ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:23 ,大小:300KB ,
资源ID:401359      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-401359-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广东省深圳市某发展有限公司2015届高考英语二轮(精华版)复习课件:阅读理解--高考真题研练--2007年.ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广东省深圳市某发展有限公司2015届高考英语二轮(精华版)复习课件:阅读理解--高考真题研练--2007年.ppt

1、2007年广东高考真题A.can hardly keep the value of your savings B.will cost much of your savings C.may increase your wealth D.needs your bravery41.According to the passage,collecting antique clocks _.41.C 细节理解题。根据命题的顺序性原则,并用collecting antique clocks搜寻,在第一段第五句找互关键信息,结合前一句即第四句,可知收集古钟可以增值,故选C。A.suggest human be

2、ings are controlled by a clock B.describe why clocks can rule the planet Earth C.tell readers what clocks look like D.compare clocks to human beings42.By quoting(引用)the remark of a being from another planet,the author intends to _.42.A 细节理解题。根据命题的顺序性原则,用a being from another planet搜寻,在第二段找到关键信息,特别是引号

3、中的第一句The planet Earth is ruled by a mysterious creature和最后一句This creature is the real master of Earth,说明人的行动被钟所控制着。A.Counting the beating of ones own heart.B.Making use of candles,sand and water.C.Observing shadows cast by the sun.D.Keeping slaves busy day and night.43.Which of the following is NOT

4、mentioned as a way to measure the time?43.D 细节理解题。用measure the time在文中搜寻,可在第三段和第四段中找到关键信息。由第三段第二句Certain men were very clever at measuring the time of day according to the beating of their own hearts可知选项A正确,应排除;由第四段第三句They marked the hours on candles,used sand in hour-glasses,and invented water-cloc

5、ks可知选项B正确,应排除;由第四段第二句They learned to use the shadows cast by the sun可知选项C正确,应排除;虽然第三段第一句中有kings kept special slaves to tell the time,但要同第三句Certain men were very clever at measuring the time一起理解的,即“国王养一些能根据心脏跳动来计时的物殊的奴隶来告诉时间”,选项D“让奴隶日夜忙碌”则是断章取义,错了,故选D。A.state-owned houses B.houses in very good condit

6、ion C.grand houses open to the public D.houses where statesmen meet regularly44.The underlined phrase“stately homes”in Paragraph 4 means _.44.C 词义猜测题。根据第四段最后一句,stately homes与palaces和museums并列,结合后面的不定式短语,不难推断出stately homes是“供人参观的地方”。A.to introduce the culture of antique clocksB.to offer some advice o

7、n collecting antique clocksC.to compare different ways to make a future profitD.to explain convenient and reliable ways of telling time45.The purpose of the passage is _.45.B 主旨大意题。由首尾两段,特别是第一段最后一句Here I am going to offer some advice on collecting antique clocks和最后一段的最后一句why not invest in an antique

8、 clock and perhaps make a future profit?可知。invest vt.投资interest n.利息personality n.个性antique adj.古董的creature n.人物mysterious adj.神秘的savings 积蓄;存款reliable adj.可靠的convenient adj.方便的(反义inconvenient)hour-glasses砂漏;水漏the Stock Market证券市场make a profit获利;赚钱助读词汇难句理解Here I am going to offer some advice on coll

9、ecting antique clocks,which I personally consider are among the most interesting of antiques.结构分析:which引导一个非限制性定语从句,先行词是antique clocks,I personally consider是插入语。汉语大意:我在这里提供一些有关收集古钟的建议,我个人认为,古钟在古董中是最有趣的。A.self-respect B.financial rewardsC.advertising ability D.friendly relationship46.According to the

10、 passage,the positive action in the example contributes to our _.46.A 细节理解题。由第五段第三句和倒数第二句Upon leaving the store,we feel honorable and our self-respect is increased得知。A.lying B.stealing C.cheating D.advertising47.The author thinks that keeping silent about the uncharged item is equal to _.47.B 细节理解题。

11、由第五段第一句和第二句Deep down inside we would know ourselves as a type of thief得知。A.telling the truth to the clerk B.offering advice to the clerkC.asking the clerk to be more attentive D.reminding the clerk of the charged item48.The phrase“bringing the error to the clerks attention”(in Para.5)means _.48.A 词义

12、猜测题。由in contrast可知,bringing the error to the clerks attention与前面we dont tell the clerk是两种相反的情况。A.Well be very excited.B.Well feel unfortunate.C.Well have a sense of honor.D.Well feel sorry for the clerk.49.How will we feel if we let the clerk know her mistake?49.C 推理判断题。由第五段的最后三句,特别是we feel honorabl

13、e可知。50.Which of the following can be the best title of this passage?A.How to Live Truthfully B.Importance of PeacefulnessC.Ways of Gaining Self-respect D.Happiness through Honorable Actions50.D 主旨大意题。文章第二段(Heres an example to show how honorable actions create happiness)就是全文的主旨。助读词汇sneaky adj.暗中的demo

14、nstrate vt.表明advertise vt.使尽人皆知reputation n.名誉;声誉nobility n.高尚contribute to促成;导致(cause)broadly categorized as大体上归类为good fortune好财运a sense of honor荣誉感in the first case 首先;在第一种情况下in contrast相反a positive cycle一个良性循环do good deeds做好事难句理解While the positive cycle can be difficult to start,once its started,

15、its easy to continue.结构分析:while相当于although,引导一个让步状语从句;once引导一个时间状语从句“一旦”。汉语大意:尽管良性循环很难开始,但是一时开始,就很容易继续下去。51.According to Paragraph 1,many people dont seek care because _.A.they are too poor B.they can remain unaffected for longC.it is unusual to seek careD.there are too many people suffering from th

16、e disease51.A 细节理解题。用dont seek care搜寻,在第一段第二句找到,接着读第三句It is not unusual for a family earning less than two hundred dollars a yearno longer works,可知他们不寻求治疗是因为太贫穷。A.have to kill female mosquitoes B.have the ability to defend parasitesC.have their red blood cells infected D.have sudden fever,followed b

17、y chills52.People suffering from malaria _.52.C 细节理解题。由文章第二段第三句Malaria parasites live by eating the red blood cells they infect(疟原虫靠吞噬其感染的红血细胞而生存)得知“疟疾患者的红细胞被疟原虫感染了”,故选C。用female mosquitoes搜寻,在第二第六句可找到,讲的是雌蚊将疾病传给人们,与“疟疾患者必须杀死雌蚊”不符,断章取义,应排除;由第二段第一句可知,选项D将“畏冷”与“发烧”的顺序颠倒了,故排除;由第二段倒数第三句可知,疟疾有保护自己的能力,而不是疟

18、疾患者保护寄生虫的能力,故选项B是张冠李戴,应排除。A.Its resistance to global warming.B.Its ability to pass on the virus frequently.C.Its outbreaks in cities with large populations.D.Its ability to defend itself and resist new drugs.53.Which of the following may be the reason for the wide spread of the disease?53.D 细节理解题。由文

19、章第二段倒数第三句话(its ability to change rapidly to defend itself and resist new drugs has made it nearly impossible to control)得知。A.no drugs have been found to treat the diseaseB.the alternative treatment is not easily available to most peopleC.malaria has developed its ability to resist parasitesD.nobody

20、knows what will be the drug to treat the disease54.It can be inferred from the passage that _.54.B 推理判断题。由最后一段的第三句(but they have been in short supply and are very expensive)得知。A.How can we know one is suffering from malaria?B.How many people are killed by malaria each year?C.Why are there so many pe

21、ople suffering from malaria?D.What has been done to keep people unaffected for long?55.Which of the following questions has NOT been discussed in the passage?55.D 主旨大意题。根据全文所讨论的内容得知,选项A,C在第二段讨论到了,选项B在第一段讨论到了。intense adj.非常的assess vt.确定;估计chill n.寒冷multiply vi.繁殖species n.种类virus n.病毒resistant adj.抵抗

22、的mosquito n.蚊子available adj.可得到的alternative n.供选择的东西;替代物seek care寻求治疗red blood cells红血球;红细胞malaria parasites疟原虫attach oneself to依附于blood vessels血管助读词汇难句理解Malaria has five thousand genes,and its ability to change rapidly to defend itself and resist new drugs has made it nearly impossible to control.结构分析:全句是and连接的并列句,and后的分句,其主语是its ability,不定式短语to change rapidly to defend itself and resist new drugs作主语的定语,has made是谓语,it是形式宾语,真宾语是to control,形容词短语nearly impossible作宾补。汉语大意:疟疾有五千个基因,它迅速变化来保护自己和抗新药的能力使得人们几乎无法控制。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1