1、19.阅读理解(2篇)七选五语法填空.阅读理解 A(2019山东实验中学质检)话题:应用程序词数:316难度:Your childs education doesnt have to stop after school.These games made for your iPhone,iPad,and Android will keep your youngsters mind active outside the classroom.Elmo Loves 123sHelp your child identify and count numbers from 1 to 20 and do si
2、mple addition and subtraction(减法)Everyones favorite furry character,Elmo,and Abby Cadabby will guide kids along the way.(ages 5 and under,$4.99;iPad)Disney Story CentralBedtime just got a lot less painful,thanks to Disney Story Central.The large selection of ebooks star Disney characters,such as Mic
3、key Mouse,the princesses,and Doc McStuffins.Plus,the bookworms will earn awards as progress is made day by day.(2 years,free for iPad for the first 4 books,with additional purchase packages starting at $4)GoldieBlox and the Movie MachineGoldieBlox,the toy company focused on inspiring girls to become
4、 innovators(创新者),has created GoldieBlox and the Movie Machine,its first app for inspiring engineers.Your kid will learn the basics of animation(动画片) and create her own onesecond animated GIFs.(6 years,free;iPhone,iPad)Habitat the GamePlayers adopt a virtual(虚拟的) polar bear and must complete realworl
5、d actions,such as turning lights off and conserving water,to keep the creature healthy.Little ones will take pride in making an actual difference in the world with these exciting games.(4 years,free;iPhone,iPad,Android)1Which of the following apps can help kids learn math?AElmo Loves 123s.BDisney St
6、ory Central.CHabitat the Game.DGoldieBlox and the Movie Machine.答案A解析细节理解题。根据Elmo Loves 123s部分中的“Help your child identify and count numbers from 1 to 20 and do simple addition and subtraction(减法)”可知,这款应用程序能帮助孩子们学习数学。2What can be learned about GoldieBlox and the Movie Machine?AIt is suitable for all
7、ages.BIt is designed for girls.CIt was created by a movie company.DIt can be downloaded free to an Android phone.答案B解析细节理解题。根据GoldieBlox and the Movie Machine部分中的“GoldieBlox,the toy company focused on inspiring girls to become innovators(创新者)”可知,这款应用程序是专为女孩子们设计的。3What does Habitat the Game teach kid
8、s to do?ACare about the environment.BCreate their own films.CWrite interesting stories.DLearn about animals living habits.答案A解析推理判断题。根据Habitat the Game部分中的“Players.turning lights off and conserving water,to keep the creature healthy.”可推知,这款应用程序旨在教孩子们保护环境。B话题:时间和实践词数:326难度:Some people think that succ
9、ess is only for those with talent or those who grow up in the right family,and others believe that success mostly comes down to luck.Im not going to say luck,talent,and circumstances dont come into play because they do.Some people are born into the right family while others are born with great intel
10、ligence,and thats just the reality of how life is.However,to succeed in life,one first needs to set a goal and then gradually make it more practical.And,in addition to that,in order to get really good at something,one needs to spend at least 10,000 hours studying and practicing.To become great at ce
11、rtain things,itll require even more time,time that most people wont put in.This is a big reason why many successful people advise you to do something you love.If you dont enjoy what you do,it is going to feel like unbearable pain and will likely make you give up well before you ever become good at i
12、t.When you see people exhibiting some great skills or having achieved great success,you know that they have put in a huge part of their life to get there at a huge cost.Its sometimes easy to think they got lucky or they were born with some rare talent,but thinking that way does you no good,and there
13、s a huge chance that youre wrong anyway.Whatever you do,if you want to become great at it,you need to work day in and day out,almost to the point of addiction,and over a long period of time.If youre not willing to put in the time and work,dont expect to receive any prize.Consistently,hard work wont
14、guarantee you the level of success you may want,but it will guarantee that you will become really good at whatever it is you put all that work into.语篇解读本文是一篇议论文。文章论述的是“如果你想擅长某个领域,就需要花费足够的时间和精力”。4Paragraph 1 mainly talks about .Athe reasons for successBthe standards of successCthe importance of succe
15、ssDwhat people think success is答案A解析段落大意题。文中的“运气”“天赋”“家庭环境”等都是指成功的条件或理由,故选A项。5Successful people suggest doing what one loves because .Awork makes one feel painBone tends to enjoy his workCit takes a lot of time to succeedDone gives up his work easily答案C解析细节理解题。根据第三段内容可知,许多成功人士建议你做你喜欢的事情的一个重要原因是,如果你不
16、喜欢你所做的事情,它会让你感到难以忍受的痛苦,很可能会让你在擅长之前就放弃。再结合第二段最后一句可知,要擅长某个领域,需要花费更多的时间,而多数人不愿意投入很多时间。故选C项。6What can we infer from Paragraph 4?ASuccessful people like to show their great skills.BPeople need to achieve success at the cost of life.CPeople sometimes succeed without luck or talent.DIt helps to think that
17、luck or talent leads to success.答案C解析推理判断题。根据第四段可知,当你看到别人成功时,很容易去认为他们是运气好,或者天赋异禀,但是这么想对你并无好处,而且极有可能你想错了。言外之意是很多人的成功并不是因为天赋或运气。故选C。7What is the main theme of the passage?ALuck,talent and family help to achieve success.BOne cannot succeed without time and practice.CHaving a goal is very important to s
18、uccess.DBeing good is different from being great.答案B解析主旨大意题。通过文章最后一段主题句“Whatever you do,if you want to become great at it,you need to work day in and day out,almost to the point of addiction,and over a long period of time.”以及文章多次提到要花费时间和精力可知,正确选项为B。A、C、D三项都是以偏概全。.七选五(2019安徽安庆二模)话题:选专业词数:243难度:Choosi
19、ng a major is a very important thing in our life.However,at extremely challenging.So its necessary to learn some simple tips that will make your decision much easier. 8 .And how does that choice affect your future career? We can help guide you in choosing a major.Your major is your primary field of
20、study in your undergraduate(大学的)program.It is the subject in which you earn your bachelors degree.After completing a list of general education courses,you spend the rest of the time studying one subject of your choice. 9 .For many students,its best to try out different classes to figure out a major
21、youll like,but you need to have a couple of solid choices. 10 ,you should begin taking courses you are required to complete before graduation,so it will decrease your chances of needing to switch majors later because you already know what to expect. 11 ,you should begin thinking about how your field
22、 will lead to a job as soon as possible.Consider clubs,research programs and parttime jobs related to potential career choices for your major.For more careerspecific majors like nursing and engineering,the majority of your studies will include skills that can be used in a future job. 12 .The sooner
23、you begin working in a lab,on research projects or helping as a teaching assistant for a professor,the better youll be able to figure out your career.AYou have to think of ways to choose a majorBBe sure that you choose a major that suits your interestsCOnce you have a better idea of which major you
24、like bestDWhile your major may or may not lead directly to a careerEDo some research to find out which majors can help you get that jobFRoughly onethird to onehalf of your courses will be related to your majorGHowever,you should still consider doing activities outside of the classroom to better prep
25、are you8答案A解析根据上文的“So its necessary to learn some simple tips that will make your decision much easier.(因此,有必要学习一些简单的技巧,让你的选择更容易)”和下文的“And how does that choice affect your future career? (这个选择对你未来的职业有什么影响?)”可知,选项A“你必须想办法选择专业”与上下文的衔接最好,故选A。9答案F解析根据上文可知,完成公共课程后,你把剩下的时间花在学习你选择的一个科目上。此处是关于学习的课程,由此可推断出,选
26、项F“大约三分之一到一半的课程与你的专业相关”与上文语境最相符。故选F。10答案C解析根据空前内容可知,你最好先尝试不同的课程来找出你喜欢的一个专业;再根据空后的内容“你就应该开始学习那些你必须在毕业前完成的课程,这样就会减少你以后需要换专业的可能,因为你已经知道该期待什么了”可知,C项“一旦知道了自己最喜欢哪个专业”与上下文衔接的最好。故选C项。11答案D解析本段主要讲了你应该开始思考你的专业将如何尽快找到一份工作,考虑与你专业的潜在职业选择相关的兼职工作。由此可知,作为本段的首句(主旨句),应涵盖本段的主要内容,因此选项D“而你的专业可能直接或间接通往你的职业生涯”最合题意。故选D。12答
27、案G解析上文提到对于一些专业,你的大部分学习将包括在未来工作中可以使用的技能。再结合下文说:你越早开始在实验室工作,做研究项目或帮助教授做助教,你就越能更好地规划自己的职业生涯。由此可知,选项G“然而,你仍然应该考虑课外实践,以更好地为你做准备”与上下文的衔接最好,故选G。.语法填空(2019河北衡水中学质检)话题:外国人眼中的中国词数:202难度:From the first day I arrived in Kunming,I had my understanding of China 13. (change)Far from being narrowminded and hostile
28、to 14. (foreign),people came up to talk to me the first time I went out on the street.It happened to be all in Chinese,so I didnt understand much,15. it did cause me to rethink my assumptions.As my Chinese improved,this continued throughout my stay,from my landlord introducing me to people who could
29、 help me learn Chinese to 16. (get) to know the couple who ran a noodle restaurant nearby.If youre interested in other people,their culture,and their language,theyll be 17. (friend) to you.China isnt 18. exception.Dont judge a country by its media coverage,19. (especial) some Western media,which hav
30、e much prejudice.I saw a very different kind of China with my own eyes.Kunming,20. I lived for most of my stay,wasnt much polluted.I had frank conversations with Chinese people about almost everything.Still China 21. (develop),but the economic growth means that most people 22. (see) their living sta
31、ndards improve rapidly in the last 20 years.People I spoke with were generally optimistic about the future.语篇解读本文是一篇记叙文。作为一名外国人,作者在中国旅游时,对中国的看法发生了改变。作者看到了与媒体报道不一样的中国,作者认为中国人很友好,中国的经济在发展,中国人的生活水平迅速提高,而且中国人对未来普遍持乐观态度。13答案changed 解析考查非谓语动词。句中的have意为“使得”,其后的宾补与宾语之间是动宾关系,应该用过去分词changed。14答案foreigners解析考查
32、词形变换。此处表示人们对待外国人的态度,故用名词形式foreigner,且泛指所有外国人,故用复数形式foreigners。15答案but解析考查连词。句意为:碰巧大家用的全是中文,所以我不太明白,但这确实让我重新思考了我的假设。前后文为转折关系,故用but。16答案getting解析考查非谓语动词。from.to.“从到”,后跟动名词短语作宾语,与上文中的“my landlord introducing me to people”构成并列结构,故填getting。17答案friendly解析考查形容词。be动词后跟形容词作表语,故填friendly。18答案an解析考查冠词。exceptio
33、n为可数名词,此处表示泛指且exception的发音是以元音音素开头的,故填an。19答案especially解析考查副词。空处修饰后文的名词短语,用副词形式,故填especially。20答案where解析考查定语从句。本句为定语从句,修饰先行词Kunming,且引导词在从句中作地点状语,故用关系副词where。21答案is developing解析考查动词的时态和主谓一致。本句描述目前此时此刻的情况,用现在进行时,主语为单数,故填is developing。22答案have seen解析考查动词的时态。根据时间状语in the last 20 years可知,本句用现在完成时,且主语为most people,故填have seen。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有