1、七 Unit 3Reading and Thinking【语用训练】.用所给词的适当形式填空1.Lets get something to eat;Im _(starve).2.The company just _(release)an updated version last week.3.Hangzhou and nine other cities were voted the top ten _(habit)Chinese cities to live in.4.He was educated at the local _(comprehend)school.5.We should se
2、ize the opportunity and meet the challenge to push Chinas _(sustain)development strategy to a new stage.starvingreleasedhabitablecomprehensivesustainable6.All the scientists agree to the view that the increase in the earths temperature was due to the burning of fossil _(fuel).7.Buses run _(frequent)
3、between the city and the airport.8.This football match is being _(broadcast)live from Capital Stadium by CCTV.9.The central government has made a series of agricultural _(policy)to encourage farmers to work on the land.10.The swimming club is open to families in the neighborhood without _(restrict).
4、fuelsfrequentlybroadcastpoliciesrestriction.选词填空along with,according to,in order to,have an impact on,refer to,lead to,huge amounts of,take measures to,take responsibility for,and so on1._ the timetable,the train gets in at 8:27.2.She was sent a box of chocolates _ a letter saying she was fired.3.Ch
5、inese traditional painting _ ink-wash painting.4.They have to have a basic understanding of computers _ use the advanced technology.5.What happens across the globe _ each and every one of us.According toalong withrefers toin order tohas an impact on6.Sports,such as tennis,skating,swimming _,are good
6、 for health.7.The server is designed to store _ data.8.Her parents quarreling with each other constantly _ her familys breaking up.9.We need to _ looking after our own health.10.We will continue to _ increase our imports.and so onhuge amounts ofled totake responsibility fortake measures to.翻译句子1.没有植
7、物,人们就不能生存。_2.看熊猫在动物园里散步很有趣。_ 3.莎士比亚不仅是作家,还是演员。_ Without plants,people could not live.It is great fun to watch the pandas walking in the zoo.Shakespeare is not only a writer but also an actor.4.毫无疑问,越来越多的人正从农村迁到大城市。_.5.没有证据表明大多数人愿意为环保产品支付更多的钱。_ There is little/no doubt that more and more people are m
8、oving from rural areasto large citiesThere is no evidence that the majority are prepared to pay more for eco-friendly products.【主题阅读】.阅读理解A NEW YORK(Reuters)Global warming has cut about$5 billion worth of value from the worlds most commonly grown grains over 20 years,according to a new study.Warming
9、 temperatures from 1981 to 2002 cut the combined production of wheat,corn and other crops by 40 million tons per year.“Contrary to what most people think,this study shows that warming over the past two decades has already affected global food supply.The effect is not a faraway thing,”said Christophe
10、r Field,a co-author on the study,the first to estimate how much global food production has already been affected by climate change.Not every scientist agrees that agriculture is suffering from warmer temperatures.A UN report said warming is expected to turn the planet a bit greener by encouraging pl
11、ant growth,but crops and forests may wilt beyond mid-century if temperatures keep rising.Average global production for several of the crops suffered from warmer temperatures,with production dropping by about 35%for every 1F increase,the study said.Average global temperatures increased by about 0.7F
12、during the study period,with even larger changes in several regions.“If the past is an indication,agriculture will also suffer going forward,”Field said.“We expect future warming to continue to be a drag on grain production,like driving with the parking brake engaged.”The study said the cereal crops
13、 hit by global warming account for 55%of non-meat categories consumed by humans and that they also contribute more than 70%of the worlds animal feed.“Farmers can adapt to warmer temperatures by changing crop planting times,the varieties they grow,or the locations used for each crop,”Field said.“In t
14、he past farmers have been very adaptable to environmental challenges,but adaptation to warming can take years.”【文章大意】本文是一篇新闻报道。根据新研究可知,20年来,全球变暖导致了世界最普遍种植的谷物减产50亿市值的产量。1.It is commonly thought that global warming.A.will have a bad effect on human beings present lifeB.is something that will just affe
15、ct the futureC.is becoming more and more seriousD.will soon lead to great decrease in food supply【解析】选B。推理判断题。根据第二段“Contrary to what most people think.The effect is not a faraway thing”得知,和多数人认为的相反,研究表明过去二十年的全球变暖已经影响了全球食物的供应,这个影响并不是遥远的事情,可知大家普遍认为全球变暖影响只是未来的事情。故选B。2.The underlined word“wilt”in the th
16、ird paragraph probably means“”.A.increaseB.grow tallerC.stay the sameD.grow badly【解析】选D。词义猜测题。根据第三段Not every scientist agrees that.keep rising.得知,并不是每个科学家都同意农业遭受气候影响,联合国的一份报告说,通过鼓励植物生长,预计变暖将使地球变得更加绿色,但是如果气温持续上升,本世纪中期后,庄稼和森林会生长得非常糟糕。but表示前后转折,前面说让地球更绿色,这是好处,后面应该表示给庄稼和森林带来不好的影响,可以得知画线词是长得糟,故选D。3.What
17、can we learn from Fields words?A.Agriculture will not suffer a lot from global warming.B.Grain production will increase despite global warming.C.Grain production will be affected by global warming.D.Farmers can increase crop production by changing crop planting times.【解析】选C。细节理解题。根据第五段Field said.“We
18、 expect future warming to continue to be a drag on grain production”菲尔德的话得知,未来全球变暖会持续影响谷物的产量。故选C。4.What does this passage mainly tell us?A.The future food supply will change with global warming.B.Global warming reduces global food production.C.Traditional agriculture will disappear due to global war
19、ming.D.Global warming prevents the growth of plants and grains.【解析】选B。主旨大意题。根据第一段Global warming has cut about$5 billion.a new study.根据新研究得知,20年来,全球变暖导致了世界最普遍种植的谷物减产50亿市值的产量。故选B。【阅读多维训练】1.词汇积累combinedadj.组合的contrary to与相反estimate v.估计,估价beyond mid-century中世纪后account for解释说明,占比例be adaptable to适合2.句式仿写
20、Not every scientist agrees that agriculture is suffering from warmer temperatures.并非所有的科学家都认为农业正受到气温升高的影响。句型公式not every.并非所有的,属于部分否定。典句仿写 并不是他写的每一本书都像这本这样有趣。_.Not every book he wrote is as interesting as this one翻译:该研究称,受全球变暖影响的谷物占人类消费的非肉食类的55%,并且也占世界动物饲料的70%以上。B Climate change will increase US wild
21、fires,and the smoky air will cause terrible problems in areas far beyond those burned,reports an environmental group Thursday.Two-thirds of Americans,or nearly 212 million,lived in states suffering from wildfire smoke three years ago,according to the report by the Natural Resources Defense Council(N
22、RDC).These areas,which had smoke for at least a week,were nearly 50 times greater than those burned directly by fire.“It affects a much wide area of the United States than people have realized.”says author Kim Knowlton,a Columbia University health professor,adding thesmoke can move up to hundreds of
23、 miles.She says the smoke contains air pollution and can cause several kinds of diseases.Texas was hit hardest in 2011,when smoke stayed for at least a week in areas that are home to 25 million people,according to NRDCs report.Illinois,which recorded no wildfires within its borders,came second with
24、nearly 12 million people affected by smoke that moved in from elsewhere.The other eight states with the most people in touch with smoky air were,in descending order:Florida,Missouri,Georgia,Louisiana,Michigan,Alabama,Oklahoma and Iowa.Nearly two dozen states had no wildfires within their borders in
25、2011,but eight of them still had at least one week of smoky air:Illinois,Missouri,Iowa,Kansas,Nebraska,Indiana,Wisconsin and Ohio.Only 18 states and the District of Columbia had no people in touch with at least a week of smoke that year,although five of themAlaska,California,Hawaii,Nevada and Utahha
26、d a large area burned by wildfires.The problem will only get worse.Knowlton says.Scientific research shows climate is causing higher temperatures and health problems.【文章大意】本文为说明文。本文通过列举美国环保组织及自然资源保护委员会对野火及其烟雾的数据记录,向人们表明野火产生的烟雾会导致严重的健康问题。5.We can learn from the first two paragraphs that.A.climate cha
27、nge killed many AmericansB.there are fewer states burned by wildfiresC.every state had wildfire smoke for at least a weekD.most Americans suffered from wildfire smoke 3 years ago【解析】选D。推理判断题。根据前两段的描述可知,气候变化增加了美国野火的爆发,致使三分之二的美国人受到了野火产生的烟雾的影响(Two-thirds of Americans,or nearly 212 million,lived in stat
28、es suffering from wildfire smoke three years ago)。由此可知,从前两段我们可以了解到,三年前,大多数美国人都遭受过野火产生的烟雾。故选D。6.Which of the following states had wildfires within its borders in 2011?A.Iowa.B.Kansas.C.Ohio.D.California.【解析】选D。细节理解题。根据第五段列举的地方可知,Iowa,Kansas,Ohio属于2011年边境内没有野火,但至少有一周的烟雾空气的八个州中的三个;根据第六段列举的地方可知,Californ
29、ia属于境内有大面积野火发生的五个州之一。故选D。7.The underlined word“descending”in the fourth paragraph probably means.A.going downB.coming trueC.looking practicalD.turning back【解析】选A。词义猜测题。根据第四段中的Texas was hit hardest in 2011.Illinois,which recorded no wildfires within its borders,came second.The other eight states with
30、 the most people in touch with smoky air were,in descending order.可推断出,本段列举的地方是从受影响最严重到受影响较小排列的,即按照降序排列。由此可知,descending应为“下降的”。故选A。8.What is the text mainly about?A.Climate change causes more wildfires.B.Wildfire smoke becomes a serious health problem.C.More wildfires cause climate change.D.Air poll
31、ution becomes a terrible problem.【解析】选B。主旨大意题。通读全文可知,本文通过列举美国环保组织及自然资源保护委员会对野火及其烟雾的数据记录,向人们表明野火产生的烟雾会导致严重的健康问题。故选B。.阅读填句 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Is Fresh Air Really Good for You?We all grow up hearing people tell us to“go out and get some fresh air”.1According to recent studies,the
32、answer is a big YES,if the air quality in your camping area is good.2If the air youre breathing is cleanwhich it would be if youre away from the smog of citiesthen the air is filled with life-giving,energizing oxygen.If you exercise out of doors,your body will learn to breathe more deeply,allowing e
33、ven more oxygen to get to your muscles and your brain.Recently,people have begun studying the connection between the natural world and healing.3In these places patients can go to be near nature during their recovery.It turns out that just looking at green,growing things can reduce stress,lower blood
34、 pressure,and put people into a better mood.Greenery is good for us.Hospital patients who see tree branches out their windows are likely to recover at a faster rate than patients who see buildings or sky instead.4It gives us a great feeling of peace.5While the suns rays can age and harm our skin,the
35、y also give us beneficial Vitamin D.To make sure you get enough Vitamin Dbut still protectyour skinput on sunscreen right as you head outside.It takes sunscreen about fifteen minutes to start working,and thats plenty of time for your skin to absorb a days worth of Vitamin D.A.Fresh air cleans our lu
36、ngs.B.So what are you waiting for?C.Being in nature refreshes us.D.Another side benefit of getting fresh air is sunlight.E.But is fresh air really as good for you as your mother always said?F.Just as importantly,we tend to associate air with health care.G.All across the country,recovery centers have
37、 begun building Healing Gardens.【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了新鲜空气对人体的各种好处。1.【解析】选E。根据下一句中的“the answer is a big YES”可知,该空应该是一个一般疑问句,选项中只有E选项是一般疑问句。E项“但是新鲜空气真的像你母亲说的那样对你有好处吗?”承上启下,故选E。空前的people tell us to“go out and get some fresh air”和选项中的“your mother always said”亦是呼应。2.【解析】选A。根据下一句中提到的“If the air youre breat
38、hing is clean.the air is filled with life-giving,energizing oxygen”可知,新鲜空气充满赋予人生命的,充满活力的氧气。根据前面的分析可以推知,该空应该提到新鲜空气的基本作用,根据常识,我们知道吸入的空气首先进入的是肺部,然后才会使我们的肌肉和大脑受益,故该空应选A项“新鲜空气清洁我们的肺部”。3.【解析】选G。根据下一句中提到的“these places”可以推知,该空应该提到表示地点的复数名词。选项中只有G选项提到该类名词,故G项“在全国,康复中心已经开始建造康复花园。”these places就是指Healing Gardens。4.【解析】选C。前文介绍的是“康复花园”中的绿色植物对于病人康复的好的作用:看绿色的正在成长的植物可以减轻压力,降低血压,使人情绪良好;空后提到“它给我们一种平和感”。该空起承上启下的作用,仍然要提到处于“康复花园”这种自然环境中的好处,空后的it也要指代这种情况。故选C项“身处大自然可以使人精神焕发”。5.【解析】选D。根据下文中提到的“the suns rays.give us beneficial Vitamin D”可知,该段介绍阳光的好处。故该选项应该提到阳光。选项中只有D选项涉及阳光。故选D项“获得新鲜空气的另一个好处是阳光。”
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有