ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:17 ,大小:321.50KB ,
资源ID:398621      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-398621-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(内蒙古乌兰浩特市2016-2017学年八年级英语下学期期末试题 人教新目标版.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

内蒙古乌兰浩特市2016-2017学年八年级英语下学期期末试题 人教新目标版.doc

1、内蒙古乌兰浩特市2016-2017学年八年级英语下学期期末试题 一、听力部分(20分)A)在下列每小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、C三幅图画找出与你所听内容相匹配的图画。(5分)I.1.A B C 2.A B C 3. A B C 4. A B C 5. A B C B)下面你将听到十组对话,每组对话都有一个问题。根据对话内容,从每组所给的A、B、C三个选项中找出能回答所提问题的最佳选项。(10分)6.Who is the man?A.Kevins teacher.B.Kevins father.C.Kevins brother.7. What size does the

2、woman want?A.Size L.B.Size M.C.Size S.8. Why does the man like the red house?A.Because it has a big yard.B.Because it is beautiful.C.Because he likes red.9. Whats the weather like now?A.Sunny.B.Cloudy.C.Rainy.10. Where is the City Library?A.Next to a bookstore.B.At the second crossing.C.Along the st

3、reet.11. How old is the girl?A.13.B.12.C.11.12. How will they go to the park?A.By bike.B.On foot.C.By car.13. When does the museum open on Sunday?A.At 9 am.B.At 10 am.C.At 11 am.14. Where does the woman want to go?A.To a party.B.To the theater.C.To the cinema.15. Whats the boys plan for his holiday?

4、A.To go travelling with his classmates.B.To go travelling with his uncle.C.To go to his uncles. C)你将听到两段对话,在每段对话后有几个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。每段对话读两遍。(5分)听下面一段对话,回答16和17小题。16.What did the boy lose?A.His schoolbag.B.His pencil-box.C.His textbooks.17.Whats his telephone number?A.5984576.B.5897457.C.

5、5687345.听下面一段对话,回答18至20小题。18.What is Jim interested in?A.Hes interested in electricity.B.Hes interested in reading books.C.Hes interested in the environment.19.Does Sarah always turn off the shower when she is washing her hair?A.Yes, she does.B.No, she never does that.C.Yes, of course.20.What will S

6、arah do when she goes food shopping later?A.She will take her own bags.B.She will turn off the lights.C.She will drive her car.二、单项填空(20分)21.I missed the beginning of cartoon The Lion King.What a pity!You should have left school half hour earlier.A.a; anB.the; aC.the; anD.an; the22. I have two siste

7、rs, but of them is a teacher.A.allB.neitherC.bothD.none23. My sister likes the _ of the cake. It is a heart.A.valueB.weight C.smell D.shape24. Lost in Thailand is a very successful comedy. Its favorite movie.A.meB.mineC.ID.my25. We are planning to have a surprise party her fifteenth birthday.A.atB.i

8、nC.forD.with26.How far is your home from school?Its about two walk.A.hoursB.hoursC.hoursD.hour27. The student didnt find much about the topic on that website.A.reportB.articleC.informationD.story28.I have great in finishing the work by myself. Could you help me?No problem.A.funB.successC.adviceD.dif

9、ficulty29.What is Miss Gaos favourite ?She is always in pink. Dont you know?A.colourB.bookC.songD.movie30. The government of Linyi is building cheap and good houses for the people.A.thousandB.thousandsC.thousand ofD.thousands of31.What should we do now, Mr. Clark?Please turn to Page and look at the

10、picture.A.Twelve; fifth B.Twelfth; fifthC.Twelve; five D.Twelfth; five32. Mothers Day is on the Sunday in May every year.A.twoB.secondC.threeD.third33. What news it is! Nobody it.A.a surprising; believesB.surprising; believesC.a surprised; believeD.surprised; believe34.Do you often get online?Yes. I

11、 lots of time on it.Its a good way to kill time.A.costB.spendC.takeD.use35.I will meet Jane at the station. Please what time she will arrive.A.countB.chooseC.checkD.catch36. The woman asked the policeman where .A.the post office isB.was the post officeC.is the post officeD.the post office was37. The

12、 man is talking to our teacher is Bettys father.A.whichB.whomC.whoD.what38. It will be hard for us to get up in the morning if we to bed too late.A.goB.wentC.will goD.have gone39. How often do you chat with your friends online? Im busy with my study.A.Only one month.B.About twice a month.C.Almost ev

13、ery day.D.Maybe in two weeks.40. weather it is! We cant go boating on the Xuanwu Lake.Dont worry. Lets go to the Science Museum instead.A.What goodB.How goodC.How badD.What bad三、完形填空(10分)There once was a farmer who lost his watch in his barn (谷仓). The watch was only cheap but it was very 41 to him b

14、ecause it was a gift from his father. After 42 the barn for a long time, he gave up and asked for 43 from a group of children playing nearby. He 44 them that the person who found the watch would be rewarded. Hearing this, the children hurried inside the barn 45 .They searched everywhere but still co

15、uld not find the 46 . Just when the farmer was going to give up, a little boy went up to him and asked to be given another 47 .The farmer looked at him and thought, “Why not? After all, this kid looks honest.” So the farmer 48 the little boy back into the barn. After a while the little boy came out

16、with the watch in his hand! The surprised farmer asked the boy how he 49 where the rest had failed. The boy replied, “I did nothing but sit quietly and listen for the sound of the watch.” This shows us that sometimes a 50 mind can think better than an excited one.41.A.importantB.expensive C.uselessD

17、.interesting42.A.findingB.searchingC.watchingD.studying43.A.moneyB.dangerC.workD.help44.A.promisedB.taughtC.warnedD.believed45.A.angrilyB.slowlyC.immediatelyD.hardly46.A.ruleB.bookC.childD.watch47.A.wayB.chanceC.lessonD.smile48.A.threwB.sentC.gaveD.caught49.A.cameB.knewC.succeededD.suggested50.A.bea

18、utifulB.smartC.peacefulD.quick四、阅读理解(30分)A I was on holiday in a strange place. One morning I got up early and went off into the forest looking for beautiful birds. But I lost my way, and didnt know how to come back. I took a cell phone with me, but it didnt work there. It was night and I was fright

19、ened because I was alone and there were full of dangerous animals. I climbed up to a tree and was afraid to sleep. Next morning I was tired. I thought what I should do to save myself. I tore my clothes into small pieces and tied them to the trees that I passed. At last my friend found me according t

20、o the pieces that I left. I was saved. That was an unforgettable experience in my life.51.Did the writer take a cell phone with him?A.Yes, he did.B.No, he didnt. C.Yes, he didnt.D.No, he did.52.What was wrong with his mobile phone?A.It was broken.B.He lost it. C.We dont know.D.He didnt take it.53.Wh

21、ere did he stay at that night?A.In the tree.B.On the tree. C.Under the tree.D.Near the tree.54.Who saved the writer?A.His father.B.His friend. C.His mother.D.None.55.The writer is _.A.cleverB.lazyC.carelessD.unhealthyBMany people say that they are working too many hours. They dont have enough time t

22、o relax or to stay with their family. Work hours are different from one country to another. In France, people spend about 1,646 hours a year at work. In Japan, however, people work about 2,159 hours a year. That means a Japanese worker works 513 more hours a year than a French worker. Why do people

23、work so many hours? Some people work extra hours because they want to make more money. However, many companies dont pay overtime. Their workers dont get more pay for more work. Some people think its their duty to work more hours. Some are afraid of losing their jobs if they dont work more hours. Man

24、y people say that their vacations are too short. In France, people get five weeks of paid vacation a year. In Germany, they get four to six weeks, and in the United States, two weeks. One study shows fewer than half of workers used all their vacation days. In Great Britain, there is a saying,“All wo

25、rk and no play makes Jack a dull (迟钝的) boy.”If that is true, there must be a lot of dull people in the world.56.A Japanese worker works more hours a year than a French one.A.513B.1,646C.2,159D.3,80557.The word “extra” in Paragraph 3 means “ ”.A.正常的B.额外的C.有用的D.少量的58.People in get only two weeks of pa

26、id vacation a year.A.FranceB.Germany C.the United StatesD.Great Britain59.Which of the following is true according to the passage?A.No companies offer vacations to their workers.B.Many people say they have enough time to relax.C.Not all companies pay their workers for more work.D.More than half of w

27、orkers use all their vacation days.60.What can we infer from the passage?A.Many workers have to work long hours.B.Many people have vacations long enough.C.Work hours are the same around the world.D.There are a lot of dull people in the world.CMedical experts say most Americans do not get enough slee

28、p. They say more Americans need to take a napthat is to rest for a short period in the middle of the day. They give people advice to sleep lightly before continuing with other activities. The experts say naps might improve health by reducing pressure.Some European and Latin American companies have s

29、upported the idea of napping for many years. They ask people to leave work, go home and have a nap before returning. In the United States, some companies let workers rest simply in their offices. They believe this can help workers make fewer mistakes and also increase the amount of work that a perso

30、n can do.Sleep experts say it is likely that people make more mistakes at work than at other times. They say people should not carry out important tasks when they feel sleepy. And they say the best thing to do is to take a nap. About twenty minutes of rest is all you need. Experts say this provides

31、extra energy and can increase your effects until the end of the day. But experts said that a nap should last no more than twenty to thirty minutes. A longer nap will put the body into deep sleep and waking up will be difficult.61.This passage is probably taken from .A.a story bookB.a posterC.a scien

32、ce fictionD.a medical magazine62.Whats the best way to increase workers effects?A.Talking with friends.B.Doing relaxing exercises.C.Laughing, smiling and crying.D.Having a rest for twenty or thirty minutes.63.What will happen to the workers if they keep on working without any rest?A.They will get a

33、lot of money.B.They will fail in their jobs and even cause a lot of trouble.C.They will live a happy life in the future.D.They will feel better after finishing everyday jobs.64.The meaning of the underlined word “reducing” in the first paragraph is .A.加大 B.缓解C.产生D.制造65.The passage mainly talks about

34、 .A.taking a nap during the dayB.the disadvantages of taking a napC.Americans who dont have a nap during the weekendsD.the advantages of deep sleep五、根据句意及首字母或汉语提示完成单词(10分)66.Whats your a_,Henry?Im thirteen years old.67.The main p_of the activity is to raise money for children in poor areas.68.Octobe

35、r 1st is N_Day of China.69.This new radio programme is for younger _(听众).70. Failure is the mother of s_.71Believing in yourself is the first step on the road to _(成功)72I asked the teacher to _(解释) it to us again.73She invited me to go to the movies,but I _(拒绝) her invitation.74My parents often _(鼓励

36、) me not to give up.75Turn the water off. Dont _(浪费) it.六、综合填空(每小题2分,共10分)根据短文内容及所给提示,补全文中单词或用所给单词的正确形式填空I organized a picnic last Sunday. I got up e_(76) and called some of my closest friends. First, we decided on a good p_(77) to go, and then we talked about what food to bring. Everyone cooked the

37、 dishes that could be carried _(78)(easy)Everything was put into a backpack and we _(79)(take) it across the fields. When we finally got there, we sat down eating, and enjoyed a nice day together. And I was quite sure that food tasted much _(80)(good) on a picnic than anywhere else!七、用所给词的适当形式填空(每小题

38、1分,共5分)81Whats the _(weigh) of these vegetables?Its five kilos.82Here are some good _(suggest)for you.83My younger sister enjoyed _(her)playing games with her friends.84The man got angry. He lost his _(patient)little by little.85John became _(interest)in swimming and dreamed of being a good swimmer.

39、八、书面表达(15分) 目前中学生学习任务重,学习压力大,而广泛的阅读有利于开拓视野,调节身心。在课业学习和业余生活中,你喜欢阅读吗?你喜欢读什么样的书呢?作为中学生的你,是如何看待阅读的呢?请就这个话题,谈谈你的想法和理由,可适当给出建议。注意:1.词数:80左右;2.文中不得出现真实的地名、校名和人名;3.要求条理清楚,语意连贯,字迹工整,可适当发挥。 期末检测题听力原文及参考答案一、15 BABBC 610BBACA 1115ABCCA 1620ABCBA听力原文:A)在下列每小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、C三幅图画找出与你所听内容相匹配的图画。 1. Its A.

40、2. This is a key.3.Is it your pencil? Yes, it is.4. That is a watch.5.Whats this in English? Its a book.B)下面你将听到十组对话,每组对话都有一个问题。根据对话内容,从每组所给的A、B、C三个选项中找出能回答所提问题的最佳选项。6.W:Youre Kevins father, arent you?M:Yes, I am. Kevin said you wanted to see me about his schoolwork.7.W:Excuse me! This shirt isnt th

41、e size I want. I want M, but it is L. Would you please change it for me?M:Of course.8.W:Which of the two houses do you prefer?M:Well, the white one is beautiful, but the red one has a big yard, so I like it better.9.W:What terrible weather! Its raining again! I cant go out and play basketball.M:Dont

42、 worry. It is going to be sunny soon.10.W:Excuse me! Can you tell me how I can get to the City Library?M:Just go along this street, and turn right at the second crossing. Youll see it next to a bookstore.11.W:Hello! I come to see if my brother and I can join your club.M:How old is your brother?W:He

43、is 11, and Im 2 years older than he.12.W:Shall we have a picnic in the park tomorrow afternoon?M:Good idea. Lets walk there.13.W:Hello, this is Science Museum.M:Hello! This is Mr. Feng. I want to know your timetable.W:It opens at 9 am on weekdays, and at 11 am on Sundays. Welcome to our museum.14.W:

44、Would you like to go to the cinema with me?M:Sure, but when?W:Around eight, on Friday night.15.W:Wish you a good time in your holiday.M:The same to you. Do you have any plans?W:I want to go to my uncles. And you?M:I will go travelling with my classmates.C)你将听到两段对话,在每段对话后有几个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选

45、项。每段对话读两遍。听下面一段对话,回答16和17小题。M:Excuse me. Ive lost my schoolbag. I wonder if it has been found.W:Can you tell me what color it is?M:Sure. Its purple.W:Do you have anything in it?M:Yes, I have a pencil-box, a notebook and some textbooks in it.W:Where did you last have it?M:In the bookstore.W:May I hav

46、e your telephone number? If someone finds it, we will phone you.M:Sure. Its 5897457. Thank you.W:Youre welcome.听下面一段对话,回答18至20小题。M:Hey, Sarah. Dont forget to turn off the lights. It saves electricity.W:Oh, I know. I usually do that. I was just in a hurry. Why are you so interested in the environment

47、, Jim?M:I always have been. Lots of people think theres nothing they can do, but I just read this book about it. And there are lots of things the average people can do.W:Like what?M:Well, you should turn off the shower when you are washing your hair.W:Oh, Id never do that.M:You wouldnt?W:No, I have

48、very short hair. Im only in the shower for a few minutes.M:Well, every minute helps.W:What else does it say?M:It says you should take your own bags when you go food shopping.W:Oh, thats not difficult. I can do that. What else?M:Here is a good one. It says people should stop riding in cars and start

49、riding bikes.二、21.C 由第一句句意“我错过了狮子王这部卡通片的开头”可知第一个空用定冠词the表示特指,排除、两项; hour读音以元音音素开头,其前用不定冠词an,half an hour意为“半小时”。故选。22.B 由前一分句中的two sisters可知,此处指两人,而all和none指三者或三者以上,故排除、两项;neither表示“两者中没有一个”,由关键词“is”可以判断用neither;both表示“两者都”,谓语动词需用复数形式。句意:我有两个姐姐,但她们没有一个是教师。23.D 由后句“It is a heart.”可知此处是说蛋糕的形状。故选D。24.D

50、 me是宾格代词;mine是名词性物主代词;I是主格代词;my是形容词性物主代词。空格后有名词movie,故用形容词性物主代词修饰。句意:人再囧途之泰囧是一部非常成功的喜剧,它是我最喜欢的电影。25.C 句意为“我们正在计划为她的15岁生日举办一个惊喜派对”。for 表示目的,意为“为了”。故选C。26.B 句意:“你家离学校多远?”“步行大约两个小时的路程。”由句意可知,此处应使用名词所有格形式。hour是可数名词,在基数词two后应使用复数形式hours,以-s结尾的复数名词的所有格直接在词尾加“”构成。故选。27.C report “报告”,article “文章”,story “故事”

51、,三者都是可数名词;information “信息”,是不可数名词。much修饰不可数名词。故选C。28.D fun意为“乐趣”;success意为“成功”;advice意为“建议”;difficulty意为“困难”。由问句中“你能帮我吗?”可知,上句句意应为“我独自完成这项工作有很大困难”。故选D。29.A colour“颜色”;book“书”;song“歌曲”;movie “电影”。由答语中的“She is always in pink.(她总是穿粉色的衣服。)”可知问句句意应为“高老师最喜欢的颜色是什么?”故选A。30.D thousands of是固定短语,意为“成千上万的”。句意:临

52、沂市政府正在为人们建造成千上万栋质优价廉的房子。31.A 英语中常用“名词+基数词”表示编了号的物品,此时名词与基数词的首字母都要大写,Page Twelve意为“第12页”;也可用“序数词+名词”来表示此意,但序数词前一般要加定冠词the,the fifth picture意为“第5幅图”,故选A。32. B 句意:母亲节在每年五月份的 星期天。由句意推知应使用序数词,根据生活常识可知母亲节在每年五月份的第二个星期天。故选B。33.B news(消息)是不可数名词,前面不能加不定冠词a或an,故排除、两项。surprising意为“令人惊讶的”,surprised意为“感到惊讶的”,再排除项

53、。nobody作主语时,谓语动词用第三人称单数形式。句意:这是多么令人惊讶的消息啊!没有人相信它。34.B cost表示“花费”时多指花费金钱,且主语通常是物;spend表示“花费”时可指花费时间或金钱,常用于句型Sb. spend(s). on sth.;take表示“花费”时通常指花费时间,常用于句型It takes sb. some time to do sth.;use表示“使用;耗费”。由主语I和介词on可知,本句结构应为Sb. spend(s). on sth.。故选。35.C count“数”;choose“选择”;check“查明,核实”;catch“抓住,捉住”。由英语提示可

54、推知句意应为“我将到车站接简。请查一下她什么时候到达”。故本题应选C。36. D 宾语从句必须用陈述语序,故排除、两项。主句为一般过去时,从句也要用相应的过去时,再排除项。故选。37. C 本句的先行词是the man,关系词在定语从句中作主语。当先行词指人,并且关系词在定语从句中作主语时,用who或that引导定语从句。故选C。38. A 在含有if引导的条件状语从句的主从复合句中,主句用一般将来时,从句用一般现在时表示将来,故选A。句意:如果我们上床睡觉太晚,对我们来说早上起床将会很难。39. B how often询问动作发生的频率,四个选项中只有About twice a month.

55、(大约每月两次。)和Almost every day.(几乎每天。)表示频率,故排除、两项。再由下句“我忙于我的学业”可知,“我”在网上与朋友聊天并不频繁,故选项。40. D 句中已有主语it,weather(天气)是名词,故感叹句用what引导,排除B、C两项。再由下句句意“我们不能去玄武湖划船了”可推知,现在天气不好,故用形容词bad。因此选D。三、41.A important“重要的”;expensive“昂贵的”;useless“无用的”;interesting“有趣的”。由第一段第二句中的because it was a gift from his father (因为这块表是他爸爸

56、送给他的礼物)可知,前文应该是指这块表不贵,但对他来说很重要,故选A。其他三项不符合语境。42.B 根据上下文情景可推知, 这位农民要寻找自己的表。find“找到”;search“在中搜寻”;watch“观看;注视”;study“研究”。空格后the barn作宾语,所以search符合题意,句意为“在搜寻谷仓许久之后”。43.D 由上下文情景可知此处表示“这位农民向在附近玩耍的一群孩子寻求帮助”。ask for help是固定搭配, 意为“寻求帮助”。44.A promise“承诺,许诺”;teach“教”;warn“警告”;believe“相信”。 由后面the person who fo

57、und the watch would be rewarded(找到手表的人将得到奖赏)可知,promise(承诺)符合题意。 45.C angrily“生气地”;slowly“慢慢地”;immediately“立即,马上”;hardly“几乎不”。由此句中的hurried(赶紧,赶快)可推知,孩子们马上冲进了谷仓,因此immediately符合题意。46.D 本文主要叙述了找表的过程,因此watch符合题意。句意为“他们到处搜寻,但仍然没能找到那块手表”。47.B way“方法”;chance“机会”;lesson“功课,教训”;smile“微笑”。由下文After a while the

58、little boy came out with the watch in his hand!可知,这个小男孩又进去找那块表。因此可推知,一个小男孩让这位农民再给他一次进谷仓找手表的机会。48.B throw“丢,扔”;send“送”; give“给”; catch“抓住”。 根据后面的came out可知该句表示“因此农民又把那个小男孩送回谷仓找手表”,故选B。49.C come“来”;know“知道”;succeed“成功”;suggest“建议”。由前句After a while the little boy came out with the watch in his hand!和句末

59、where the rest had failed中的关键词failed可推知,succeed符合题意。50.C beautiful“美丽的”;smart“聪明的”;peaceful“安静的;平静的”;quick“迅速的”。由than可知空格处与后文中的excited(兴奋的,激动的)相对,故peaceful符合语境。句意:这告诉我们相对于在兴奋的心态下,有时在平静的心态下人们能够更好地思考。四、51.A由原文中“I took a cell phone with me”可以判断,作者当时带了手机。52.C由文中“but it didnt work there”可以判断,作者的手机不能用了,但是

60、没说明原因。53.A作者爬上了一棵树,人在树上用in the tree,树叶、果实等长在树上用on the tree。54.B由原文中“At last my friend found me”可以得出答案。55.A从文中作者把衣服撕成片做记号可以看出他很聪明。56.A 由短文第二段中“In France, people spend about 1,646 hours a year at work. In Japan, however, people work about 2,159 hours a year.”可知,每个日本工人每年比每个法国工人多工作513个小时,故选A。57.B 由画线单词所

61、在句句意“一些人在时间工作是因为他们想要赚到更多的钱”可推知画线单词extra意为“额外的”,故选B。58.C 由短文第四段中“In France, people get five weeks of paid vacation a year. In Germany, they get four to six weeks, and in the United States, two weeks.”可知,美国人每年有两周的带薪休假时间,故选C。59.C 由短文第四段内容可知A项错误;由第一段中“They dont have enough time to relax or to stay with

62、their family.”可知许多人说他们没有足够的时间放松,故B项错误;由第三段中“However, many companies dont pay overtime.”可知许多公司不给加班者额外的工资,故C项正确;由最后一段中“One study shows fewer than half of workers used all their vacation days.”可知不到一半的人享受了他们全部的假期,故D项错误。60.A 由短文第三段中“Some are afraid of losing their jobs if they dont work more hours.”可推知“许

63、多工人不得不工作很长的时间”。故选A。61.D 在第一段和第三段中,医学专家和睡眠专家分别分析了中午小睡一下对人们的好处。由此可以推断,这篇文章摘自一本医学杂志,而不是一本故事书、一张海报或者一本科幻小说。62.D 在第三段中,专家指出,提高工作效率最好的方法是小睡一下,但最多睡20至30分钟。63.B 由第三段的第一、二句Sleep experts say it is likely that people make more mistakes at work than at other times. They say people should not carry out important

64、 tasks when they feel sleepy.可以看出,专家的观点是:当人们感到困倦时不应该做重要的工作。这隐含的意思是:如果人们一直工作不休息,他们的工作就会做不好,甚至会引起许多麻烦。64.B 在本段中,医学专家建议在中午小睡一下。由常识可知,通过缓解压力才能增进健康。由The experts say naps might improve health.(专家们说小睡可能增进健康)可以判断reducing的意思是“缓解”。65.A 通读全文可知,本文主要谈论了小睡,分析了它对人们身体和工作的好处,故只有A项为正确答案。五、66. age 67.purpose 68.Nation

65、al 69.listeners 70.success六、One possible version:I am a student. Though Im busy with my lessons, my free time is full of happiness and joy. I love reading because it helps me study better. I often do some reading in the evening. I think books are our best friends. They give us much knowledge. I find reading books is a good way to relax myself. At the same time it can also help me open up my eyes to the outside world. So I suggest that teachers should give us less homework to do so that we can have more time to read.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1