ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:40 ,大小:461KB ,
资源ID:401929      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-401929-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE PERIOD 1 .ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养课件:UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE PERIOD 1 .ppt

1、Unit 2 Healthy LifestylePeriod 1Reading and Thinking()语篇研读课自主素养储备.新词相知(一)连线相匹配的英语释义。答案:17.cbfegda1.abuse2.physical3.dominate4.repeatedly5.negative6.pessimistic7.disciplinea.the quality of being able to behave and work in a controlled wayb.connected with a persons body,rather than with their mindc.th

2、e use of sth.in a wrong or harmful wayd.expecting bad things to happen or sth.not to be successfule.several times or again and againf.to control or have a lot of influence over sb./sth.g.considering only the bad side of sth./sb.;lacking enthusiasm or hope(二)结合语境,从上面的表格中选择恰当的单词填空。1.The man was arrest

3、ed for his _ of power.2.Without _,you can never get anywhere.3.It is better for people to keep proper _ distance to avoid being infected by the virus.4.The advantage the English-speaking countries have in economy is why English _ the world.5.He _ urged his son not to drive after drinking,but in vain

4、.abusedisciplinephysicaldominatesrepeatedly6.The outbreak of the COVID-19 is surely having a _ effect on the peoples normal life.7.She appeared surprisingly _ about the chance of his survival.negativepessimistic.短语熟记 根据汉语提示写出正确的短语。1._ 培养好的习惯2._养成/改掉习惯3._导致,造成,通向4._反复地5._对做出反应6._依赖,依靠7._做出选择8._立即,马上d

5、evelop good habitsform/break habitslead toover and over againin response torely onmake a choicestraight away9._从开始10._(考虑后)决定,选定begin withdecide on课文浅触.阅读HABITS FOR A HEALTHY LIFESTYLE,理解培养健康的生活习惯对于青少年的重要意义。.结合课文导图,理解青少年如何改掉坏习惯、培养健康的生活方式。The typical trait of being teenagers:1._2.easy to _3.Possible

6、influence:leading to _in adulthood.How to break the bad habit and develop good ones:independentform bad habitsserious problems4.Knowing the habit cycle:_,_,_.5.Examining bad habit cycles and _.6.Changing a bad habit:_and hard to achieve straight away.Conclusion:7.Having no _for the change of bad hab

7、its.You have to make some changes to live a healthy life.cue routinerewardadapting thema slow processmagic pillStep 1.Pre-reading1.What kind of lifestyle do you prefer to have?Answer:_ 探究素养提能I prefer to have a healthy lifestyleeating healthily,working outregularly,keeping away from smoking and avoid

8、ing eating too much to keep aproper body image.2.Do you think a bad habit is easy or hard to break?Answer:_ 3.Do you accept the idea that a bad habit formed in teens will have a great impact on our adult life?Answer:_Hard.It is really a serious problem.Once a bad habit is formed,it oftentakes much t

9、ime to break it,which will be a slow and long process.Absolutely.A bad habit dies hard.Even when we grow up,thelong-held bad habits will affect our daily life,and our careers as well as theways we get along with the people around us.Step 2.While-reading.Answer the following questions.1.What does the

10、 passage mainly talk about?_ 2.What should teenagers do with the bad habits they pick up?_ 3.How are the bad habits formed in teens likely to affect a persons life?_ How teenagers break their bad habits and develop a healthy lifestyle.They should recognize them early and make appropriate changes.The

11、y may dominate a teenagers life and even lead to more serious problemswhen they become adults.4.What use can we make of the psychological concept of“habit cycle”after the analysis in the passage?_It can help us to understand how habits work and change our bad habits.Meanwhile,we can also use habit c

12、ycle to create good habits.Draw a structure map like the one below.HABITS FOR A HEALTHY LIFESTYLEIntroduction of the topicTeens need to break their bad habits.Reasons for teenagers 1._.How these bad habits 2._.Main bodyWhat to do to make changes to their bad habits.forming bad habits easilyinfluence

13、 their later lifeThe fact to learn about:3._The psychological analysis of habit cycle 4._.A reminder:5._.ConclusionThere is no magic pill in breaking bad habits,teens need to 6._.Bad habits are hard to change.suggested ways to make positive changesA change with bad habits begins with a simple stepth

14、ink about their badhabits and decide on some changes.Choose the best answer.1.Which of the following best describes the feature the teenagers often have?A.They are often over-dependent on their parents.B.They dont have a chance to make their own decisions.C.They tend to pick up bad habits easily.D.T

15、hey can recognize what habits they should form.2.According to the author,a habit _A.is a result of a series of choices we have made.B.can be easily broken if you are willing to change it.C.is formed without any expectations of rewards.D.depends on what a routine a person follows.3.What possible step

16、s are we supposed to take first to make positive changes in our bad habits?A.Examining and adapting them.B.Sticking to what we have chosen.C.Turning to a psychologist for help.D.Changing the habit cycle completely.4.What can we conclude from the last two paragraphs?A.Nothing is simpler than breaking

17、 a bad habit.B.Being pessimistic and impatient can lead to giving up.C.Finding a quick solution often works well.D.The desired magic pill can even be available.答案:14.CAAB.Sentence Explanation1.As teenagers grow up,they become more independent and start making their own decisions.分析:本句是一个主从复合句,其中的As

18、teenagers grow up为_状语从句。句意:_,他们变得更加独立,开始_。2.To change bad habits is never easy,even with many attempts.分析:本句中不定式To change bad habits作_,此时谓语动词用_形式。句意:即使尝试了很多次,_从来都不是件容易的事。时间随着青少年逐渐成长自己做决定主语第三人称单数改变坏习惯Step 3 Post-readingTry to rewrite the passage of HABITS FOR A HEALTHY LIFESTYLE.(每空一词)As teenagers gr

19、ow up,1._ can be easy for some of them to form bad habits.These bad habits,if left 2._(check),could dominate a teenagers life and could even lead to 3._(serious)problems when they become adults.To change bad habits,though never easy,even with many 4._(attempt),they must learn to recognise them and m

20、ake appropriate changes.In many ways,our lifestyle is the sum of 5._(choose)we have made.A formed habit is much ituncheckedmore seriousattemptschoicesharder to change,but if we learn about the habit cycle and understand 6._ habits work,we can make changes.To facilitate a positive change in our bad h

21、abits,we must first examine our bad habit cycles and then try to adapt them by 7._(combine)the information from our habit cycles with our own positive ideas.Apart from changing bad habits,we can use the habit cycle to create good habits.howcombining Bad habits can never 8._(change)quickly.The most s

22、uccessful way to change is not achieved suddenly,but over a period of time.To reach the goal of change,a person must show some discipline and 9._(repeat)take many small steps.For young people,there is no“magic pill”to help you make the changes.You will have to think about them and decide 10._ some c

23、hanges.be changedrepeatedlyon【主题情境思考】Work in groups and put forward practical advice on how to break bad habits and create good habits for a healthy lifestyle.1._ 2._ 3._ 4._ Understand how habit cycles work;Get to know how bad habits influence a persons life;Use the science of psychology to help te

24、enagers to rid themselves of the badhabits;Never expect a quick and sudden change;5._Show some discipline to them and repeatedly make small changes.(Theanswers may vary.)Behaviors such as smoking,poor eating habits,and physical inactivity(不活动)greatly increase a childs risk of getting cancer in adult

25、hood.For many kids,these and other harmful habits are already well established by the age of 13 years.In America,almost two thirds of cancers could be prevented if these behaviors were never started.The earlier children learn how to prevent illness,the healthier they will be.The ways to make healthy

26、 decisions are learned during childhood.Its far more important to practice a good habit from the beginning than it is to quit an unhealthy one!As a result,I hope all of you can have a healthy lifestyle.But how?_ But how?(The answers may vary)_Here are some ways to keep a healthy lifestyle.First,you

27、need a healthydiet.It is better to eat fresh fruit and vegetables because they have a lot of fibreand vitamins.Dont eat the food which contains too much sugar and fat,likebutter,cheese,coffee and chocolate.Fat and sugar make people put on weighteasily.Second,good living habits are very important.You

28、 should do regularexercise to build up your body.Besides,enough rest is necessary for your health.You need 8 hours sleep a night and dont work too hard.Smoking is a bad habit,so never smoke.In a word,healthy food and good living habits are good ways tokeep healthy.New data presented this week at the

29、 annual Associated Professional Sleep Societies(APSS)suggest that a students preferred sleeping schedule has a lot to do with his or her grade-point average in school.In one study,researchers at the University of Pittsburgh revealed that poor sleep habits among high schoolers led to lower grades,par

30、ticularly in math.课时素养达标 Its no surprise that poor sleep habits may negatively impact academic performance.Dozens of studies have linked an increase in nightly sleep to better cognition and alertness.The new research,however,goes a step further,quantifying the impact of erratic or inadequate sleep o

31、n grades.“These findings are more convincing than saying that if you get more sleep,youll feel better,”says Jennifer Cousins,a lead researcher of the study.The study involved data from 56 adolescents(34 females)between the ages of 14 and 18 years.They were asked to fill out sleep diaries for one wee

32、k and wear a special activity monitor on their wrists,which recorded when the students were asleep or awake.Overall,teens with poor sleep habits received lower grades than students who stuck with a more regular sleep routine.Interestingly,Cousins also found that different sleep habits had different

33、effects on the students school performance:those who woke up more often during the night did worse in math,for example,while those who slept peacefully through the night tended to get better grades in English.“These findings bring up new questions about teasing out(探讨)the details of what is importan

34、t about sleep that impacts learning,”says Cousins.“Does more sleep improve our ability to deal with abstract concepts found in math,or does sleep quality increase creativity?We dont know the answers,and dont want to draw those conclusions yet.But this helps us understand more about how sleep helps t

35、he things we do in daily life.”Authors of the study point out that the results provide overwhelming evidence of the importance of sleep during a period of development that is critical for adolescents and recommend sleep education as a prevention tool to help increase awareness of the importance of s

36、leep and of the negative consequences of poor sleep.【语篇概述】本文是一篇说明文。文章指出,学生习惯性的睡眠时间安排与他们在学校的平均成绩有很大关系,匹兹堡大学的研究人员发现,高中生的睡眠习惯不好会导致低分数,尤其是数学分数低。.Read the passage and skim the main idea.New data in one study suggested that poor sleep habits among high school students may _ impact _and led to _,especially

37、 in _.And the authors recommend sleep education as a _ _ to help increase _ of the importance of sleep.negativelyacademic performancelower gradesmathpreventiontoolawareness.Choose the best answer.1.The underlined word“erratic”in the second paragraph probably means_.A.adequateB.differentC.stableD.irr

38、egular【解析】选D。词义猜测题。由第二段画线词所在句The new research,however,goes a step further,quantifying the impact of erratic or inadequate sleep on grades.特别是后面的or inadequate可知,画线词的感情色彩和词义接近inadequate(不足的),故irregular(无规律的)与句意相符,故选D项。2.We can learn from Jennifer Cousins research that _.A.lower grades in math are rela

39、ted to more awakenings at nightB.the longer you sleep,the better your grades in English will be C.the findings will cause new insoluble problems about sleeping and learning D.different sleep habits have similar effects on students learning【解析】选A。细节理解题。由文章第四段中的.those who woke up more often during the

40、 night did worse in math可知,夜间醒来次数较多的孩子数学成绩更差。故选A项。3.Which of the following do you think Jennifer Cousins will NOT agree with?A.People should understand the importance of sleep for students.B.Whether greater sleep quality help increase students creativity is not known yet.C.Students grades mainly dep

41、end on their sleep quality.D.The study helps researchers understand how sleep affects learning.【解析】选C。推理判断题。由倒数第二段中的Does more sleep improve our ability to deal with abstract concepts found in math,or does sleep quality increase creativity?We dont know the answers,and dont want to draw those conclusi

42、ons yet.可知,Cousins认为数学成绩的好坏可能不仅仅取决于睡眠质量,但答案究竟是什么,他们也还尚未得出结论。故选C项。4.Which of the following would be the best title for the passage?A.The More Sleep,the Better Cognition B.The Poorer Sleep Habits,the Lower Grades C.The More Sleep,the Better You Will Feel D.The More Peacefully You Sleep,the Higher Grades You Will Get【解析】选B。主旨大意题。本篇是一则说明文,其主旨大意一般会呈现在首段。根据第一段中的In one study,researchers at the University of Pittsburgh revealed that poor sleep habits among high schoolers led to lower grades,particularly in math.可知,本文主要讲述研究发现:糟糕的睡眠习惯会导致学生成绩变差。故选B项。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1