1、饮食健康(二十八)A.Do homework and watch TV.B.Buy drinks and enjoy concerts.C.Have meals and meet with friends.D.Add money to your ID and play chess.1.What can you do in the TWU Cafeteria?C 细节理解题。根据这一段中的最后一句 you can use the tables to eat your lunch,to have meetings and to study.可知C项“吃饭、会友”与之相符,为答案。A.The Glo
2、be,Friday.B.The Lower Caf,Sunday.C.The TWU Cafeteria,Friday.D.The McMillan Hall,Sunday.2.Where and when can you cook your own food?A 细节理解题。根据题干中的cook your own food可知,它与第二个栏目Relaxation中的cooking对应,这一项目发生在the Globe,且时间是周一到周六的早上10点到晚上10点,因此A项符合题意。A.is open six days a weekB.offers services free of charge
3、C.trains students in medical careD.gives advice on mental health3.The Guide tells us that the Wellness Centre _.D 细节理解题。根据第一句中的 is committed to physical,emotional and social health.可知D项“给出心理健康建议”是正确的。A.By applying online.B.By calling the centre.C.By filling in a sign-up form.D.By going to the centre
4、 directly.4.How can you seek help from the Writing Centre?C 细节理解题。根据题干中的the Writing Centre知,此题涉及的是Academic Support。根据此栏目所属段落的倒数第二句You can sign up for an appointment on the sign-up sheet outside the door 可知申请时只要填写报名表格就行了,C项符合题意。A.To carry students to the lecture halls.B.To provide students with campu
5、s tours.C.To take students to the Mattson Centre.D.To transport students to and from the stores.5.What is the function of TWU Express?D 细节理解题。根据提干中的TWU Express知此题涉及的是Transportation。根据此栏目所属段落的第二句The shuttle transports students between campus and the shopping centre 可知TWU Express的功能是在校园和商店间运送学生,因此D项符合
6、题意。cash n.现金cafeteria n.食堂campus n.校园entertainment n.环境available adj.可得到的;可用的medical insurance 医疗保险qualified adj.有资格的vocabulary n.词汇appointment n.约会maximum n.最大值复记强化(二十九)A.They go shopping at supermarkets more frequently.B.They squeeze eating between the other daily activities.C.They regard eating a
7、s a key part of their life style.D.They usually eat too much canned and frozen food.1.In what way are the French different from Americans according to Dr.Joseph Mercola?C 细节理解题。根据短文第二段第一句中的the French see eating as an important part of their life style可知答案为C项。A.Americans and the FrenchB.life style an
8、d obesityC.children and adultsD.fast food and overweight2.This passage is mainly about the relationship between _.B 主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲的是人的生活方式是如何影响其体重的,所以B项为正确答案。A.by contrastB.by spaceC.by processD.by classification3.This text is mainly developed _.A 推理判断题。本文主要通过比较法国人和美国人的生活方式而得出有关生活方式与体重之间关系的结论,所以
9、选择A项by contrast(通过对比)。A.The French continue to stay thin.B.Mireille Guiliano often goes to the gym.C.The French do not eat more than they can.D.American fast food is popular among the young in France.4.Which of the following is NOT true according to the passage?B 细节理解题。由第三段的Today she continues to st
10、ay slim and rarely goes to the gym可知。A.A TV interview.B.A food advertisement.C.A health report.D.A book review.5.Where does this passage probably come from?C 推理判断题。这是一篇关于人的生活方式与体重之间关系的文章,由此可以推断其可能来自一份健康报告,故选择C项。复记强化consume vt.消耗;消费according to 根据squeeze vt.挤压supermarket n.超市high-quality adj.高质量的avoi
11、d vt.避免in spite of 尽管acceptance n.接受tradition n.传统obesity n.肥胖(三十)A.introduce a new way of reading B.advise the public to lead a simple lifeC.direct the publics attention to the blind D.encourage the public to use imagination1.The first paragraph is intended to _.C 写作目的题。根据文章第一段的描述可知作者通过号召大家设身处地的想象一
12、下盲人的生活,从而吸引大家关注盲人这个话题。A.They are adequate.B.They have not been updated.C.They are not equally distributed.D.They have benefited most of the blind.2.What do we learn about existing medical knowledge and skills in the world?C 细节理解题。根据第二段第二句Unfortunately,rich countries posses most of this knowledge,whi
13、le developing countries do not可知。A.teaching medical students B.training doctors and nursesC.running flying hospitals globally D.setting up non-profit organization3.ORRIS aims to help the blind by _.B 细节理解题。根据第三段倒数第二句Doctors are taught the latest techniques of bringing sight back to people there可知。A.
14、Appeal for donations.B.Make an advertisement.C.Promote training programs.D.Show sympathy for the blind.4.What does the author try to do in the last paragraph?A 推理判断题。根据文章最后一段的描述可知作者在号召大家为ORRIS捐款。A.ORRIS in China B.Fighting BlindnessC.ORRIS Flying Hospital D.Sight-seeing Techniques5.What can be the b
15、est title for the passage?C 主旨大意题。根据全文可知文章的关键词是ORRIS,因此可以排除选项B和D,同时文章主要介绍了ORRIS所经营的Flying Hospital,而没有局限在中国,故选C。复记强化imagine vt.想象knowledge n.知识unfortunately adv.不幸的是non-profit organization 非盈利组织studio n.工作室technique n.技巧blindness n.盲目the quality of life 生活质量A.The good life is a greater risk than the
16、 bad life.B.Starvation is taking more peoples lives in the world.C.WHO report shows peoples unawareness of food safety.D.Overweight issue remains unresolved despite WHOs efforts.1.What is the“strange”point mentioned in the first sentence?(三十一)A 细节理解题。由第一段最后一句Its the good life thats more likely to ki
17、ll us these days.可知,作者认为好的生活比糟糕的生活更容易让我们身陷险境。第一段是提到了饥饿问题至今还是世界上的重大问题,但没说饥饿夺取了更多人的性命,故排除选项B;选项C(世界贸易组织表明人们没有意识到食品安全问题),文中无任何相关信息,是无中生有;文中也没提到卫生组织去解决超重问题,排除选项D。A.A lot of effective diet pills are available.B.Body image has nothing to do with good food.C.They have been made fully aware of its dangers.D
18、.There are too many overweight people in the world.2.Why does the author think that people have no excuse for being overweight?C 推理判断题。由第三段第二句The dangers of the problem have since 2001 and the message is getting through-up to a point.可知,肥胖带来的健康问题自从2001年开始就已经被广泛传播了,也就是这些宣传已经让公众深刻意识到了肥胖的危险了。A.the caus
19、e of heart disease.B.the fashion of body shaping.C.the effectiveness of a campaign.D.the history of a body-conscious country.3.The example of Finland is used to illustrate _.C 推理判断题。由第四段第三句A public-health campaign has greatly reduced the number of heart disease death可知,公共卫生运动已经大大降低了心脏病的死亡率,也就可以看出公共卫
20、生运动很有影响力;心脏病发生的原因是过于肥胖,与芬兰的这个例子间没有因果关系,排除选项A;由第五段可知,经过芬兰发动的这次公共卫生运动后,这个国家的许多人意识到了要减肥,要去追求体型的时尚,所以选项B和选项D是结果,不是介绍此次运动要证明的事情。A.Actions or Excuses?B.Overweight or Underweight?C.WHO in a Dilemma D.No Longer Dying of Hunger4.Which would be the best title for the passage?A 主旨大意题。文章开篇提出肥胖的话题,接下来又讲了我们不能为体重问
21、题寻找借口,最后一段最后一句又写到Do as i saynot as I do,强调行动,所以选项A正确。inviting adj.诱人的be estimated to be 估计是drill into 灌输给take diet pills 吃减肥药offer surgery 提供手术lack willpower 缺乏意志力lay the blame on 归罪于pile on 堆积be wronged 被冤枉public-health campaign 公共卫生运动复记强化Maybe that explains why the percentage of people in Finland
22、taking diet pills doubled between 2001 and 2005,and doctors even offer surgery of removing fat inside and change the shape of the body.难句理解结构分析:整个句子是一个并列复合句。why the percentage of people in Finland taking diet pills doubled between 2001 and 2005是个宾语从句,作谓语动词explains的宾语,在此从句中taking diet pills是现在分词短语作后置
23、定语,而doubled才是从句真正的谓语。and连接另外一个分句。汉语大意:这也许解释了为什么芬兰吃减肥药的人的百分比在2001年和2005年之间增加了一倍,而且医生甚至提供去除体内脂肪的手术来改变体型。A.Fatigue toxins could hardly be found in a laborers blood.B.Albert Einstein didnt feel worn out after a days work.C.The brain could work for many hours without fatigue.D.A mental workers blood was
24、filled with fatigue toxins.1.What surprised the scientists a few years ago?(三十二)C 细节理解题。由第一段最后一句But if we took blood from the brain of an Albert Einstein,it would show no fatigue toxins at the end of the day可知,像爱因斯坦这样的脑力劳动者工作一天,血液里可能不会检测到疲倦产物,所以人的大脑是有可能工作几个小时而不产生疲倦感的,故选项C正确;由第一段第四句If we tookfrom a d
25、ay labor,we couldfull of fatigue toxins可知,工人的血液里能找到疲惫的产物,排除选项A;因爱因斯坦是热爱自己的工作,有积极向上的心态,所以可能血液里检测不到疲倦的产物,但这并不代表着他做其他工作不累或者每天的工作状态都能很好,排除选项B;当脑力劳动者的情绪状态不好时,才会产生疲倦感,排除选项D。A.Challenging mental work.B.Unpleasant emotions.C.Endless tasks.D.Physical labor.2.According to the author,which of the following can
26、 make sitting workers tired?B 细节理解题。由第三段最后一句One hundred percent of the fatigue of a sitting worker in good health is due to emotional problems可知,坐着的工作人员(即脑力劳动者)很多时候有着情绪上的问题。由第四段的Joy?Satisfaction?No!A feeling of being bored,anger,anxiety,that tire sitting workers.可知,这些情绪都是负面的,不欢愉的。A.He agrees with th
27、em.B.He doubts them.C.He argues against them.D.He hesitates to accept them.3.Whats the authors attitude towards the scientists ideas?A 推理判断题。由最后一段的末句We get tired because our emotions produce nervousness in the body.可知,作者认为不好的情绪会使体内产生紧张感而使人劳累,可见作者是赞同科学家的想法的。A.have some good food B.enjoy their workC.e
28、xercise regularly D.discover fatigue toxins4.We can infer from the passage that in order to stay energetic,sitting workers need to _.B 推理判断题。由文章最后两句Hard work by itself seldom causes fatigue.We get tired because our emotions produce nervousness in the body.可知,作者认为,努力工作很少会使人产生劳累感,是不好的情绪会使体内产生紧张感从而使人劳累
29、,所以作者认为sitting worker需要喜欢他们的工作。astonishing adj.惊人的tenseness n.紧张a day laborer 临时工/散工reaching a stage of 到达阶段/程度emotional problems 情绪问题to the amazement of sb.让某人惊奇的是a feeling of not being appreciated 一种不被欣赏的情绪复记强化难句理解To the amazement of these scientists,they discovered that blood passing through the
30、brain,when it is active,shows no fatigue at all!结构分析:To the amazement of these scientists在句中作状语。to ones+情感名词=to the+情感名词+of sb.是英语中的一个常用结构,意为“让某人的是”。that blood passing throughshows no fatigue at all!是个宾语从句,作谓语动词discovered的宾语;而when it is active是一个时间状语从句,在此作插入语,起到补充说明的作用。汉语大意:让这些科学家惊异的是,他们发现,流经大脑的血液(当大脑还是积极的时候)没有变现出任何的疲劳。