ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:22 ,大小:105.50KB ,
资源ID:395834      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-395834-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(内蒙古赤峰市红山区2023-2024学年高二英语上学期11月期中试题 (含解析).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

内蒙古赤峰市红山区2023-2024学年高二英语上学期11月期中试题 (含解析).doc

1、注意事项:1. 本试卷分为第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。考生作答时,请将第卷选择题的答案用2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动用橡皮擦干净后重新填涂;请将第卷的答案用黑色中性笔答在答题卡指定答题区域内,在本试卷上答题无效,考试结束后,将答题卡交回,试卷自行保留。2. 本试卷满分150分,考试时间120分钟。第卷(选择题共95分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一

2、遍。1. What does the woman say about the dress?A. Its out of date.B. Its cheap.C. Its beautiful.2. Who is the woman probably talking to?A. Her friend.B. Her coach.C. Her brother.3. What does the woman plan to do?A. Carry on her work.B. Go home.C. Pick up Mark.4. When will the speakers see the film?A.

3、At 6:30 p.m.B. At 7:00 p.m.C. At 8:00 p.m.5. What are the speakers mainly talking about?A. The mans sister.B. A pet.C. An accident第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题,6. What do we know abo

4、ut Jane?A. She lost her umbrellaB. She cant go to the party.C. She is fine now.7. How did Jane go home last night?A By bus.B. By taxi.C. On foot听第7段材料,回答第8至10题。8. In which country did the man attend university?A. CanadaB. Australia.C. America.9. Where does the mans mother probably work?A. At an engi

5、neering firm.B. In a hospital.C. At a university.10. What is the probable relationship between the speakers?A. An interviewer and an intervieweeB. The boss and an employee.C. The headmaster and a student.听第8段材料,回答第11至13题。11. Where does the conversation take placeA. On the phone.B. In the mans house.

6、C. In the company.12. How much will the woman pay for the rent per month?A. $650. B. $700 C. $750.13. For what does the woman have to pay herself?A. The property fee and Cable TV.B. The advertising and the furnitureC. The water and electricity.听第9段材料,回答第14至16题14. What is Linda going to do this after

7、noon?A. Go to the dentist.B. Date with the manC. Go to the supermarket15. What day is it today?A. Monday.B. Thursday.C. Friday.16. What does Linda ask the man to do?A. Have his teeth examined.B. Brush his teeth twice a day.C. Eat less dessert.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is probably the speaker?A. A re

8、porter.B. A teacher.C. A writer.18. What did the coachman do outside the theater?A. He read a book.B. He looked after the horse.C. He enjoyed the snow.19. How was the young ladys attitude towards the coachmans situation?A. Pitiful. B. Inspired. C. Cold.20. What does the speaker want to tell us?A. He

9、lp those around us as much as we can.B. Read as many books as we can.C. Be grateful for what we have.第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AGet ready to start your journey to the best public university system in the world-with just one application. Apply for mo

10、re than one UC campusThis will significantly increase your chances of being admitted to the UC system. While you may not receive an offer of admission from your first-choice campus,all of our campuses-without exception-provide outstanding opportunities for you to learn and grow. Apply on timeYou can

11、 fill out the application in as many sessions as you want. Just remember to submit it by November 30 for the fall term. Create an accountAn email address and password are required in order to create an account. You should use the email account you use for all applications, just to make it easier to

12、remember. We also recommend you use a non-school issued email account e. g. Gmail, Yahoo. Campuses send important and time-sensitive correspondence to applicants, so you should check your email regularly to follow up on your application. Save informationYou should click “Save & Continue” at the bott

13、om of each page to save any entered information-there is a 20-minute inactivity period after which the application will automatically sign you1 out. If youve successfully answered all required questions, the page will be marked with a checkmark on the right-hand side. ConfirmationOnce youve submitte

14、d your application, youll see a confirmation page with important reminders and your UC application ID number which is used to access the various campus websites and, in many cases, to access your admission decisions.1. What should students do to increase admission chances?A. Submit applications on t

15、ime.B. Apply for multiple campuses.COpen more than one account.D. Decide on one ideal campus.2. How can students learn about the latest application process?A. By checking the email.B. By visiting the campus.C. By making phone calls.D. By signing up for Yahoo.3. What will students get after completin

16、g the application?A. A checkmark.B. A confirmation call.C. A “Continue” button.D. A UC application ID number.【答案】1. B2. A3. D【解析】【导语】这是一篇应用文。文章介绍了投递申请进入世界上最好的公立大学系统的步骤和流程。【1题详解】细节理解题。根据第二段标题“Apply for more than one UC campus”(申请不止一所大学学院。)和第二段第一句“This will significantly increase your chances of being

17、 admitted to the UC system.”(这将极大增加你被大学学院系统录取的机会。)可知,申请多所大学学院是学生增加录取机会的方法。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据第四段“Campuses send important and time-sensitive correspondence to applicants, so you should check your email regularly to follow up on your application.”(校园发送最重要时效性的信件给申请者,所以你应该定期检查你的邮件去跟进你的申请。)可知,学生了解最新申请进程是

18、通过查看邮件。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据最后一段“Once youve submitted your application, youll see a confirmation page with important reminders and your UC application ID number which is used to access the various campus websites and, in many cases, to access your admission decisions.”(一旦你提交了申请,你就会看到一个确认页面上面有重要的提醒和您使用

19、的大学校园申请的身份号码,这可以用来访问各种校园网站,在很多情况下,还可以查看你的录取决定。)可知,学生在完成大学学院申请后可以获得一个大学校园申请的身份号码。故选D项。BWhat do you do with the things you love? You probably take care of them and keep them safe. Thats not what Cameron Payne does. The boy from North Carolina is sharing his love of books by giving them away. When Came

20、ron heard about a family who lost everything in a house fire, he was looking for a way to help them. He was sad that all of their books were destroyed. Thats when he created his program, which gives books away to people in need. Camerons program collects books for young people of all ages and readin

21、g levels. He collects books for kids who are blind or with low vision, too, because he wants everyone to have books. Cameron knows that books can help kids think about their future. They do this by helping kids dream about what they might be when they grow up. Learning about new things can give kids

22、 new interests. Six years later, Cameron is still giving away books. Many of the books be gives away were given to him by others, but Camerons grandmother also shops for books that dont cost a lot. She buys books that are new or that look new. In addition to working with schools, Cameron and his gra

23、ndmother give books to children in places near their home, such as hospitals, libraries, and day camps Cameron wants to keep his program going and growing. Over the past six years, he has given away more than 5, 000 books. He has also won many prizes for his work. His program has grown over the year

24、s, too. Last Christmas, Cameron was able to give away toys and books Cameron Payne is making a difference in kids lives by giving away the things he loves. Who needs help in your community? How might you help?4. What caused Cameron to create his program?A. His own books destroyed by a fire.B. His ho

25、uses being consumed by a fire.C. Someones losing all the books to a fire.D. Somebodys sadness about the accident.5. What can we learn about the collected books according to Paragraphs 3-4?A. Children have no interest in new books at all.B. Books are given to children with advanced levels.C. Children

26、 with hearing loss can receive new books.D. Camerons granny makes contributions to book collection.6. Why does the author put two questions in the last paragraph?A. To attract readers interest.B. To call on people to help others.C. To appeal to peoples sense of justice.D. To leave a deep impression

27、on readers.7. Which words best describe Cameron?A. Selfless and caring.B. Creative and calm.C. Patient and sensitive.D. Confident and optimistic.【答案】4. C5. D6. B7. A【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章介绍了一个来自北卡罗来纳州的男孩Cameron Payne通过送书的方式来分享他对书籍的热爱。【4题详解】细节理解题。根据第二段“When Cameron heard about a family who lost everythin

28、g in a house fire, he was looking for a way to help them. He was sad that all of their books were destroyed. Thats when he created his program, which gives books away to people in need. (当Cameron听说有一家人在一场火灾中失去了一切时,他在想办法帮助他们。他很伤心他们所有的书都被毁了。就在那时,他创建了一个项目,把书送给有需要的人)”可知,因为有人在火灾中失去了所有的书,所以Cameron创建了这个项目。

29、故选C项。【5题详解】细节理解题。根据第四段中“Many of the books he gives away were given to him by others, but Camerons grandmother also shops for books that dont cost a lot. She buys books that are new or that look new. (他赠送的很多书都是别人送给他的,但Cameron的祖母也会自己买不贵的书。她买新的或看起来新的书。)”可知,Cameron的祖母为收集书做了贡献。故选D项。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段中“C

30、ameron wants to keep his program going and growing. (Cameron想让他的项目继续发展下去)”和最后一段中“Cameron was able to give away toys and books Cameron Payne is making a difference in kids lives by giving away the things he loves. Who needs help in your community? How might you help? (卡梅伦佩恩(Cameron Payne)通过赠送自己喜欢的东西,

31、改变了孩子们的生活。社区中谁需要帮助?你能帮上什么忙?)”可推断,作者讲述了卡梅伦通过赠送自己喜欢的东西帮助了他人,因此作者在最后一段提出了这两个问题是因为作者想号召人们去帮助别人。故选B项。【7题详解】推理判断题。根据第一段中“The boy from North Carolina is sharing his love of books by giving them away. (这个来自北卡罗来纳州的男孩通过送书的方式来分享他对书籍的热爱)”和倒数第二段的“Over the past six years, he has given away more than 3,000 books.

32、(在过去的六年里,他已经捐赠了超过3000本书)”可知Cameron是无私的;第三段中“Cameron knows that books can help kids think about their future. They do this by helping kids dream about what they might be when they grow up. Learning about new things can give kids new interests. (Cameron知道,书籍可以帮助孩子们思考他们的未来。它们帮助孩子梦想他们长大后可能成为什么样的人。学习新事物能

33、给孩子们带来新的兴趣)”和最后一段中“Cameron Payne is making a difference in kids lives by giving away the things he loves. (Cameron Payne通过分享他所爱的东西改变了孩子们的生活)”可知Cameron是乐于助人的,因此,Cameron是一个无私和乐于助人的人。故选A项。CFor most people, getting to the stars is nothing more than a dream. On 28 April 2001, Dennis Tito achieved that li

34、felong goal-but he wasnt a typical astronaut. Tito, a wealthy businessman, paid $20 million for a seat on a Russian Soyuz spacecraft to be the first tourist to visit the International Space Station. Only seven people have followed suit in the 20 years since, but that number is about to double in the

35、 next 12 months alone. NASA has long been hesitant to play host to space tourists, so Russia has been the only choice available for those who look for this kind of extreme adventure. However, it seems the rise of private space companies is going to make it easier for regular people to experience spa

36、ce. Personally, I see the beginning of an age when more people can experience space. With companies like Space X and Blue Origin hoping to build a future for humanity in space, space tourism is a way to prove both the safety and reliability of space travel to the general public. Flights to space lik

37、e Dennis Titos are expensive for a reason. A rocket must burn a lot of expensive fuel to travel high and fast enough to enter Earths orbit. Another cheaper possibility is a suborbital (亚轨道) launch, with the rocket going high enough to reach the edge of space and coming right back down. While passeng

38、ers on a suborbital trip experience weightlessness and incredible views, these launches are more accessible. To our joy, three companies led by billionaire CEOs have emerged as the major players: Virgin Galactic, Blue Origin, and Space X. Now, Space X has two tourist launches planned. These trips wi

39、ll be costly, at $55 million for the flight. Blue Origins and Virgin Galactics suborbital trips are far more reasonable in cost, with both priced between $200, 000 and $250. 000. Though these prices are high, it is worth considering that Dennis Titos $20 million ticket in 2001 could pay for 100 flig

40、hts on Blue Ongin soon. The experience of viewing the Earth from space, though, may prove to be priceless for a whole new generation of space explorers.8. What makes space travel easier for common people?A. Russias exploration in space.B. NASAs accepting space tourists.C. The first space tour made b

41、y Dennis Tito.D. The appearance of private space companies.9. Whats the authors attitude to space tourism?A. Positive.B. Curious.C. Worried.D. Doubtful.10. What can we learn about a suborhital launch?A. Its not a real launch.B. It offers a better view.C. It makes people travel further.D. It provides

42、 the same experience.11. What does the author think of Blue Origins and Virgin Galactics suborbital trips?A. They are relatively cheaper.B. They are planned by Space X.C. They are not worth the money.D. They are affordable to the public.【答案】8. D9. A10. D11. A【解析】【导语】这是一篇说明文。私人太空公司的崛起将使普通人更容易体验太空,文章对

43、此进行了介绍。【8题详解】细节理解题。根据第二段最后一句“However, it seems the rise of private space companies is going to make it easier for regular people to experience space.(然而,私人太空公司的崛起似乎将使普通人更容易体验太空。)”可知,私人太空公司的出现让普通人更容易进行太空旅行。故选D。【9题详解】推理判断题。根据第三段“Personally, I see the beginning of an age when more people can experience

44、 space. With companies like Space X and Blue Origin hoping to build a future for humanity in space, space tourism is a way to prove both the safety and reliability of space travel to the general public.(就我个人而言,我看到了一个时代的开始,更多的人可以体验太空。像太空探索技术公司和蓝色起源公司这样的公司希望在太空中为人类建立一个未来,太空旅游是向公众证明太空旅行安全性和可靠性的一种方式。)”可

45、知,作者对太空旅游的态度是积极的。故选A。【10题详解】推理判断题。根据第五段“Another cheaper possibility is a suborbital (亚轨道) launch, with the rocket going high enough to reach the edge of space and coming right back down. While passengers on a suborbital trip experience weightlessness and incredible views, these launches are more acc

46、essible.(另一种更便宜的可能性是亚轨道发射,火箭飞得足够高,可以到达太空边缘,然后直接降落。虽然亚轨道旅行的乘客体验失重和令人难以置信的景色,但这些发射更容易接近。)”可知,亚轨道发射提供相同的体验。故选D。【11题详解】细节理解题。根据第七段第二句和第三句“These trips will be costly, at $55million for the flight. Blue Origins and Virgin Galactics suborbital trips are far more reasonable in cost, with both priced between

47、 200, 000 and $250, 000.(这些旅行将是昂贵的,飞行费用为5500万美元。蓝色起源和维珍银河的亚轨道旅行在成本上要合理得多,价格都在20万到25万美元之间。)”可知,作者认为蓝色起源和维珍银河的亚轨道旅行相对便宜。故选A。DWas it probable that Tang Dynasty poet Li Bai and Western hero King Arthur meet and fight against each other? Yes. In a game called King of Glory, created by Chinese company Ten

48、cent, King of Glory has been one of the most popular MOBA games in China since 2017. About one in every seven Chinese people plays the game, and 55 million of them play it every day. The game is easy for beginners. Social media like QQ and WeChat have also helped the games community grow. New player

49、s can be invited to play the game by their WeChat contacts, with some seeing it as a good way to keep in touch with old friends and make new ones. The game has more than 60 characters to unlock and play as you progress, each with their own special styles and abilities. The characters cover different

50、 times and countries. Some are real historical characters, like Li Bai. Some are not. Players use them to fight against each other or team up to fight. The winners can reach higher ranks. However, some people think King of Glory gives the students incorrect information about events and people in his

51、tory. For example, the poet Li Bai is described as a killer; Jing Ke, the man who tried to kill the first emperor of China, is a girl in the game. But more people worry about children playing the game too much and spending too much money on it. Most of the players are below the age of 19. Its report

52、ed that a 17-year-old boy had a stroke (中风) after playing the game for 40 hours. To change the situation, Tencent added a time limit feature to the game to prevent kids from playing too much. From 4 July 2017, children under 12 years old can play the game for only one hour a day, while users between

53、 12 and 18 get two hours. Those who try to play beyond the time limit will be locked out of the game.12. What can we learn about King of Glory?A. It is the most popular online game in the world.B. It offer 60 characters for players to choose from.C. All of the characters are real historical characte

54、rs.D. Players fight against each other or team up to fight.13. What is Paragraph 4 mainly about?A. Only young people are keen on the game.B. The game may have some bad effects on children.C. The game gives children false information about history.D. Children waste too much time playing the game.14.

55、Why was a time limit feature added to the game?A. To prevent addiction.B. To save money for players.C. To avoid teenagers playing.D. To appeal to more teenagers.15. Which of the following is TRUE about King of Glory?A. Its popular around the world.B. Its created by QQ and WeChat.C. Some people think

56、 its a good way to make friends.D. Children under 18 can get only one hour to play it.【答案】12. D13. B14. A15. C【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国腾讯公司开发的一款名为王着荣耀的游戏,介绍了这款游戏的受欢迎程度、人物角色和一些人对此款游戏的争议等。【12题详解】细节理解题。由第三段中的“The game has more than 60 characters to unlock and play as you progress, each with their own

57、special styles and abilities. The characters cover different times and countries. Some are real historical characters, like Li Bai. Some are not. Players use them to fight against each other or team up to fight. (游戏有60多个角色可以解锁并在你前进的过程中玩,每个角色都有自己的特殊风格和能力。人物涵盖不同的时代和国家。有些是真实的历史人物,比如李白。有些则不然。玩家用它们来对抗对方或

58、组队战斗)”可知,在王着荣耀游戏中,玩家使用游戏中的人物互相对抗,或者组队对抗。故选D项。【13题详解】主旨大意题。由第四段“However, some people think King of Glory gives the students incorrect information about events and people in history. For example, the poet Li Bai is described as a killer; Jing Ke, the man who tried to kill the first emperor of China, i

59、s a girl in the game. But more people worry about children playing the game too much and spending too much money on it. Most of the players are below the age of 19. Its reported that a 17-year-old boy had a stroke (中风) after playing the game for 40 hours. (然而,有些人认为王者荣耀给了学生关于历史事件和人物的错误信息。例如,诗人李白被描述为一

60、个杀手;荆柯,那个试图杀死中国第一个皇帝的人,是游戏中的一个女孩。但更多的人担心孩子们玩游戏太多,花太多钱。大多数玩家都在19岁以下。据报道,一名17岁的男孩在玩了40个小时的游戏后中风了)”可知,第四段主要讲王者荣耀游戏可能对孩子们有一些不良影响。故选B项。【14题详解】细节理解题。由最后一段中的“To change the situation, Tencent added a time limit feature to the game to prevent kids from playing too much. (为了改变这种情况,腾讯在游戏中增加了一个时间限制功能,以防止孩子玩得太多)

61、”可知,在游戏中添加时间限制功能是为了防止玩家过度沉迷于该游戏。故选A项。【15题详解】细节理解题。由第二段中的“New players can be invited to play the game by their WeChat contacts, with some seeing it as a good way to keep in touch with old friends and make new ones. (新玩家可以通过他们的微信联系人邀请他们玩游戏,有些人认为这是与老朋友保持联系和结交新朋友的好方法)”可知,“有些人认为这是交朋友的好方法”正确。故选C项。第二节(共5小题

62、;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Too much stuff, too much to do, too much stress. These are weighing people down and breaking their spirit. _16_ Here are several things to help you get started. The first step is to sort out your possessions. To live a simple life, you need

63、a simple living space. So take some time to tidy your living area. Focus on keeping things that you value deeply and throw away things that you dont need any longer. _17_ Finally, you will be shocked to see how few possessions you actually use in your daily life. _18_ As humans we tend to think what

64、 we are used to as naturally right. However, there could be problems in the million little things that bother us as we go about our day. The best skill you can develop in your life is the ability to take a step back and look at things objectively by raising doubts about what is seemingly the way it

65、is supposed to be. We should always stay mindful and live with intention. If there is something in your life that you dont love, change it! Cut out the things that arent serving you. You can write down what an ideal day would look like for you in five years time. Then outline what things you want mo

66、re in your life and what things you want less. _19_Managing your time wisely counts. _20_ Instead, take some time to think about whether its something that you are excited about attending. Be intentional with how you spend your time and take control of what you do. This is how you can guarantee your

67、self a flexible schedule and do everything in an unhurried way.A. Minimalists live intentionally,B. Complete the process in several sweeps.C. Dont reply “yes” to everything youre invited to.D. With that in hand, you have a goal to work towards.E. From time to time you need to question about your lif

68、estyle.F. Thats why there is a growing interest in the minimalist lifestyle.G. Having a flexible schedule depends on you taking control of things.【答案】16. F17. B18. E19. D20. C【解析】【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了如何开始过上极简主义生活的几点建议。【16题详解】根据空前的“Too much stuff, too much to do, too much stress. These are weighing peop

69、le down and breaking their spirit.(太多的事情,太多的事情要做,太多的压力这些正在压垮人们,击垮他们的精神。)”可知,太多的事情,太多的压力让人们不堪重负,而空后“Here are several things to help you get started.(这里有几件事可以帮助您入门。)”讲述的是帮助你如何开始,由此可知,该空为过渡句,引出帮助人们开始过上的是什么样的生活,F选项“Thats why there is a growing interest in the minimalist lifestyle.(这就是为什么人们对极简主义生活方式越来越感兴

70、趣的原因。)”讲述的是人们对过极简生活方式感兴趣,与空前为因果关系,同时过渡到下文,起到了承上启下的作用。故选F项。【17题详解】根据空后的“Finally, you will be shocked to see how few possessions you actually use in your daily life.(最后,你会震惊地发现你在日常生活中实际使用的财产是多么少。)”可知,最后你会对自己的成果感到惊讶,所以可推断,此空应表示打扫的工作已经完成,B选项“Complete the process in several sweeps.(在几次清理后完成该过程。)”中的完成这一过程

71、与下文内容衔接,符合逻辑。故选B项。【18题详解】分析语篇可知,该空为本段的主题句,根据空后的“The best skill you can develop in your life is the ability to take a step back and look at things objectively by raising doubts about what is seemingly the way it is supposed to be.( 你在生活中所能培养的最好的技能就是能够退一步,客观地看待事物,对看似应该是这样的事情提出质疑。)”可知,作者建议人们对看似应该是这样的事情

72、提出质疑,E选项“From time to time you need to question about your lifestyle.(有时您需要质疑自己的生活方式。)”中的质疑当前的生活方式可以作为本段主题,与下文内容吻合。故选E项。19题详解】根据本段主题句“We should always stay mindful and live with intention.(我们应该始终保持正念,并有目的地生活。)”可知,本段讲述的内容是建议我们带着目标生活,D选项“With that in hand, you have a goal to work towards.(有了这些,你就有了一个努

73、力的目标。)”讲述的为我们有为之努力的目标,其中的goal与intention为同义词,且与主题吻合。故选D项。【20题详解】根据空后的“Instead, take some time to think about whether its something that you are excited about attending.( 相反,花点时间想想你是否有兴趣参加。)”的instead可知,此处讲述的内容是该如何做,所以空处应为不要做什么,C选项“Dont reply “yes” to everything youre invited to.(不要对你被邀请参加的所有事情都回答“是”。)

74、”讲述的是不要事事都答应,内容符合题意且逻辑合理。故选C项。第三部分语言运用(满分30分)第一节完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Jonathan Jones, 12, was overcome with emotion after his principal, who is also color-blind, let him _21_ his unique glasses during science class last week. As soon as Jones put the glasses

75、on, he appeared to be immediately _22_ . He initially smiled and laughed, _23_ he broke down moments later. He then walked around the classroom excitedly, _24_ the now-vivid colors around him. “I was feeling joy that I could _25_ see all this color, and a little bit of _26_ that I couldnt see color

76、my whole life,” Jonathan told ABC news. The boys mother posted a(n) _27_ of Jonathan seeing color for the first time online and started a GoFundMe campaign to buy a pair of the unique glasses for Jonathan, which reportedly cost $350. However, so many people were _28_ by Jonathans story, and the camp

77、aign actually ended up _29_ more than $25,000. She wrote: “After posting the video weve been touched by how many _30_ people have wanted to help him. Weve had multiple pairs donated to Jonathan and will use 100% of _31_ funds to purchase color-blind glasses for those who cant _32_ them.” “The glasse

78、s company will match every pair we purchase with a free pair, which _33_ the number of people we can _34_ ,” she continued. For Jonathan, with the new glasses comes a new _35_ of the world. He said his favorite color is blue and hes excited to visit the Caribbean this winter so he can see the ocean

79、in all its glory.21. A. borrowB. polishC. removeD. adjust22. A. disappointedB. annoyedC. surprisedD. embarrassed23. A. andB. butC. soD. or24. A. mixingB. paintingC. changingD. exploring25. A. finallyB. rarelyC. constantlyD. occasionally26. A. tensionB. sadnessC. reliefD. shame27. A. pictureB. articl

80、eC. videoD. introduction28. A. movedB. shockedC. confusedD. entertained29. A. loaningB. costingC. savingD. collecting30. A. wealthyB. generousC. competentD. ambitious31. A. limitedB. managedC. donatedD. needed32. A. findB. produceC. fixD. afford33. A. doublesB. decreasesC. replacesD. compares34. A.

81、treatB. instructC. helpD. accompany35. A. futureB. viewC. situationD. record【答案】21. A22. C23. B24. D25. A26. B27. C28. A29. D30. B31. C32. D33. A34. C35. B【解析】【导语】本文是一篇记叙文。12岁的色盲患者Jonathan Jones因戴上校长的特殊眼镜而看到了周围五颜六色的景色并兴奋不已。他的妈妈发布了这一幕的视频并筹款给他买特殊眼镜,但捐款远远超出了预期,而且收到了许多捐助的眼镜,所以他们决定资助其他同样患有色盲的人,并得到了眼镜公司的支

82、持。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:在上周的科学课上同样是色盲的校长让Jonathan Jones借自己的特殊眼镜后,12岁的他情绪激动。A. borrow借;B. polish磨光,润色;C. remove去除,脱下;D. adjust调整,适应。根据句中的“who is also color-blind”和下文中的“As soon as Jones put the glasses on”可知,同样是色盲的校长让Jonathan Jones借用自己的眼镜。故选A。【22题详解】考查形容词词义辨析。句意:Jones一戴上眼镜,立刻显得惊讶。A. disappointed失望的;B. an

83、noyed生气的;C. surprised吃惊的;D. embarrassed尴尬的。根据下文中的“He initially smiled and laughed”“he broke down”和“He then walked around the classroom excitedly”可知,他戴上眼镜后被周围的景象震撼,立刻感到非常惊讶。故选C。【23题详解】考查连词词义辨析。句意:他一开始笑了又笑,但过了一会儿就崩溃了。A. and而且,于是;B. but但是;C. so因此;D. or或者,否则。空前的“smiled and laughed”和空后的“broke down”形成转折,所

84、以应用but连接并列句。故选B。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:然后,他兴奋地在教室里走来走去,探索着周围现在鲜艳的色彩。A. mixing(使)混合;B. painting画;C. changing改变;D. exploring探索。根据空后的“the now-vivid colors around him”和常识可知,他第一次看到了如此鲜艳的色彩,于是在教室里四处探索。故选D。【25题详解】考查副词词义辨析。句意:我感到高兴,因为我终于可以看到所有这些颜色了,还有一点悲伤,因为我一辈子都看不到颜色。A. finally最终;B. rarely少见地;C. constantly重复不断

85、地;D. occasionally偶然。根据空后的“see all this color”和上文他第一次戴上这种特殊眼镜可知,他终于见到了五彩缤纷的颜色了。故选A。【26题详解】考查名词词义辨析。句意参考上题。A. tension紧张;B. sadness悲伤;C. relief宽慰;D. shame羞愧。根据空后“that I couldnt see color my whole life”可知,他一辈子都不能见到五彩缤纷的颜色,所以感到有点难过。故选B。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:男孩的母亲在网上发布了一段Jonathan第一次看到颜色的视频,并发起了GoFundMe活动,以便为

86、Jonathan买了一副特殊眼镜,据报道这种眼镜售价350美元。A. picture图片;B. article文章;C. video视频;D. introduction介绍。根据下文中的“After posting the video”可知,此处是说Jonathan的妈妈在网上发布了视频。故选C。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:然而,许多人被Jonathan的故事打动,这场活动最终实际上筹集了超过25 000美元。A. moved使感动,触动;B. shocked使惊讶;C. confused使困惑;D. entertained款待,使快乐。根据句中的“the campaign actu

87、ally ended up _9_more than $25,000”和上文他们计划筹到买一副眼镜的钱可知,很多人被Jonathan的故事打动,结果筹到的钱远远超过预期。故选A。【29题详解】考查动词词义辨析。句意参考上题。A. loaning借给;B. costing花费;C. saving节省;D. collecting积累,募集。根据空后的“more than $25,000”可知,这里是说募集了许多钱。故选D。【30题详解】考查形容词词义辨析。句意:在发布视频后,我们被有这么多慷慨的人想帮助他感动。A. wealthy富有的;B. generous慷慨的;C. competent足以胜

88、任的;D. ambitious有野心的。根据上文中的“more than $25,000”和下文中的“multiple pairs donated to Jonathan”可知,有许多人给他们捐款和捐眼镜,这些人非常慷慨。故选B。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:我们已经有了多副捐赠给Jonathan的眼镜,并将用100%的捐赠资金为那些买不起眼镜的人购买色盲眼镜。A. limited限制;B. managed勉力完成;C. donated捐赠;D. needed需要。根据句中的“multiple pairs donated to Jonathan”可知,眼镜和钱都是许多好心人捐赠的。故选

89、C。【32题详解】考查动词词义辨析。句意参考上题。A. find发现;B. produce生产;C. fix使固定;D. afford买得起。根据空前的“will use 100% of _11_funds to purchase color-blind glasses for those who cant”可知,这里是说他们将会用所有的捐款为那些买不起眼镜的人买色盲眼镜。故选D。33题详解】考查动词词义辨析。句意:眼镜公司将为我们购买的每一副眼镜配一副免费眼镜,这使我们可以帮助的人数增加了一倍。A. doubles(使)加倍;B. decreases(使大小、数量等)减少;C. replac

90、es代替;D. compares比较。根据句中的“The glasses company will match every pair we purchase with a free pair”可知,眼镜公司买一赠一,这样他们可以帮助的人数就增加了一倍。故选A。【34题详解】考查动词词义辨析。句意参考上题。A. treat对待,治疗;B. instruct指示,命令;C. help帮助;D. accompany陪伴。根据上文中的“purchase color-blind glasses for those who cant _12_them”可知,他们买眼镜时为了帮助那些买不起的人。故选C。【3

91、5题详解】考查名词词义辨析。句意:对Jonathan来说,戴上新眼镜,他看到了新的世界。A. future未来;B. view看,视野;C. situation情况;D. record纪录。根据下文“He said his favorite color is blue and hes excited to visit the Caribbean this winter so he can see the ocean in all its glory.(他说他最喜欢的颜色是蓝色,他很高兴今年冬天能去加勒比海,这样他就能看到大海的辉煌。)”可知,戴上色盲眼镜后,他看到了不一样的色彩,打开了新的世界

92、。故选B。第卷(非选择题共55分)第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)语法填空The extinction of the Chinese paddle-fish (白鲟) and wild Yangtze sturgeon (野生长江), _36_ (announce) by the international Union for Conservation of Nature (IUCN), started a wave of comments on chinas social media recently, demanding more environmental _37

93、_ (protect).The IUCNs latest list of threatened species showed that 100% of the worlds remaining 26 sturgeon species are now at risk of extinction, up from 85% in 2009. “The assessment, based on new calculations, shows their decline over the past three generations is _38_ (sharp) than previously tho

94、ught,” the organization said, _39_ (add) that the reassessment had also confirmed the extinction of the Chinese paddle-fish. Both the Chinese paddle-fish and the Yangtze sturgeon were common species in the Yangtze river basin, _40_ have been troubled by heavy shipping. traffic, overfishing and water

95、 pollution.The Chinese paddle-fish was one of _41_ biggest freshwater fish species in the world and could grow up to 7 meters in length. The IUCN ranked it among “_42_ (critical) endangered” for the first time in 1996 _43_ (warn) people of the possibility of its extinction. The Yangtze sturgeon coul

96、d grow up to 8 meters. Its meat was considered delicious in China. _44_ a source of caviar (鱼子酱), it _45_ (catch) in great numbers and was purchased at a high price.【答案】36. announced37. protection38. sharper39. adding40. which41. the42. critically43. to warn44. As45. was caught【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要讲

97、述国际自然保护联盟(IUCN)将中国白鲟列入其濒危物种名单,所以号召人们紧急行动起来,防止更多淡水物种的消失。【36题详解】考查非谓语动词。句意:近日,国际自然保护联盟(IUCN)宣布中华白鲟和野生长江鲟灭绝,这在中国社交媒体上引发了一波评论浪潮,要求加强环境保护。设空处在句中作非谓语,和句子的主语之间是逻辑的被动关系,应用过去分词,作定语。故填announced。【37题详解】考查名词。句意见上题解析。空前为形容词,设空处应用名词作宾语,表示抽象概念,为不可数名词。故填protection。【38题详解】考查形容词的比较级。句意:“基于新计算的评估显示,它们在过去三代的衰退比之前想象的要严重

98、,”该组织说,并补充说,重新评估也证实了中华白鲟的灭绝。设空处应用形容词作表语,根据than可知,设空处应用形容词的比较级。故填sharper。【39题详解】考查非谓语动词。句意见上题解析。设空处在句中作非谓语,和句子的逻辑主语之间是逻辑的主动关系,应用现在分词,作状语。故填adding。【40题详解】考查定语从句。句意:中国白鲟和长江中华鲟都是长江流域的常见物种,它们一直受到大量航运的困扰。交通、过度捕捞和水污染。设空处引导非限制性的定语从句,先行词为the Yangtze river basin,指物,关系词在从句中作主语,应用关系代词which引导。故填which。【41题详解】考查冠词

99、。句意:中国白鲟是世界上最大的淡水鱼之一,可以长到7米长。设空处后为形容词最高级biggest,空前应为定冠词the。故填the。【42题详解】考查副词。句意:1996年,世界自然保护联盟首次将其列为“极度濒危”物种,以警告人们其灭绝的可能性。设空处应用副词,修饰形容词endangered,作状语。故填critically。【43题详解】考查非谓语动词。句意见上题解析。设空处为非谓语动词,the first.to do sth“第一个做某事的”。设空处应用动词不定式,作定语。故填to warn。【44题详解】考查介词。句意:作为鱼子酱的来源,它被大量捕获,并以高价购买。设空处为介词表示“作为”

100、,应用介词as,位于句首,首字母大写。故填As。【45题详解】考查动词语态。句意见上题解析。设空处在句中作谓语,和句子的主语之间是被动关系,应用被动语态,叙述过去发生的事,应用一般过去时,主语为it,be动词使用was。故填was caught。第三部分:写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)46. 假定你是李华,你的英国朋友William写邮件请你推荐一个可以游览中国风景名胜的虚拟旅游(virtual travel)网站。请给他回一封邮件,内容包括:1介绍所推荐网站(包括网址、网站特点、如何使用等);2推荐旅游景点。注意:1.词数80左右;2可适当增加细节,以使行文连贯。Dear W

101、illiam,_Yours,Li Hua【答案】Dear William,Im glad that you want to travel around China through a virtual travel website.The one Id like to recommend is .The website offers 3D virtual tours of many amazing sights in China.You can register on the website or download the app.If you want to take photos in a

102、place you are interested in, just click the mouse.The popular sights are the Old Town of Lijiang, West Lake, Mount Tai, the Palace Museum, etc.I wish you have a wonderful time.Yours,Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文,要求考生给英国朋友William推荐一个可以游览中国风景名胜的虚拟旅游(virtual travel)网站,要点包括;1.简介你推荐的网站;2.推荐旅游景点。【详解】1.词汇积累高兴的

103、:gladdelighted推荐:recommendsuggest/advise提供:offerprovide美妙的:wonderfulsplendid2.句式拓展简单句变倒装句: 原句:You can register on the website or download the app.拓展句: Not only can you register on the website but you can also download the app.【点睛】【高分句型1】Im glad that you want to travel around China through a virtual

104、travel website.(运用了that引导的宾语从句)【高分句型2】 If you want to take photos in a place you are interested in, just click the mouse.(运用了if引导的条件状语从句)第二节(满分25分)47. 阅读下面短文,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Dad and Madison were walking through a party store, buying decorations for Madisons upcoming birthday party.“But

105、 I dont want to invite Lucy Gilbert! I dont like her!”“Madison, you are being unreasonable. If every girl in your class is invited to the party but you, youll feel left out. It would be a big mistake not to invite Lucy to the party.” “She never even talks to me!”Dad sighed and moved down the aisle (

106、过道). “Lucy is a new girl in your class. She just moved here a little over a month ago. Think about how that must feel. She doesnt know one single person in the school. She left all of her old friends behind and now she has to try to make new friends. Your party will be a great chance for her to get

107、to know everyone.”“No, it wont. She will probably sit in the corner and not talk to anyone. Every day at lunch she sits all by herself. She wants to eat alone!” Madison shrugged and rolled her eyes.“Madison, Im done discussing this. You will invite every girl in your class, including Lucy Gilbert!”O

108、n Saturday morning, the family blew up balloons and decorated the house cheerfully. Madison dressed beautifully for the day, wearing her new blue dress. It was not typical of her to dress herself like this. She usually wore sports clothes because she loved to be outside riding her horse Star.Madison

109、 greeted her friends at the doorstep, picturing various presents her friends would bring her. In the meanwhile, she was wondering whether Lucy would ruin the party if she came. Anyhow, all the girls she invited came finally, including Lucy.The girls had a fantastic time by singing and dancing while

110、Lucy sat alone in the corner silently. Later, all the girls gathered around the table as Madison opened her presents. Opening them one by one, Madison thanked her friends, with a bright smile on her face.注意:续写词数应为150左右。Paragraph 1:Lucyspresentwastheverylasttobeopened._Paragraph 2:DeeplymovedbywhatLu

111、cysaid,Madisonheldthereins (缰绳)tightlyinherhands._【答案】Paragraph 1:Lucys present was the very last to be opened. Worrying that it would ruin the party, Madison grabbed the present reluctantly and ripped open the wrapping paper. Inside were delicately handmade reins! Shocked (情感描写), she widened her ey

112、es, covering her hands over her mouth (动作描写). “Here are the reins for your horse Star. I made them by myself!” Madison pulled them out of the box and placed them on her lap, amazed at their beauty. Lucy added, “I heard you talk about your horse at school. That was why I got the idea to make you some

113、 reins.”Paragraph 2:Deeply moved by what Lucy said, Madison held the reins (缰绳) tightly in her hands. They were her favorite birthday presents of the day. She suddenly felt so bad because she had been so mean to Lucy. Her eyes filled with tears, she tried hard to fight them back, feeling a mixture o

114、f regret and gratitude. “Thanks so much for these reins. I love them! Would you like to join us and be our friends?” Lucy nodded cheerfully. Madison put her arm around Lucys shoulders, both smiling. With applause and laughter echoing through the house, Lucy joined the other girls to enjoy the party.

115、【解析】【导语】本文以人物为线索展开,讲述了Madison要过生日会,她的爸爸让她邀请班上的所有女同学,但Madison不想邀请新来的女孩子Lucy,但后来被Lucy的礼物感到的故事。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“露西的礼物是最后一个被打开的。”和第二段首句“麦迪逊被露西的话深深地感动了,她紧紧地握住缰绳。”可知,第一段可描写露西制作了一个缰绳送给了麦迪逊。由第二段首句内容“麦迪逊被露西的话深深地感动了,她紧紧地握住缰绳。”可知,第二段可描写麦迪逊收到露西的礼物后很感动,她感谢露西,露西和其他女孩一起享受聚会。2.续写线索:打开礼物收到缰绳很惊讶感动后悔对露西不友好感谢露西露西和其他

116、女孩一起享受聚会3.词汇激活行为类抓住:grab/grasp放置:place/put接着说:add/continue to say情绪类惊讶的:amazed/surprise高兴地:cheerfully/happily【点睛】高分句型1 Worrying that it would ruin the party, Madison grabbed the present reluctantly and ripped open the wrapping paper.(由连接词that引导的宾语从句作Worrying的宾语)高分句型2Inside were delicately handmade reins!(运用了全部倒装句)高分句型3Her eyes filled with tears, she tried hard to fight them back, feeling a mixture of regret and gratitude. (运用了独立主格结构和现在分词作状语)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1