ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:30 ,大小:430.50KB ,
资源ID:397071      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-397071-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课件:UNIT 1 PERIOD 1 STARTING OUT .ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课件:UNIT 1 PERIOD 1 STARTING OUT .ppt

1、Unit 1 Growing upPeriod 1Starting out&Understanding ideas 语篇研读课 自主素养储备.新词相知(一)连线相匹配的英语释义1.legal2.instantly3.approve4.household5.suitable6.minimuma.without delay or hesitationb.agree officially toc.allowed or made by lawd.right or appropriate for a purposee.least or smallestf.concerned with the manag

2、ement of a house and thepeople living in it答案:1c2a3b4f5d6e(二)结合语境,从上面的表格中选择适当的单词填空1.When you are 18,you are a _ voter.2.The city government _ the building plan.3.You seem to meet our _qualifications.4.I disputed with my wife on _d expenses.5.These films are _ for adults only.6.We think it better to

3、begin to work_.legalapprovedminimumhouseholsuitable instantly.短语熟记选择恰当的短语补全下列语境。grow up;have a say;behind the wheel;organ donation;contribute to1.Everyone _in making the decision.2._helps prolong life and also offers a new life to people who need it.3.My daughter is in such a hurry to _.4.Henry,whos

4、e goal in life was to _the happiness of others,died a hero.had a sayOrgan donationgrow upcontribute to5.The driver sat patiently _.behind the wheel.课文浅触1.What is the three young peoples age of majority?_.2.Do the three people in the text like to turn adults according to their description?_ 18Yes,all

5、 of them enjoy being adults.Step 1Pre-readingWhen we were little,we were eager to grow up,so that we could break free of parental discipline and even leave them far.However,as we grow up,we gradually find that there are much more serious things bothering us.For example,we may be less sensitive to th

6、e simple happiness and lose them gradually.Its hard for us to laugh from our hearts.Moreover,we are at the age that we are eager to grow up but afraid to grow up.探究素养提能Think and answerWhy were we eager to grow up when we were little?_ Step 2While-reading.Skim the passage and answer the following que

7、stions1.What is the main idea of the text?_2.How many parts does the passage contain?_Because we could break free of parental discipline and leave them far.What the age of majority means to different people.Three.Part 1(Para.1),Part 2(Para.2)and Part 3(Para.3).Choose the best answer1.Why cant Bethan

8、y wait to be 18?A.Because she is eager to work.B.Because she wants to leave school.C.Because she desires to get the vote and a driving licence.D.Because she wants to have a say on how the government spends the taxes.2.What age does Bethanys mother think the legal age for getting a driving licence sh

9、ould be?A.16.B.18.C.20.D.21.3.What does Lin Ning think being an adult means?A.It means he can celebrate his birthday freely.B.It means he can go to university.C.It means he cant obey rules or attend lessons.D.It means he should have a stronger sense of social responsibility.答案:13.CDD.Sentence explan

10、ation1.Surely,if youre old enough to earn a wage and pay taxes,you should be allowed to have a say on how the government spends them!分析:本句是主从复合句。if youre old.pay taxes是if引导的条件状语从句;how the government spends them是how引导的_从句,作介词on的宾语;to earn.pay taxes是不定式作_。句意:_,在政府如何支出的问题上,你就有了发言权。宾语结果状语当然,当你到了挣工资、交税的年

11、龄2.I assumed Id already have a well-paid job and that Id be moving into a rented apartment as soon as I turned 18,but how wrong I was!分析:本句是but连接的并列复合句。第一分句是主从复合句,Id already have a well-paid job和that Id be moving into.turned 18是and连接的并列_从句,是动词assumed的宾语;第二个宾语从句中as soon as I turned 18是as soon as引导的_从

12、句;第二个分句how wrong I was是感叹句。句意:我以为我已经有了一份高薪的工作,_,但是我错了!宾语时间状语一到18岁就会搬进租来的公寓Fill in the form about the structure of the passageTitle1._Part 1Bethany cant wait to be 2._,because she wants to get the 3._ and a driving 4._.Part 2Lin Ning feels it different to be an 5._;he feels more 6._ of other people a

13、nd develops a stronger sense of social 7._.Part 3Morgan used to think after he is 18,he can become more 8._.But for him the reality is 9._ and he believes some responsibilities are more about 10._ than age.The Age of Majority18 votelicenceadultaware responsibility independentdifferentattitudeStep 3P

14、ost-reading.Retell the textBethany cant wait 1._(be)18 because though she has been working,she wont be voting in the next general election due to her age.She has also been taking 2._(drive)lessons,but she can take her driving test when she turns 18.to bedrivingLin Ning turned 18 before he went to un

15、iversity.He expected to feel 3._(instant)different,but the change was more subtle and gradual 4._ he imagined.Instead of being the selfish teenager he used to be,he has begun to feel more aware of other people and to develop 5._ stronger sense of social responsibility.6._(turn)18 also changed the wa

16、y that society viewed him.instantly thana TurningMorgan used to believe that 18 would mark a new chapter in his life,and that he should become more independent,but the 7._(reality)for him has been very different.His librarians salary means that hell be living at home with his parents for a while lon

17、ger.8._ hell be starting a well-paid new job and he could get a bank loan 9._(pay)the deposit on his very own apartment,he doesnt feel ready to make that kind of commitment,and he 10._(do)like his moms cooking.So he believes some responsibilities are more about attitude than age.realityThoughto payd

18、oes.Continuation exerciseI am Linda,a college student,20 years old._ _ I turned 18 before going tocollege.I think becoming an adult makes me brave enough to go to a distant cityfor college and live there without my parents.And I can also deal with manythings by myself in the life,such as washing clo

19、thes and going shopping.Thus Ifeel more independent than I used to be and I enjoy the life.【主题情境思考】Talk about the difference after being an adult according to the text and think about what you will do when turning 18._ After being an adult,we can vote and get a driving licence,have more freedomwith

20、money,become more independent and have a stronger sense of social responsibility.When I turn 18,I will firstly take a driving test to get a licencebecause driving a car is a basic skill in modern life.Then I will apply for a creditcard to make the life more convenient.阅读理解Growing up in one of the po

21、orest,most crime-ridden communities,being raised by a single mother who didnt finish 3rd grade,and attending“the most dysfunctional(家庭不健全的)public school”,I was not expected much by others and had to expect something of myself.课时素养达标On my 13th birthday,I bought a poster of Harvard to hang in my room.

22、Being at Harvard became what I dreamed about:I saw myself attending class in Sanders Theater,studying in Widener Library and eating in Annenberg Hall.Even when my electricity was cut off and I woke up at 5:30 am which is pitch-black,I knew that my poster of Harvard was still hanging only two feet aw

23、ay from me.Id begin my day by asking myself these two questions,“What do I want in my life?”and“Are the things I am doing today going to get me closer to that life?”Reminding myself of my goal each day made it easy to say no to the same choices I saw my peers making.Asking myself those questions gav

24、e me the courage so I could ask for feedback on my application essays;it gave me the energy to study just one more hour when my friends were asleep;and it gave me the determination to submit just one more scholarship application after I had already been turned down many times.Every day I could feel

25、myself getting closer to my goal as my writing got better,my SAT score increased,and my scholarship checks started coming in.On March 31st,2011,an email arrived from Harvard.The first word was“Congratulations!”A month later,Harvard flew me up to visit the campus where I got to see inside Sanders The

26、ater,tour Widener Library and eat dinner in Annenberg Hall.Who you are today is the result of the decisions you made yesterday,and who you will be tomorrow will be the result of the choices you make today.Who do you want to be tomorrow?1.Why did the author hang a poster of Harvard in his room?A.To w

27、arn himself not to waste time.B.To learn more about the university.C.To decorate his room.D.To remind himself to fight for his dream.【解析】选D。细节理解题。根据句子Being at Harvard became what I dreamed about可知,作者挂哈佛大学的海报是为了提醒自己为梦想而战,故答案为D。2.Paragraph 3 mainly talks about _.A.the choices the author madeB.how the

28、author strived for the goalC.what the author wanted to getD.the difficulties in applying for scholarships【解析】选B。推理判断题。根据句子it gave me the energy to study just one more hour when my friends were asleep;and it gave me the determination to submit just one more scholarship application after I had already

29、 been turned down many times可知,当朋友睡了,作者还坚持多学一个小时,并且在被拒绝很多次之后下决心再次申请奖学金。因此这一段主要讲的是作者如何为自己的目标奋斗。3.From this passage,we can learn that _.A.all that glitters is not goldB.its never too late to mendC.time and tide wait for no manD.nothing is too difficult if you put your heart into it【解析】选D。主旨大意题。短文讲述的是作者在一个极其恶劣的环境中成长,通过在自己房间挂哈佛大学的海报提醒自己不断努力,最终实现自己的哈佛梦,因此可以得知“世上无难事,只怕有心人”。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1