ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:264KB ,
资源ID:398308      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-398308-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(四川始江堰市2016高考英语二轮复习阅读理解练习2.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

四川始江堰市2016高考英语二轮复习阅读理解练习2.doc

1、四川都江堰市2016高考英语二轮阅读理解练习(2)【2016模拟题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。For traveling foodies, local cuisine is as important as the destination itself when planning a trip. Recently, CNN readers have voted for the top 10 destinations for food lovers.1. Taiwan: 8,242 votesThe islands food is a mix of th

2、e cuisine of the Min Nan(闽南), Teochew(潮州)along with Japanese cooking.There are around 20 streets for snacking in Taipei. And Tainan, Taiwans oldest city, which is often referred to as its food capital.Every time you think youve found the best stinky tofu (臭豆腐) or beef noodle, theres always another T

3、aiwanese food shop that surpasses it.2. Philippines: 1,528 votesFilipino food isnt as well known as the other cuisines on this list, but the country has some delicious dishes of its own.Adobo, for instance, is a dish cooked in every householdin the Philippines. Its Mexican in origin, but Filipinos c

4、ook it with some special sauce.Lechon, meanwhile, is the Philippines most popular party guest. An entire pig is roasted over coals, ending with the crisp(脆的), golden-brown skin 3. Italy: 810 votesItalian food has attracted food lovers around the world for centuries,with its famous pizza,pasta and to

5、mato sauce.Whether you visit Sicily to taste arancini(a kind of rice ball), make a special trip to Naples to sample the worlds best pizza or take a train to Modena to taste the worlds finest Parmigiano-Reggiano (帕马森干酪), no corner of Italy will leave your stomach disappointed.4. Thailand: 470 votesWi

6、th influences from China, Malaysia, Indonesia, Myanmar and a royal culinary tradition, Thai cuisine is one of the best in the world.The combination of so many herbs and spices in each dish produces complex flavors. Everyones familiar with dishes like green curry and pad Thai(泰式炒面).5. Japan: 443 vote

7、s 6. Malaysia: 265 votes7. Hong Kong: 236 votes 8. India: 205 votes9. Greece: 167 votes 10. Vietnam: 162 votes1. In which of the following places can people taste the worlds finest Parmigiano-Reggiano”?A. Sicily B. Modena C. Naples D. Mexico2. What does the word “it” in Paragraph 4 refer to?A. Japan

8、ese cooking B. a mix of the cuisine of Min Nan and TeochewC. the oldest city in Taiwan-TainanD. the best stinky tofu or beef noodle3. Which of the following was originally from Mexico?A. stinky tofu B. Adobo C. beef noodle D. arancini4. Which of the following statements about the green curry and pad

9、 Thai is true?A. They have been cooked by Philippines with special sauces.B. They are a mix of the cuisine of Min Nan and TeochewC. They have complex flavors because of the combination of so many herbs and spices.D. They are roasted over coals, ending with the crisp(脆的), golden-brown skin.1. B. 细节理解

10、题。根据第“3”节中的信息“or take a train to Modena to taste the worlds finest Parmigiano-Reggiano (帕马森干酪)”,可知, 答案应为B项。2. D. 代词指代题。该下划线所在句子意义为:每次你认为你已经发现了最好的臭豆腐或牛肉面,总有一家台湾美餐馆会超越它(即你所发现的你认为是最好的臭豆腐或牛肉面)。故答案应为D项。3. B. 细节理解题。根据第“2”节中第二段的信息“Adobo, for instance, is a dish cooked in every household in the Philippines.

11、 Its Mexican in origin,”可知,答案应为B项。4. C. 细节理解题。根据第“4”节中第二段的信息可知,答案应为C项。阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AOPENING TIMES:20 Mar to 19 OctMon to Sat: 9:00am to 5:00pmSun:9:30am to 5:00pm20 Oct to 19MarMon to Sat:9:30am to 4:00pmSun:10:00am to 4:00pm Shakespeares Birthplace and Exhibition of Shakes

12、peares World Welcome to the world-famous house where William Shakespeare was born in 1564 and where he grew up. The property(房产)remained in the ownership ofShakespeares family until 1806.The House has welcomed visitors traveling from all over the word ,for over 250 years. Enter though the Visitors C

13、entre and see the highly-praised exhibition Shakespeares World, a lively and full introduction to the life and work of Shakespeare. Stand in the rooms-where Shakespeare grew up. Discover examples of furniture and needle work from Shakespeares period. Enjoy the traditional(传统的)English garden, planted

14、 with trees and flowers mentioned in the poets works.The Birthplace is within easy walking distance of all the car parks shown on the map; nearest is Windsor Street(3 minutes walk). The House may present difficulties but the Visitors Centre, its exhibition, and the garden are accessible(可进入的)to whee

15、lchair user. The Shakespeare Coffee House (opposite the Birthplace).ADMISSION:Adult 4.90Child 2.20Family 12.0(2 adults +up to 3 children)( ) 1. How much is the admission for a family of two grown-ups and two children?A. 9.80 B.12.00 C.14.20 D.16.40( ) 2. Where is the nearest parking place to Shakesp

16、eares Birthplace?A. Behind the exhibition hall.B. Opposite the Visitors Centre.C. At Windsor street.D. Near the Coffee House.( ) 3. A wheelchair user may need help to enter .A. the House B the garden C. the Visitors Centre D. the exhibition hall1.选B。根据第二个表格中Family12.0 (2 adults + up to 3 children),即

17、是一家人(2个成年人+至多3个小孩)需要12.0。2.选C。根据第二个表格右边第一段最后几个单词nearest is Windsor Street (3 minutes walk).3.选A。根据第二个表格右边第二段The House may present difficulties but the Visitors Centre, its exhibition, and the garden are accessible(可进入的) to wheelchair user.“对于轮椅使用者来说,可能进入房子有些困难,但是游客中心,展览厅还有花园都可以进入。”阅读理解。July 27th, 20

18、10 was a typical English summers dayit rained for 24 hours! As usual, I rushed home from work at midday to check on the house. Nothing was amiss. By the time I left work at 5pm, however, the road into our village was flooded. Our house had never been flooded but, as I opened the front door, a wave o

19、f water greeted me. Thank God the kids werent with me, because the house was 5 feet deep in water. We lost everything downstairs. At first we tried to push on through. We didnt want to move the children out of home, so we camped upstairs. We put a sheet of plastic across the floor to protect us from

20、 the damp. But after three months, we felt very sick, so we moved to a wooden house in a park. The house was small, but at first we were all just delighted to be in a new place. Unfortunately, things took longer than expected and we were there for 10 months. The life there was inconvenient. What sur

21、prised me most was how much I missed being part of a community (社区). We had lived in a friendly village with good neighbours, and Id never thought how much Id miss that. Although our situation was very hard, its difficult to feel too sorry for yourself when you look at whats happening elsewhere. I w

22、atched a news report about floods in Northern India and thought, “We didnt have a straw hut (茅草房) that was swept away, and our house is still standing. Were lucky.”We moved back home in August. With December coming, theres still reconstruction work to be done, so its difficult to prepare for Christm

23、as. But I cant waitIm going to throw a party for our friends in the village to say thanks for their support. This year, I wont need any giftsliving away from home for months has made me realize how little we actually need or miss all our possessions. Although we are replacing things, theres really n

24、o rushwe have our home back, and thats the main thing.1. The underlined word “amiss” in the first paragraph means. A. wrong B. missing C. right D. difficult2. Why does the author say that they were lucky in the third paragraph? A. Because they were able to move to a new place. B. Because many other

25、places were flooded. C. Because their straw hut was not swept away. D. Because some others suffered even more. 3. It can be inferred from the text that the author. A. was sick of staying upstairsB. cared much about her childrenC. could not stand living in a wooden houseD. did not deal well with her

26、family affairs during the flood4. What does the author mainly want to express by telling herstory? A. She valued human feelings more than before. B. She realized she almost didnt need possessions. C. She found Christmas gifts no longer badly needed. D. She thought her own home was the most important

27、. 【参考答案】4. ADBA 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。The Queens English is now sounding less upper-class, a scientific study of the Queens Christmas broadcasts had found. Researchers have studied each of her messages to the Commonwealth countries since 1952 to find out the change in her pronunci

28、ation from the noble Upper Received to the Standard Received. Jonathan Harrington, a professor at Germanys University of Munich, wanted to discover whether accent (口音) changers recorded over the past half century would take place within one person. “As far as I know, there just is nobody else for wh

29、om there is this sort of broadcast records,” he said.He said the noble way of pronouncing vowels (元音) had gradually lost ground as the noble upper-class accent over the past years. “Her accent sounds slightly less noble than it did 50 years ago. But these are very, very small and slow changes that w

30、e dont notice from year to year.”“We may be able to relate it to changes in the social classes,” he told The Daily Telegraph, a British newspaper. “In 1952 she would have been heard saying thet men in the bleck het. Now it would be that man in the black hat. And hame rather than home. In the 1950s s

31、he would have been lorst, but by the 1970s lost.”The Queens broadcast is a personal message to the Commonwealth countries. Each Christmas, the 10-minute broadcast is put on TV at 3 pm in Britain as many families are recovering from their traditional turkey lunch. (传统火鸡午餐).The results were published

32、(发表) in the Journal of Phonetics.46. The Queens broadcasts were chosen for the study mainly because _. A. she has been Queen for many years B. she has a less upper-class accent now C. her speeches are familiar to many people D. her speeches have been recorded for 50 years47. Which of the following i

33、s an example of a less noble accent in English? A. “duaty” B. “citee” C. “hame” D. “lorst” 48. We may infer from the text that the Journal of Phonetics is a magazine on _. A. speech sounds B. Christmas customsC. TV broadcasting D. personal messages49. What is the text mainly about?A. The relationship between accents and social classes.B. The Queens Christmas speeches on TV.C. The changes in a persons accent.D. The recent development of the English language.【参考答案】4649、DBAC

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1