ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:112KB ,
资源ID:402724      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-402724-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(四川省岳池一中2016高考英语二轮复习 政治经济文化类 阅读理解精练(4).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

四川省岳池一中2016高考英语二轮复习 政治经济文化类 阅读理解精练(4).doc

1、政治经济文化类阅读理解精练(4)2016高考英语阅读理解-政治经济文化类 Cheaters called “pirates” often use camcorders(便携式摄像机) and cell phones to make illegal copies of blockbusters in the local theater. These pirates then sell those recordings on the street or over the Internet for very low prices. Some share them for free. “Its unf

2、air for people to pirate movies,” says 15-year-old Hadaia Azad Ezzulddin. Movie piracy “takes money out of the pockets of thousands of people in the movie industry,” she notes. Victims include famous actors and directors as well as local theater owners and their employees. Hadaia came up with an ide

3、a that could help stop movie piracy. Hadaias idea uses infrared(红外线的) light. This range of light is invisible to the human eye. It is visible, however, to many types of cameras. Theater owners could place small infrared lights on their movie screens. The lights would not disturb people watching the

4、movie. It would, however, distort the recordings made by many types of cameras. To test her idea, Hadaia built a box with a movie screen inside. Then, she projected images on that screen through a hole in the box. She took recordings of those images, using nine different types of cameras. These incl

5、uded the types found in cell phones as well as camcorders. During some tests, she also turned on light emitting diodes(发光二极管), or LEDs. The LEDs were embedded(植入的)in a certain place behind the movie screen. They gave out infrared light. Sure enough, she showed, a pirated movie included odd stripes o

6、r spots if it had been recorded while the LEDs were on. It might be possible to use the LEDs to flash the date and time on the movie screen. The information would then appear in the illegal recordings. Theater owners or police might use the information to track down the pirates. Cutting down on pira

7、cy might get more people into theaters to watch the real movie instead of an illegal copy. Six out of every ten films now produced arent profitable. They dont make enough money to recover how much was spent to make and market them. Such a poor payback can discourage filmmakers from producing anythin

8、g but the types expected to become blockbuster hits. It might also keep smaller theaters from showing a wider variety of movie types.【小题1】From what Hadaia says in Paragraph 2, we can infer that _. Amost people spend less money on pirates movesBthe pirates dont have to pay for the movie ticketsCtheat

9、er owners will increase the price of movie ticketsDshe strongly criticizes those who video movies in the theater【小题2】Infrared lights are put on the movie screens to _. Aadjust the brightness of the movie screensBmake sure the images of movies are darkCmake illegal copies of movies unpleasant to seeD

10、protect the eyesight of viewers in the darkness【小题3】What is the correct order of the steps in Hadaias test?a. She projected pictures on the screen.b. She used cameras to record the pictures.c. She turned on the LEDs placed behind the screen.d. She made a special box with a movie screen inside. Ad c

11、a bBd b a cCb a c dDb c a d【小题4】According to the last paragraph, we can know that _. Aforty percent of movies now are profitableBsmall theaters often choose to show low-cost moviesCmore and more people go to theaters to fight movie piracyDfilmmakers prefer to produce ordinary movies than blockbuster

12、s 2016高考英语阅读理解-政治经济文化类Kompong Phhluk Private TourDepart the city for an unspoiled floating community called Kompong Phhluk which is astonishing for its stilted-house villages and flooded forest. Stop on the way for the Rolous Market tour. This is a great chance for you to take the photos of locals s

13、elling vegetables, different fish species and other local produce. After this market tour well all have a boat trip to the floating community of Kompong Phhluk, visit an island pagoda, a school and houses standing on 8 or 10m high stilts, fish farms and learn about the village life. Stop and have lu

14、nch in a familys house before getting into a row boat and venturing into the flooded forest, the habitat to some famous water-bird species. Eventually we jump back into the big boat and set off for the largest fresh water lake in SE Asia, Tonle Sap. Tour Details Departs 8:30am Returns around 2pm A p

15、icnic lunch with sandwiches and drinks is provided. We cannot provide local food from the area due to poor sanitation(卫生), lack of hygiene standards and refrigeration. No passes required Rates These rates are based on an English speaking guide. Rates include all transport, water and a picnic lunch.

16、Children 11 years and under are 50%. Children 4 years and below are free. If your group is larger than 5 people, please email us for the best rate.Number of People Price Per Person1 Person$652 People$453 People$404 People$355 People$32 What to Wear Please be mindful of your clothing and try to avoid

17、 anything too revealing.We strongly recommend a sunglasses, hat and sunscreen. General Information This is a poor rural village, please be mindful of the environment. Please do not hand things out to villagers, for this contributes to creating a begging cycle and can create jealousy. We recommend he

18、ading to the toilet before you go on this trip as facilities are very basic.【小题1】Kompong Phhluk is famous for its _. Alocal vegetables and different fish speciesBstilted-house villages and flooded forestCRolous Market and an island pagodaDwater-bird habitat and fish farms【小题2】A private trip for two

19、parents and a 3-year-old boy costs _. A$40B$80C$90D$120【小题3】Which of the following is not included in the rates? AA tourist guide.BTransport.CDrinks.DLocal food.【小题4】We can conclude from the passage that _. Athe living standard in the village is quite lowBthe tourist facilities along the way are qui

20、te goodCrevealing clothes are appropriate in the hot weatherDgiving local children small gifts is strongly recommended 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 Going on a road trip? The St. Louis Arch, Statue of Liberty and Golden Gate Bridge are great tourist sites. But if you prefer offbeat desti

21、nations(目的地), check out the following roadside attractions. Worlds Largest Ball of Paint Alexandria, Ind. In 1977, Michael Carmichael set out to create the biggest ball of paint anywhere. Starting with a baseball as center, he painted layer after layer of paint day after day, year after year. The ba

22、ll weighs more than 1,300 pounds, with more than 20,000 coats of paint,” which is recognized by Guinness World Records. Visitors can paint the ball themselves and become part of history. The Museum of Dirt Boston, Mass. The museum is the idea of Glenn Johnson. Labeled(贴有标签的) glass bottles contain su

23、ch treasures as dirt from the Great Wall of China, as well as sand from a desert in Saudi Arabia and Omaha Beach in France. Best of all, the cost of seeing this museum is dirt cheap: Its free. Mount Horeb Mustard Museum Mount Horeb, Wis. Its heaven for hotdog lovers! This museum claims to have the w

24、orlds largest collection of prepared mustard (芥末). Its more than 4,100 bottles of spices come from 60 nations, including Turkey and China. Visitors learn the history of mustard, from how its made to how its advertised and sold. The museums creator, Barry Levenson, loves mustard so much that he even

25、puts it on ice cream! Paper House Rockport, Mass. Swedish immigrant (移民) Ellis Stenman was much ahead of his time in 1922, when he started to build a two-room house almost entirely out of newspaper. At the time, people didnt give much if any-thought to recycling paper. The house is framed with wood,

26、 but the walls are made of 215 layers(层) of newspaper.64. The underlined word “offbeat” in the first paragraph has the same meaning as . A. great B. foreign C. unusual D. historical 65. If you want to add your own work to what you visit, you may choose . A. Worlds Largest Ball of Paint B. The Museum

27、 of Dirt C. Mount Horeb Mustard Museum D. Paper House 66. Which of the following is true of Barry Levenson according to the text? A. No spices but mustard can be found in his museum.B. He travels around the world to collect mustard.C. Mustard is advertised and sold in his museum.D. In a way, he show

28、s much preference for mustard. 阅读理解。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Wanted, Someone for a KissWere looking for producers to join us on the sound of London Kiss 100FM. Youll work on the stations music programmes. Music production experience in radio is necessary, along with rich knowledge of

29、 modern dance music. Please apply in writing to Producer Vacancies, Kiss100.Father ChristmasWere looking for a very special person, preferably over 40, to fill our Father Christmas suit.Working days: Every Saturday from November 24 to December 15 and every day from December 17 to December 24 except

30、Sundays, 10:3016:00.Excellent pay.Please contact(联系)the Enterprise Shopping Centre, Station Parade, Eastbourne.Accountants Assistant When you join the team in our Revenue Administration Unit, you will be providing assistance within all parts of the Revenue Division, dealing with post and other gener

31、al duties. If you are educated to GCSE grade C level we would like to talk to you. This position is equally suitable for a school leaver or for somebody who has office experience.Wealden District CouncilSoftware Trainer If you are aged 2445 and have experience in teaching and training, you could be

32、the person we are looking for. You should be good at the computer and have some experience in programme writing. You will be allowed to make your own decisions, and to design courses as well as present them. Pay upwards of 15,000 for the right person. Please apply by sending your CV (简历) to Mrs R. O

33、glivie, Palmlace Limited.本文是一则招聘音乐制作人、圣旦老人、会计助理、软件培训人员的广告。17Who should you get in touch with if you hope to work in a radio station?AProducer Vacancies, Kiss 100.BMrs Oglivie, Palmlace Limited. CThe Enterprise Shopping Centre.DWealden District Council.答案:A。细节理解题。根据第一则广告的最后一句可知答案。18We learn from the

34、ads that the Enterprise Shopping Centre needs a person who _.Ais aged between 24 and 40Bmay do some training work Cshould deal with general dutiesDcan work for about a month答案:D。细节理解题。根据第二则广告的“working days:Every Saturday from November 24 to December 15 and every day from December 17 to December 24 e

35、xcept Sundays, 10301600”可知D项正确。19Which position is open to recent school graduates?AProducer, London Kiss.BFather Christmas.CAccountants Assistant.DSoftware Trainer.答案:C。细节理解题。根据第三则广告的最后一句可知中学毕业生适合这一工作。20What kind of person would probably apply to Palmlace Limited?AOne with GCSE grade C level.BOne w

36、ith some office experience.COne having good computer knowledge.DOne trained in producing music programmes.答案:C。细节理解题。根据最后一则广告可知,擅长电脑和程序编写的人可以申请Palmlace有限公司。阅读理解。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。The valuepacked, allinclusive sightseeing package that combines the best of Sydneys harbour, city,

37、 bay and beach highlights.A SydneyPass gives you unlimited and flexible travel on the Explorer Buses: the red Sydney Explorer shows you around our exciting city sights while the blue Bondi Explorer visits Sydney Harbour bays and famous beaches. Take to the water on one of three magnificent daily har

38、bour cruises(游船). You can also travel free on regular Sydney Buses, Sydney Ferries or CityRail services (limited area), so you can go to every corner of this beautiful city.Imagine browsing at Darling Harbour, sampling the famous seafood at Watsons Bay or enjoying the city lights on an evening ferry

39、 cruise. The possibilities and plans are endless with a SydneyPass. Wherever you decide to go, remember that bookings are not required on any of our services so tickets are treated on a first in, first seated basis.SydneyPasses are available for 3, 5 or 7 days for use over a 7 calendar day period. W

40、ith a 3 or 5 day pass you choose on which days out of the 7 you want to use it. All SydneyPasses include a free Airport Express inward trip before starting your 3, 5 or 7 days, and the return trip is valid (有效的) for 2 months from the first day your ticket was used.SydneyPass FaresAdultChild*Family*3

41、 day ticket$90$45$2255 day ticket$120$60$3007 day ticket$140$70$350*A child is defined as anyone from the ages of 4 years to under 16 years. Children under 4 years travel free.*A family is defined as 2 adults and any number of children from 4 to under 16 years of age from the same family.69. A Sydne

42、yPass doesnt offer unlimited rides on _. A. the Explorer Buses B. the harbour cruises C. regular Sydney Buses D. CityRail services70. With a SydneyPass, a traveller can _.A. save fares from and to the airport B. take the Sydney Explorer to beachesC. enjoy the famous seafood for free D. reserve seats

43、 easily in a restaurant71. If 5day tickets were to be recommended to a mother who travelled with her colleague and her children, aged 3, 6 and 10, what would the lowest cost be? A. $225. B. $300. C. $360. D. $420.【要点综述】本文介绍了SydneyPass提供3,5,7天不等的到悉尼的海港城市、海湾和海滩等地旅游的路线、费用情况。69. D细节理解题。根据第一段中CityRail services (limited area), so you can go to every corner of this beautiful city.可判断。70. A细节理解题。根据第三段中All SydneyPasses include a free Airport Express inward trip可知应该选A。71. C推理判断题。由Children under 4 years travel free可知三岁的孩子免费,所以两个成年人是240元,加上两个小孩120元,共360元。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1