ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:28 ,大小:540KB ,
资源ID:402776      下载积分:7 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-402776-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:UNIT 2 TRAVELLING AROUND PERIOD 1 .ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课件:UNIT 2 TRAVELLING AROUND PERIOD 1 .ppt

1、Unit 2Travelling AroundPeriod 1Reading and Thinking()语篇研读课自主素养储备.新词相知(一)连线相匹配的英语释义。applyrentamazingarrangementuniqueextremelyofficialdestinationadmirecontacta.extremely surprisingb.special or without equalc.the thing arranged or agreed to or an orderly groupingd.formal or a worker who holds an offic

2、ee.the place designed as the end or the endf.put into service or ask for sth.g.have admiration for or look at with respecth.keep in touch with or the state or condition of touchingi.to a high degree or with much respectj.let for money or a regular payment to a landlord for use(二)结合语境,从上面的方框中选择恰当的单词填

3、空。1.He takes up a _place in English literature.2.My father is _proud that I followed in his footsteps and became a lawyer.3.I made up my mind to _for a scholarship.4.For complete independence,you can _an apartment or house.5.They made an _to meet at the school gate at 3 pm.uniqueextremelyapplyrentar

4、rangement.短语熟记选择恰当的短语补全下列语境。apply for,take control of,other than,make up,focus on,look forward to,look through1.You must protect your personal information and _your account well.2.The old man wanted to see nobody _his grandson.3.Indeed I need to _a parking permit.4.The noise made it hard for me to _

5、work.take control ofother thanapply forfocus on5.The little girl is _her birthdays coming.6.Six women and nineteen men _the committee.7.I always _my homework carefully before I handed it in.looking forward tomake uplooked through课文浅触1.阅读课文Travel Peru,了解和明确Peru的地理位置、历史发展过程。Peru is a country _the Paci

6、fic coast of _with three main areas:_,_,_ land running along the coast,the Andes Mountains,and the Amazon Rainforest.In the _,Peru was the centre of the powerful ancient Inca Empire.The Inca emperor lived in the now-famous site Machu Picchu._ took control of Peru in the 16th century and ruled until

7、1821.onSouth Americanarrowdryflat1400s and 1500sSpain2.你能列举出几个著名的景点吗?Amazon Rainforest.Machu Picchu.Cusco.Lake Titicaca.Step 1Pre-readingLook at the following pictures and answer the question.探究素养提能1.Do you know what they are?Which country do they belong to?Picture A:_;it belongs to _.Picture B:_;it

8、 belongs to _.Picture C:_;it belongs to _.The Great WallChinaThe Eiffel TowerFranceThe PyramidEgypt2.Are you interested in travelling during your holiday?Why?_Yes,we are.Because it can relax our mind;let us know more about the history,customs,delicious food and clothes of other countries;it also can

9、 broaden ourhorizons;let us make more friends;avoid misunderstandings and so on.Step 2While reading.Skim the passage and answer the following questions.1.Whats Text 1 about?_2.What tourist attractions are mentioned in Text 2?_ Its about Perus location,history and language.Amazon Rainforest,Machu Pic

10、chu,Cusco and Lake Titicaca.Read the passage carefully and fill in the blanks below.PeruInformationlocationPeru is a country 1._the Pacific coast of 2._America with three main areas:3._,dry,flat land running along the coast,the Andes Mountains,and the Amazon Rainforest.historyIn the 1400s and 4._,Pe

11、ru was the centre of the 5._ancient Inca Empire.6._took control of Peru in the 16th century and ruled until 1821.language 7._is the main 8._language of Peru.onSouthnarrow1500spowerfulSpainSpanishofficial.Choose the best answer.1.Which one of the following is“RIGHT”according to the passage?A.Spain on

12、ce ruled Peru over four hundred years.B.Peru is divided into four parts in area.C.Spanish is the only official language of Peru.D.Peru lies on the Pacific coast of South America.2.How can you go to your accommodation of the Amazon Rainforest?A.By train.B.By plane.C.By air and boat.D.By boat.3.Where

13、should you go if you want to enjoy the delicious food according to Text 2?A.Amazon Rainforest.B.Machu Picchu.C.Cusco.D.Lake Titicaca.答案:13.DCC.Sentence Explanation1.It is for this reason that Spanish is the main official language of Peru.分析:本句是强调句型,其结构是It is/was+被强调部分+_.。本句中被强调部分是_。句意:就是因为这个原因西班牙语成为

14、了秘鲁_。that/whofor this reason主要的官方语言2.Inca builders cut stones to exact sizes so that nothing was needed to hold walls together other than the perfect fit of the stones.分析:本句中_引导结果状语从句。其中,other than意思是“_”。其作用相当于一个介词。句意:_,仅仅凭着石头间的完美契合,即可稳固墙体。so that除了印加的建筑工人将石头切割成精确的尺寸Step 3Post-readingMain informatio

15、n about Peru:1.Location:on the Pacific coast of _ 2.History:in the 1400s and 1500s,the centre of _ from 16th century to 1821,_ruled it3.Language:_is the main official languageSouth Americathe powerful ancient Inca EmpireSpainSpanish【主题情境思考】If you have an opportunity to travel Peru,which tour would y

16、ou like in Text 2?Why?_Id like Cusco.Because its an ancient city and I can do various activities there,including visiting the museums,admiring the architecture,enjoying the excellentlocal food and go shopping at the local markets.If youre planning on travelling,there are a few simple rules about how

17、 to make life easier both before and after your journey.First of all,always check and double-check departure(起程)time.It is amazing how few people really do this carefully.Once I arrived at the airport a few minutes after ten,my secretary had got the ticket for me and I thought she had said that the

18、plane left at 10:50.When I arrived at the airport,the clerk at the departure desk told me that my flight was closed.Therefore,I had to wait three hours for the next one and missed an important meeting.课时素养达标The second rule is to remember that even in this age of credit cards,it is still important to

19、 have at least a little of the local currency(货币)with you when you arrive in a country.This can be necessary if you are flying to a place few tourists normally visit.A few years ago I was sent to Tulsa,Oklahoma.I flew there from London via(经由)Dallas,with very little time to change planes in between.

20、I arrived there at midnight and the bank at the airport was closed.The only way to get to my hotel was by taxi and because I had no dollars,I offered to pay in pounds instead.“Listen!I only take real money!”the driver said angrily.Luckily I was able to borrow a few dollars from a clerk at the hotel,

21、but it was embarrassing(令人难堪的).The third and last rule is to find out as much as you can about the weather at your destination before you leave.I feel sorry for some of my workmates who travel in heavy suits and raincoats in May,when it is still fairly cool in London or Manchester,to places like Ath

22、ens,Rome or Madrid,where it is already beginning to get quite warm during the day.【语篇概述】本文就旅行时需要注意的问题提出了自己的建议,如确定启程时间、携带一定数量的当地货币以及确定目的地的气候等。.Read the passage to get the main idea of it.It mainly tells us _about how to make life easier both before and after your journey when travelling.a few simple

23、rules.Choose the best answer according to the passage.1.According to the passage,its obvious that_.A.the author learns some rules of travelling from his own experienceB.the author doesnt plan his trips or journeys carefullyC.Englishmen like to wear heavy suits wherever they travelD.the American taxi

24、 driver never travels to England【解析】选A。细节理解题。通读全文可以看出,以自己及同事的亲身经历向读者提出了三条旅行注意事项,故选A。2.According to the passage,the driver was angry because_.A.the author gave him false moneyB.the author did not give him the local currencyC.the author did not give him moneyD.the author had no enough change【解析】选B。细节理

25、解题。作者午夜抵达,银行已经关门,作者没有办法把英镑兑换成美元,想用英镑付打的费,而当地的流通货币是美元,司机生气原因自然就在于此了,故选B。3.Which of the following is TRUE according to the passage?A.The author tells people to choose warm places as their travel destinations.B.You dont have to take credit cards when travelling.C.You should know more about the weather of the place youll visit.D.You should take enough change when you travel to other countries.【解析】选C。推理判断题。根据最后一段可知,A项是对最后一段的错误理解;第三段提到带一些当地货币是重要的,但并没有提及不必带信用卡,B项错误;同时D项中的enough change 也不符合,故选C。本课结束

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1