ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:19 ,大小:225.50KB ,
资源ID:401349      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-401349-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广东省深圳市某发展有限公司2015届高考英语二轮(精华版)复习课件:阅读理解---高模真题练析--说明文-语言文化.ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广东省深圳市某发展有限公司2015届高考英语二轮(精华版)复习课件:阅读理解---高模真题练析--说明文-语言文化.ppt

1、语言文化(二十三)A.most commentators agree with Dr.JohnsonB.Dr.Johnson is famous for his weather observationC.the comment was accurate two hundred years agoD.English conversations usually start with the weather1.The author mentions Dr.Johnsons comment to show that.D 细节理解题。由第一段第二句Such a fixation withcomment

2、that“When two English meet,their first talk is of weather.”可知,人们见面喜欢谈论天气。A.A social trend.B.An emotional state.C.A historical concept.D.An unknown phenomenon.2.What does the underlined word“obsession”most probably refer to?B 词义猜测题。由词语所在句Bill Bryson,for example,concludes that,as the English weather i

3、s not at all exciting,the obsession with it can hardly be understood可知,Bryson认为英国的天气实在让人郁闷,这种(热衷谈论状态)实在让人难以理解。由此可推出,这是一种emotional state(情感状态)。A.Bill Bryson has little knowledge of the weatherB.there is nothing special about the English weatherC.the English weather attracts people to the British Isle

4、sD.English people talk about the weather for its uncertainty3.According to the passage,Jeremy Paxmanbelieves that _.D 细节理解题。由第三段最后一句According to him,the weather in England is very changeable and uncertain可知,Jeremy Paxman 认为英国的天气阴晴不定,让人喜欢谈论。A.To explain what English weather is about.B.To analyse misc

5、onceptions about the English weather.C.To find fault with both Bill Bryson and Jeremy Paxman.D.To convince people that the English weather is changeable.4.What is the purpose of writing the passage?A 主旨大意题。由最后一段最后一句In other words,English weather-speak is a means of social bonding.可知,英国人将谈论天气看成一种社会的纽

6、带,这就是解释了人们见面喜欢谈论天气的原因了。fixation n.固定commentator n.评论者outsider n.外人misconception n.谬见find expression in 在中表现出来has nothing to do with 与无关natural phenomena 自然现象miss the point 没有抓住要领routine greetings 例行问候overcome the natural reserve 克服天生的矜持a convincing explanation有说服力的解释a means of social bonding 社会联系的一种

7、手段复记强化难句理解Such a fixation with the weather finds expression in Dr.Johnsons famous comment that“When two English meet,their first talk is of weather.”结构分析:整个句子的主干是Such a fixation finds expression。that“When two English meet,their first talk is of weather.”是个同位语从句,说明comment的具体内容。汉语大意:这种与天气相关的固定模式可以在约翰逊

8、博士的著名评论当两个英国人见面时,他们的第一次谈话肯定是天气中表现出来。A.the American bank didnt think much of himB.the American bank might hire another personC.its difficult to get used to American cultureD.its easy to misunderstand Americans1.The author was unhappy as mentioned in Paragraph 1 because he thought _.A 细节理解题。根据第一段第三句Th

9、at“quite”saddened me和第四句的I thought he was saying“were kind of pleased可知作者以为这家美国银行对他的评价不高,所以不开心。(二十四)A.encourages B.helps to narrowC.increasesD.draws attention to2.The underlined word“highlights”in Paragraph 2 probably means _.D 词义猜测题。本句意:人们做事的方式使我们更加明显地看到了很多文化差异。3.According to the author,what should

10、 we do with most cultural differences?A.Ask the native people for help.B.Understand and accept them.C.Do things in our own way.D.Do in-depth research.B 细节理解题。根据第三段的Mostly,it is just a question of getting used to the differences and accepting them可知。4.When invited to a party the people who are usuall

11、y punctual are _.A.ItaliansB.GermansC.GreeksD.BritishB 细节理解题。根据最后一段第四句If you invite people to a party at 7 o-clock your guests will consider it polite to turn up exactly on time in Germany可知德国人通常是准时赴约。A.Language differences.B.Different languages.C.Cultural differences.D.Different cultures.5.What is

12、the passage mainly about?C 主旨大意题。综合全文内容可知本文主要讲述了不同国家的文化差异。hire vt.雇用sadden vt.使伤心;使难过be kind of 有点(=a bit/a little)turn up exactly on time 按时出现;按时到场it is just a question of 这只不过是个问题the head of the Personnel Department 人事部门的负责人复记强化A.Love.B.Politeness.C.Joy.D.Thankfulness.1.What does the smile usually

13、 mean in the U.S.?C 细节理解题。根据第一段中的in American culture the smile is in general an expression of pleasure可知。(二十五)A.express their emotionsB.experience their emotionsC.“read”others D.smile at others 2.The underlined word“do”in Para.2 probably means _.A 词义猜测题。分析本句的句法结构可知这里的do是一个代动词,代替前面的谓语。A.show friendli

14、ness to strangersB.be used to hide true feelingsC.be used in the wrong placesD.show personal habits3.The author mentions the smile of the Vietnamese to prove that smile can _.B 推理判断题。根据第一段倒数第二句可知。A.Learn about their relations with others.B.Understand their cultural backgrounds.C.Find out about their

15、 past experience.D.Figure out what they will do next.4.What should we do before attempting to“read”people?B 推理判断题。根据最后一段中的可知,我们在“读”人们表情的时候,要理解他们的文化背景。A.Cultural DifferencesB.Smiles and RelationshipC.Facial ExpressivenessD.Habits and Emotions5.What would be the best title for the test?C 主旨大意题。通篇阐述了面部表情的种种表现形式以及文化差异导致面部表情的不同含义,故选C。improper adj.不合适的attempt to 试图;企图generalize vt.归纳;概括background n.背景facial expression 面部表情cause confusion across cultures 在不同文化间造成困惑复记强化

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1