1、高考资源网() 您身边的高考专家阅读理解Limit the use of private cars, improve public transport and encourage the use of bicycles to control traffic congestion(拥挤) during the 2008 Olympics, experts from foreign countries advised Beijing on Friday. Professor Nigel Wilson, of the civil and environmental engineering depar
2、tment of Massachusetts Institute of Technology, said he was supportive to the limiting of private cars during the Olympic Games, saying that in foreign countries, the method is also adopted during big events, but he was unsure about the approach. The government planned to keep an average of more tha
3、n one million cars off the roads to improve traffic flow during the Olympics, said Liu Xiaoming, deputy director of the Beijing Traffic Committee, at the China Planning Network First Urban Transportation Congress. Sharing Wilsons view, Dr. Yoshitsugu Hayashi, dean of the Graduate School of Environme
4、ntal Studies of Nagoya University, believed the reduction in car use should be achieved not by banning, but through incentives. Drivers who dont use their private cars could be given points, he said, and the points could be exchanged for goods from online shopping. Wetzel stressed limiting the use o
5、f company cars. Governmental officials should also be encouraged to use public transportation or ride bicycles, he said, adding that he himself is a bicycle-rider in London. Matthew Martimo, director of Traffic Engineering with Citilabs, said the bicycle was Chinas advantage. Limiting private cars i
6、s an idea worth trying but it is just a temporary solution, he said. The real cause of congestion is high density of people in Beijing and many have cars. Beijing, with a population of 15 million, is home to more than three million automobiles, and the number is rising by 1,000 a day. Professor Wils
7、on said the Olympic Games was a great opportunity for Beijing to think about traffic problems and develop transportation, adding that the city had already been making public transport more efficient. Beijing has promised to stretch its 114-kilometer city railway to 200 kilometers before the opening
8、of the Olympic Games. “We are looking forward to borrowing Beijings experiences and drawing from its lessons in preparation for the 2012 Olympics,” said Wetzel.16. The underlined word incentives in paragraph 4 means_. A. something that encourages people to tryB. online shopping C. points could be ex
9、changed for goodsD. award17. It can be seen from the passage that _. A. the government planned to forbid over 1 million cars to run on the roads during the Olympics. B. banning private cars is the best way to solve traffic congestion in Beijing C. Beijing now has 200 kilometers of city railway D. th
10、e use of company cars will not be limited18. Why did Wetzel stress “ he himself is a bicycle-rider in London”? A. To limit the use of company cars. B. To encourage governmental officials to use public transportation or ride bicycles. C. To show that riding bicycles is good for health. D. To show tha
11、t he loves riding bicycles.19. Which of the following may be the reason for the traffic congestion in Beijing? A. The 2008 Beijing Olympic games. B. The number of cars in Beijing is rising by 1,000 a day. C. The large population in Beijing and the large number of cars. D. Public transport in Beijing
12、 is not efficient.20. The purpose of the passage is _. A. to limit the use of private cars, improve public transport B. to encourage the use of bicycles to control traffic congestion during the 2008 Olympics C. to borrow Beijings experiences and draw from its lessons in preparation for the 2012 Olym
13、pics D. to tell the advice given by foreign experts on traffic congestion during 2008 Beijing Olympics 全解全析本文报道了外国专家对解决2008北京奥运会交通拥挤问题所提出的一些建议。A 词义猜测题。由下面两行可知答案。A 细节理解题。由第三段第一句可知答案。B 推理判断题。他以自己为例子就是鼓励政府官员多用公共交通工具或多骑自行车。C 推理判断题。由文章倒数第三段可知答案。D 推理判断题。文章第一段就是文章的主旨。2016高考英语二轮:(寒假)阅读理解训练(3)及答案A LaMar Bayl
14、or, an American performer in the Broadway musical, spends most of his time in New York CityBut since 2011, he has also spent weeks in Kigali, the capital of RwandaThere, he teaches dance to boys who live on the streetHis teaching is part of an effort by the Rebecca Davis Dance CompanyThe project hel
15、ps young people learn more about dance and learn how to behave in a classroom environment Rebecca Davis and LaMar Baylor teach ballet to street children in Kigali, RwandaThe children have lost all of their familiesSome have been in prison; others have sold their bodies for sexDance classes provide t
16、he children with structured learning and self-expression that theyve never had before Rebecca Davis is the founder and director of the dance companyShe got the idea for the project after visiting Rwanda in 2008There she met a large number of street children who were dancing, and she thought that dan
17、ce could be used to get them off the street and into a safe placeShe believes that learning to dance is a step toward educationShe says children can take classes in information and technology after they have learned to attend classes and follow directions Boys who have done best in the classes win s
18、cholarships and are sent to the Sunrise Boarding SchoolAbout 30 boys have won this kind of financial aid As for LaMar Baylor, he knows from his own experience how dance can lead to a better lifeHe is from Camden, New JerseyCamden has sometimes been called Americas poorest and most dangerous cityHe n
19、ow thanks dancing for saving his life The Rwanda program is the largest one set up by the Rebecca Davis Dance Company, and MsDavis has also set up dance programs in Bosnia-Herzegovina and GuineaAbout 2,000 children in the three countries have taken part in the project since it was begun in 201021The
20、 dance project aims to_ Agive the street children parental care Bprovide scholarship for the street children Chelp the street children receive some education Dkeep the street children in good health22What do we learn about the street children from the passage?AAll of them can be sent to the Sunrise
21、Boarding SchoolBIt may be hard for them to adapt to classroom rules at firstCThey only take classes in dancingDMany of them have been in prison 23What LaMar Baylor and the street children in the project have in common is that _Athey all benefit from dancingBthey borrowed money from the projectCthey
22、learn to express themselves in dance classDthey were homeless at one time 24We can infer from the last paragraph that -Athe dance project was started in GuineaBthe wanda program is the first program by Rebecca DavisCthe Rwanda program has attracted about 2,000 childrenDthe dance project gains popula
23、rity and grows quicklyBOn countless mornings over the past year, I stood with my son, James, in our driveway, watching our neighbor hurry off to kindergartenMy wife and I wanted to give James the best education, but that meant wed have to change our jobs and spend less time with our kidI asked mysel
24、f, Would this trade-off be worth it? When I look at the research on child development, I think it might notWhere our kids go to school might matter less than most American parents thinkSocial scientists have long tried to determine why some children grow up to be successfulIn a 2001 study, Greg Dunc
25、an, a professor of education at the University of California, measured the influence that the people in a childs life have on how well the child does in schoolDuncan and his team found almost no relationship between how students did on the test and whom they sat beside in class, whom they hung out w
26、ith after school and who lived in their blockThe only meaningful link they found was between siblings (兄弟姐妹) and twins in particular For a long time, scholars thought that a familys income heavily affected how well kids did in lifeBut that might not be the caseWhen Susan Mayer at the University of C
27、hicago looked at the relationship between family income and lifetime achievement, she ran a series of experiments to measure it, finding such outcomes werent caused by incomeShe argued that the things that make a difference are relatively inexpensive: the number of books a kid has or how often his f
28、amily goes to museums Lareau, another scholar began one of the most in-depth observations of American parentingHe concluded that success is much more related to the amount of time parents spend with their childrenHe said Many parents I interviewed are anxious about their childrens futuresBut they ha
29、ve exaggerated(夸大) the sense of the risks involved if they dont give their children the best of everything So at last, we decided to leave things as it wereMore time with our kid is the best we can provide25The first paragraph is intended to _Aintroduce the topic of the passageBconfirm the result of
30、 a research Cstress the importance of good educationDsupport a research on child development26From the passage we know that most American parents _ Aspend a lot of time with their childrenBlike to buy a variety of books for their children Cthink childrens achievement largely depends on schoolsDbelie
31、ve their income cannot afford childrens education27Who believes childrens brothers and sisters may influence their academic performance?ALareau BGreg Duncan CSusan Mayer DJames28Which of the following can be the best title of the passage?AParents time matters to childrens futureBSchool education det
32、ermines childrens futureCFamily income counts to childrens achievements DLess education means more risks for childrens successCDining Experiences at Belmond Grand Hotel EuropeDelicious cuisine is paired with excellent musical entertainment at Belmond Grand Hotel EuropeTCHAIKOVSKY NIGHTEvery Friday,
33、dine in Lobby Bar and be treated to a special musical accompanimentEnjoy timeless classics from the great Russian composer Tchaikovsky, performed by local dancers and a chamber orchestraTime: 7 pm - 10 pmPrice: RUB 2, 000 per adultRUSSIAN AFTERNOON TEATake a seat in the Mezzanine Cafe at a table lai
34、d out with Imperial Porcelain chinaFeast on Borodinsky bread sandwiches with various fillings, hot smoked trout(鳟鱼), delightful mini pirozhki and sweets such as vatrushkas, all accompanied by good, strong tea and light musicAvailable daily 2 pm - 6 pm, priced at 1800 RUB for twoTAITTINGER CHAMPAGNE
35、BRUNCHEnjoy a wide variety of international dishes and unlimited drinks accompanied by live jazz at LEurope Restaurant every SundayA supervised playroom for children is also availableTime: I pm - 4:30 pmPrice: RUB 4, 900 per adult; Children: up t0 7 - free / 7 t0 15 - RUBI, 800 / above 16 - full pri
36、ceVODKA EXPERIENCEAvailable in the Caviar Bar, let our seasoned chef take you through caviar and vodka pairingsYou can also take part in cocktail demonstrations, or enjoy vodka-themed treatments at the beauty salonAvailable daily 4 pm - 11 pm, priced at RUB 3, 000 for one bottle29A couple with twins
37、 aged 5 dining at LEurope Restaurant should pay at least ARUB 14, 400 BRUB 19, 600 CRUB 9, 800 DRUB 3, 60030Which of the following will be your best choice, if you like classical music?ALobby Bar BThe Mezzanine Caf6CCaviar Bar DLEurope Restaurant31Where does this passage probably come from?AA scienc
38、e fiction BA hotel brochureCA recipe book DA geography textbookDThey already guide blind and disabled people; now dogs are to be trained to help people with dementia(痴呆) or AlzheimersAlzheimers can make people confuse night and day or forget basic things such as washing or drinking enough waterThe d
39、ogs will be trained to respond to sound triggers(触发器) in the home that cause them to perform tasksThe duties will include reminding their owners to take medicine, as well as encouraging them to eat, drink and sleep regularlyThe idea was developed by design students at the Glasgow School of Art and w
40、ill now be put into practice by Alzheimers Scotland and Dogs for the DisabledThe first dogs will be distributed to four Scottish couples, where one of the partners is in the early stages of dementiaSome 670,000 people in Britain have dementia and one in three over 65s will develop the conditionBy 20
41、21 this is expected to rise to one millionJoyce Gray of Alzheimers Scotland said, People in the early stages of dementia are still able to live a relatively normal life, and dogs help to maintain routine Another advantage of using the pets as companions is that dogs can give them a sense of silent s
42、upport and companionshipMs Gray said, The evidence is that people may forget familiar faces but not petsIts such a strong bond that people often remember them longestPeople dont need to communicate verbally (言语地) but they can still interactYou can have a speechless bondHelen McCain, director of Dogs
43、 for the Disabled, said, People with dementia often forget to take the medicineIf a dog presents them with a bag with pills in it theres a greater chance of them taking itThe dog would also encourage the owner to take them out for walks, ensuring they keep exercising and interacting with other peopl
44、e32In Britain people with dementia _ _Aare likely to increase in number Bare mostly over 65 years oldCwill be trained to respond to sound triggers Dwill be able to live a relatively normal life33The dogs are taught to perform tasks by -Amaking some sound signals Bcommunicating with the patientsCremi
45、nding the patients by barking Dreacting to some sound triggers34What does the underlined word them in Paragraph 4 refer to? AFaces BTriggers CPets DCompanions35What is mainly talked about in the passage?AThe idea of dementia dogs was developed by studentsBDogs are trained to assist Alzheimers patien
46、tsCBritish people with Alzheimers are in poor conditionDThe dementia dogs perform most duties of a doctorTest 3:卷A 21. A 22. A 23. D 24. A 25. B 26. C 27. D 28. A 29. A 30. C 31. D 32. B 33. C 34. B 35. D 卷B 21. C 22. B 23. A 24. D 25. A 26. C 27. B 28. A 29. C 30. A 31. B 32. A 33. D 34. C 35. B - 8 - 版权所有高考资源网
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有