ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:22 ,大小:733KB ,
资源ID:396013      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-396013-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(四川省宜宾市2017年中考英语真题试题(含解析).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

四川省宜宾市2017年中考英语真题试题(含解析).doc

1、四川省宜宾市2017年中考英语真题试题(考试时间:120分钟;全卷满分:120分)注意事项:1. 答题前,务必将自己的姓名、座位号、准考证号填写在答题卡指定的位置,并将答题卡背面座位号对应号涂黑。2. 第卷、第卷的答案务必答在答题卡上。若答在试卷上,将被视为无效。第卷每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。第卷选择题(共三部分,满分85分)第一部分听力(共三节,满分20分)第一节听对话选图(共5小题,每小题1分,满分5分)听下面五段对话,从题中所给的 A、B、C三幅图片中选出与对话意思相符的图片。每段对话听两遍。1. What

2、 is Tims favorite animal?2. When will the movie begin?3. What are people supposed to do when they meet for the first time in China?4. What did Kate do last Friday evening? 5. What will the weather be like tomorrow?第二节对话理解(共10小题,每小题1分,满分10分)听下面七段对话,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。每段对话听两遍。听第一段对话,完成第 6小题。6. Wh

3、ich subject is difficult for the girl?A. Chinese. B. Math. C. English.听第二段对话,完成第 7小题。7. When was Fu Yuanhui born?A. On January 2nd, 1996. B. On February 7th, 1995. C. On January 7th, 1996.听第三段对话,完成第 8小题。8. Why does the boy study so hard?A. To get good grades. B. To enter a good university. C. To tra

4、vel to good places.听第四段对话,完成第 9小题。9. What is the girl going to be when she grows up?A. A movie star. B. A swimming star. C. A pop singer.听第五段对话,完成第 10至第 11小题。10. Where did Frank spend his holiday?A. In the city. B. In the country. C. In the factory.11. What did they do there?A. They helped with gett

5、ing in tomatoes.B. They helped with getting in potatoes.C. They helped with planting potatoes.听第六段对话,完成第 12至第 13小题。12. How many times has Dick been to the East Park?A. Once. B. Twice. C. Three times.13. How does Dick like the East Park?A. Not interesting. B. Too old. C. Not very big.听第七段对话,完成第14至第15

6、小题。14. Who is the shortest of the three boys?A. Tom. B. Bill. C. Rick.15. What does Tom like playing better?A. Basketball. B. Volleyball. C. Soccer. 第三节听短文,选择正确信息填表(共5分,每小题1分)根据所听内容和表格中的提示词,从下列各题所给的 A、B、C三个选项中选择最佳选项。短文听三遍。An Experience of Watching a MovieTimeLast weekend.EventI went to the cinema to

7、 watch Journey to the West with 16 .ResultSome of the people there made me feel very 17 .Causes(1)A few guys were 18 loudly or even shouting.(2)Some people threw away plastic bags, 19 and other rubbish.AdviceAll of us are supposed to obey the rules 20 .16. A. my friends B. my parents C. my classmate

8、s17. A. surprised B. excited C. unhappy18. A. singing B. laughing C. talking19. A. paper B. bottles C. snacks20. A. at school B. in public C. at home第二部分语言知识运用(共二节,满分25分)第一节单项选择(10分)第一节单项选择(共10小题,每小题1分,满分10分)从下列各题所给的 A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。21. Li Qiang is _honest boy. He wants to be _ useful pers

9、on when he grows up.A. a; an B. an; a C. a; a【答案】B【解析】试题分析:句意:李强是个诚实的男孩子。他想在长大后成为一个有用的人。不定冠词a/an表示某一类人或某事物中的任何一个,经常用在第一次提到某人或某物时,用不定冠词起介绍作用,表示一个。a用于辅音音素前an用于元音因素前。定冠词特指某(些)人或某(些)事物, 以区别于同类中其他的人或事物,特指前文出现过的事物或说话双方都知道的事物。根据句意可知这里表示类别,honest以元音音素开头,useful以辅音音素开头,故选B。 考点:考查冠词的用法。 22. Is this your book?N

10、o. Its not_. Its _A. my; his B. mine; hers C. me; him【答案】B考点:考查代词的用法。 23. Who is better _ playing basketball, you or your brother?A. at B. in C. on【答案】A【解析】试题分析:句意:谁更擅长打篮球,你还是你的哥哥?be good at擅长,经常指长期某一方面表现好;be good in在方面表现出色,往往表示某一次的效果。根据句意,可知在提问一种通常情况,而不是某一次的表现,故选A。考点:考查介词的用法。 24. There_ a basketbal

11、l match in our school this afternoon.A. will have B. will be C. is going to have【答案】B【解析】试题分析:句意:今天下午在我们学校将有一场篮球比赛。there be表示某地存在某物,其句型的将来时态有两种:there will be 或者there is/are going to be. there be句型中的be和紧挨着的名词保持一致。主语+have+其他,表示某人(某物)有。结合句意及结构,故选B。考点:考查there be句型的用法。 25. Would you please tell me _?In Y

12、ibin.A. where do you live B. where you live C. you live where【答案】B考点:考查宾语从句的用法。 26. It is _ for him to get to school on time, because it is raining _.A. hard ; hardly B. hardly; hard C. hard; hard【答案】C【解析】试题分析:句意:按时到校对于他是困难的,因为正在下着大雨。hard,形容词,意思为“困难的,坚硬的”;hard副词,意思为“努力地;猛烈地;使劲地”等。hardly频率副词,意为“几乎不”。

13、it is+形容词+ for sb to do sth,固定句式,做某事对于某人是。第二空用hard修饰动词rain,结合句意及结构,故选C。考点:考查形容词和副词的用法。 27. Two months _ a long time, we can visit our grandparents during the vacation.A. am B. is C. are【答案】B【解析】试题分析:句意:两个月是一段很长的时间,我们可以在假期期间看望我们的祖父母。am和第一人称单数连用;is和第三人称单数连用;are和第二人称及复数连用。时间路程金钱等做主语,通常把它们看成一个整体,即单数形式。在

14、给句中把Two months看成一个整体,结合句意及结构,故选B。考点:考查主谓一致的用法。 28. I dont know when he _ back. Please tell me when he _ back.A. comes; comes B. comes; will come C. will come; comes【答案】C【解析】试题分析:句意:我不知道他将什么时间回来。当他回来了请告诉我。第一句中when he _ back是宾语从句,主句用一般现在时,所以从句根据需要应该用一般将来时;第二句是时间状语从句,根据主从句的动作都未发生,所以从句用一般现在时表示将来。故选C。考点:

15、考查从句的动词时态。 29. The child is crying. Please do something to make him _.A. stop to cry B. stop crying C. to stop crying【答案】B考点:考查非谓语动词的用法。 30. I have difficulty working out the problem by myself. Could you help me? _.A. Its my pleasure B. With pleasure C. No, I couldnt【答案】B考点:考查情景交际的用法。 第二节完形填空(共10小题,

16、每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,从下列各题所给的 A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。The Spring Festival is one of the most important festivals in China. During the Festival, Chinese people have many activities. They paste up Spring Festival couplets(春联) , greeting the New Year and saying 31 to the old year. On the first day of

17、 the Spring Festival, people 32 . wearing new clothes. Nowadays, children get 33 pockets from their parents and their relatives by web chat. It is a good time for people to visit relatives and friends. More importantly, the Spring Festival is celebrated not only in China but also in 34 parts of the

18、world.The Spring Festival was 35 in the UK from 1980. Every new year, people also get together and have lots of activities. They sing songs, dance 36 music, share photos with friends or watch 37 in the cinema. Additionally, the Spring Festival has become a key time for Chinese living in the US. They

19、 38 in a large evening party to welcome the traditional new year. The Chinese New Year will be welcomed with three weeks of celebrations across Australia. Thousands of people come to Sydneys Chinatown. They enjoy fireworks(鞭炮) and lion dances. The family dinner on New Years Eve is an important tradi

20、tion for Chinese 39 they were born in Singapore or moved there from China. They usually hold it at 40 because having it in a restaurant takes away the meaning of the tradition.31. A. yes B. goodbye C. no32. A. hang up B. hang back C. hang out33. A. green B. golden C. red34. A. other B. others C. ano

21、ther35. A. congratulated B. celebrated C. happened36. A. on B. in C. to37. A. TV B. matches C. movies38. A. put B. join C. live39. A. if B. weather C. whether40. A. home B. outdoors C. restaurant【答案】31.B 32.C33.C34.A35.B 36.C 37.C 38.B 39.C 40.A 33.C考查形容词及语境的理解。A. green 绿色; B. golden 金色的; C. red红色。现

22、在,孩子们通过微信聊天从他们的父母或者亲戚那里获得红包。结合句意,故选C。34.A考查形容词及语境的理解。A. other 其他的,修饰名词复数; B. others 其他的,代词; C. another另一个,再一个。更重要的是,不仅仅在中国人们庆祝春节,而且在世界的其他地方也庆祝春节。根据句意及结构,故选A。35.B考查动词及语境的理解。A. congratulated祝贺; B. celebrated 庆祝; C. happened发生,无被动结构。春节从1980年在英国就开始庆祝。结合句意,故选B。39.C考查连词及语境的理解。A. if如果;是否; B. weather 天气; C.

23、 whether是否。对于中国人来说,无论他们出生在新加坡还是从中国移民去那里的,除夕晚宴都是重要的传统。结合句意,whether or 不管还是。结合句意,故选C。40.A考查名词及语境的理解。A. home 家; B. outdoors 户外; C. restaurant餐馆。根据because having it in a restaurant takes away the meaning of the tradition.可知他们在家里举行家宴。故选A。 考点:情感故事类短文。第三部分阅读理解(共二节,满分40分)第一节阅读选择(共16小题,每小题2分,满分32分)阅读下面四篇材料,从

24、每题所给的 A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。ASummer vacation is coming. Most of students want to have a good trip this summer. Here is some information about trips for you. Trip 1 The Stone SeaBring your strong shoes for hiking in the beautiful Stone Sea. You can find all different kinds of stones and wild flowers in

25、 the area.Time: 8:00am6:00pm Tel:4325116Adult: ¥80.00 Child:¥20.00Trip 2 The Pine SeaThis is a sea with a lot of pines in Mount Wu. Take your digital camera and enjoy the great sights here. It is a good place to avoid summer heat.Time: 9:00am3:00pm Tel:4258663Adult: ¥120.00 Child: ¥60.00Trip 3 The B

26、ig ValleyTake your swimming suits, and come for a night walk along the Big Valley. You can take hot spring and enjoy some folk music.Time: 10:00am11:00pm Tel: 4325611Adlt: ¥160.00 Child:¥120.00Under 12 years old for freeTrip 4 The Glass LakeWear your sun hats and enjoy wonderful sunshine. Of course,

27、 you can swim in the lake and take the boat to different islands for natural scenery.Time: 8:30am8:00pm Tel:4235711Adult: ¥60.00 Child: Free41. You should call _ if you want to take hot spring.A. 4325116 B. 4258663 C. 4325611 D. 4325711.42. If you want to go to the Pine Sea, you cant enter _.A. at 1

28、0:00am B. at 6:00pm C. at 11:00am D. at 2:00pm43. If a couple with a 5-year-old child go to the Big Valley, they need to pay _ for the trip.A. ¥160.00 B. ¥280.00 C. ¥440.00 D. ¥320.0044. You can go to _ for hiking.A. the Stone Sea B. the Pine Sea C. the Big Valley D. the Grass Lake【答案】41.C42.B43.D44

29、.A43.D细节理解题。Trip 3 The Big Valley中的票价Adlt: ¥160.00 , Child:¥120.00 Under ,12 years old for free结合问题,可知共需要两个成人票,五岁儿童免费,故选D。44.A细节理解题。根据目的for hiking结合the Stone Sea 中的信息Bring your strong shoes for hiking in the beautiful Stone Sea.故选A。考点:广告布告类短文阅读。BAn old man went to live with his son, his daughter-in-

30、law, and a four-year-old grandson. The old mans hands trembled, his eyesight was very poor, and he couldnt walk steadily(平稳地). The family ate together nightly at the dinner table. But the elderly grandfathers shaky hands and failing sight made eating rather difficult. Rice often dropped on the floor

31、.The son and the daughter-in-law became angry with the old man, so they put a small table in the corner. There, the grandfather ate alone, while the rest of the family enjoyed dinner at the table. Since the grandfather had broken a dish or two, his food was served in a wooden bowl.The four-year-old

32、son watched it all in silence. One evening before supper, the father noticed his son playing with a piece of wood on the floor. He asked the child sweetly, “What are you making?” The boy answered, “Oh, I am making a little bowl for you and mama to eat your food from when I grow up.” The four-year-ol

33、d son smiled and went back to work. The words struck the parents so that they were in silence. Then tears started to stream down their cheeks(脸颊). Though no word was spoken, both knew what must be done. That evening the husband took grandfathers hand and gently led him back to the family table.45. W

34、hy was the old mans food served in a wooden bowl?A. Because the wooden bowl was light enough. B. Because the old man had broken a few bowls.C. Because there was only a wooden bowl left.D. Because the son and the daughter-in-law became angry with the old man.46. The word “struck” in Paragraph 3 refer

35、s to _.A. annoyed B. worried C. scared D. shocked47. Why did the husband lead the old man back to the family table?A. Because he realized his mistakes.B. Because the old man didnt drop rice on the floor any more.C. Because the old man was served in a wooden bowl.D. Because a gentleman led him back t

36、o the family table.48. Whats the best title of the passage?A. An old man and his son. B. A couple and their son.C. A wooden bowl. D. A dinner table.【答案】 45.B46.D47.A48.C45.B细节理解题。根据Since the grandfather had broken a dish or two, his food was served in a wooden bowl.可知因为老人打碎过一两个盘碗所以给他的食物用木制碗装,故选B。46.

37、D词义猜测题。根据后文的结果so that they were in silence. Then tears started to stream down their cheeks(脸颊).可知那些话使他们震惊,故选D。47.A推理判断题。根据Then tears started to stream down their cheeks(脸颊). Though no word was spoken, both knew what must be done.可知他意识到了自己的错误,故选A。48.C标题归纳题。根据短文主要围绕老人的木碗,孙子为父母准备木碗,父亲从儿子的木碗中认识到自己的错误来写,

38、故选C。考点:故事类短文阅读。CNowadays more and more people like to travel, especially when vacations come. A great number of people rush out of their homes or companies to travelling spots. They either drive or take a bus, a train, a ship and so on. Some even ride bikes.However, there is another way of travellin

39、gpoorism. People have a tour in the poorest areas of the world. Some people may take one-day poorest tour, and some even pay to stay in very poor neighborhoods to experience the lowest living standards in the world. Poorism tours take place around the world, and not just in the third world countries

40、. You can, for instance, tour New York neighborhoods in the Bronx, in the Bund of Shanghai. Such tours can take people into the heart of poor areas within large and in some rich cities. These tours may awaken people to pay more attention to long-standing poverty, or the effects of war.Some suggest t

41、hat tours in the poor areas can raise social care. And the money from the tour can be donated to help the people there.49. _ like to travel when vacations come.A. Few people B. Poor people C. Lots of people D. Rich people50. Whats the meaning of the underlined word “poorism” in the second paragraph?

42、A. 贫困 B. 穷人 C. 穷游 D. 可怜的人51. Some people have poorism tours _.A. to show how rich they are B. to experience the poor lifeC. to enjoy the beautiful scenes D. to see poor people52. Poorism tours can make people _.A. care for the poverty more B. know about the countrysideC. go to big cities D. go into

43、the heart of rich cities【答案】 49.C50.C51.B52.A50.C词义猜测题。根据后文的解释People have a tour in the poorest areas of the world.,可知是人们在贫穷地区旅行,即穷游,故选C。51.B细节理解题。根据some even pay to stay in very poor neighborhoods to experience the lowest living standards in the world.可知一些人穷游是为了体验世界最低生活水平,故选B。52.A细节理解题。根据These tour

44、s may awaken people to pay more attention to long-standing poverty, or the effects of war.故选A。考点:社会现象类短文阅读。DMany people thought a computer wasnt supposed to be able to beat a top master at the ancient Chinese game, Weiqi, for at least another 10 years. But AlphaGo, an artificially intelligent system

45、(人工智能系统 ) designed by Google, made it. It easily beat Lee Sedol last year, one of the best players in the world. It challenged the worlds top players to show how much progress it had made over the past few years.In the late of May, 2017, AlphaGo appeared in China and played against 19-year-old Ke Ji

46、e in Wuzhen, China. He is No. 1 player now in the world. However, the result wasnt out of peoples expectation. He lost the matches. Though Ke Jie tried his best and he once saw the victory just a step away, he lost his best chance when he became excited.At the press conference(新闻发布会) after the match

47、, Ke Jie was interviewed by the reporters. He said he had realized how powerful AlphaGo was, and it was getting perfect. When a Chinese reporter asked him in English, the reporter spoke so fast that the interpreter(口译员) couldnt catch him. Ke Jie got kind of angry and told him that it was unnecessary

48、 for two Chinese to speak English. The reporter apologized to him and offered to ask him for a coffee.The cat and mouse game is over, but the challenge between man and robots will still go on.53. Which was the most probable date when Ke Jie played against AlphaGo?A. May 5. B. May 23. C. May 18. D. M

49、ay Day.54. Why did Ke Jie get angry at the press conference?A. Because he lost the game.B. Because the reporter couldnt catch the interpreter.C. Because the reporter asked him in English.D. Because the reporter wasnt able to speak Chinese well.55. According to the passage, which of the following sta

50、tements is True?A. People thought a computer could beat humans many years ago.B. Ke Jie was expected to lose the matches.C. Ke Jie asked the reporter for a coffee.D. AlphaGo had great trouble winning the game last year.56. AlphaGo is _.A. Ke Jie B. Lee Sedol C. a Weiqi match D. an artificially intel

51、ligent system【答案】53.B54.C55.B56.D55.B细节理解题。根据he lost his best chance when he became excited.可知Ke Jie输了比赛,故选B。56.D细节理解题。根据But AlphaGo, an artificially intelligent system(人工智能系统 ) designed by Google, made it.故选D。 考点:社会现象类短文阅读。第二节还原句子(共4小题,每小题2分,满分8分)阅读下面短文,把A、B、C、D四个句子填入文中空缺处,使短文内容完整、正确。Dear Xiao Fang

52、,How time flies! It is two years since you moved to America for your study. (57) _ How happy we are! During your staying in America, little companions(小伙伴们) kept complaining, “There is no one to play with.” Huang Lei talked about the little woods where we often played together. (58) _ Each time I sa

53、w your empty house next door, I held back tears. How much I have missed the days when we played in the woods behind our houses, where we dug up some worms, chasing the birds. I still remember we slipped down along the stream, feeling the spray(浪花) on our faces.After reading your letter, Huang Lei an

54、d I came up with an idea. How about our families spending a weeks vacation together this summer? (59) _ It is located between the downtown of Chunxi and Wulin Town where we used to have fun. July will be the best month for us, so we must enjoy freedom and joy for a long time. (60) _I cant wait to lo

55、ok forward to the time when we meet again.YoursXiao MeiA. What about the Spring Lake?B. Talk with Huang Lei about it as soon as possible.C. These days, we have known that you will come back.D. As for me, it was honor to have such a close friend like you.注意:请把所有答案填涂到答题卡相应的位置,请不要错位、越界答题。【答案】57.C58.D59

56、.A60.B考点:日常生活类短文阅读。第卷非选择题(满分35分)第四部分读写综合(共三节,满分35分)第一节综合填空(共10小题,每小题1分,满分10分)阅读下面短文,根据音标、单词、首字母和语境提示,在每个空格内填入一个适当的单词,要求意义准确、拼写正确。One cold and dark midnight, a young little girl, called Nannan, woke up to pass water(撒尿).She by 61._(her) got up and down her bed, walked to the bedroom door and opened i

57、t. She looked outside and walked 62.b_ ,for it was so dark in the hall that she feared. Her mother said, “Dont be 63_/ fred/, honey. Take courage!” “Whats courage?” she asked, 64. _ (run) to her mothers bed. “Courage is the brave breath,” her mother answered.The girl held out her little hands, sayin

58、g, “Mum, blow some of your breath of courage to me.” After her mother blew out two 65._(mouthful) of breath into her cold hands, the little girl clenched her fists(握拳) 66._(nervous), worried that the “breath of courage” would run 67._ . Then with her fists clenched, she walked out of the bedroom 68.

59、 _/ tw:dz/ the bathroom without fear.Her mother said to herself, “It will be nice 69.i_ someone can blow some kind of breath to me. Then I can hold it in my hands whenever I feel terrified or lost.”70._fact, mostly, what we are terrified of is nothing but the fear in our mind. Who we should defeat(战

60、胜) is nobody but ourselves.【答案】61.herself62.back63.afraid64.running65.mouthfuls66.nervously67.away 68.towards69.if70.In62.根据后文for it was so dark in the hall that she feared.可知她向外面看了看,走回来。walk back走回来。结合句意,故填back考点:故事类短文。第二节 完成句子(共5小题,每小题2分,每空1分,满分10分)根据中文意思完成英语句子,每空一词。71. 我们一直忙于准备今天的考试。We are _ prep

61、aring for _ exam all the time.72. 直到中考结束,李雷他轻松下来。Li Lei _ relax himself _ the entrance to high school exam ends.73. 在中国只有一个孩子的夫妇被允许再生一个孩子。A couple _have only one child are allowed to have _ second baby in China.74. 现在越来越多的人选择了共享单车去上班而不是开车去。Bike sharing _ _instead of driving to work by more and more

62、people now.75. “一带一路”是东西方之间交流合作的象征。The Belt and Road is the symbol of communication and cooperation _ the East _ the West.【答案】71.busy; todays72.didnt; until 73.who/that; a74.is; chosen 75.between; and【解析】试题分析:考点:完成句子。第三节 书面表达(满分 15分)目前很多学生整天都忙于学习,成绩却不理想。请根据表格内容,结合自身实际,写一篇关于“怎样提高学习效率”的短文。学习方法1. liste

63、n to the teacher2. take notes3. review in time4. correct mistakes体育锻炼1. exercise其它方面1. make good use of time2. ask sb. for help要求:1. 短文应条理清楚,行文连贯,段落分明, 90词左右。(开头结尾已给出,不计入总字数)2. 短文中不能出现真实的姓名、学校、地名等信息。3. 短文应包括全部信息,可围绕主题适当发挥。How to improve our study effectivelyA great number of students cant finish the

64、ir tasks, which leads to bad results and makes them less interested in their study. How can we solve the problem? Here are some suggestions. If you follow the advice that I have mentioned above, you will be successful._【答案】(范文一)How to improve our study effectivelyA great number of students cant fini

65、sh their tasks, which leads to bad results and makes them less interested in their study. How can we solve the problem? Here are some suggestions.First, we are supposed to have good study methods, such as previewing the lessons before class, listening to the teacher carefully in class, taking notes

66、in time, reviewing in time, doing homework on time, correcting mistakes at any time.Then, its helpful for study to have good health. So we should spend at least an hour (in) exercising our body every day.Besides, wed better make good use of time. Dont put off what we can do today till tomorrow. We s

67、hould ask the teacher or classmates for help if we have some questions.If you follow the advice that I have mentioned above, you will be successful.(范文二)How to improve our study effectivelyA great number of students cant finish their tasks, which leads to bad results and makes them less interested i

68、n their study. How can we solve the problem? Here are some suggestions.First and foremost, we should listen carefully and pay attention to what teachers said in class, which is good for saving much time that should be spent on other subjects. Of course, it is necessary to take notes in class to help

69、 us understand lessons better and review what we have learnt in time. Besides, there is no doubt that we should correct our mistakes that we made during practice. Perhaps more importantly, Not only can taking exercise build up our strong body, but also let our brain have enough time to rest, thus im

70、proving our study effectively.Last but not least, wed better make good use of time. Dont put off what we can do today till tomorrow. We should ask the teacher or classmates for help if we have some questions.If you follow the advice that I have mentioned above, you will be successful.写作亮点:这篇短文内容丰富,表

71、达了所有要点,语言表达准确,意思连贯,符合逻辑。在短文中使用了大量的表示顺序的词使文章更调理,如:First and foremost,,Besides, Last but not least。固定句式,连词及固定短语,也为文章增色,如:e should listen carefully and pay attention to what teachers said in class, which is good for saving much time that should be spent on other subjects,there is no doubt that we should correct our mistakes that we made during practice.,If you follow the advice that I have mentioned above, you will be successful.等。 考点:提纲作文。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1