1、课时跟踪训练(41)基础夯实.单词填空1As a matter of fact, your opinion will not _(影响) my decision.2This _(事件) really let me know that I had a long way to go.3When he opened the schoolbag, he found that it _(包含) two books, a pen and an eraser.4The whole family have been _(搜寻)for the child since he got lost.5Due to th
2、e strict traffic regulations on drunken driving,the number of accidents from it has greatly _(减少)6Make the windows more _(安全的)than before in case the thief comes again.7He burst into _(笑声)when he heard the joke.8It is _(确定)that he will come to help you.9The _(重要性)of protecting the Tibetan antelopes
3、should be publicized.10He_(叮咬) by an insect in the garden when he was walking there.答案1affect2.incident3.contained4.hunting5decreased6.secure7.laughter8.certain9importance10.was bitten.单句语法填空1As you know,we should pay special attention to _(protect) these young trees from being damaged.2A growing nu
4、mber of fresh graduates find that _(employ) by a big company is increasingly difficult.3Be especially careful of information _(contain) in advertisements.4I would appreciate _ if you could give me some advice on how to get along well with my classmates.5With the governments aid, those _(affect) by t
5、he earthquake have moved to the new settlements.6To our _(relieve), the missing boy returned, safe and sound.7I suggested he work out a new plan but he didnt respond _ it.8On hearing the funny words from her daughter, she burst _ laughter.答案1protecting2.being employed3.contained4it5.affected6.relief
6、7.to8.into巩固提升.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2018年高考浙江卷)We have all heard how time is more valuable than money, but is it _1_ to have too much time?I _2_ back in high school I spent most of my day at school since I also _3_ a team sport. By the time I got home, I only had a few
7、hours to do my homework, and I had to do it _4_When I got into college, things _5_. I suddenly found myself out of class before noon time. Because of all this _6_time, there was no sense of _7_ to do my school work immediately. I was performing this action of waiting until it later became a_8_Once t
8、hat happened, I just kept _9_ my studying further and further back in my day. Then I got to the point where I was_10_ really late at night to get my work done.One day I _11_ a former classmate of mine who was _12_ a lot of money running a sideline(副业)Since his regular job was _13_,I asked him why he
9、 just didnt do his sideline fulltime. He said without the job, he would _14_ have too much time and would just do what I did back in _15_He said that if he _16_ the job, he would lose his _17_ to work and succeed.So, try _18_ your time with other work. This is why there is a _19_ that if you want so
10、mething done, ask a _20_ person to do it.1A.trueBfairCstrange Dpossible2A.remember B.admitC.understand D.expect3A.watched B.lovedC.coached D.played 4A.at last B.right away C.of course Das usual5A.happened B.repeatedC.changed D.mattered6A.extra B.difficultCvaluable Dlimited7A.duty BachievementC.urgen
11、cy D.direction 8A.burden B.relief C.risk D.habit9A.pushing B.taking C.setting D.calling10A.hanging out B.staying upC.jogging round D.showing off11A.met B.helpedCtreated D.hired12A.raising B.wastingC.demanding D.making13A.safe B.important Cboring D.rewarding14A.luckily B.hardlyC.hopefully D.simply15A
12、.childhood B.collegeC.town D.business16A.quit B.foundC.accepted D.kept17A.heart B.chanceC.drive D.way18A.saving B.filling upC.giving up D.trading19A.message B.storyC.saying D.fact20A.careful B.busyC.reliable D.kind答案与解析作者通过亲身经历告诉我们:拥有太多时间就会拖延做事情,时间紧迫反而能合理安排时间把事情做好。1. D考查形容词。A.true真实的;B.fair公平的;C.str
13、ange奇怪的;D.possible可能的。句意:我们都听说过时间比金钱更有价值,但是拥有的时间太多可能会把事情做好吗?表示“可能的”,表示作者的疑问,故选D。2. A考查动词。A.remember记得;B.admit承认;C.understand理解;D.expect期望。此处表示回忆起高中时自己的生活,表示“回忆起”是remember back,故选A。3D考查动词。A.watched观察;B.loved热爱;C.coached训练;D.played玩。此处指自从我进行团体体育锻炼后多数时间在学校,表示“进行体育锻炼”是play sport,故选D。4. B考查固定短语。A.at last
14、最后;B.right away立刻,马上;C.of course当然;D.as usual像往常一样。因为在校时间多,在家做作业的时间就少了,所以在家时必须马上写作业。下文do my school work immediately给了提示,故选B。5. C考查动词。A.happened发生;B.repeated重复;C.changed改变;D.mattered要紧。大学生活和高中生活不一样,所以说发生了改变。根据常识选C。6A考查形容词。A.extra额外的;B.difficult困难的;C.valuable有价值的; Dlimited有限的。此处指大学里有许多额外的时间,故选A。7. C考查
15、名词。A.duty责任;B.achievement成就;C.urgency紧急;D.direction方向。大学里没有马上做作业的紧迫感,与高中时抓紧时间做作业形成对比,故选C。8D考查名词。A.burden负担;B.relief救济;C.risk冒险;D.habit习惯。由于不急着写作业,所以后来就形成了等的习惯。故选D。9. A考查动词。A.pushing推;B.taking拿;C.setting放置;D.calling呼唤。与上文的waiting呼应,指形成等的习惯后,我就不断地把学习往后推,越推越远。根据常识也可知答案,故选A。10. B考查动词短语。A.hanging out挂出,常
16、去某处;B.staying up熬夜; Cjogging round慢跑;D.showing off炫耀。根据late at night可知是熬夜,此处指作业等到最后熬夜完成,故选B。11. A考查动词。A.met遇见;B.helped帮助;C.treated治疗;D.hired雇用。此处指遇到了以前的同学,根据句意选A。12D考查动词。A.raising举起;B.wasting浪费;C.demanding要求;D.making获得。此处指经营副业挣了许多钱,“挣钱”是make money,故选D。13C考查形容词。A.safe安全的;B.important重要的;C.boring无聊的;D.
17、rewarding有益的。因为他的常规工作是无聊的,所以作者建议他把副业作为全职工作。故选C。14D考查副词。A.luckily幸运地;B.hardly几乎不;C.hopefully有希望地;D.simply简单地。朋友说如果没有这个工作,很简单他就会有太多无聊的时间。根据句意可知选D。15B考查名词。A.childhood童年时期;B.college大学;C.town城镇;D.business商业。他就会像我大学时一样因为有太多的时间而不忙着做事,与上文内容呼应,故选B。16A考查动词。A.quit放弃;B.found发现; Caccepted接受; Dkept保持。如果他放弃工作,就会失去
18、工作和成功的动力。与作者的建议呼应,故选A。17C考查名词。A.heart心脏;B.chance机会;C.drive驱动力;D.way方法。此处指如果他放弃工作,就失去了紧迫感,就会失去工作和成功的动力。表示“动力”,故选C。18B考查动词。A.saving节约;B.filling up装满;C.giving up放弃;D.trading交易。句意:试着用其他工作装满你的时间,使自己忙起来。故选B。19C考查名词。A.message消息;B.story故事;C.saying谚语;D.fact事实。此处指if you want something done, ask a _20_ person
19、to do it.这句谚语,故选C。20B考查形容词。A.careful小心的;B.busy忙碌的;C.reliable可靠的; Dkind善良的。此处指如果你想做某事,请忙碌的人去做。忙碌的人会抓紧时间完成,不忙的人只会拖延时间。故选B。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Moving into a new home in a new neighborhood is an exciting experience. Of course, you want to make sure that you become an acceptable
20、and valuable part of your neighborhood, the easiest way to accomplish this is to make sure you conduct yourself as a good neighbor should. _1_Perhaps one of the most important things you can do as a good neighbor is to keep your property(房产) neat, clean, and in good repair. _2_ By choosing to keep t
21、he outside of the home in great shape, you will help to improve the look and feel of the area.Second, take the overall appearance of the neighborhood seriously. When going for a walk. Take a small garbage bag. _3_ This small act will let your neighbors know that you care about the area._4_ If a neig
22、hbor is going to be out of town, offer to collect mail and newspapers. If a neighbor suffers an illness, offer to do the grocery shopping. Let them know you are there to help in any way this acceptable, while still respecting the privacy of your neighbor._5_ By following the basic rules of respectin
23、g others, taking care of what belongs to you, and taking pride in the appearance of the neighborhood in general, you will quickly become a good neighbor that everyone appreciate.A. In general, keep an eye on their property while they are gone.BA good neighbor is also one who likes to help out in sma
24、ll ways.C. Being a good neighbor is more or less about considerate behavior.D. Sometimes neighbors may go to the supermarket together to do shopping.E. Should you come across waste paper thrown out of a passing car, pick it up.F. People tend to lake pride in keeping everything in their street fresh
25、and inviting.G. Here are a few tips to help you win over everyone in the neighborhood quickly.答案与解析怎样成为一个邻居都喜欢的人,作者给了几点建议。1. G考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲如果你想成为邻居中一个可以接受和有价值的部分,最简单的方法就是确保你的行为举止像一个好邻居。下文是具体做法,G项:这里有一些技巧,可以帮助你迅速赢得邻居的信赖。承上启下,故选G。2. F考查对上下文的理解和推理判断能力。本段介绍和邻居关系融洽最重要的是保持干净整洁的户内户外环境,F项中keeping eve
26、rything in their street fresh and inviting. 保持街上的一切新鲜和诱人,与本段意思一致,故选F。3. E考查对上下文的理解和推理判断能力。本段主要建议要重视社区的整体面貌,出门拿上一个垃圾袋,E项:遇到从路过的汽车里扔出的废纸,把它捡起来。与上句连接,是拿垃圾袋的作用。故选E。4. B考查对上下文的理解和推理判断能力。本段是建议用邻居可以接受的方式帮助他们,同时尊重邻居的隐私。B项:好邻居就是喜欢在小的方面帮助别人的人,符合本段内容,故选B。5. C考查对上下文的理解和推理判断能力。最后一段是总结,只要我们考虑周到,尊重他人,照顾好属于自己的东西,为周围的人感到自豪,很快就会成为一个大家都喜欢的好邻居。C项中considerate behavior是下文内容的概括,故选C。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有