1、Module 4Great ScientistsSection Introduction,Reading & Vocabulary课后篇巩固提升一、写作词汇检测根据每一组的提示词,完成或者翻译句子。1.educate(1)A good will help you succeed.(2)你应该教育子女努力学习。答案(1)education(2)You should educate your children to study hard.2.support(1)These measures are strongly by environmental groups.(2)他做了一些实验来证明自己的观
2、点。答案(1)supported(2)He did some experiments in support of his own ideas.3.replace(1)The old car was by a new sports one.(2)杂志阅读后请放回原处。答案(1)replaced(2)Replace the magazines after reading them.用所学短语造句。4.(1)make a breakthrough(2)bring in(3)convert.from.to答案略二、阅读词汇检测阅读下列句子,说出黑体词或词组的含义。1.The data is limit
3、ed in both quality and quantity.含义 ,答案质量;数量2.I couldnt figure out what he (had) said.含义 答案弄明白3.The library had moved from its original place to another building.含义 答案原先的4.That country exports the most diamonds and coal in the world.含义 答案出口三、用方框内所给词或短语的适当形式填空bring upbe interested inthe key toreplace.
4、withfigure outbreakthroughrefer tobring insearch forsupport1.Later they will the stick a big stone.答案replace;with2.Surgeons have made a great in the kidney transplant.答案break through3.The author begins by the early history of his country.答案referring to4.I must my lost wallet until I find it.答案search
5、 for5.Just then a white-haired old woman entered, by a girl.答案supported6.John was born in Texas but in Oklahoma.答案brought up7.They what was going on in the art world.答案were interested in8.The firm has a new management team to work on the project.答案brought in9.The policeman holds solving the crime.答案
6、the key to10.I just couldnt why he gave up such a good chance.答案figure out四、阅读理解ALouis Pasteur was born in Dole,France on December 27,1822.His family was poor,and during his early education Pasteur was an ordinary student who enjoyed art and singing.However,when Pasteur was exposed to science as a t
7、eenager,he knew he had found his career.In 1838,Pasteur went to college to become a science teacher.He then became a chemistry professor at the University of Strasbourg.He got married in 1849 and had five children.However,three died young from typhoid fever(伤寒症).It was the deaths of his children tha
8、t drove Pasteur to investigate the infectious disease in order to find a cure.During Pasteurs time,people believed that bacteria appeared due to “spontaneous generation(自然发生)”.They thought that bacteria just appeared out of nowhere.Pasteur carried out experiments to see if this was true.Through his
9、experiments he proved that germs were living things that came from other living things.They didnt just spontaneously appear.This was a major discovery in the study of biology.Now Pasteur is known as the father of microbiology.As Pasteur learned more about bacteria,he began to think they may be the c
10、ause of diseases in humans.When the French silk market was threatened by a disease to silkworms(蚕),Pasteur decided to investigate.He discovered that this disease was caused by germs.By killing them,he was able to cease the disease and save the French silk business.Today Louis Pasteur is known as one
11、 of the most important scientists in history.His discoveries led to an understanding of bacteria and diseases that has helped to save millions and millions of lives.1.After his childrens deaths,Louis Pasteur .A.became afraid of infectious diseasesB.was frustrated and wanted to do nothingC.decided to
12、 find out how to treat the diseaseD.didnt know it was typhoid fever that caused their deaths答案C解析细节理解题。根据文中“It was the deaths of his children that drove Pasteur to investigate the infectious disease in order to find a cure.”可知在他的孩子们死后,Louis Pasteur决定查明如何治疗这种疾病,故选C项。2.What is implied about Louis Past
13、eurs discovery in Paragraph 3? A.It supported what most people thought at that time.B.It revealed that bacteria often appeared out of nowhere.C.It attracted the attention of the father of microbiology.D.It was a very important discovery in the history of biology.答案D解析细节理解题。根据文中“This was a major disc
14、overy in the study of biology.”可知那是生物学历史上非常重要的一项发现,故选D项。3.What does the underlined word “cease” in Paragraph 4 probably mean?A.End.B.Find.C.Develop.D.Spread.答案A解析词义猜测题。根据“By killing them”及“save the French silk business”可知cease与end意思相近,故选A项。4.What is the text mainly about?A.A disease that killed chil
15、dren easily in history.B.A great scientist in the field of biology in history.C.Some of the most important scientists in history.D.Some of the most important discoveries in history.答案B解析主旨大意题。这篇文章的主旨是介绍历史上一位生物领域的伟大的科学家,故选B项。BAnnie Oakley was born in 1860 on a farm in Darke Country,Ohio,the US and di
16、ed in 1926,at the age of 66.When she was very young,she used to watch her father and his friends shoot animals.She wanted to try.But they laughed at her because they thought she was too young and not strong enough to hold a gun firmly.But she surprised them all by learning to shoot and becoming very
17、 good at it.Her family was quite poor,too poor to give Annie a good education.When she was a child,her family had to borrow money from the bank to keep their farm.Annie attended shooting games to help her familys farm:no rabbit was quick enough to escape her bullets.Annie married a marksman whom she
18、 met at a shooting competition.Together they started their own shooting show and they performed in various shows around the country.When Annie Oakley was twenty-five,the legendary Buffalo Bill saw her perform and said she was too good to perform in small shows.That year,she and her husband joined th
19、e famous “Buffalo Bills Wild West Show”.For the seventeen years when she was part of the show,Annie was the main attraction.She was such a good shooter that standing ten meters away,she could hit a coin thrown in the air and even shoot cigarettes held between her husbands lips.When Annie was forty-o
20、ne,she was seriously injured in a train crash.Everyone thought that would be the end of her career.But she recovered quickly and as soon as she was well enough to perform she continued to amaze her audiences for many years.In 1946,years after her death,a musical called Annie Get Your Gun was written
21、 about Annie Oakley.However,Annie was much quieter in real life than the character in the musical.Some of the stories about her shooting skills are almost too extraordinary to be true.Annie Oakley has become a legendary figure of the Wild West.(一)根据短文内容,选择最佳答案。5.When Annie Oakley was a child,her fam
22、ily .A.borrowed money to support her educationB.encouraged her to learn shootingC.didnt expect her to be a good shooterD.was too poor to buy her a gun答案C解析细节理解题。根据文章第一段可知,他们嘲笑她并对她的射击天赋感到吃惊来看,他们没有料到她会成为射击高手。6.What Mr.Buffalo Bill said meant that Annie Oakley .A.needed a bigger,better-known showB.was
23、not good enough to show in big showsC.would make progress if she joined himD.was unworthy of the name of a good shooter答案A解析细节理解题。由第三段中的“.and said she was too good to perform in small shows.”可知,Buffalo Bill认为“她需要一个更大的舞台施展自己的才华”。7.A “marksman” in the second paragraph is a person “”.A.who is good at s
24、hootingB.who always gets success easilyC.who likes to attend the shooting competitionsD.who desires to learn shooting skills答案A解析推理判断题。根据第二段的描述及上下文的语境可知,marksman是“神枪手”的意思。8.Which of the following best describes the character of Annie Oakley?A.She was a legendary figure who devoted herself to musical
25、s.B.She was a strong woman who liked to show herself off.C.She was a brave woman who never depended on others.D.She was a gifted shooter with great determination.答案D解析推理判断题。安妮奥克莱儿时的射击才能令人吃惊,显示了她的天赋,受伤后的她重返舞台表明了她的毅力。(二)文章二次开发。结合语篇内容复习巩固本模块的词汇、句型、语法等方面的内容。根据上文改写,用本模块的单词、短语、语法(被动语态,by doing)填空。Annie Oa
26、kley was 9. in a farmer family which was too poor to make her well 10.When she was young,her family had to keep their farm 11. money from the bank.She also attended shooting games to 12. her family.Later,she got married and took part in many shooting shows,where she performed very well.After her dea
27、th,a musical and many stories 13. about her shooting skills.She has become a legendary 14. of the Wild West.答案9.brought up10.educated11.by borrowing12.support13.were written14.figure五、语篇填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Charlie Chaplin was an English comic actor and film 1.(direct) of the silent fil
28、m era who became one of the best-known film stars in the world before the end of the World War . Chaplin used mime,slapstick(打闹剧)and other visual comedy routines,and 2.(continue) well into the era of the talkies(有声电影),3. his films decreased in frequency from the end of the 1920s.His most famous role
29、 was that in The Tramp,which he first 4.(play) in the Keystone comedy Kid Auto Races at Venice in 1914.From the April 1914 one-reeler Twenty Minutes of Love onwards he was writing and directing most of his films,by 1916 he was also producing them,and 5. 1918 he was even composing the music for them.
30、Chaplin was one of 6.(create) and influential personalities of the silent film era.He 7.(influence) by his predecessor(前辈),the French silent movie comedian Max Linder,to whom he dedicated one of his films.His working life in 8.(entertain) spanned(延续)over 75 years,from the Victorian stage and the Mus
31、ic Hall in the United Kingdom as a child 9.(perform),until close to his death at the age of 88. In 1999,the American Film Institute ranked Chaplin the 10th greatest male screen legend of 10. time.George Bernard Shaw called Chaplin “the only genius to come out of the movie industry”.答案1.director2.continued3.though4.played5.from6.the most creative7.was influenced8.entertainment9.performer10.all
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有