ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:32 ,大小:440KB ,
资源ID:401263      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-401263-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广东省深圳市某发展有限公司2015届高考英语二轮(原创版)复习课件:阅读综合训练--(五).ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广东省深圳市某发展有限公司2015届高考英语二轮(原创版)复习课件:阅读综合训练--(五).ppt

1、(A)A.show great passion for musicB.have no talent for musicC.take up music as a challengeD.intend to improve musical skills1.In Paragraph 1,“musically challenged”pupils refer to those who _.B 推理判断题。根据Robby的情况,结合原文第二段中出现的He just did not have any inborn ability,musically challenged pupils原意指“挑战音乐的学生”,

2、在原文即指“没有音乐天赋的学生”。2.The underlined word“endeavor”in Paragraph 2 probably means _.A.attempt B.decision C.student D.taskA 词义猜测题。根据in other words(换言之),得知下一句对画线单词所在句子作进一步解释,通过“Much as he tried(无论他多么努力地尝试),he lacked”推知Robby尝试学习音乐是徒劳的。endeavor与try对应,指“尝试”。A.Mildred Hondorf felt sympathetic when Robby quit

3、his class.B.Robbys mother dreamed of hearing music played by his son.C.Robby was not neatly dressed when he was on the stage.D.Current pupils of Mildred Hondorf were invited to a recital.3.Which of the following statement is NOT true?A 细节理解题。根据第二段最后一句,可得知,当学生Robby辍学时,Mildred Hondorf并没有同情这位学生,因为她觉得这位

4、学生音乐演奏差,是她教学失败的一个案例。A.moved B.surprised C.guilty D.attracted4.Hearing Robbys performance in the recital,Mildred Hondorf did NOT feel _.C 细节理解题。在第三段可以找到答案。选项A与in tears对应,选项B与I was not prepared for该句对应,选项D与Never had I heard该句对应,选项C在原文找不到依据。A.persevere and they are certain to succeedB.insist on doing w

5、hat he thinks is rightC.be grateful and encourage othersD.have confidence in themselves and others5.Robbys story gives us a lesson that people should _.D 细节理解题。最后一段最后一句指出:因为他教我懂得坚贞不渝和爱的含义,教我要相信自己的同时,也要给别人一次机会,即使是在毫无缘由的情况下。选项A错在 certain,选项B中doing what he thinks is right在原文没有提及,选项C中be grateful在文中没有提及。

6、have inborn ability有天生的能力in his wrinkled clothes在他皱巴巴的衣服助读强化(B)A.Peopled rather imitate others plan than bring new ideas.B.Small changes in the perfect factors is bound to succeed.C.Planners properly find competitors demerits by alteration.D.Indeed,innumerable people stick to accustomed practice.1.A

7、ccording to the passage,which is NOT true?B 细节理解题。根据文章的第四段第三句Comparatively small changes done affect the performance of competition可知,小的改变在适宜的时候可能会产生显著效果,故B选项表述错误。A.can be produced by any methodB.shouldnt be reinventedC.is identical to the other onesD.is never transformed in any case2.The underlined

8、 sentence in Para.2 means a wheel _.D 推理判断题。根据文章第二段最后一句This idea does not fit in when planning strategically.可知This idea指的就是题干这句话:人们认为,改变后的车轮还是与原来一样,即什么情况下车轮都是一样,故选D。A.small changes in strategies brings great effectsB.small changes produce advantages anytime C.strategic variation makes remarkable re

9、sultsD.creative plans gain acceptance from the public 3.According to Para.4,we can learn that _.C 细节理解题。根据文章第四段的第二句Alteration in the strategic plan context is making comparatively small changes that have significant effects.可知,在战略性计划中的变化是指做出有着重要影响的相对小的变化,故C正确。A.theyll have a significant advantage in

10、 competitivenessB.theyll know their competitors capability more clearlyC.theyll have a good start in business or organizationsD.theyll be known among the public if expected4.Small changes will bring the following advantages EXCEPT _.C 细节理解题。C项在文章没有提及,属于无中生有的选项,故C错误。A.Meeting the identified consumers

11、 needs is encouraged.B.The road less travelled is in the opposite direction.C.A variety of game plans can probably succeed.D.Some industries regard profit as chief successful factors.5.What can be inferred from the last paragraph?A 推理判断题。根据最后一段catering to certain traveled可知,A正确。(C)1.The passage prob

12、ably comes from _.A.a newspaper B.a book C.a magazine D.a textbookA 推理判断题。根据第一段中的a report from the US,以及首段大意,可以推知这是一篇新闻报道,应当出自报纸。故选A正确。A.Liver disease and heart disease.B.Violence and motor vehicle crashes.C.Breast cancer and alcohol poisoning.D.Illegal drinking and high blood pressure.2.Which of th

13、e following does NOT account for the deaths of excessive drinkers?D 细节理解题。根据文中第二段These deaths were due to health effects fromsuch as violence,alcohol poisoning,and motor vehicle crashes可得知,选项D没有提及。A.working-age adults living surroundingsB.the governments poor control on alcohol salesC.lost productiv

14、ity among the working-age adultsD.working-age adults addiction to alcohol3.From the Para.4,we can know that the main reason for excessive drinking is _.C 细节理解题。根据第四段中的Most of these costs were due to lost productivity,including,可知答案选C正确。A.Increasing alcohol taxes.B.Avoiding further privatization of a

15、lcohol retail sales.C.Regulating alcohol outlet density.D.Forbidding the overproduction of alcohol.4.Which of the following is NOT recommended as a policy to reduce excessive drinking?D 细节理解题。根据最后一段中的including increasing alcohol taxes,regulating alcohol outlet density(销售网点密度),and avoiding further pr

16、ivatization of alcohol retail sales(零售)可知D项没有提及。A.the popularity of excessive drinkingB.the unfavorable consequences of excessive drinkingC.the accurate statistics about excessive drinkingD.the reason for working-age adults deaths5.The passage intends to tell us _.B 主旨大意题。从首段大意,以及后面几段的详细介绍,可知这篇文章主要介

17、绍的是过度饮酒造成的种种不良后果。故选B正确。involve vt.涉及approximately adv.大约crash n.&v.碰撞;撞车regulate vt.规范;调整account for 占result in 导致earnings n.收入shorten by 缩短了on average 平均be defined as 被定义为;被称为助读强化(D)A.The north-south divide.B.The north are hearty while the south cunning.C.Northerners and southerners.D.The north eat

18、s noodles while the south eats rice.1.What does the underlined part in Para.1 refer to?D 词义猜测题。根据逻辑关系和上下文意,并把四个选项分别代入此处,that difference应指代本句前部分所提的the north eats noodles,while the south eats rice,因此D为最佳选项。2.Which of the following is NOT true according to Paragraph 2?A.In China,the northerners mainly

19、live on noodles traditionally.B.Analytic thought is more typical of the northern culture.C.Holistic thought is connected with rice-eating culture.D.Divorce rates has nothing to do with individualistic nature.D 细节理解题。选项D中“离婚率与个性品质没有关系”与第二段中的信息northerners are more individualistic,show more“analytic th

20、ought”and divorce more frequently相背,因此D为最佳选项。A.By explaining.B.By making comparison.C.By reasoning.D.By giving examples.3.How does the author show the reasons for the difference in north-south personalities?B 推理判断题。根据文章首段People from the north are seen as strong and hearty,while southerners are often

21、 described as cunning(狡猾的),cultured traders.的对比以及下文多处的对比可知,在整篇文章中,作者主要通过“对比”的方式讲述南方人和北方人的个性差异,因此B为最佳选项。A.growing wheat is easier than growing rice in a wayB.the southerners are more easy-going and cooperativeC.it is a better choice for us to be a southerner in ChinaD.the north are more selfish and h

22、ave higher divorce rates4.We can infer from the passage that _.A 推理判断题。根据文章第四段首句Growing wheat,by contrast,the norths main grain,is much simpler.可知答案选A正确。A.Cultures and PersonalitiesB.Analytic Thought and Holistic ThoughtC.Wheat and Rice:How Chinas Farming Culture Shapes PersonalitiesD.A Study by a G

23、roup of Psychologists5.What is the best title of the passage?C 主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲述wheat和rice饮食背后的农耕文化对南北人们个性的影响,因此C为最佳选项。采用“反向思维”来做此类题是上上之选,“反向思维”意思就是,利用这四个标题,你会分别写出什么样的文章?显然,选项C是我们最有可能写出原文的标题。故选C正确。divide n.分水岭by contrast 相比起来cultivate vt.培育;种植picture vt.想象tend vi.&vt.照料distinguish vt.区别factor n.因素

24、delicate adj.精致的interdependence n.相互依赖individualistic adj.个人主义的助读强化信息匹配1.I just was thinking the other day about all my favorite movies and I realized that Steven Spielberg made a bunch of them.I never really ever considered myself a fan,but I guess maybe I am!D 题目关键词Steven Spielberg,该学生喜欢大卫斯皮尔伯格的电影

25、,匹配D选项 该导演所拍的电影Raiders of the Lost Ark。2.I love great comedies because they make you laugh and feel good to be alive!My favorites include:Charlie Chaplin films,like The Circus what a genius!Laurel&hardy filmstoo many great ones to mention!E 题目关键信息I love great comedies,喜欢喜剧电影,匹配E选项喜剧电影Some Like It Ho

26、t,选项关键词comedy。3.If you like music,theres a good chance youll like older ones.My favorite movies are the ones from Gene Kellys days,like On the Town,Anchors Aweigh,etc.Other ones I love:West Side Story,Seven Brides for Seven Brothers,White Christmas,An American in Paris.F 题目关键信息If you like music,喜欢音乐

27、电影,匹配F选项音乐电影Singin-in the Rain,选项关键信息musicals of all time。4.I like the following scenes:TitanicWhen Jack made Rose think she is flying and at the end.The Notebook When Noah and Allie were in the boat feeding the ducks/gooses and when they kissed in the rain.C 题目关键信息,主要从该学生喜欢的电影场景判断可知他喜欢浪漫电影,匹配C选项电影V

28、ertigo,选项关键信息The work is a mesmerizing romantic suspense/thriller。5.For anybody to dismiss Aliens as boring,they must have no interest in science,technology,philosophy,history or the art of film-making.Finally I understand why most Hollywood productions are so shallow and vacuous they understand their audience.A 题目关键词interest in science,technology,该学生喜欢科幻/科技电影,匹配A选项科幻电影2001:A Space Odyssey,选项关键词science fiction classic。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1