1、 Unit 24 Society 授课提示:对应学生用书第 363 页 课时练(一)阅读理解提速练练速度(限时:35 分钟).阅读理解 A(2018江西新余一中模拟)My Favourite Travel Books The Old Patagonian Express by Paul Theroux Choosing my favorite Paul Theroux book is like picking my favorite place in the world:Its impossible to settle on just one.But The Old Patagonian Ex
2、press,which is about a train journey Theroux made from Boston,USA to southern Argentina,is right up there at the top of my list.Theroux has a wicked sense of humor.He brings so much wisdom and experience to his travels.Walden by Henry David Thoreau If he were alive today,Thoreau would probably frown
3、 if he heard someone refer to Walden as a travel book.But I regard it as a travelwriting masterpiece.“I went into the woods,”he writes,“because I wished to live deliberately,to front only the essential facts of life,and see if I could not learn what it had to teach,and not,when I came to die,discove
4、r that I had not lived.”Thats the same spirit of discovery that defines so many great contemporary travel records.The Dharma Bums by Jack Kerouac Like so many people,I fell in love with Kerouacs novels in my late teens and early 20s.On the Road gets all the press,but I always love The Dharma Bums.Ke
5、rouac beautifully captures the romance of California trains,Berkeley,and backpacking in the Sierras.Its hard to read this book without wanting to leave for the mountains to brainstorm bad haikus on the trail and cook canned macaroni and cheese over a crackling campfire.Confucius Lives Next Door by T
6、R.Reid This is sort of A Year in Provence in Japan,only the crosscultural differences are much greater.Reid and his family moved to Tokyo when he became the chief for The Washington Post,enabling him to uncover truths about the country.Among the highlights are his observations about Japanese schools
7、,including Yodobashi No.6 Elementary School,where his daughters were greeted by the whole school staff.【语篇解读】本文作者为大家推荐了几本书。1Which book enables readers to experience great crosscultural differences?AThe Old Patagonian Express.BConfucius Lives Next Door.COn the Road.DWalden.解析:B 细节理解题。根据 Confucius Liv
8、es Next Door by TR.Reid.This is sort of A Year in Provence in Japan,only the crosscultural differences are much greater。可知选 B。2What will people feel after reading Jack Kerouacs The Dharma Bums?AA strong desire to follow.BA love for novels.CA wish to learn cooking.DAn excitement to write poems.解析:A 推
9、理判断题。根据 Like so many people,I fell in love with Kerouacs novels in my late teens and early 20s.On the Road gets all the press,but I always love The Dharma Burns.Kerouac beautifully captures the romance of California trains,Berkeley,and backpacking in the Sierras.Its hard to read this book without wa
10、nting to leave for the mountains to brainstorm bad haikus on the trail and cook canned macaroni and cheese over a crackling campfire.可知读了小说 The Dharma Bums,人们有一种想要追随的强烈渴望,所以选 A。3Which writer based his book on a train journey from home to abroad?AT.R.Reid.BHenry David Thoreau.CPaul Theroux.DJack Kero
11、uac.解析:C 细节理解题。根据 But The Old Patagonian Express,which is about a train journey Theroux made from Boston,USA to southern Argentina,is right up there at the top of my list.可知选 C。B(2018湖南衡阳四中一模)Fitness Zone Special offer Look_your_best this summer with our wonderful equipment and a tailormade(量身定制的)pr
12、ogram made specially for you by one of our best personal trainers.If you are having a difficult time getting active,Fitness Zone is where you want to be.With a personal trainer assigned(指定)to you,you will be placed in a tailor made program that will make you look your best in just 12 weeks.With our
13、program,you will get the full benefits of:Our oneonone support and expert guidance by the top trainers in our industry.The use of the best fitness equipment,including free weights,treadmills and bikes.Ongoing group classes,from aerobics(有氧健身操)and yoga to dancercise and more.So come for a free consul
14、tation(咨询)and get started today!Dont miss out!Offer is good until this Friday.610,St.George Street,Suite 310,Chicago Tel:6554866 Web:【语篇解读】本文属于广告类阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了健身区,在这里可为读者提供各种健身服务。4Who can choose to join Fitness Zone?APeople who want to keep fit.BPeople who are good at training others.CPeople who
15、 need a tailormade suit.DPeople who have health problems.解析:A 推理判断题。根据第六段 The use of the best fitness equipment,including free weights treadmills and bikes.可知在健身区你可以使用各种健身器材,因此适合想保持健康的人,故选 A。5What does the underlined phrase“look your best”mean?ALook in the mirror.BTry your best to see.CLook more con
16、fident.DBe in excellent condition.解析:D 词义猜测题。根据第一段 Look_your_best this summer with our wonderful equipment and a tailormade(量身定制的)program made specially for you by one of our best personal trainers.可知今年夏天用健身区的设备和特定的计划可以使你处于最佳状态,故选 D。6What is not offered in the advertisement?AGroup yoga classes.BThe
17、best fitness equipment.CSpecial fitness clothes.DProfessional personal trainers.解析:C 细节理解题。根据第一段 for you by one of our best personal trainers;第六段 The use of the best fitness equipment;第七段 Ongoing group classes,from aerobics(有氧健身操)and yoga to dancercise and more 可知这里提供瑜伽班,最好的健身器材,专业的私人教练,故选 C。7How ca
18、n I contact Fitness Zone if I feel like joining it?ABy phone BBy Internet CThrough the address DAll of the above.解析:D 细节理解题。根据文章最后 Offer is good until this Friday.610,St.George Street,Suite 310,Chicago;Tel:6554866;Web: 可知你可以通过网络,电话,地址参加报名,故选 D。C(2018成都市一诊)Lucy,whose skeleton(骨骼)was discovered in Eth
19、iopia in 1974,died shortly after she fell out of a tree,according to a new study published Monday in the British journal Nature.For their research,Kappelman and Dr.Richard Ketcham used a CT scanner to create more than 35,000“slices”of Lucys skeleton.Scientists named her Lucy from the Beatles song“Lu
20、cy in the Sky with Diamonds”,which was played at the camp the night of her discovery.The following analysis of the slices showed sharp,clean breaks seen at the end of Lucys right humerus(肱骨)are similar to bone breaks seen in victims of falls.The researchers concluded that these and other breaks in h
21、er skeleton show that Lucy,who is believed to have stood about 3 feet 6 inches and weighed about 60 pounds,fell feet first and used her arms to support herselfbut that the injury was too severe to have been survivable.The researchers estimate that Lucy was going about 35 miles an hour when she hit t
22、he ground after falling from a height of roughly 40 feet,according to the statement.That sounds plausible.But other scientists are doubtful.“There are countless explanations for bone breaks,”Dr,Donald C,Johanson,director of the Institute of Human Origins and one of the scientists who discovered Lucy
23、,said,“The suggestion that she fell out of a tree is largely a justso story and therefore unprovable.”Johanson said it was more likely that Lucys breaks occurred long after she died,saying that“elephant bones appear to have the same kind of breaks,Its unlikely they fell out of a tree.But the new res
24、earch focused on“a small number of breaks”that are consistent with“highenergy bonetobone influences”and which differ from the sorts of breaks commonly seen in other collected bones.Kappelman responded in an email,“These appear to have occurred at or near the time of death.”【语篇解读】本文是一篇科教类阅读,露西,1974 年
25、他的骨骼在埃塞俄比亚被发现。根据一项周一发表在英国自然杂志的一项研究,她是从树上摔下后死的。本文以此展开,主要讲述了专家学者在发现了 Lucy 坠树后不久身亡的骨骼后,对其死因的争论。8What can we know about Lucy from Kappelman and Dr.Richard Ketchams research?AShe got her name from a song.BShe had more than 35,000 slices.CShe couldnt use her arms properly.DShe made an effort to save herse
26、lf.解析:D 细节理解题。根据 who is believed to have stood about 3 feet 6 inches and weighed about 60 pounds,fell feet first and used her arms to support herselfbut that the injury was too severe to have been survivable.可知,Lucy 本想用胳膊来支撑自己,却无能为力,可知她想过自救,故选 D。9What does the underlined word“plausible”in Paragraph
27、6probably mean?AReasonable.BCreative.CSurprising.DUnbelievable.解析:A 词义猜测题。根据 That sounds plausible.But other scientists are doubtful.上文听起来是合理的,后面 But 表示转折,一些科学家是持怀疑态度的。故可知是 doubtful 的反义词。故选 A。10Which of the following would Johanson probably agree?AElephants are unlikely to die from falling.BLucy got
28、 breaks at or near the time of death.COther reasons for the breaks should be considered.DLucys bone breaks differ from other bone breaks.解析:C 细节理解题。根据 There are countless explanations for bone breaks可知,Johanson 专家认为对于 Lucy 的死因还有许多不同的解释,他会同意的是其他因素也应该被考虑进 Lucy 的死因。故选 C。11What conclusion can we draw fr
29、om the passage?ALucy didnt die from falling out of a tree.BThe newly published study was meaningless.CThe argument on how Lucy died will continue.DScientists will find another way to solve the problem.解析:C 主旨大意题。根据文章内容“But the new research focused ona small number of breaks that are consistent withh
30、ighenergy bonetobone influences and which differ from the sorts of breaks commonly seen in other collected bones.Kappelman responded in an email,These appear to have occurred at or near the time of death”可知,但是一些新的研究又出现了,可以总结出对于这件事情的争议还会继续下去。故选 C。D(2018辽宁庄河高中沈阳市第二十中学联考)We are enrolled in the fulltime
31、 school called“life”Every day in this school,we have opportunities to learn new lessons.No matter whether we like these lessons or not,we have to take them,because they are our lessons.Why are we here in this world?What is the purpose of life?Humans have tried to discover the meaning of life for tho
32、usands of years,but failed to get the answer,because the meaning of life is different from person to person.Each one of us has his or her special purpose and path,unique and different.As we travel on our life path,we will learn many great lessons in order to fulfill that purpose.Learning our lessons
33、 well is the key to discovering the real meaning of our own life.As we travel through our lifetime,we may be taught hard lessons that others dont have to face,while others spend years struggling with problems we dont need to deal with.We may never know why we love English,not physics,which indicates
34、 that our path is different.While traveling on our own path,sometimes alone,we should,first of all,take a basic lesson in openness.Openness means being receptive.Life will present us with so many lessons,none of which are useful to us unless we can recognize them and are open to their values.These l
35、essons are not easy to learn,but we should regard them as gifts.But how can we recognize these lessons?It is a matter of what“glasses”we are wearing at the time.It is not difficult to spot them if we take them as opportunities.So when we are not open to learning our lessons,failing a weekly English
36、test might be like a disaster rather than an opportunity to us.Of course,the hard lessons may not be fun,but they can actually be the biggest gifts we receive from life.【语篇解读】短文介绍我们进入生活这所大学,生活告诉我们生活的目的,生命的意义,每个人的人生道路各不相同,正确对待生活中发生的一切。12The author may be in favor of the viewpoint that all men are bor
37、n _.Aequal Bdifferent Cto learn lessons Dready for challenge 解析:B 细节理解题。根据第二段中的“because the meaning of life is different from person to person.”可知,作者可能会同意每个人人生的意义各不相同这一观点。故选 B。13The example of“we love English,not physics”is mentioned to show that we _.Achoose our own path in life Bneed to face some
38、hard lessons Cdiscover the meaning of our own life Drealize the necessity of openness 解析:A 细节理解题。根据第四段中的“We may never know why we love English,not physics,which indicates that our path is different.”可知,作者用“我们爱英语,而不是物理”这个例子来说明我们各自都有各自的人生道路。故选 A。14Whether we can see life lessons as gifts depends upon
39、our _.Aangles of view Bcommon value system Cexperiences from life Dwillingness to face challenge 解析:A 推理判断题。根据最后一段中的“It is a matter of what glasses we are wearing at the time.”可知,你如何看待生活所给的教训要取决于自己“戴着什么样的眼镜”,推知作者认为看待生活中的教训的态度取决于自己的视角。故选 A。15What would be the best title for the passage?ALife and less
40、on BLife as School CLife School and Students DGifts from Life 解析:B 主旨大意题。根据短文介绍我们进入生活这所大学,在这里我们学会生活的目的,生命的意义,每个人的人生道路各不相同。可推知,这个短文就是围绕生活这所大学展开。故选 B。.七选五(2018河南省漯河市高级中学模拟)I always used to think that the drive across a fourkilometer stretch from my house to the main road was a pain.Almost everyone in
41、the world seemed to want to go somewhere at the same time.And exactly at the moment when our car inched towards the front,the lights would turn red again._1_ Then one day something magical happened.The fact is my neck was a bit stiff that morning._2_ Beyond the pavement a gulmohar(凤凰木)tree with a vi
42、vid crown of bright red and orange blossoms in bunches.The small leaves were equally beautiful.I racked my head for expressions to describe them.The gulmohars small neighbor was cooler.I recognized it as an Ashoka tree.I felt that the Ashoka did not have a private music collection of its own.My gaze
43、 shifted to its neighbor.Now this one was a beauty in its own way.They seemed to be friends._3_ The Ashoka looked like their parent or guardian content to be in its own world.Suddenly the trees seemed to be moving away from me.Had they set out on their outing already?_4_ The traffic lights had turne
44、d green and we were on our way.For the first time I felt the traffic signal was not such a bad sort._5_ Did that feel good!AIt had got me new friends.BThen I realized what it was.CA friend in need is a friend indeed.DIt was a clear fiveminute wait there.EThe red light is always attractive to me.FAs
45、I moved my head to the left I saw it for the first time.GRather,they seemed like two young girls planning a happy outing.【语篇解读】本文讲述了作者在路上突然发现了周围美好的景色,从而感到自己的路程不再那么的痛苦,原来一切都可以变得美好,只要我们去发现他们的美。1解析:D 根据前边 the lights would turn red again,可知又要等待,故选 D。2解析:F 根据前边 The fact is my neck was a bit stiff that mo
46、rning,可知我把头移向一边,故选 F。3解析:G 根据前边 They seemed to be friends,可知后边要说他们看起来更像是两个年轻女孩在计划一次愉快的郊游,故选 G。4解析:B 根据后边 The traffic lights had turned green and we were on our way.可知前边表示发生了什么事,故选 B。5解析:A 根据前边 For the first time I felt the traffic signal was not such a bad sort 可知我感到它不那么糟糕,故选 A。课时练(二)英语知识运用板块练练准度(限时
47、:25 分钟).完形填空(20172018遵义航天高级中学第一学期模拟英语试题)Over the last 15 years,as a doctor,I have had hearttoheart conversations with countless patients near the end of their lives.The most common emotion they express is _1_.And thats _2_ I came up with a project to encourage people to write a _3_ to their loved on
48、es.Its a lesson I learned years ago from a memorable _4_ patient.He was a retired _5_ with a cancer.Every day,his _6_ spent many hours watching him watch television.She explained to me he had never been much of a _7_ in their 50plus years of marriage.But he seemed quite _8_ to share his ideas with m
49、e,_9_ when it became clear his days were _10_.He spoke of his deep regret for not having spent enough time with his loved wife,and of his great _11_ in his son,who had joined the Navy in his fathers footsteps.One afternoon,when I mentioned these _12_ to his wife and son,they looked disbelievingly at
50、 each other.They thanked me for being so kind but _13_ my patient was unlikely to express such feelings.To make sure his family could hear his _14_,I took my video camera with me the next morning and with the patients _15_,recorded an open letter from him to his family.When I gave them the _16_ lett
51、er,both his wife and son were moved to tears.The experience _17_ my letter project,which can help people complete their life review tasks:apologizing to those we may have hurt;_18_ those who have hurt us and saying“I love you”It may take much courage to write a life review letter.For some people,it
52、may _19_ deep and troubling emotions._20_ it may be the most important letter you will ever write.【语篇解读】作为一名医生,因为与无数临终的病人交谈过,他们常表达出自己的遗憾。这激发了我想让人们给自己爱的人写一封信的想法,以此表达对曾经伤害过的人的歉意及原谅伤害过自己的人们。1A.gratitude Bregret Capology Daffection 解析:B 考查名词辨析。根据下文的内容可知是在临终之前表达的都是遗憾的心情。最后一段中有提示。gratitude 感激;regret 后悔,遗憾
53、;apology 道歉;affection 情感。2A.because Bwhy Cwhen Dhow 解析:B 考查连词。从语境可看出这就是我为什么(why)提出这个项目。故 B 符合。3A.note Bbill Cletter Dsentence 解析:C 考查名词。通过语境可知病人临终时常有遗憾,因此作者通过这个项目来鼓励人们写信给自己所爱的人。故选 C.letter。4A.dying Bweak Cunconscious Dsilent 解析:A 考查形容词。从下文可知这是从一个将要去世的人学到的教训。因此选项A.dying(要死的)符合题意。weak 虚弱的;unconscious
54、无意识的;silent 沉默的。通过对比可知 A 符合题意。5A.merchant Bworker Cofficial Dsoldier 解析:D 考查名词。从第 11 小题可知他是当过海军,因此是个士兵(soldier)。6A.family Bdaughter Cson Dwife 解析:D 考查名词。从第 7 小题后“in their 50plus years of marriage.”(在他们结婚的 50 多年里)可知是他的妻子(wife)。7A.husband Blover Ctalker Dcompanion 解析:C 考查名词辨析。上文说他妻子每天都在看他看电视,(可知他是个不健谈
55、的人。)由此可推断出她向我解释说在他们结婚的 50 多年里,他不是个健谈的人(talker)。8A.willing Bdisturbing Cembarrassed Ddelighted 解析:A 考查形容词。根据句意可知这个人不善言谈却愿意(willing)和我分享他的一些想法。disturbing 烦扰的,令人不安的;embarrassed 局促不安的,为难的,尴尬的,窘迫的;delighted 高兴的。9A.specially Bespecially Cexactly Dgradually 解析:B 考查副词。句意:他看起来非常愿意和我分享他的想法,尤其(especially尤其地)是他
56、在世上的日子不多了。specially 特别地,专门地,特意地,格外地;especially尤其地,主要地,格外地,显著地;exactly 确切地;gradually 慢慢地。10A.numbered Bdied Cended Dcompleted 解析:A 考查动词辨析。从第 5 小题可知他是个癌症患者,所剩时日不多,屈指可数。故用 numbered。11A.satisfaction Bpride Cconcern Dcomplaint 解析:B 考查名词。他儿子以他为榜样参加了海军,因此他以儿子为自豪(pride)。satisfaction 满意;concern 关心;complaint
57、抱怨;be proud of.以感到自豪。故选 B。12A.comments Bdecisions Cexplanations Dpromises 解析:A 考查名词辨析。当我把他的话(即评论)对他的妻子和儿子说了,他们难以置信。comment 评论;decision 决定;explanation 解释;promise 承诺,允诺。13A.denied Bdisbelieved Cinsisted Drealized 解析:C 考查动词。从上文可知这个病人是个不善谈的人,所以当他儿子和妻子听到这样的评论难以相信,因此他们才会感谢我并坚持(insisted)他是不可能如此表达。deny否认;di
58、sbelieved 难以相信;realize 意识到,知道,实现。从上文可知 C 符合本题。14A.sorrow Banxiety Cwish Dlove 解析:D 考查名词。从上文的内容可知这个病人表达的是对家人的爱(love)。sorrow悲痛;anxiety 焦虑,担心;wish 愿望;love 爱。15A.desire Bpermission Crequest Dassistance 解析:B 考查名词。第二天我带着摄像机,经过病人的同意(permission)。desire 渴望;permission 允许,批准;request 请求;assistance 帮助。从上下文中可知是病人
59、的允许。故选 B.permission。16A.taped Btyped Cwritten Dunopened 解析:A 考查动词辨析。tape 用带子捆起来,录音;type 打字;write 写作;open打开。17A.raised Binspired Cproved Dwelcomed 解析:B 考查动词辨析。根据下文可知这个项目能帮助人们弥补过去的憾事,这事激励我去做。raise 引起,抱起,提高(价格等),养育,筹集;inspire 鼓舞,激励,赋予灵感,启迪;prove 证明,证实;welcome 欢迎,乐于接受。18A.acknowledging Bforgetting Churt
60、ing Dforgiving 解析:D 考查动词辨析。句意:向那些我们可能伤害过的人道歉,原谅那些伤害过我们的人,并说“我爱你”。acknowledge 承认,鸣谢,对打招呼;forget 忘记;hurt伤害;forgive 原谅。通过上下文可知是原谅(forgive)那些伤害过我们的人,D 符合题意。19A.calls for Bcalls off Ccalls in Dcalls up 解析:D 考查动词短语辨析。它可能唤起(call up)人们内心深处的烦恼情绪。calls for要求,需要,提倡;calls off 放弃,取消,叫走;calls in 召集,招来,收回;call up打
61、电话,召集,使想起,提出,唤醒。通过上下文可知 call up 符合题意。20A.So BFor CYet DOtherwise 解析:C 考查连词辨析。本空前句意:它可能唤起人们内心深处的烦恼情绪。及空后的句意:这可能是你写过的最重要的一封信。从本空的语境可知:虽然能让人们想起不好的情绪但却是最重要的一封信。由此可知是转折关系。故选 C。.语法填空 Getting fit no longer _1_(require)a pencilandpaper workout plan or a food diary.If youre looking for some new and _2_(creat
62、e)ways to improve your health,try Fit Time.Its like your personal trainer.After _3_(get)all the information it needsyour height,weight,age,and exercise habitsit gives you a customized training course,_4_ asks you to work out four times a week for about two _5_(month)The exercises focus _6_ a differe
63、nt part of your body every day.For instance,on Monday,you do pushups(俯卧撑)to build up your arms,and on Tuesday,you build up _7_(strong)in your legs by doing deep knee bends._8_ exercise plan changes as time goes by.The best part of this app is that everyone can share _9_(they)workout results and foll
64、ow their training.It is a great way for you and your friends _10_(encourage)each other to build strong bodies.【语篇解读】本文介绍了一款帮助你锻炼身体的手机应用程序。1解析:requires 考查时态和主谓一致。本文用一般现在时描述,动名词短语作主语为单数概念,故谓语用三单,填 requires。2解析:creative 考查形容词。根据 and 前后一致原则,故后面也填形容词,故creative。3解析:getting 考查动名词。after 是介词,后接动词要接动名词,故填 get
65、ting。4解析:which 考查连词。此处为非限制性定语从句,空格处填关系代词指代前一句的内容,并且作主语,故填 which。5解析:months 考查名词。根据句意此处用复数,故填 months。6解析:on 考查介词。此处为固定搭配:focus on 集中注意力于。7解析:strength 考查名词。根据句意此处应填名词,strength。8解析:The 考查冠词。此处为特指,故用 The。9解析:their 考查代词。此处根据句意应该填形容词性物主代词,故填 their。10解析:to encourage 考查不定式。way 后接动词不定式,故填 to encourage。课时练(三)
66、第卷强化增分练练规范(限时:45 分钟).语法填空 Over 2,200 years ago,Chengdu was threatened by frequent floods.Li Bing,together with his son decided to construct an irrigation system on the Minjiang River _1_(prevent)flooding._2_ having a long study and a lot of hard work by the local people,the great Dujiangyan Irrigati
67、on System was completed.Since then,the Chengdu Plain _3_(be)free of flooding and the people have been living peacefully and wealthily.It is the _4_(old)and only surviving nodam irrigation system in the world.It is also _5_ wonder in the development of Chinese science.The project consists of three im
68、portant parts,namely Yuzui,Feishayan and Baopingkou,which were _6_(science)designed to control the water flow of the rivers throughout the year.There is a glorious bridge called the Anlan Cable Bridge crossing the Minjiang River above Yuzui,_7_ you can clearly see the entire system.The great _8_ (co
69、nstruct)originally started before the Song Dynasty.At that time,the body of the bridge was constructed with wooden blocks and the handrails(扶手)were made of bamboo.Recently the wood and bamboo have been replaced with steel and concrete to guarantee the security of _9_(visit)from home and abroad.Seen
70、from afar,the bridge looks like a rainbow _10_ (hang)over the river.【语篇解读】本文主要介绍中国的都江堰,世界上最古老且仅存的灌溉系统。1解析:to prevent 考查动词不定式。此处为动词不定式做目的状语。2解析:After 考查介词。根据句意:在长期努力研究之后。用介词 after。3解析:has been 考查动词时态。根据 since then 时间状语,以及 and 连接前后部分时态保持一致的原则,用现在完成时态。4解析:oldest 考查形容词最高级。根据句意:这是世界上最古老的且仅存的无坝灌溉系统。5解析:a
71、考查冠词。wonder 用作可数名词时,意思是“奇观,奇事,奇迹”,还可表示“奇人,奇才”,指不可思议的人或智慧超常的人,加不定冠词 a 表示泛指。6解析:scientifically 考查副词。design 是动词,要用副词修饰动词,名词 science的副词是 scientifically。7解析:where 考查连词。分析句子结构可知这是一个定语从句,此处为非限制性定语从句,句子缺少状语,先行词表地点,用关系副词 where。8解析:construction 考查名词。根据句子结构,句中缺少主语,要用名词作主语,动词 construct 的名词是 construction。9解析:vis
72、itors 考查名词。of 是介词,后接名词作宾语,用 visitors 此处是指国内外的游客。10解析:hanging 考查现在分词。rainbow 与 hang 之间是主动关系,用现在分词短语 hanging over the river 作定语修饰 rainbow。.短文改错(2018山师大附中一模)Nowadays Senior 3 students are general faced with a lot of pressure,which is rather common.To reduce it,the followed suggestions may help.First of
73、 all,know exactly what lead to your pressure,and then you can take measures to deal with it.Secondly,set up a goal what is not too high,in another words,dont put too much pressure on yourself.Thirdly,find a way to relax you occasionally.For example,you can listen to music,go swim or just simply go w
74、alking.Eventually,make friend with others,for example,your classmates,your teachers,your parents.They will understand you and come to your help when you are really in the trouble.In a word,never get yourself stuck in the pressure for“impossible is nothing”答案:Nowadays Senior 3 students are generalgen
75、erally faced with a lot of pressure,which is rather common.To reduce it,the followedfollowing suggestions may help.First of all,know exactly what leadleads to your pressure,and then you can take measures to deal with it.Secondly,set up a goal whatwhat/which is not too high,in anotherother words,dont
76、 put too much pressure on yourself.Thirdly,find a way to relax youyourself occasionally.For example,you can listen to music,go swimswimming or just simply go walking.Eventually,make friendfriends with others,for example,your classmates,your teachers,or/and your parents.They will understand you and c
77、ome to your help when you are really in the trouble.In a word,never get yourself stuck in the pressure for“impossible is nothing”【语篇解读】本文主要讲述高三学生面临许多压力,告诉他们如何减压。1解析:general 改为 generally 考查副词。修饰动词短语 be faced with 应用副词。2解析:followed 改为 following 考查形容词。形容词 following 意为“下面的”,作名词 suggestions 的定语。3解析:lead
78、改为 leads 考查主谓一致和时态。根据句意:首先,准确地知道什么导致你的压力。根据前后句动词时态可知应用一般现在时;主语是 what 表示单数概念,谓语动词用单数形式。4解析:what 改为 that/which 考查定语从句。分析句子结构可知这是一个定语从句,先行词是 a goal 在从句中作主语,用关系代词 that/which。5解析:another 改为 other 考查固定搭配。in other words 意为“换句话说”,是固定搭配。6解析:you 改为 yourself 考查代词。根据句意:第三,找个方法使你自己放松。relax oneself 意为“放松自己”。7解析:s
79、wim 改为 swimming 考查固定短语。go swimming 意为“去游泳”,是固定搭配。8解析:friend 改为 friends 考查固定搭配。make friends with sb.意为“与某人交朋友”,是固定搭配。9解析:加 or/and 考查并列连词。your classmates,your teachers,your parents为并列关系,应在最后两个短语间加入 and 或 or 起连接作用。10解析:去掉 the 考查固定搭配。in trouble 意为“陷入麻烦”,是固定搭配。.书面表达(2018湖北省枝江市第二高级中学模拟)假如你是校学生会主席,为了更好地保护环
80、境,你代表学生会向全校学生发出倡议。请根据以下内容,写一份“低碳生活”倡议书:1“低碳生活”节能环保。(1)尽量步行上学或骑自行车上学。(2)离开房间前关掉灯和其他电器。(3)垃圾分类回收。(4)节约用纸。2倡议全校学生过“低碳生活”,这是一种经济、健康、幸福的生活方式。注意:1.词数:100 左右 2可以适当增加细节,以使行文连贯 3开头和结尾己为你写好,不计入总词数。参考词汇:电器 electrical appliances Dear friends,As we can see,the environment around us is getting worse and worse.It
81、is important for us to live a lowcarbon life to protect the environment,not only for ourselves but also for our future generations._ _ _ _ _ _ Thank you!The students Union 答案:Dear_friends,As_we_can_see,_the_environment_around_us_is_getting_worse_and_worse.It_is_important_for_us_to_live_a_lowcarbon_l
82、ife_to_protect_the_environment,_not_only_for_ourselves_but_also_for_our_future_generations.Lowcarbon living saves more energy.Thus it is environmentallyfriendly.First,it is good for us to go to school on foot or by bike as often as possible,which contributes to a cleaner environment.Second,remember
83、to turn off the lights and other electrical appliances before you leave the room.Third,wed better sort out the rubbish so as to recycle some,which surely benefits us a great deal.Fourth,saving paper also matters much.Its time that we should live a lowcarbon life and everyones effort counts.Undoubtedly,this life is more economical,healthier and happier.Thank_you!The_students_Union