ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:12 ,大小:365KB ,
资源ID:397607      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-397607-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019版赢在微点 高考复习顶层设计英语复习习题:必修三题组提分练11 WORD版含答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019版赢在微点 高考复习顶层设计英语复习习题:必修三题组提分练11 WORD版含答案.doc

1、题组提分练十一必修3Unit 1限时35分钟见学生用书P333加黑体小题训练推理判断题之细节推断题阅读理解A体裁:记叙文话题:节假日活动难度:On Jan. 20 there will be an International Day of Acceptance to publicize (宣传) the lives of inspirational people of different ethnic and cultural backgrounds who struggle to be accepted. The disabled woman who founded the day, Ann

2、ie Hopkins, was herself an inspiration. Hopkins aimed to encourage the acceptance of people from communities that are different. But the world is full of people like Hopkins, as the following stories show. Fatjona, an Albanian girl, had a terrible accident when she was 8 years old. It left her unabl

3、e to walk, speak or write. She was in a wheelchair, which was difficult in itself, but even more difficult because her school wasnt built for people with disabilities. But within four years, Fatjona had recovered her spirits enough to think about her old dream againto be a dancer. Although it was ve

4、ry difficult, her doctor told her that it would be possible if she could walk again. And if she can walk, she can dance. Fatjonas attitude is summed up in these words: “I will not surrender (屈服)” Sometimes, adults have more difficulty with “race” than children do, as the following story from Kansas

5、in the US shows. The children were all orphans, black and white, boys and girls. But they got along well. Their problem was that they couldnt be together enough. They feared that they would one day have to leave Kansas and would never see each other again. Their solution was to become one big, happy

6、 family together. However, for that they needed two permanent foster parents (养父母). So the children put an ad in the Kansas City Star: “Wanted: parents for five mixed ethnicity children.” There was an enormous response to the ad. Fostering agencies had no trouble putting the group of kids together i

7、n a single home, with a single set of parents. Now they have what they always wanted, a “forever home”. In our world of conflicts and prejudice, it makes a change to hear about people who demonstrate (展示) the strength to make the world a better placenot only for themselves, but also for others, who

8、are inspired by their example. Fatjona, the Kansas kids and Hopkins herself all have a lot to teach us.【语篇解读】本文介绍了国际接受日,人们在这一天讲述励志故事,鼓励人们接纳来自不同种族和文化背景的人。1What is the main purpose of the International Day of Acceptance? A. To help people with disabilities fit into society. B. To share inspirational s

9、tories about disabled people. C. To embrace people with various backgrounds. D. To honour Hopkinss contribution to the world. 答案与解析C细节推断题。根据第一段可知,International Day of Acceptance当天,人们会分享各种励志的故事以鼓励人们接纳来自不同种族和文化背景的人,故C项正确,A项错误。错解分析分享的故事不一定是有关残疾人的,如Kansas五个孤儿寻找收养家庭,故B选项错误。选项D不是设立International Day of Acc

10、eptance的主要目的。C项中的embrace意为“接受”与原文中的accept同义。2According to the passage, Fatjona _. A. lost her arms in an accident B. attended a school for the disabled C. will soon be able to walk after an operation D. has a dream to dance despite her disability 答案与解析D细节推断题。根据“Fatjona had recovered her spirits enou

11、gh to think about her old dream againto be a dancer”可知D正确。错解分析文章只写到一场事故导致Fatjona无法走路、说话和写字,并没有提及她失去了双臂,故A项错误。根据her school wasnt built for people with disabilities可知B错误。C选项内容文章未提及,医生只是假设Fatjona可以走路,她便能跳舞。3What is the Kansas kids story about? A. A “forever home” means a lot to orphans. B. Children hav

12、e more “race” problems than adults do. C. The mixed ethnic children were finally accepted by a family. D. Its difficult to find a foster family for orphans in Kansas.答案与解析C主旨大意题。根据最后一段可知,Kansas的五个混合种族的孤儿为了可以永远生活在一起,登广告寻找收养家庭,最终如愿以偿,故C项正确。错解分析Kansas的例子主要强调的是社会对于不同种族的孩子的包容与接纳,并不是强调永恒的家庭对于孤儿的重要性,故A项错误。

13、根据adults have more difficulty with “race” than children do可知B项错误。根据There was an enormous response to the ad可知D项错误。阅读理解B(2018沧州联考)体裁:记叙文话题:家庭、朋友与周围的人难度:We keep hearing about Green Peace Activists, Human Rights Activists and on and on, but who are these people? What follows is a list of some of the mo

14、st famous activists.Malala Yousafzai (1997 present)Malala Yousafzai is a Pakistani women and childrens rights activist who became the youngest ever person awarded the Nobel Peace Prize in 2014. When she was just 11 years old, the preteen courageously wrote about how the Taliban were trying to preven

15、t girls from going to school. She soon became popular as a devoted activist who campaigned for girls rights to education.【语篇解读】本文是一篇记叙文。主要介绍了四位致力于改善妇女儿童权益事业的活动家的事迹。4What drove Edith Dircksey Cowan to become a social campaigner?A. Her urge to win an award. B. Her childhood experience.C. Her suffering

16、s as a woman. D. Her role in the Childrens Court.答案与解析B细节推断题。根据第二段中的“It was her unhappy childhood that urged her to work tirelessly .”可知。5What is Kailash Satyarthi mainly devoted to?A. Helping children get better jobs.B. Saving children from forced labor.C. Freeing children from irresponsible parent

17、s.D. Educating parents on the sufferings of child laborers.答案与解析B细节推断题。根据第三段中的“He has helped free over 80,000 child laborers since 1980 . he was moved by the sufferings of children who were forced to work”可知。6What can we learn about Craig Kielburger?A. He was once sent to prison.B. He was saved by K

18、ailash Satyarthi.C. He is a Nobel Peace Prize winner.D. He began social work at an early age.答案与解析D细节推断题。根据倒数第二段中的“He co-founded the organization Free the Children as a teenager”可推测Craig Kielburger在青少年时期就开始了这方面的工作。文中co-found为“共同建立”之意。前缀co-意为“共同;联合”之意,与名词、动词、形容词构成:coproduce vt.共同生产;coexist vi.共存;coop

19、eration n合作;cooperatiue adj.联合的7What do the four activists mentioned have in common?A. They are organization founders.B. They work hard to improve womens life.C. They are all victims of child labor.D. They all fight for childrens rights.答案与解析D推理判断题。根据介绍,四位活动家都是致力于儿童权益福利方面的工作。词汇微存raise awareness增强意识;

20、at an early age在小时候阅读理解C(2018凌源质检)体裁:记叙文话题:学校生活难度:In high school I was very shy, content to hang around with my small group of friends and to concentrate on my courses. I was quickly labeled a “brain”. I did so well that by the end of senior year I had perfect grades and enough college credits to gi

21、ve up an entire quarter of coursework.I finally agreed to a compromise. I would share the honor with five other students. I agreed to introduce my friend Judy, who would then give her own, fulllength speech.【语篇解读】作者讲述了第一次演讲的起因、经过和结果以及对今后的积极影响。8Why was the writer called a “brain”?A. She was a bookwor

22、m all the time.B. She was the head of her small group.C. She was the most intelligent student.D. She did more coursework for good grades.答案与解析C细节推断题。根据第一段中的“concentrate on my courses . I did so well that by the end of senior year I had perfect grades and enough college credits to give up an entire q

23、uarter of coursework”可知作者上学时学习努力,成绩很好,是最聪明努力的学生。所以被称为“brain”,故选C。9What can we infer from the second paragraph?A. She ruined her health by studying hard.B. She got the reward beyond expectation.C. She was grateful for giving a speech.D. She wasnt good at physics at school.答案与解析D细节推断题。根据第二段中的“blaming

24、myself for staying away from physics, a subject sure to have broken up my perfect record”可知作者的物理成绩不好,打破了她的完美记录,故选D。10How did the author feel at the beginning of the graduation speech?A. Scared. B. Moved.C. Excited. D. Embarrassed.答案与解析A细节推断题。根据第四段中的“I managed to reach the podium without falling down

25、. I faced my classmates. My voice trembled a little, but mostly it was clear and strong.”可知毕业演讲开始的时候作者脚步不稳,声音发抖,非常害怕,故选A。11What did the speech bring to the author at last?A. She had nothing to fear in life.B. She got rid of her sense of shyness.C. She won enough college credits.D. She desired to bec

26、ome a speaker.答案与解析B推理判断题。根据最后一段中的“the successful completion of that speech gave me the confidence to participate in class at college, to give verbal reports, and to eventually break free of my shyness”可知这次演讲给了作者在大学里参加课堂,发表口头报告的信心,并最终摆脱了羞怯,故选B。阅读技巧6关键词句细推敲细节推断题一般可根据文章所提供的信息或者借助生活常识进行合理的推理判断。其实只要正确把握

27、文章的内在关系,理解文章的真正含义,就可做出正确的判断。阅读七选五(原创)体裁:说明文话题:节假日活动难度:Thanksgiving Day in the United States is a holiday on the fourth Thursday of November. It precedes (先于) Black Friday._1_Thanksgiving Day is traditionally a day for families and friends to get together for a special meal, which often includes a tu

28、rkey, stuffing, potatoes, cranberry sauce, gravy, pumpkin pie, and vegetables. _2_Thanksgiving Day parades (游行) are held in some cities and towns on or around Thanksgiving Day. Some people have a fourday weekend so it is a popular time for trips and to visit family and friends.Public LifeMost govern

29、ment offices, businesses, schools and other organizations are closed on Thanksgiving Day to have a fourday weekend. _3_Thanksgiving Day is one of the busiest periods for travel in the USA. _4_ Seasonal parades and busy football games can cause disruption (中断) to local traffic.people trace the origin

30、s of the modern Thanksgiving Day to the harvest celebration that the Pilgrims held in Plymouth, Massachusetts in 1621. However, their first true thanksgiving was in 1623, when they gave thanks for rain that ended a drought. These early thanksgivings took the form of a special church service, rather

31、than a feast.In the second half of the 1600s, thanksgivings after the harvest became more common and started to become annual events. However, it was celebrated on different days in different communities. George Washington, the first president of the United States, proclaimed (宣布) the first national

32、 Thanksgiving Day in 1789.A. Accidents are quite likely to happen everywhere.B. What Do People Do?C. A Day of FeastD. Another early event was held in 1619 in the Virginia Colony.E. This can lead to congestion and overcrowding.F. Thanksgiving Day is a time for many people to give thanks for what they

33、 have.G. Public transportation systems do not usually operate on their regular timetables.答案与解析【语篇解读】对于起源于美国,流行于世界的节日感恩节,你了解多少?本文介绍了人们的庆祝活动、公众生活和感恩节的背景三个方面。1B设空所在位置属于第二段和第三段的标题句。第二和第三段主要说明感恩节期间人们的庆祝活动,故选项B“人们都做些什么”符合语境。2F第二段说明感恩节对于人们的意义,该段前一句说明感恩节是人们享用特别餐宴的日子,故第二句应该说明感恩节也是个感恩的节日,故选项F符合语境。3G该段主要说明很多办事处、企业、学校和其他组织在感恩节放假。故选项G“公共交通系统一般不会按照它们的正常时间表运行”符合语境。4E设空前一句说明“在美国,感恩节是旅行最为繁忙的时期之一”,设空后一句说明“季节性的游行和繁忙的足球比赛也会造成当地交通的中断”,由此可判断出选项E “这会引起堵塞和拥挤”符合语境。5D最后两段说明感恩节的背景,根据设空前一句中的时间in 1598和设空后两句中先后出现的in 1621、in 1623可判断出最后一段是按照时间顺序展开说明的,故选项D符合语境。词汇微存trace vt.追溯; take the form of .采取形式

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1