1、高三英语阅读理解限时训练(47)AYour friends might be in Australia or maybe just down the road, but they are all just a few clicks awayLife has changed for millions of teenagers across the world who now make friends onlineWhether you use chat rooms, QQ, MSN or ICQ, you are part of a virtual community I rarely talk
2、 with my parents or grandparents, but I talk a lot with my old friends on QQ, said Foxs Shadow, the online nickname used by a Senior 2 girl in ChinaEighty percent of my classmates use QQ after schoolQQ is the biggest messaging service in ChinaA record shows 4 million people used it one Saturday nigh
3、t in October, according to Tencent (腾讯公司), the company which developed QQAnd Foxs Shadow might well have been one of themI log in on Friday nights, and Saturdays or Sundays when I feel boredI usually spend about 10 hours chatting online every week, she saidBut I rarely talk with strangers, especiall
4、y boys or menEven though she likes chatting, she is careful about making friends with strangers online You dont know who youre talking toYou should always be careful about who you trust online41According to Tencent, about four million people _ one Saturday night in OctoberAenjoyed themselves on QQ B
5、developed QQCtalked about QQ Dmade friends on QQ【答案】A【解析】细节理解题。根据第三段的A record shows 4 million people used it one Saturday night in October, according to Tencent (腾讯公司), the company which developed QQ这句可知答案。42Which of the following is NOT true according to the passage?APerhaps the person you are chat
6、ting with lives just next door to youBMaybe the person you are talking with online is an oversea oneCNo people online know the opposites real name or real addressDFour fifths of Foxs Shadows classmates use QQ in their spare time【答案】C【解析】推理判断题。C项意为:在线的人没有人会知道对方的真实地址或真实姓名。这样说太过于绝对了,文章也谈到了父母,提到了同学,难道连他
7、们的姓名和地址都不知道?43Foxs Shadow, according to the passage, is a _ online nicknameAa boys Ba girls Ca QQ workers Dmid-aged persons【答案】B【解析】细节理解题。根据第二段的said Foxs Shadow, the online nickname used by a Senior 2 girl in China这句可知答案,即Foxs Shadow是中国一位高二女生用的在线昵称。44When you are chatting online, _ who is talking to
8、 youAnever believe everyone Bnever trust anyoneCdont make friends with the one Ddont talk too long with the one【答案】A【解析】细节理解题。B项是全部否定形式,B、C、D项填入后未免有些过于绝对化了。A项是部分否定,意为:当你在线聊天时,不要每一个和你交谈的人都相信。BThree in ten Americans commit financial infidelity (出轨)by lying to their partners about money, sometimes suff
9、ering consequences such as separation or divorce (离婚), according to a new surveyThe Harris Interactive online poll of 2019 adults released on Thursday showed 31 percent of American couples who have combined finances were not truthful about issues such as hiding cash or a bank account or about debt o
10、r earningsFinancial infidelity may be the new normal, said Forbescom, which performed the survey with the National Endowment (基金会) for Financial EducationOne-third of respondents (响应者)also say they have been cheated, and both sexes lie to their partners about money in equal numbersThese unwise behav
11、iors cause great damage, to the relationship, which is really not worthwhileWe must consider how important a family is to all of usWe must be honest to our partners in everything including money, said Ted Beck, chief executive of the National Endowment for Financial EducationSixteen percent of coupl
12、es affected by financial infidelity said the cheat led to a divorce and 11 percent said it caused a separationSixty-seven percent said it led to an argument and for 42 percent it lessened trust in the relationshipWhat a great damage it is to the family members!The most common lie, at 58 percent, was
13、 hiding cashFifty-four percent of respondents admitted hiding a minor purchase, 30 percent hid a bill, 16 percent did not disclose a major purchase and 15 percent hid a bank accountEleven percent lied about debt and an equal number were untruthful about earnings, the survey showedIt is suggested tha
14、t all the couples should learn a lesson from this matter45What does Ted Beck think of Americans committing financial infidelity?ARewarding BUnlawful CUnwise DUnfair46What does the fifth paragraph mainly tell us?AThe harm of financial infidelity BThe meaning of financial infidelityCThe explanation fo
15、r financial infidelityDThe percentage of Americans committing financial infidelity【答案】A【解析】主旨大意题。本段出现lead to和cause等这类表示结果的词语。该段的最后一句以感叹句的形式,在发感慨的同时直接点明了“财务出轨”的危害。47What does the underlined word lessened mean in the fifth paragraph?ARaised BDropped CHarmed DReduced【答案】D【解析】词义猜测题。本段主要是阐述财务出轨的危害,根据Sixt
16、y-seven percent said it led to an argument (67%的说这导致争吵),那么此处应该是“42%的相互信任的程度下降”。48Most Americans lie to their partners about _Ahiding cash Bbank account Cdebt Dearnings【答案】A【解析】细节理解题。根据倒数第二段的第一句话The most common lie, at 58 percent, was hiding cash可知答案。49What is the best title of the passage?AAmericans
17、 like to lie mostBThree in ten Americans commit financial infidelityCAmericans have the largest percentage of divorceDAmericans like to hide their partners cash【答案】B【解析】标题判断题。此题实为考查文章的主旨大意,文章开篇点题:Three in ten Americans commit financial infidelity。50Those who are _ cant go dancing in Rickys DiscoAove
18、r 20 Bat the age of 40 Cunder 18 D30 years old【答案】C【解析】细节理解题。题干部分出现了Rickys Disco,据此在第二列中可以找出over 18s only,所以“那些不满18岁的不能去Rickys Disco跳舞”。Saturday late night special51When you have lunch in Karma, will serve you at the tableAa waiter Ba waitress Csomeone Dno one【答案】D【解析】细节理解题。根据题干的Karma我们应该在第三列找答案,其中的
19、self-service表明:当你在Karma吃午饭时,没有人招待你,因为这是自助的。52_ will tell you the detailed information about the basketball matchARICKY BAlan Brown CPaul Burton DKARMA【答案】C【解析】细节理解题。这三列中提供篮球赛信息的只有第一列,从中可以找到Paul Burton。53Which of the four is true according to the second ad?AYou can hear music in the RICKYS every dayB
20、The RICKYS opens late at night on SaturdayCYou can go to dance in the RICKYS every dayDThere are colored lights moving in shifting patterns in the RICKYS【答案】B【解析】细节理解题。四个选项均出现了RICKYS这个关键词,那么根据第二列内容:Saturday late night special可知,关于RICKYS的正确说明是B项。DDo you want to live forever? By the year 2050, you mig
21、ht actually get your wishif you are willing to leave your biological body and live in silicon circuits (半导体电路)But long before then, perhaps as early as 2020, some measures will begin offering a semblance of immortality (虚拟的永生)Researchers are confident that technology will soon be able to track every
22、 waking moment of your lifeWhatever you see and hear, all that you say and write, can be recorded, analyzed and added to your personal chronicles (履历).By the 2030, it may be possible to catch your nervous (神经) systems through electrical activities, which would also keep your thoughts and emotionsRes
23、earchers at the laboratories of British Telecommunications have given the name of this idea as Soul CatcherSmall electronic equipment will make preparation for Soul CatcherIt would use a wearable supercomputer, perhaps in a wristwatch, with wireless links to micro sensors under your scalp (头皮) and i
24、n the nerves that carry all five sensory signalsSo wearing a video camera would no longer be requiredAt first, the Soul Catchers companion system the Soul Reader might have trouble copying your thoughts in complete detailsEven in 2030, we may still be struggling to understand how the brain is workin
25、g inside, so reading your thoughts and understanding your emotions might not be possibleBut these signals could be kept for the day when they can be transferred to silicon circuits to revitalize minds everlasting entities (永生实体).Researchers can only wonder what it will be like to wake up one day and
26、 find yourself alive inside a machineFor people who choose not to live in silicon, semblance of immortality would not be as useless as they thoughtPeople would know their lives would not be forgotten, but would be kept a record of the human race foreverAnd future generations would have a much fuller
27、 understanding of the pastHistory would not be controlled by just the rich and powerful, Hollywood stars, and a few thinkers in the upper society54The main idea of this passage is that _Ahuman beings long for living foreverBthere are many difficulties in making the Soul CatcherCpeople can live forev
28、er as technology developsDthe invention of Soul Catcher has great importance【答案】C【解析】主旨大意题。文章一开始就以一问一答的形式引起本文要讨论的话题:Do you want to live forever? By the year 2050, you might actually get your wish。即随着科技的发展,人们可以永生,虽然这只是虚拟的永生。55According to this passage,a Soul Catcher will be _Aa new machine on which r
29、esearch measures have already been madeBa new invention in order to catch and keep humans thoughtsCmade by British scientists to offer something that looks like living foreverDmade of silicon circuits which can catch peoples nervous activity【答案】B【解析】细节理解题。第三段中提到研究人员把这种想法命名为Soul Catcher,其中的this idea指
30、上段最后一句By the 2030, it may be possible to catch your nervous systems through electrical activities, which would also keep your thoughts and emotions。56We can infer from the passage that semblance of immortality is _Ato be a reality sooner or later Bfar from certainCjust an idea that couldnt t be real
31、ized at all Da fading hope【答案】A【解析】推理判断题。根据文章的第一段的最后一句But long before then, perhaps as early as 2020, some measures will begin offering a semblance of immortality可知答案,文章说到2050年就能实现永生的愿望,但是早在2020一些措施已经开始提供了。57The meaning of the underlined word revitalize in the fourth paragraph is close to .Amake dea
32、dBmake famous Cmake knownDmake activex【答案】D【解析】词义猜测题。根据下文的to wake up one day and find yourself alive inside a machine可以猜测出,revitalize应该是make active,其中的active和alive一致。k.ComEOne day, a poor boy who was trying to pay his way through school by selling goods door to door found that he only had one dime (
33、一角钱) leftHe was hungry so he decided to beg for a meal at the next houseHowever, he lost his nerve when a lovely young woman opened the doorInstead of a meal he asked for a drink of waterShe thought he looked hungry so she brought him a large glass of milkHe drank it slowly, and then asked, How much
34、 do I owe you?You dont owe me anything, she repliedMother has taught me never to accept pay for a kindness He said, Then I thank you from the bottom of my heart As Howard Kelly left that house, he not only felt stronger physically, but it also increased his faith in God and the human raceHe was abou
35、t to give up and quit before this pointYears later the young woman became badly illThe local doctors were baffled (束手无策) They finally sent her to the big city, where specialists can be called in to study her rare diseaseDr Howard Kelly, now famous was called in for the consultationWhen he heard the
36、name of the town she came from, a strange light filled his eyesImmediately, he rose and went down through the hospital hall into her roomDressed in his doctors gown, he went in to see herHe recognized her at onceHe went back to the consultation room and determined to do his best to save her lifeFrom
37、 that day on, he gave special attention to her caseAfter a long struggle, the battle was wonDrKelly requested the business office to pass the final bill to him for approvalHe looked at it and then wrote something on the sideThe bill was sent to her roomShe was afraid to open it because she was posit
38、ive that it would take the rest of her life to pay it offFinally she looked, and the note on the side of the bill caught her attentionShe read these words:Paid in full with a glass of milk Signed DrHoward KellyTears of joy flooded her eyes as she prayed silently: Thank You, GodYour love has spread t
39、hrough human hearts and hands 58The boy sold things door to door _Awhen he was on his way to school Bto collect money for his schoolingCto obtain money to buy some food Dbecause he had only one dime left【答案】B【解析】细节理解题。根据第一段的One day, a poor boy who was trying to pay his way through school by selling
40、goods door to door found that he only had one dime (一角钱) left这句可知答案。59Which of the four is the best title for this passage?AA Glass of Milk BA Kind DoctorCA Kind Girl DA successful Treatment【答案】A【解析】标题判断题。文章多处出现了milk字眼,可以说milk是贯穿全文的一条主线,所以选择A最佳。60Which of the following is NOT true according to the passage?AThe woman was very kind to the poor when she was youngBThe womans mother was also very kind to the othersCThe boy became a doctor when he grew up years later DHoward Kelly would have been dead without the glass of milk given高考资源网独家精品资源,欢迎下载!高考资源网Ks5uK&S%5#UKs5uKs%U高考资源网高考资源网高考资源网
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有