ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:63KB ,
资源ID:398445      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-398445-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(40)及(解析)答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(40)及(解析)答案.doc

1、四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(40)及(解析)答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Even before my father left us, my mother had to go back to work to support our family. Once I came out of the kitchen, complaining, “Mom, I cant peel potatoes. I have only one hand.”Mom never looked up from sewing. “You g

2、et yourself into that kitchen and peel those potatoes,” she told me. “And dont ever use that as an excuse for anything again!”In the second grade, our teacher lined up my class on the playground and had each of us race across the monkey bars, swinging from one high steel rod to the next. When it was

3、 my turn, I shook my head. Some kids behind me laughed, and I went home crying.That night I told Mom about it. She hugged me, and I saw her “well see about that” look. The next afternoon, she took me back to school. At the deserted playground, Mom looked carefully at the bars.“Now, pull up with your

4、 right arm,” she advised. She stood by as I struggled to lift myself with my right hand until I could hook the bar with my other elbow. Day after day we practiced, and she praised me for every rung I reached. Ill never forget the next time, crossing the rungs, I looked down at the kids who were stan

5、ding with their mouths open.One night, after a dance at my new junior high, I lay in bed sobbing. I could hear Mom come into my room. “Mom,” I said, weeping, “none of the boys would dance with me.”For a long time, I didnt hear anything. Then she said, “Oh, honey, someday youll be beating those boys

6、off with a bat.” Her voice was faint and cracking. I peeked out from my covers to see tears running down her cheeks. Then I knew how much she suffered on my behalf. She had never let me see her tears.1. Which of the following expressions can be used most suitably to describe Moms attitude when she m

7、ade the child to peel potatoes?A. Cruel. B. Serious. C. Strict.D. Cold.2. From the passage, we know monkey bars can help a child train _.A. the skill to throw and catch thingsB. the speed of ones hand movementC. the strength and skill to hang and swayD. the bodily skill to rotate round a bar3. What

8、does the sentence “I saw her well see about that look” imply?A. Mom believed every aim could be achieved if you stuck to it.B. The race across monkey bars was not difficult enough for a child to give up.C. Mom was determined to prove she herself was better than the teacher.D. What the child had said

9、 brought Mom great attraction and curiosity.4. When the child looked down at the kids, they were standing with their mouths open because _.A. they felt sorry for what they had done beforeB. they were afraid the author might fall off and get hurtC. they wanted to see what the author would do on the b

10、arsD. they were astonished to find the authors progress5. The most probable conclusion we can draw after reading the passage is _.A. the last incident was sad enough to make Mom weepB. the childs experience reminded Mom of that of her ownC. Mom could solve any problem except the one in the last para

11、graphD. in fact Mom suffered more in the process of the childs growth 文章讲的是一位母亲是如何帮助自己缺一只手的儿子解决成长中的问题。1. C。推理判断题。从他妈妈的话And dont ever use that as an excuse for anything again可知他妈妈对他要求很严,即答案选C。2. C。推理判断题。从had each of us race across the monkey bars, swinging from one high steel rod to the next可知答案C正确。3

12、. A。推理判断题。第二天妈妈带我去学校帮助我练习monkey bars,可推知妈妈是个很有恒心的人,故答案选A。4. D。推理判断题。从Ill never forget the next time, crossing the rungs, I looked down at the kids who were standing with their mouths open可知同学们对我的表现都很吃惊,即答案选D。5. D。推理判断题。从Then I knew how much she suffered on my behalf. She had never let me see her tea

13、rs可知对于我的成长中的痛苦妈妈比我承受得还要多,即答案选D。2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。When I was 12, I got a part-time job on a dairy farm, milking cows. We milked 65 cows twice a day. One day, I complained to my father about having to go milk those cows, saying it was tiring. He said, you know, boy, to

14、work is a blessing. I looked at the men whod worked harder. I had a feeling I had been told something really important, but it took many years before it sunk in.Back then, going to college was a rare privilege. My father told me if Id picked something to study that I liked doing, Id always look forw

15、ard to my work. But he also added, even having a job you hate is better than not having a job at all. I wanted to be a farmer, but I joined a military program to help pay for college. And what started out as an obligation to the Army became a way of life that I stayed committed to for 37 years.In th

16、e late 1980s, during a visit to Bangladesh, I saw a woman with her baby on her back, breaking bricks with a hammer. I asked a local officer why they werent using a machine to make the work easier. He told me a machine would put that lady out of work. And as bad as that womans job was, it was enough

17、to keep a small family alive. It reminded me of my fathers words: to work is a blessing.After seeing a lot of people like that woman in Bangladesh, Ive come to believe that people without jobs are not free. Theyre victims of crime, poor health, and depression. People who have jobs can have a home, s

18、end their kids to school, develop a sense of pride, contribute to the good of the community and even help others. When we can work, we are free. We are blessed.1. Which can be the best title of the text?A. My chosen way of life B. To work is a blessingC. Why should I work D. Inspiration from a woman

19、2. The writer joined a military program because _.A. his parents forced him to do so B. he intended to find a lifetime jobC. he couldnt afford his college education D. he could travel abroad with the army3. What does the writer intend to say through the last paragraph?A. People without jobs could ac

20、hieve more. B. Freedom is not always free for people.C. Rich people should help those in need. D. We should feel fortunate to have a job.参考答案13、BCD【阅读理解】介绍说明类 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。A research by the National Center for Health Statistics is seen as an important confirmation of the “His

21、panic mortality paradox(西班牙裔死亡率悖论).”On average, Hispanics outlive whites by 2.5 years and blacks by 7.7 years. Their life expectancy at birth in 2006 was 80.6 years, compared with 78.1 for whites, 72.9 for blacks and 77.7 years for the total population. The report shows that the Hispanic population

22、has higher life expectancy at birth and at almost every age despite a socioeconomic status lower than that of whites. “Mortality is very correlated with income, education and health care access,” says Elizabeth Arias, author of the report. “You would expect the Hispanic population would have higher

23、mortality, in line with the black population.”The Hispanic paradox has been documented for more than two decades, but this is the first time the government has had enough data to issue national numbers. Researchers are struggling to explain why Hispanics live longer. “We dont know,” says David Hayes

24、-Bautista, director of the Center for the Study of Latino Health and Culture at UCLAs David Geffen School of Medicine. “We thought it was a problem in the data, but we can pretty much say this is real.”Potential factors: Culture and lifestyle. Support from extended family and lower rates of smoking

25、and drinking. Latino groups in particular have very strong family and social ties. Migration. The “healthy migrant effect” argues that healthy people are more likely to emigrate. And when immigrants become ill, they might return home and die there. “Solving the puzzle may help the nation deal with h

26、ealth care issues because Hispanics use health services lessthey make fewer doctors visits and spend less time in hospitals,” Hayes Bautista says. “Its clearly something in the Latino culture,” he says.1. In 2006, Hispanics life expectancy isyears longer than the average of the total population. A.

27、2. 5 B. 7. 7 C. 2. 9 D. 80. 62. What does the underlined word “outlive” in the second paragraph probably mean? A. To live longer than. . . B. To live shorter than. . . C. To die out. D. To expect to live. 3. What is the main idea of paragraph three? A. Hispanics were born better than whites. B. Mora

28、lity is closely related with health care access. C. Whites should have longer life expectancy. D. Even experts cant explain the phenomenon. 4. What is Mr. Hayes-Bautistas opinion about the paradox? A. He supports there is a problem with the data. B. He intends to trust the cultural factor. C. He bel

29、ieves in the “healthy migrant effect”. D. He thinks health care the most important factor. 5. Which of the following inferences is true according to the passage? A. Black people suffer the lowest social status in America. B. Hispanics might have healthier ways of life. C. Only healthy people can imm

30、igrate into America. D. White people dont have strong family ties. 【参考答案】15、CADBB【由江西省吉安一中2014模拟改编】 阅读理解。阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 To Whom It May Concern:Your address was forwarded to us by How to Magazine. All of us here think The International Institute of Not Doing Much is the best organi

31、zation in the world. You know how to avoid unnecessary activities! As a matter of fact, we closely followed the advice in your article. First, we replaced all our telephones with carrier pigeons. Simply removing the jingle of telephones and replacing them with the pleasant sounds of birds has had a

32、remarkable effect on everyone. Besides, birds are cheaper than telephone service. After all, we are a business. We have to think of the bottom line. As a side benefit, the birds also fertilize the lawn outside the new employees sauna(桑拿房).Next, we sold the computers off to Stab, Grab, Grit, and Nast

33、y, a firm of lawyers nearby. Our electricity bill went way down. Big savings! The boss is impressed. We have completely embraced paper technology. Now that we all use pencils, doodling is on the increase, and the quality of pencil woman ship is impressive, as you can tell from my handwriting in this

34、 letter. By the way, if you can, please send this letter back to us. We can erase and reuse it. Just tie it to Maggies leg and shell know where to take it.Now its very calm and quiet here. You can notice the difference. No more loud chatter on the telephones! All we hear is the scratching of pencil

35、on paper, the sound of pigeons, and the delivery of inter-office correspondence by paper airplane.Wonderful! Ive always wanted to work for an insurance company ever since I was a little girl. Now its perfect.Sincerely yours,Eleanor LightlySpokeswoman and Company Hair StylistABC Activity Insurance: i

36、nsure against overdoing it1. Which of the following best describes the life the author is leading?A. A simple, slow-paced life. B. A life of hard work and security.C. A religious, peasant-like life. D. A life away from paper and pencils.2. Where is Eleanors letter sent to?A. How To Magazine. B. ABC

37、Activity Insurance Company.C. Stab, Grab, Grit, and Nasty Law Firm. D. The International Institute of Not Doing Much.3. Which of the following is practiced in the authors company?A. Replacing the manual work system with modern technology.B. Turning off lights in the daytime to save electricity.C. Re

38、cycling paper resources whenever possible.D. Buying birds and pets as company for the staff.4. What is true about Maggie?A. She works as a manager in the authors company.B. She sometimes helps fertilize the lawn outside the sauna.C. She often helps with inter-office correspondence using e-mail.D. He

39、r handwriting has improved a lot after entering the company.5. What is the purpose for the person to write this letter?A. to show his dissatisfaction with the new environment.B. to complain about the bad working condition.C. to persuade people to live a simple life.D. to express his gratitude for th

40、e good advice.【参考答案】1-5、ADCBD 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 When I met him,I had a lot of anger inside of me. Ive lived my whole life in Spanish Harlem,but in my neighborhood,there are shoot ups all the time. I know kids who have been shot or beaten up. I have friends who ended

41、up in prison. I could have ended up that way,too,but Mr. Clark wouldnt let that happen.Mr. Clark worked long hours,making sure I did my work. My grades rose. In fact,the scores of our whole class rose. One day,he took our class to see The Phantom of the Opera ,and it was the first time some kids had

42、 ever been out of Harlem. Before the show,he treated us to dinner at a restaurant and taught us not to talk with our mouths full. We did not want to let him down.Mr. Clark was selected as Disneys 2000 Teacher of the Year. He said he would draw three names out of a hat;those students would to with hi

43、m to Los Angeles to get the award. But when the time came to draw names,Mr. Clark said,“Youre all going.”On graduation day,there were a lot of tears. We didnt want his class to end. In 2001,he moved to Atlanta,but we always kept in touch. He started giving lectures about education,and wrote a bestse

44、lling book based on his classroom rules,The Essential 55.In 2003,Mr. Clark took some of us on a trip to South Africa to deliver school supplies and visit the orphanages (孤儿院)It was the most amazing experience of my life. Its now my dream to one day start a group of womens clubs,helping people from a

45、ll backgrounds.1Without Mr. Clark,the writer _.Amight have been put into prison Bmight not have won the prizeCmight have joined a womens club Dmight not have moved to Atlanta2The Essential 55 is _.Aa show Ba speech Ca classroom rule Da book3What can we learn from the passage?AIt was in Harlem that w

46、e saw The Phantom of the Opera for the first time.BMr. Clark taught us not to talk with our mouths full,and we did.CMr. Clark was selected as Disneys 2000 Teacher of the Year in Los Angeles.DIn 2003,Mr. Clark moved to Atlanta,and he always kept in touch with us.4In the passage,the writer intends to tell us that _.AMr. Clark went to South Africa because he liked travelingBMr. Clark helped to set up a group of womens clubsCa good teacher can help raise his or her students scoresDa good teacher has a good influence on his or her students 参考答案14、ADBD

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1