ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:36 ,大小:627.50KB ,
资源ID:397079      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-397079-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课件:UNIT 4 PERIOD 1 STARTING OUT .ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课件:UNIT 4 PERIOD 1 STARTING OUT .ppt

1、Unit 4Breaking boundariesPeriod 1Starting out&Understanding ideas语篇研读课自主素养储备.新词相知(一)连线相匹配的英语释义。1.statistic2.boundary3.assist4.priority5.specialist6.vital7.devotiona.help someone to do a job by doing part of the work for him orher b.necessary or essential in order for sth.to succeed or exist c.a pers

2、on who is an expert in a particular area of work or study d.a piece of information shown in numbers e.the action of spending a lot of time or energy on sthf.a line that marks the limit and separates it from others;adividing line g.something that you think is more important than other thingsand shoul

3、d be dealt with first 答案:1d2f3a4g5c6b7e(二)结合语境,从上面的表格中选择恰当的单词填空。1.The official _ show that the number of the infected is decreasing sharply.2.Its better for us to call in a _ at the critical time.3.We should put preventing those medical workers from being infected at the top of the _ list.4.He was h

4、ighly praised for his _ to his country.5.The natural resources are _ for modern industry.statisticsspecialistprioritydevotionvital6.I offered to _ him in cleaning the house.7.The computer technology is helping the designers to break the _ of art and life.assistboundaries.短语熟记选择恰当的短语补全下列语境。take any c

5、hances,comrade in arms,put at risk,give up on,against all odds,compensate for,be caught up in,not to mention,step into ones shoes,in vain1.After graduation,the young man will _and become a businessman.2.Think it over before making such a decision.We cant afford to _.step into his fathers shoestake a

6、nychances3._,the man made a slow recovery from his bad injury.4.The sight of my _brought me back to the days when I served in the army.5.He was born in the year when his country _World War.6.If the epidemic were out of control,thousands of lives of the people living in the area would be _.7.Every da

7、y,many people _their dreams because they dont sacrifice their comfortable life.Against all oddscomrades in armswas caught up input at riskgive up on8.Those poor people have never seen a TV set,_the Internet and smartphones.9.Nothing can _the loss of ones health.10.He tried his best to make himself u

8、nderstood,but _.not to mentioncompensate forin vain.课文浅触阅读MY 100 DAYS WITH MSF,体会无国界医生组织的医务工作者为战胜埃博拉病毒所做的奉献。1.What was the journal about?_2.What do you think of those medical workers described in the journal?_答案:1.The diary recorded a Chinese doctors life when he worked with MSF in combating Ebola i

9、n Liberia.2.All of them should be respected for their selfless devotion to fighting the deadly Ebola.They have made so much sacrifice to save the lives of the patients and deserve our respect.Step 1Pre-reading Some Facts You Need to Know about EbolaWhat is Ebola?Ebola is a virus-caused haemorrhagic

10、fever(出血热)that spreads through contact with bodily fluids.The virus was first identified and named after a river in the DRC(刚果金)then known as Zairethat was near the location of the first known outbreak in 1976.探究素养提能The symptoms the infected usually have People who are infected do not become contagi

11、ous(传染性的)until symptoms appear after an incubation period(潜伏期)of between 2 and 21 days.High fever,weakness,intense muscle and joint pain,a headache and a sore throat are often followed by vomiting and diarrhoea,kidney and liver failure,internal and external bleeding.How dangerous is Ebola?The averag

12、e death rate from Ebola is around 50 percent,according to the World Health Organization(WHO).The virus is highly infectious,making it difficult to contain especially in urban environments.It has claimed thousands of lives in a series of outbreaks in Africa since 1976.The worst Ebola outbreak started

13、 in December 2013 in southern Guinea and spread to neighboring West African countries Liberia and Sierra Leone,claiming the lives of over 11,300 people from the 29,000 registered cases,but the real figure may have been significantly higher.Treatment and control At present there is no licensed drug t

14、o prevent or treat Ebola although a range of experimental drugs are in development.To contain the spread of the virus,patients and people who have contacted them are routinely isolated.Medical personnel are covered with disposable protective suits,masks,goggles,gloves and disinfecting sprays.Do you

15、have a clear picture of what Ebola is now?Step 2While-reading.Answer the following questions1.What does the journal mainly talk about?_ 2.What does the author try to show to the readers in his journal?_ A Chinese doctors experience while working with medical staff from MSF incombating Ebola in Liber

16、ia.When faced with a global crisis,people throughout the world need to cooperatewith each other.Meanwhile their courage,selflessness and devotion to theirwork are best shown in the journal.Fill in the form belowAuthorA Chinese doctor working with MSF in 1._.Reason for being thereWorking with medical

17、 workers from many countries to fight against 2._.His workDangerous but worthwhile.His feelings The crisis creates bonds between 3._.The need for 4._to deal with a problem facing the world.LiberiaEbolapeopleinternational cooperation.A structure map of the passage MY 100 DAYS WITH MSF.Choose the best

18、 answer1.Why did the doctors want to celebrate that day?()A.His Chinese comrade was to leave soon.B.No cases were reported.C.The danger of the Ebola had been removed.D.They had developed a friendship with each other.2.What did the author realize when he first arrived in Liberia?()A.He should do his

19、part to help the patients there.B.He felt extremely desperate to see the tragic scene.C.It was safe to contact the people infected.D.It was hard for people to break their boundaries.3.What is the best way for different countries to face challenges according to the author?()A.Just showing sympathy fo

20、r the others.B.Standing by,doing nothing.C.Collaborating with each other.D.Avoiding all the contacts with the sufferers.4.Which of the following can best describe the doctors with MSF in the passage?()A.Indifferent,ignorant and inaccessible.B.Skilled,reasonable but over-proud.C.Reliable,emotional an

21、d sympathetic.D.Selfless,devoted,cooperative and noble.答案:1.B2.A3.C4.D.Sentence explanation 1.句意:_的人而言,他们都没有国界之别。对于医生、病人或任何参与抗击这一可怕疾病2.句意:与我遇到的每一个人在一起,我都感到越来越自豪,_,从他们眼中流露出的是他们对这项事业的奉献精神。3.We have worked together,surrounded by blood,vomit and death.过去分词短语在句中作方式状语句意:我们一起工作,_。因为我是这个非凡团队的一员被鲜血、呕吐物和死亡包围着

22、Step 3Post-readingTry to retell MY 100 DAYS WITH MSFI am a doctor working with MSF in fighting against Ebola in Liberia.It has been 100 days 1._I arrived and started to work with an extraordinary team 2._(make)up of 20 health care workers from almost as many countries.sincemade Three months ago,I ar

23、rived in Liberia with MSF and realized that 3._ was my duty as a doctor to offer my help,though it meant 4._(put)myself at risk.Working together with them,I felt a growing sense of pride as part of this extraordinary team.5._(danger)as it was,we never gave up on a patient.I still remember two boys w

24、e saved.Though there was little hope for them,we did whatever we could 6._(save)them.It was amazing that they made a full 7._(recover).This small but unexpected success compensated for many less fortunate cases.itputtingDangerousto saverecovery To be caught up in such a crisis 8._(create)powerful bo

25、nds between people,including all those 9._ have come from different countries and joined together in a common cause.In a world facing so many problems,it is essential for us all to collaborate to create 10._ global community with a shared future of peace and prosperity.createswhoa阅读理解2014 saw that t

26、he Ebola virus reappeared in Guinea and soon spread into neighboring Liberia and Sierra Leone,killing over 7,800 people by the year of 2015.It leads to a viral haemorrhagic fever,which was characterized by high fever and internal bleeding etc.Ebola is named after the Ebola River,where it was first d

27、iscovered in 1976.There are five different types of the Ebola virus,each named after where they first happened:Sudan,Ivory Coast,Reston,Bundibugyo,and Zaire.The deadliest of the five,Zaire,was responsible for the 2012 outbreak,and is believed to be attacking Guinea.课时素养达标Ebola is naturally found in

28、fruit bats,which pass on the virus to other animals by biting or sucking on their blood.Humans who are suffering from the Ebola infection might have touched the bodily fluids of the infected animals.Once infected,a human becomes a carrier of the deadly virus.Unfortunately,there are no disease-specif

29、ic treatments for Ebola.Health care workers only supply the infected people with physiological saline(生理盐水)to keep them in good condition.Ebola can kill 90%of those infected,especially in underdeveloped societies like those in Africa.Since there have been many cases of nurses catching the disease fr

30、om patients,they are forced to wear strict protective clothes,and in some cases,not even allowed to get close to the infected.The fact that there is no cure for the Ebola virus is what makes the outbreak a challenging one to control.Whats worse,since we live in an interconnected world,where the situ

31、ation in one country can affect us all,the influences of Ebola are huge:damaging trade relations,affecting foreign visitors,and weakening entire countries.It is feared that the disease may spread throughout West African countries.For every country,a strong health system can decrease the risk of heal

32、th attack and lessen the impact of Ebola.【语篇概述】本文是一篇新闻报道。主要介绍了埃博拉病毒迄今为止所造成的人口损失,感染后的症状、病毒来源、传播途径、目前的治疗状况以及在这样相互连接的世界中疾病传播的担心等。.Skim the passage quickly and fill in the blanksThe passage mainly tells us how Ebola takes peoples _,its _,its _ and _,how it is treated and peoples concern with its spreadi

33、ng.livessymptomssourcespreading.Read the passage and choose the best answer1.What is the function of the first paragraph in the whole passage?()A.To arouse the readers concern.B.To summarize the whole passage.C.To give a detailed description of Ebola.D.To introduce the theme of the whole passage.【解析

34、】选A。推理判断题。首段告诉我们埃博拉病毒传播之快、后果之严重,旨在引起读者的关注。2.What can we infer about the Ebola virus?()A.It has caused a panic in many countries.B.It is the most dangerous virus in the world.C.A strong health system is important in fighting against Ebola.D.Anyone who was infected with Ebola will die.【解析】选C。推理判断题。由文章

35、最后一句For every country,a strong health system can decrease the risk of health attack and lessen the impact of Ebola可知,一个强有力的医疗体系在同埃博拉作斗争的过程中特别重要。3.Paragraph 3 mainly tells us _.A.What the Ebola virus isB.how the Ebola virus spreadsC.how the Ebola virus is treatedD.how the Ebola virus affects the life

36、【解析】选B。推理判断题。通读第三段尤其是Ebola is naturally found in fruit bats,which pass on the virus to other animals by biting or sucking on their blood.可知该段主要介绍埃博拉病毒的传播机制。4.Which of the following is true?()A.There are no effective drugs to treat Ebola by far.B.Ebola is now very common in Guinea.C.Those with a fever must be infected by Ebola.D.Females are easier to be infected by Ebola.【解析】选A。细节理解题。由第四段中的The fact that there is no cure for the Ebola virus is what makes the outbreak a challenging one to control可知,到目前为止还没找到有效的办法对付埃博拉病毒。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1