1、高考资源网() 您身边的高考专家 品句填词1Unfortunately, while this sounds highly _ (吸引人的), it does not work.答案:appealing2Ive made a few minor _ (调整) to the plan in order that we can carry it out smoothly.答案:adjustments3They fell in love with each other on the train and got _ (结婚) in 2018.答案:married4Though very young,
2、the poor boy shouldered the _ (负担) of his family.答案:burden5Hobbes, like many of you, was a _ (有天赋的) student and he went to college.答案:gifted6I am determined to _ (达到) my goal at any cost.答案:attain7Mr. Smith _ (积累) a large fortune by selling oil and became a millionaire within less than five years.答案
3、:accumulated8(2017江苏卷)Were it not for the support of the teachers, the student could not _ (克服) her difficulty.答案:overcome9It seems that we value what we are trying to get more than what we _ (拥有) right now.答案:possess10You will be _ (惩罚) by the teacher if you cheat in the exam.答案:punished 单句改错1To th
4、eir deep sorrowful, there is nothing left except for ruins after the terrible earthquake. _ 答案:sorrowfulsorrow2(2017天津卷)Mr. and Mrs. Brown would like to see their daughter settle down, get marry, and have kids. _ 答案:marrymarried3All the tasks had been completed ahead of the time, so we decided to go
5、 abroad for holidays. _ 答案:去掉time前的the4On his arriving at his office, he got down to the work. _ 答案:去掉his或arrivingarrival5He punished for refusing to answer their questions yesterday. _ 答案:在punished前加was 课文语篇改错J. K. Rowling, the gifted creator of Harry Potter, came up the idea for Harry Potter while
6、 she was on a delayed train. She writes down her ideas on the back of a envelope. She then went to teach English in Portugal, where she continued to add flesh with the bones of the first Harry Potter story. It was only in 1997 when she completed the first Harry Potter story. Though Rowlings style ha
7、s been a target for some criticism, but they appeal to readers of all age and create a special literary bond between parents and children. It is claiming that they are responsible for a renewed interesting in reading. More to the pleasure of the schoolchildren, Harry Potter has become part of the sc
8、hool curriculum.答案:J. K. Rowling, the gifted creator of Harry Potter, came up the idea for Harry Potter while she was on a delayed train. She down her ideas on the back of envelope. She then went to teach English in Portugal, where she continued to add flesh the bones of the first Harry Potter story
9、. It was only in 1997 she completed the first Harry Potter story.Though Rowlings style has been a target for some criticism, they appeal to readers of all and create a special literary bond between parents and children. It is that they are responsible for a renewed in reading. to the pleasure of the
10、 schoolchildren, Harry Potter has become part of the school curriculum. 单句语法填空1I dont know why women should be associated _ weakness.答案:with2(2019辽宁师大附中高二期末)Weve tried to make the design of racing bicycles more _ (appeal) to young people.答案:appealing3My friend, Bob, takes possession _ most of the co
11、mpanys shares, and the rest are _ the possession of other workers.答案:of;in4(江苏卷)Some schools will have to make _ (adjust) in agreement with the national soccer reform.答案:adjustments5(2016上海卷)But like so many other things, it is only too much stress _ does you harm.答案:that6. _ (burden) with a bill fo
12、r $5,000, Tom has taken another job during his spare time.答案:Burdened7(四川卷)Brian is _ (gift) in writing music; he is very likely to be a Beethoven.答案:gifted8He carries the heavy burden of his family and sometimes he feels its impossible _ (overcome) such pressure.答案:to overcome9A study has set out _
13、 (examine) whether giving up smoking affects memory.答案:to examine10(2017天津卷) I _ (drive) down to London when I suddenly found that I was on the wrong road.答案:was driving 阅读理解Success is often measured by the ability to overcome adversity(逆境)But it is often the belief of others that gives us the coura
14、ge to try.JK.Rowling, author of the Harry Potter book series,began writing at age 6.In her biography(传记),she remembers with great fondness when her good friendSean became the first person to encourage her and help her build the confidence that one day she would be a very good writer.“He was the firs
15、t person with whom I really discussed my serious ambition(志向) to be a writer.He was also the only person who thought I was bound to(注定) be a success at it, which meant much more to me than I ever told him at the time.”Though there were many difficulties,Rowling continued her writing,particularly fan
16、tasy stories.But it wasnt until 1990 that she first came up with the idea about Harry Potter.As she recalls(回忆), it was on a long train journey from London to Manchester that “the idea of Harry Potter simply fell into my head.To my great disappointment, I didnt have a pen with me, and I was too shy
17、to ask anybody if I could borrow one.I think, now, that this was probably a good thing,because I simply sat and thought, for four (delayed train) hours, and all the details came up in my brain,and this thin,blackhaired,bespectacled(戴眼镜的) boy who didnt know he was a wizard became more and more real t
18、o me.”That same year, her mother died after a tenyear fight with serious diseases, which deeply affected her writing.She went on to marry and had a daughter, but separated from her husband shortly afterwards.During this time,Rowling was diagnosed with depression.Unemployed, she finished her first no
19、vel in area cafes, where she could get her daughter to fall asleep.After being refused by 12 publishing houses,the first Harry Potter novel was sold to a small British publishing house.Now with seven books that have sold nearly 400 million copies in 64 languages, JK.Rowling is the highest earning no
20、velist in history.And it all began with her friends encouragement as well as her ambition to write.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文,主要讲述了哈利波特的作者J.K.Rowling的成功之路。1Who believed JK.Rowling was to be a good writer?AHer friend Sean.BHer mother.CHer daughter. DHer husband.A解析:细节理解题。根据第三段中的“He was also the only person who
21、 thought I was bound to(注定) be a success at it”可知,J.K.Rowling的好朋友Sean相信有一天她会成为一个很好的作家,故A项正确。2Rowling first came up with the idea about Harry Potter _Aat the age of 6Bon a train journeyCafter her mothers deathDin her secondary schoolB解析:细节理解题。根据第四段中的“it was on a long train journey from London to Manc
22、hester that the idea of Harry Potter simply fell into my head.”可知,J.K.Rowling最初有哈利波特的想法是在伦敦到曼彻斯特的火车上,故B项正确。3She felt disappointed on the train because _Aher train was delayed for four hoursBshe didnt have a pen with herCher mind suddenly went blankDno one would offer her helpB解析:细节理解题。根据第四段中的“To my
23、great disappointment, I didnt have a pen with me,”可知,J.K.Rowling失望的是自己当时没有带笔,故B项正确。4It can be concluded from Paragraphs 5 and 6 that Rowling is _Aopenminded BwarmheartedCgoodnatured DstrongwilledD解析:推理判断题。根据第五、六段的描述可知,J.K.Rowling先后经历了母亲的离世、与丈夫离婚、抑郁、失业等不幸的事情,但她仍然坚持写作,由此可知,她是一个意志坚定的人,故D项正确。 完形填空One af
24、ternoon I toured an art museum while waiting for my husband to finish a business meeting. I was looking forward to a quiet view of the masterpieces(杰作)A young couple _1_ the paintings ahead of me chatted _2_ between themselves. I watched them for a moment and _3_ the lady was doing all the talking.
25、I admired the mans patience for _4_ her constant flood of words. Annoyed by their noise, I moved on.I met them several times as I moved through the various rooms of art. _5_ I heard her constant flood of words, I moved away _6_I was standing at the counter of the museum gift shop making a _7_ when t
26、he couple approached the exit. Before they left, the man _8_ his pocket and pulled out a white object. He extended(展开) it into a long walking stick and then _9_ his way into the coatroom to get his wifes jacket.“Hes a _10_ man,”the clerk at the counter said.“Most of us would _11_ if we were blinded
27、at such a young age. During his recovery, he made a _12_ that his life wouldnt _13_So, as before, he and his wife come in whenever theres a new art show.”“But what does he get out of the art?”I asked.“He cant see.”“Cant see?Youre _14_He sees a lot. _15_ than you or I do,”the clerk said.“His wife _16
28、_ each painting so he can see it in his head.”I learned something about patience, courage and love that day. I saw the _17_ of a young wife describing paintings to a person without _18_ and the courage of a husband who would not _19_ blindness to change his life. And I saw the love _20_ by two peopl
29、e as I watched this couple walk away with their arms intertwined(交缠)【解题导语】丈夫失明了,可是这并没有阻止他对生活和艺术的热爱和追求。每次有美术展的时候,妻子总是耐心地向丈夫描述作品的细节,帮助丈夫理解画作。1A.viewingBjudgingCnoticing DmeasuringA解析:去美术馆应该是去“观赏”绘画作品。此处指在作者前面观看画作的年轻夫妇。2A.continuously BcarelesslyChardly DexcitedlyA解析:根据下文的constant flood of words可知,此处指这
30、对年轻夫妇“不断地”在说话。3A.required BdecidedCblamed DannouncedB解析:作者看了他们一会儿,然后“断定”是那位妻子一直在说话。4A.coming up with Badding up toCputting up with Dliving up toC解析:那位男士能“忍受”妻子滔滔不绝的话语,作者非常钦佩他的耐心。put up with意为“忍受”。5A.As though BNow thatCEach time DEver sinceC解析:作者“每次”听到那位妻子滔滔不绝的话语就迅速离开。此处Each time引导时间状语从句。6A.frequent
31、ly BconstantlyCgradually DquicklyD解析:作者不喜欢那位妻子如此话多,因此每次听到她滔滔不绝的话语就“迅速”离开。7A.difference BdealCfortune DpurchaseD解析:根据空前的“gift shop”可知,作者应该是在美术馆礼品店的柜台前买东西。make a purchase意为“购物”。8A.looked into Bgot intoCreached into Dbroke intoC解析:根据空后的“pulled out”可知,此处指那位男士把手“伸进”口袋里,取出一个白色的东西。9A.pushed BtappedCfought
32、DforcedB解析:句意:他把它展开成为一根长长的手杖,点着地去衣帽间取他妻子的夹克。tap意为“轻敲”。10A.brave BluckyCcold DcleverA解析:根据该段中店员的话可知,此处指那位男士是一个“勇敢的”人。11A.make up Bgive upCwake up Dturn upB解析:句意:如果我们这么年轻就失明了,我们大多数人都会“放弃”。12A.discovery BcomplaintCpromise DcontributionC解析:句意:在他康复期间,他承诺他的生活不会因此而改变。make a promise意为“许诺”。13A.change Bcontin
33、ueCreturn DendA解析:那位男士承诺自己的生活不会因失明而“改变”。下文的“blindness to change his life”是提示。14A.right BcarelessCfoolish DwrongD解析:根据空后的“He sees a lot.”可知,店员否定了作者的话,说作者错(wrong)了。15A.Less BBetterCWorse DMoreD解析:该空承接空前的内容,因此这里指“他比你或我看到的都要多”。16A.describes BdrawsCtouches DpraisesA解析:那位男士失明了,因此应该是他的妻子给他“描述”每一幅画作。17A.wis
34、dom BpatienceCcourage DfaithB解析:根据上一句中的“patience”可知,此处指作者看到一位妻子为失明的丈夫描述每幅画作时的“耐心”。18A.thought BhearingCemotion DsightD解析:由上文可知,那位男士失明了,因此这里应该用sight。19A.refuse BinviteCallow DforceC解析:根据第五段第三句他的承诺和最后一段第一句中的“courage”可知,作者看到了那位男士不“让”失明改变其生活的勇气。20A.expected BsharedCreceived DimaginedB解析:当年轻的夫妇离开时,作者看到了两个人所分享的爱。- 9 - 版权所有高考资源网
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有