1、五 Unit 2Learning About Language【语用训练】.单句语法填空1._(pay)a visit to the Forbidden City is my dream.2.It is a waste of time _(persuade)such a person to join us.3.Its a shame for you _(do)such a thing.4.It is friendly of the family _(try)to make me feel at home in their house.5._(come)to Hangzhou by train
2、takes about 16 hours.6.Its important for the figures _(update)regularly.7._(travel)along the old Silk Road is an interesting and rewarding experience.To paypersuadingto doto tryComingto be updatedTraveling8.How _(solve)the problem will be discussed some time later this afternoon.9._(get)there by bik
3、e will take us half an hour.10.How silly it was of you _(give)up such a good chance!to solveTo getto give.完成句子1._hasnt been known to us all.要做什么,我们并不知晓。2.It took Alice and me an hour _.算出这个习题花了我和爱丽丝一个小时的时间。3._for both young and old.散步对于年轻人和老年人来说都是一种好的锻炼形式。4.It is stupid of you _the teacher says.你把老师
4、说的一切都记下来是不明智的。What to doto work out the problemWalking is a good form of exerciseto write down everything5.It is hard for me _.对于我来说,学好英语太难了。6._to make an investment in property years ago.你父亲几年前投资房地产是明智的。7.Its very important _some rules.对于新来者来说学习一些规则是非常重要的。8.It is a great honour _at this rally.我们来参加
5、这个大会是很荣幸的。to learn English wellIt was wise of your fatherfor the new comers to studyfor us to be present【主题阅读】.阅读理解A new weapon is on the way in the fight against smoking in Europe.Soon when smokers buy cigarettes they might see a shocking photo of a blackened lung or a cancer patient staring back a
6、t them from the packet.Some boys may think of smoking as cool and sexy.Their friends wont agree when they see their packets of cigarettes lying on the table.The European Union announced on October 22,that it had chosen 42 photos that showed the damage cigarettes could do to the body.It called on mem
7、ber nations to put these pictures on packets to discourage smokers.To catch the attention of teenagers,the special packets warn of long-term medical dangers,like cancer.Short-term effects,like bad skin,are also on the list.“The true fact of smoking is disease,death and horror.That is the messagewe s
8、hould send to the young,”said David Byme,an EU health official,“Hopefully these pictures will shock students out of their love for cigarettes.”The EU head office hoped the pictures would work better than current written warnings on packs of cigarettes.The warnings included“smoking kills”and“smoking
9、can lead to a slow and painful death”.So far,Ireland and Belgium have shown interest in the photos.Canada has used similar pictures and warnings on cigarette packs since 2000.The country has recently seen a fall in the number of smokers.According to studies,smoking is the single biggest cause of avo
10、idable(可避免的)death in the EU.Every year more than 650,000 smokers die,more than one person a minute.【文章大意】文章讲述的是欧盟禁烟运动出新招:烟盒印上触目惊心的照片,吓退青少年烟民。1.Which of the following is NOT the true fact of smoking?A.Disease.B.Death.C.Horror.D.Happiness.【解析】选D。细节理解题。根据文章第五段第一句“The true fact of smoking is disease,dea
11、th and horror.吸烟的真相是疾病、死亡和恐惧。”可知,“幸福”不是吸烟的真实情况。故选D。2.We can learn from the text that.A.the EU countries have put the new warning method into practiceB.only a small number of the EU countries have used the new warning methodC.the new warning method has worked in some EU countriesD.countries in the EU
12、 still use the old warning method【解析】选D。推理判断题。分析文章信息可以得出结论,文章介绍的一种新措施仅仅是一个设想,还没有付诸实施,因此断定欧盟国家仍在沿用旧的警示方式。由此我们可以从文章中得知,欧盟国家仍然使用旧的警告方法。故选D。3.Which country is most successful in stopping smoking?A.Ireland.B.Belgium.C.Canada.D.EU.【解析】选C。细节理解题。由文章倒数第二段“Canada has used similar pictures and warnings on ciga
13、rette packs since 2000.The country has recently seen a fall in the number of smokers.加拿大从2000年开始在香烟包装上使用类似的图片和警告。这个国家的烟民人数最近有所下降。”可知,加拿大因为采取了类似的警示措施,吸烟人数有所下降。故选C。.完形填空(2020衡阳高二检测)Today,I was sitting with some other students and teachers as the judges of the annual singing contest of Beijing National
14、 Day School(BNDS).Watching the wonderful performances on stage,I could not help 1what happened last year.Last year was the first year I came to the BNDS International Department.The first month at BNDS was almost a(n)2:Curiosity quickly 3,replaced by a heavy workload.To make matters worse,I was 4a t
15、otal stranger in a new environment.When I was in trouble,I was too 5to turnto anyone for help.I shut the door to the outside world.I thought I might continue to 6in darkness by myself,until one day,I saw the 7of the annual singing contest.If I was not brave enough to communicate in words,maybe I cou
16、ld sing my heart out.Having made my decision,I joined the audition(试唱).Luckily,I 8among more than 100 contestants and entered the top 32.After another three rounds of competition,I made it to the finals together with three other contestants.9more and more students knew that I joined the contest,they
17、 went to watch my performance,volunteered to 10for me and then shared my singing videos on social media.It seemed that I became well-known overnight.Finally,the big day came.When I11the nerve to walk onstage,I could not believe my eyes.The dark theater was suddenly lit up by 12sticks,which were like
18、 stars in a dark sky.“Come on,Becky!”A shout broke the silence,followed by kind laughter.When it became 13again,I began to sing.The music started,which drew me back to reality.Now I might not remember clearly what songs I sang last year,but I would never forget the 14in the darkness.From then on,I h
19、ad my fans,made friends,and I even joined the singing club.Singing opens the door to a brand-new world.I know I will stay at BNDS,and I wont be 15.【文章大意】作者回忆了自己刚到北京十一学校时,不能适应新的环境,把自己封闭起来。但是通过参加歌唱比赛,作者看到了同学们对他的支持和鼓励,觉得自己不再孤单。1.A.conveyingB.evaluatingC.recallingD.scanning【解析】选C。考查动词词义辨析。句意:看着舞台上精彩的表演,
20、我不禁回想起去年发生的事情。conveying传达;evaluating评估;recalling回忆;scanning扫描。根据下文“Last year was the first year I came to the BNDS International Department.”可知,下文作者讲述自己刚到北京十一中学时的情况。所以作者不禁回想起去年发生的事情。故选C。2.A.alarmB.disasterC.growthD.turning【解析】选B。考查名词词义辨析。句意:在北京十一学校的第一个月几乎是一场灾难:好奇心很快就消失了,取而代之的是繁重的作业。alarm警报;disaster灾
21、难;growth成长;turning转向。根据后面的“a heavy workload”“a total stranger in a new environment”可知,作者到一个新学校,不适应新环境,课业又很繁重,因此觉得第一个月很艰难,就像一场灾难。故选B。3.A.distributedB.fadedC.chokedD.split【解析】选B。考查动词词义辨析。句意:在北京十一学校的第一个月几乎是一场灾难:好奇心很快就消失了,取而代之的是繁重的作业。distributed分布,分配;faded消失;choked窒息;split分裂。刚到一个新环境,好奇心很快就没有了。故选B。4.A.di
22、gitallyB.elegantlyC.practicallyD.vitally【解析】选C。考查副词词义辨析。句意:更糟糕的是,在这个新环境里,我实际上是一个完全陌生的人。digitally数字化地;elegantly优雅地;practically实际上;vitally至关重要地。作者觉得自己实际上对这个环境非常陌生。故选C。5.A.shyB.sharpC.shallowD.sceptical【解析】选A。考查形容词词义辨析。句意:当我遇到麻烦时,我太害羞,以至于不敢向任何人求助。shy害羞的;sharp尖锐的;shallow浅的;sceptical怀疑的。根据下文“If I was not
23、 brave enough to communicate in words.”可知,作者不敢与人交流,应该是害羞的性格。故选A。6.A.crashB.struggleC.sacrificeD.withdraw【解析】选B。考查动词词义辨析。句意:我以为我会继续独自在黑暗中挣扎。crash碰撞;struggle挣扎;sacrifice牺牲;withdraw撤退。根据上文“I shut the door to the outside world.”可知,作者把自己封闭起来,因此觉得自己好像生活在黑暗中,苦苦挣扎。故选B。7.A.applicationB.detailC.posterD.sample
24、【解析】选C。考查名词词义辨析。句意:我以为我会继续独自在黑暗中挣扎,直到有一天,我看到了年度歌唱比赛的海报。application应用;detail细节;poster海报;sample样本。根据“the annual singing contest”可知,应该是关于歌唱比赛的海报。故选C。8.A.came outB.chewed outC.dropped out D.stood out【解析】选D。考查动词短语辨析。句意:幸运的是,我从100多名选手中脱颖而出,进入了前32名。came out出来;chewed out训斥;dropped out中途退出;stood out突出,显眼,杰出。
25、根据“.entered the top 32”可知,作者比其他参赛者更杰出,才能进入前32 名。故选D。9.A.AsB.ThoughC.WhileD.When【解析】选A。考查连词词义辨析。句意:随着越来越多的学生知道我参加了比赛,他们去看我的表演,自愿为我投票,然后在社交媒体上分享我的演唱视频。as随着;though虽然;while在时候;when在时候。此处用as意思为“随着”,强调时间的推移。本句为as引导的时间状语从句。故选A。10.A.approveB.applaudC.qualifyD.vote【解析】选D。考查动词词义辨析。句意:随着越来越多的学生知道我参加了比赛,他们去看我的表
26、演,自愿为我投票,然后在社交媒体上分享我的演唱视频。approve赞成;applaud鼓掌;qualify使具有资格;vote投票。根据下文“then shared my singing videos on social media”可知,同学们自愿在网上为作者投票,分享作者唱歌的视频,表示对作者的支持。故选D。11.A.filled inB.swelled upC.wound upD.got up【解析】选D。考查动词短语辨析。句意:终于,重要的一天到了。当我鼓足勇气走上舞台时,我简直不敢相信自己的眼睛。filled in填满;swelled up膨胀;wound up上紧发条;got up
27、起床,增加。根据“walk onstage”可知,此处是短语get up the nerve“鼓起勇气”。作者上台表演,感到很紧张。故选D。12.A.circulatingB.linkingC.crossingD.waving【解析】选D。考查动词词义辨析。句意:黑暗的剧院突然被挥舞的喝彩棒照亮了,它们就像黑暗天空中的星星。circulating循环;linking连接;crossing交叉;waving挥手。同学们挥舞着手里的喝彩棒为作者加油。故选D。13.A.calmB.dullC.quietD.Stable【解析】选C。考查形容词词义辨析。句意:当它再次变得安静,我开始唱歌。calm平静
28、的;dull沉闷的;quiet安静的;stable稳定的。根据“I began to sing”可知,等观众安静下来,作者就开始演唱。故选C。14.A.lightsB.devicesC.receiversD.circumstances【解析】选A。考查名词词义辨析。句意:现在我可能不能清楚地记得我去年唱了什么歌,但我永远不会忘记黑暗中的灯光。lights灯光;devices设备;receivers接收器;circumstances环境,状况。根据上文“The dark theater was suddenly lit up by sticks,”可知,作者忘不了的是同学们挥舞着喝彩棒给自己加油
29、和鼓励,不会忘记黑暗中的灯光。故选A。15.A.aloneB.casualC.abnormalD.accessible【解析】选A。考查形容词词义辨析。句意:我知道我会留在北京十一学校,我不会孤单。alone独自的;casual随意的;abnormal异常的;accessible易接近的。根据上文“I had my fans,made friends”可知,作者有了歌迷,有了朋友,不会再觉得孤单。故选A。.语法填空(2020宁波高二检测)There is a gigantic study thats been done in 38 cultures.1._turns out that in e
30、very culture,both males and females desire their potential mates to be bright.But we dont have our IQs 2._(print)on our foreheads.How do we know that someones 3._(intelligence)?In Western cultures,at least,its often by the persons sense of humor.Because creating and appreciating jokes both require u
31、s to make 4._(connect)between many separate pieces of information,5._(have)a sense of humor shows thatwe possess a wide knowledge and 6._ we know how to think about things in novel and creative ways.Take a cartoon 7._ example:a mouse is standing outside his house,having just pulled a gun on a cat,wh
32、o pretends to give in by raising one paw(爪).“Six rounds.Nine lives.You do the math,”the cat says.In order to appreciate this joke,you need to know that mice are 8._(usual)the victims of cats,many guns have six bullets(子弹),and cats 9._(say)to have nine lives because of their ability to always land on
33、 their feet.You also need to be able to do some math 10._(understand)that the cat has the advantage in this scene after all.【文章大意】这篇文章主要讲了在西方文化中,人们经常通过一个人的幽默感来判断其智商,并分析了原因。1.【解析】It。考查代词。句意:研究结果显示在每一种文化中,男性和女性都渴望自己未来的一半是聪明的。本句是主语从句,谓语 turns out之前缺少主语,其真正的主语为turns out 后面的句子,因此,可知本句缺少形式主语,故填It。2.【解析】pr
34、inted。考查非谓语。句意:但是我们的智商并不是印在额头上。本句已经有了谓语dont have,给出词print跟谓语并无并列关系,因此可知print为非谓语。IQs跟print之间为被动关系,用have sth.done结构。3.【解析】intelligent。考查词性转换。句意:我们怎么知道一个人是聪明的呢?根据know that可知后面为宾语从句。因此,someones不是所有格形式,而是someone is 的缩写形式。be动词后需要形容词充当表语。故填intelligent。4.【解析】connections。考查词性转换。句意:因为创作和理解笑话都需要关联好多信息,所以具有幽默感
35、意味着我们知识渊博,并且我们懂得以一种新奇且有创造性的方式来思考问题。本句make为及物动词,后面需要添加名词充当宾语,再结合“between many separate pieces of information”可知需要跟很多条信息相关联,用名词复数connections。5.【解析】having。考查动名词。前面的“Because.”为原因状语从句,可知给出词have后面整个部分为主句。主句的shows为谓语,可知前面为主语,因此have须变为动名词having。6.【解析】that。考查从属连词。前面的“Because.”为原因状语从句,可知给出词have后面整个部分为主句。shows
36、后面为宾语,两个句子之间有and可知它们都为宾语从句。第二个句子意思完整,故填that。7.【解析】for。考查固定搭配/介词。句意:以一部卡通片为例。本题考查固定搭配take sth.for example意为“以某事为例”。8.【解析】usually。考查副词。句意:为了能够理解这个笑话,你需要知道老鼠通常是猫的牺牲品,很多枪有六发子弹,猫据说有九条命,因为猫总有能化险为夷的能力。从“arethe victims of cats”可知此处为系表谓语,usual为形容词。usual修饰系表谓语时,需要变为副词usually。9.【解析】are said。考查被动语态。主语后面的动词都为不定式,故可知say为谓语。主语cats与say之间为被动关系,再结合上下文,可知时态为一般现在时,故填are said。10.【解析】to understand。考查非谓语。句意:你也需要会做一些数学题,以便能够理解在此幕中猫所拥有的优势。本句的谓语为need to be able to do sth.,因此understand为非谓语,understand表目的,故填to understand。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有