1、四 Unit 4Adversity and Courage.用所给词的适当形式填空1.For most citizens,_(wage)are the only source of income.2.Although 38 percent of the people died of diseases during the _(expedite),Cooks diet of proper food kept the rest of them healthy.3.Finally one day,I did it,I _(turn)down an unreasonable request.4.I d
2、ont know much about it,so I dont feel _(qualify)to comment.5.She is in Greece on an _(assign)for one of the Sunday newspapers.6.The digging had left a network of _(abandon)mines and tunnels.wagesexpeditionturnedqualifiedassignmentabandoned7.He has never stopped trying and showed great _(persevere).8
3、.They made a _(resolve)to lose all the weight gained during the Christmas holidays.9.I think the _(apply)deadline was November 1st.10.Our _(commit)will be of the highest order.perseveranceresolutionapplicationcommitment.句型转换1.People considered it a great honor to be part of his expedition.(用被动句改写)It
4、 _a great honor to be part of his expedition.2.I happened to be there when she fainted.(用it so happened that改写)-_I was there when she fainted.3.I started dreaming of taking this expedition many years ago.(用现在完成进行时改写)I _taking this expedition for many years.was consideredIt so happened thathave been
5、dreaming of4.When I applied to join the expedition,Shackleton refused me,because he thought I was too young and wasnt qualified.(用turn down改写)When I applied to join the expedition,Shackleton _,because he thought I was too young and wasnt qualified.5.He allowed Hussey to keep his banjo,which made us
6、surprised.(用“to ones+名词”作状语改写)_,he allowed Hussey to keep his banjo.turned me downTo our surprise6.The voyage was so dangerous and difficult that no one of us can make it.(用too.to.结构改写)The voyage was _ dangerous and difficult _make it.7.Without Frank and Ernest,wed all be dead by now.(用if it were no
7、t for 改写)_Frank and Ernest,wed all be dead by now.8.Later,Shackleton sent a rescue boat to return to Elephant Island.(用arrange for sb.to do sth.改写)Later,Shackleton _to Elephant Island.toofor all of us toIf it were not forarranged for a rescue boat to return9.Nothing but traveling together to make pe
8、ople intimate.(用There was nothing like改写)_traveling together to make people intimate.10.There were no trees growing on Antarctica and no oil,so the only fuel we could use was animal fat.(用定语从句代替现在分词作定语)There were no trees _on Antarctica and no oil,so the only fuel we could use was animal fat.There w
9、as nothing likethat grow.完成句子1.At the age of 19,I am fit and _.19岁的我,身体健康,充满活力。2.I was so enthusiastic about the idea of going along with them that I secretly _.我对和他们一起去的想法是如此热心,以至于我偷偷地上了他的船。3.Our company has _accompany you during your stay here.公司派我在此期间陪同你。full of vigorwent aboard his shipassigned
10、me to4.The ship Endurance _the ice as it approached Antarctica.当“耐力”号船靠近南极洲时被困在了冰里。5.Hussey often played his banjo to _ 赫西经常弹奏他的班卓琴来振奋我们的精神。6.We _for days,but things on Elephant Island are going from bad to worse.几天来,我们一直挣扎着,但是象岛上的情况越来越糟。became/got stuck inkeep our spirits up.have been struggling.阅读
11、理解The first person to reach the South Pole was Roald Amundsen,a Norwegian explorer.Amundsen was born in Borge,near Oslo,Norway.He attended the University of Christiania and then joined the Norwegian navy.Amundsen made a three-year expedition in the Arctic beginning in 1903.He was the first to naviga
12、te Northwest Passage,a northern water route from the Atlantic to the Pacific.But Amundsens greatest voyage began in 1910,at the other end of the Earth.He intended to go to the North Pole,but he heard that Robert Peary had already reached it.So instead Amundsen headed to the South Pole in his ship.He
13、 learned that a British expedition,let by Robert F.Scott,was also on its way there.Amundsen reached Antarctic in January,1911.He and his men had to wait out the bitter cold,windy winter on the edge of the ice before they could head for the South Pole.In October,they set out,with 52 well-trained dogs
14、 to pull their sledges.On the way to the Pole,they climbed glaciers,went-around huge cracks in the ice,and survived freezing blizzards(暴风雪).Finally,on December 14,1911,Amundsen placed the Norwegian flag at the South Pole.Scott and his men found the flag there when they reached the Pole a month after
15、 Amundsensparty.Amundsen died in the Arctic,17 years later.He disappeared while making an air search for another explorer,Umber,to Nubile.【文章大意】这是一篇记叙文,讲述了Amundsen 探索南极的经历。1.Why did Amundsen change his idea to go to the South Pole instead of the North Pole?A.Because he found it impossible to go to t
16、he North Pole.B.Because it was easier to get to the South Pole.C.Because he heard someone else had been to there.D.Because someone was on the way to the South Pole.【解析】选C。细节理解题。根据第二段中“He intended to go to the North Pole,but he heard that Robert Peary had already reached it.So instead Amundsen headed
17、 to the South Pole in his ship.”可知,Amundsen 决定探索南极是因为有别人已经去过北极了。故选C。2.Why did they wait from January to October?A.To wait for the right wind.B.To find out the best route.C.To do more preparations.D.To wait until the winter was gone.【解析】选D。细节理解题。根据第二段中“He and his men had to wait out the bitter cold,w
18、indy winter.”可知,等严寒多风的冬季过去后,才能探索南极。故选D。3.What can we infer from this passage?A.People raced to explore the poles at that time.B.Amundsen had never been to the North Pole.C.Scott felt happy when he saw the Norwegian flag.D.Only with the help of dogs can you reach Antarctica.【解析】选A。推理判断题。文中提到有人去过北极,所以
19、Amundsen决定去南极,并且此时Scott也正向南极进发,由此推测,当时人们竞相探索两级。故选A。4.What is the best title of the passage?A.The First man to the South PoleB.Amundsens AdventureC.AmundsenA Brave ManD.Never Stop Exploring【解析】选A。标题归纳题。本文主要讲述了Amundsen探索南极的故事,从第一段第一句可知,本文的主题在于表达Amundsen是第一个到达南极的探险者。故选A。.语法填空3 and 1/2 years ago,I was s
20、tanding on the sidewalk waiting to cross the street when a pickup came through the crossroad 1._(try)to turn right.His rate of speed and blood alcohol caused him to go up on the sidewalk and hit me.I was a nurse and loved my job,but the injuries 2._(leave)me with a paralyzed arm among other injuries
21、.The driver was a young man in 3._ 20s.The law would have made him in prison for about 10 years.4._(obvious),this would not have got me back to work.I asked the judge 5._(give)the minimum sentence with alcohol recovery classes.This youngman had been very 6._(regret)and when I reached out to him in a
22、 letter trying to understand the circumstances of the accident,he could have ignored my letter,7._ he called me and apologized again.We have all been young once,and have made 8._(mistake).My forgiveness helped me enormously,and any anger or 9._(punish)would not have given me my arm back or my job.Be
23、fore you react to a situation,think of the consequences of your reaction and remember 10._ the other person is a human being.【文章大意】这是一篇记叙文,作者被酒驾司机撞伤,胳膊残废,再也不能做喜欢的护士工作了,但她觉得再怎么生气,再惩罚那个司机也无助于自己胳膊的康复和自己工作的恢复,所以请求法官对司机处以最低惩罚,对司机的原谅也使作者自己放下了包袱。1.【解析】trying。考查现在分词。现在分词作伴随状语。2.【解析】left。考查动词时态。叙述当时的情况,要用一般过
24、去时。3.【解析】his。考查人称代词。“in ones+整十的复数形式”表示“在某人几十岁的时候,”为固定搭配。4.【解析】Obviously。考查词性转换。此处需要用副词作状语。5.【解析】to give。考查不定式。此处为ask sb.to do sth.结构。6.【解析】regretful。考查词性转换。此处需要用形容词作表语。7.【解析】but。考查连词。前后为转折关系。他本来可以忽略我的信,但是,他打电话给我并道歉。8.【解析】mistakes。考查名词复数。复数泛指各种错误。9.【解析】punishment。考查词性转换。此处空格与前面的anger并列,需要用名词形式。10.【解
25、析】that。考查宾语从句。因为remember后面的宾语从句,语法成分和语义都很完整,所以用that引导,that 在宾语从句中不作成分。.微写作假定你是李华,你的英国笔友David来邮件想了解你们学校近期举行的万米接力赛的情况。请给他回复邮件,内容包括:1.时间和地点;2.过程及意义。注意:1.词数80个左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear David,_Yours,Li Hua【参考答案】Dear David,Im glad that youre interested in the 10,000-metre relay race held in our school rec
26、ently.As part of the Sports Festival of our school,the race took place on our school playground last Friday afternoon.It was widely welcomed by all the classes.Ten best runners from each class took part in the final race and all of them tried their best to win,with the other classmates cheering them on.The race turned out to be a great success.Not only does it build up our body but it also strengthens our teamwork and cooperation.Best wishes!Yours,Li Hua
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有