huge rock rolling down in the landslide that hit the bus and fell with it into a deep valley. The lovers were greatly _6_ by the news that no pass
21、engers on board _7_. When they calmed down they _8_ and expressed their feelings in a few words.The above story was told by a guide when we were riding a tourist _9_ to a scenic mountain. He asked us to guess what the lovers said _10_ after the disaster that they had narrowly escaped.Often we read r
22、eports about traffic accidents, among which there were _11_ ones who missed the bus and _12_ the disaster. Those people usually said with a sigh of _13_, “Fortunately I was not on board.” On our bus the passengers _14_ to the guide were various.But the answer was quite out of our expectation. “If we
23、 hadnt got down and _15_ the bus, it would have _16_ the dangerous spot and all the passengers would have survived.”The story passed from person to person as a sort of wit test, but I think _17_. It actually serves as a(n)_18_ of a persons mind. I pay my heartfelt respect to the couple who, instead
24、of feeling lucky, _19_ themselves for causing the loss of lives. People all have heart for _20_, but it is often a flashing thought across ones mind that decides whether it is good or evil(邪恶的)【解题导语】这是一篇夹叙夹议文。一对恋人在旅途中要求下车,后来旅游车被落石击中滚落山谷,车上无人生还。旁人听了这个故事感叹这对恋人的运气好,而这对恋人却觉得是自己要下车耽误了时间才导致车祸发生的。由此作者认为:慈悲
25、之心,虽然人皆有之,但善恶之分,往往系于一念。1A.readyBtimeCasked DaboutD解析:be about to do sth.意为“正要做某事”。2A.couple BgroupCparty DrowA解析:由下文可知这里指一对年轻情侣,故选A项。3A.got to Bcalled forCcaught sight of Dlooked forB解析:当旅游大巴进入山区的一个拐弯处时,车上的一对情侣被窗外的美景所吸引,便要求司机停车。get to到达;call for要求;catch sight of看到;look for寻找。4A.away BinCon DbyC解析:他们
26、下车后,巴士继续前行。go on继续。5A.along BaheadCacross DoppositeB解析:根据上下文可知,他们下了车后大巴继续朝前方行驶,故他们听到路前方轰隆一声巨响。6A.shocked BscaredCmoved DconfusedA解析:此处指他们得知车上乘客无一生还的消息后感到非常震惊。be shocked by对感到震惊。7A.died BsavedCsurvived DwitnessedC解析:由下文内容可知选C项。8A.shouted BscreamedCfought DsighedD解析:根据下文中的“Those people usually said wi
27、th a sigh.”可知此处表示这对情侣平静下来之后叹了口气。9A.car BbikeCroad DbusD解析:根据设空前的a guide和tourist及设空后的a scenic mountain可知答案为bus。10A.immediately BevenConly DeverA解析:immediately after.在后立刻。此处指导游让大家猜测那对情侣幸免于难后所说的话。11A.lazy BselfishClucky DstrangeC解析:此处指交通事故中的幸存者。12A.missed BavoidedCcaused DremarkedB解析:由设空前的“missed the b
28、us”可知设空处指避免(avoided)了灾难。13A.sorrow BinnocenceCrelief DregretC解析:a sigh of relief松了一口气。14A.emotions BexpressionsCreplies DattitudesC解析:由第二段导游让大家猜测那对情侣在幸免于难后所说的话可知,此处指游客们对导游的回答。15A.caught BdelayedCmissed DtookB解析:由于那对情侣下车而导致了大巴行驶时间的延误。16A.seen BpassedCjumped DoverlookedB解析:设空处指大巴经过(pass)那个危险的地方。17A.otherwise BmoreCwhatever DseriouslyA解析:由but可知作者的观点与前文所述不同。otherwisedifferently。18A.examination BchangeCquality DstateA解析:由上文的wit test可知传播这个故事的人都把这件事看作是对智力的测试。而我则认为这是对人的心灵的考验,故选择A项。19A.thought BblamedCenjoyed DhelpedB解析:blame.for.因而责备。20A.happiness BexcuseChonor DmercyD解析:慈悲之心,虽然人皆有之,但善恶往往在一念之间。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有