ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:150.50KB ,
资源ID:398320      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-398320-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(四川射洪县2018高考英语细节理解 泛读一轮练习(9)及答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

四川射洪县2018高考英语细节理解 泛读一轮练习(9)及答案.doc

1、四川射洪县2018高考英语细节理解+泛读一轮练习(9)及答案【阅读理解-细节理解】(2017全国,B) I work with Volunteers for Wildlife, a rescue and education organization at Bailey Arboretum in Locust Valley. Trying to help injured, displaced or sick creatures can be heartbreaking; survival is never certain. However, when it works, it is simply

2、 beautiful.I got a rescue call from a woman in Muttontown. She had found a young owl (猫头鹰)on the ground. When I arrived, I saw a 2to 3weekold owl. It had already been placed in a carrier for safety.I examined the chick(雏鸟)and it seemed fine. If I could locate the nest, I might have been able to put

3、it back, but no luck. My next work was to construct a nest and anchor it in a tree.The homeowner was very helpful. A wire basket was found. I put some pine branches into the basket to make this nest safe and comfortable. I placed the chick in the nest, and it quickly calmed down.Now all that was nee

4、ded were the parents, but they were absent. I gave the homeowner a recording of the hunger screams of owl chicks. These advertise the presence of chicks to adults;they might also encourage our chick to start calling as well. I gave the owner as much information as possible and headed home to see wha

5、t news the night might bring.A nervous night to be sure, but sometimes the spirits of nature smile on us all! The homeowner called to say that the parents had responded to the recordings. I drove over and saw the chick in the nest looking healthy and active. And it was accompanied in the nest by the

6、 greatest sight of allLUNCH ! The parents had done their duty and would probably continue to do so.文章大意:这是一篇记叙文,讲述了作者作为一个野生动物救助和教育机构的志愿者,成功救助一只猫头鹰雏鸟的经历。What is unavoidable in the authors rescue work according to paragraph 1?_A_ AEfforts made in vain. BGetting injured in his work. CFeeling uncertain

7、about his future. DCreatures forced out of their homes.解析:考查细节理解。根据第一段的“Trying to help injured,displaced or sick creatures can be heartbreaking;survival is never certain”可知,救助野生动物有时会让人感到心碎,因为即使努力挽救它们,也不能保证它们都会活下来。故选A。Why was the author called to Muttontown?_C_ ATo rescue a woman. BTo take care of a

8、woman. CTo look at a baby owl. DTo cure a young owl.解析:考查细节理解。根据第二段的“I got a rescue call from a woman in Muttontown.She had found a young owl(猫头鹰)on the ground”可知,这位女士给作者打电话是为了让他来看一看一只猫头鹰雏鸟。故选C。What made the chick calm down?_A_ AA new nest.BSome food. CA recording.DIts parents.解析:考查细节理解。根据第四段的“I put

9、 some pine branches into the basket to make this nest safe and comfortable.it quickly calmed down”可知,作者做的鸟巢非常舒服,所以把这只猫头鹰雏鸟放进去后,它很快安静下来。故选A。How would the author feel about the outcome of the event?_B_ AIts unexpected.BIts beautiful. CIts humorous.DIts discouraging.解析:考查推理判断。根据最后一段可知,通过播放猫头鹰雏鸟饥饿时发出的叫声

10、的录音,这只猫头鹰雏鸟最终与它的父母团聚,而且它的父母开始给它喂食,再结合第一段最后一句“However,when it works,it is simply beautiful”可判断,作者付出的努力没有白费,因而结果是美好的。故选B。(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。 A black hole is a place in space where gravity pulls so much that even light cannot get out. The gravity is so strong because matter has been squee

11、zed into a tiny space. This can happen when a star is dying.Because no light can get out, people cant see black holes. Space telescopes with special tools can help find black holes. The special tools can see how stars that are very close to black holes act differently from other ones.Black holes can

12、 be big or small. Scientists think the smallest black holes are as small as just one atom. These black holes are very tiny but have the mass of a large mountain. Mass is the amount of matter, or “staff”, in an object.Another kind of black hole is called “stellar”(星球黑洞). Its mass can be up to 20 time

13、s more than the mass of the sun. There may be many stellar mass black holes in Earths galaxy. Earths galaxy is called the Milky Way.The largest black holes are called “supermassive”(超大质量黑洞). These black holes have masses that are more than one million suns together. Scientists have found proof that

14、every large galaxy contains a supermassive black hole at its center. The supermassive black hole at the center of the Milky Way galaxy has a mass equal to about four million suns and would fit inside a very large ball that could hold a few million Earths.Scientists think the smallest black holes for

15、med when the universe began. Stellar black holes are made when the center of a very big star falls in upon itself, or falls apart. When this happens, it exploded part of the star into space. Scientists think supermassive black holes were made at the same time as the galaxy they are in.A black hole c

16、an not be seen because strong gravity pulls all of the light into the middle of the black hole. But scientists can see how the strong gravity affects the stars and gas around the black hole. Scientists can study stars to find out if they are flying around, or orbiting a black hole.When a black hole

17、and a star are close together, highenergy light is made. This kind of light cannot be seen with human eyes. Scientists use satellites and telescopes in space to see the highenergy light.【语篇解读】 本文主要讲述太空黑洞的形成原因和科学家们如何了解黑洞现象的。1The gravity of a black hole may become so strong that light cannot get out w

18、hen_Athe star is going to dieBspecial tools are used on itCother stars come close to itDit is seen from the space telescopes答案A推理判断题,根据文章的第一段,特别是关键句This can happen when a star is dying可知黑洞是因为星星的陨落造成的。故选A。2According to the passage,which of the following is NOT true?AA black hole can be very tiny but

19、extremely heavy.BThe gravity of a black hole holds all light in its center.CScientists observe highenergy light through their own eyes.DSome small black holes came into being as early as the universe.答案C推理判断题,根据文章的最后一段When a black hole and a star are close together, highenergy light is made. This ki

20、nd of light cannot be seen with human eyes. Scientists use satellites and telescopes in space to see the highenergy light可知科学家们观察高能量的星星是通过望远镜和卫星观察的,不是用肉眼观察的,故选C。3Which can be inferred from the passage?AEvery galaxy must have a black hole.BA galaxy is the center of the universe.CA galaxy consists of

21、a large group of stars and planets.DEarths galaxy is called the Milky Way.答案C推理判断题。根据第五段的Scientists have found proof that every large galaxy contains a supermassive black hole at its center可知选C。4What does the last sentence in Paragraph 5 suggest?ANeither the sun nor the earth is as heavy as a black

22、hole.BThere is only one supermassive black hole at the center of the Milky Way.CThe supermassive black hole had existed before the Milky Way was formed.DThere is a reason why the large black holes are called “supermassive”答案D推理判断题。根据文章倒数第二段和第三段推断。故选D。5The last two paragraphs mainly focus on the ques

23、tion of_Awhat a black hole isBhow black holes formChow big black holes areDhow scientists know about black holes答案D主旨大意题。文章的最后两段都在说明科学家们是怎么样了解黑洞现象的,故选D。(社会生活、说理议论)【2016全国新课标III】B On one of her trips to New York several years ago, Eudora Welty decided to take a couple of New York friends out to dinne

24、r. They settled in at a comfortable East Side cafe and within minutes, another customer was approaching their table.“Hey, arent you from Mississippi?” the elegant, white-haired writer remembered being asked by the stranger. “Im from Mississippi too.”Without a second thought, the woman joined the Wel

25、ty party. When her dinner partner showed up, she also pulled up a chair.“They began telling me all the news of Mississippi,” Welty said. “I didnt know what my New York friends were thinking.”Taxis on a rainy New York night are rarer than sunshine. By the time the group got up to leave, it was pourin

26、g outside. Weltys new friends immediately sent a waiter to find a cab. Heading back downtown toward her hotel, her big-city friends were amazed at the turn of events that had changed their Big Apple dinner into a Mississippi.“My friends said: Now we believe your stories,” Welty added. “And I said: N

27、ow you know. These are the people that make me write them.”Sitting on a sofa in her room, Welty, a slim figure in a simple gray dress, looked pleased with this explanation.“I dont make them up,” she said of the characters in her fiction these last 50 or so years. “I dont have to.”Beauticians, barten

28、ders, piano players and people with purple hats, Weltys people come from afternoons spent visiting with old friends, from walks through the streets of her native Jackson, Miss., from conversations overheard on a bus. It annoys Welty that, at 78, her left ear has now given out. Sometimes, sitting on

29、a bus or a train, she hears only a fragment(片段) of a particularly interesting story.5.What happened when Welty was with her friends at the cafe?A. Two strangers joined her.B. Her childhood friends came in. C. A heavy rain ruined the dinner.D. Some people held a party there.6.The underlined word “the

30、m” in Paragraph 6 refers to Weltys.A. readers B. parties C. friends D. stories7.What can we learn about the characters in Weltys fiction? A. They live in big cities. B. They are mostly women. C. They come from real life. D. They are pleasure seekers.【答案】5.A6.D7.C7.C推理判断题。根据“I dont make them up”和“Wel

31、tys people come from afternoons spent visiting with old friends, from walks through the streets of her native Jackson, Miss., from conversations overheard on a bus.”可知,Welty小说里的人物并非虚构的,他们都来源于现实的生活,故选C。考点:故事类短文阅读【名师点睛】猜词技巧:阅读理解的测试中经常有猜测词、短语、习语意义的题目,这些词、短语、习语要么是生词,要么是熟词新义,单靠平时积累是不够的,还要掌握一定的做题技巧。总结如下:(

32、1)根据构词法(转化、合成、派生)进行判断。(2)根据文中的定义、解释猜生词;利用事例或解释猜生词;利用重复解释的信息猜生词。(3)根据上下文的指代关系进行选择:文章中的代词it,that,he,him或them可以指上文提到的人或物,其中it和that还可以指一件事。第6题就是属于对指代关系进行判断。(4)根据转折或对比关系进行判断:根据上下句的连接词,如but,however,otherwise等就可以看到前后句在意义上的差别,从而依据某一句的含义,来确定另一句的含义。(5)根据因果关系进行判断:俗话说,“有因必有果,有果必有因”。根据原因可以预测结果,根据结果也可以找出原因。(6)根据同位关系进行判断:阅读中有时出现新词、难词,后面就跟着一个同位语,对前面的词进行解释,有时这种解释也用连词“or”连接。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1