ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:62.50KB ,
资源ID:395686      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-395686-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(四川省安岳县2016高考英语二轮复习 阅读理解练习(3).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

四川省安岳县2016高考英语二轮复习 阅读理解练习(3).doc

1、四川省安岳县2016高考英语阅读理解二轮练习(3)阅读理解。When I was younger, bedtime was always my favourite part of the day. Wearing soft pajamas and with Ian, my stuffed monkey, in my arms, I felt no pressure at all.I named Ian after my uncle when I compared Ians long arms and legs to his. One night I ran up to Uncle Ian at

2、 a family party and told him I had named my monkey after him. His eyebrows wrinkled in confusion, then a chuckle(哈哈笑)escaped his lips. I guess he didnt understand how important it was to me.Even if Uncle Ian didnt think my monkey was special, I certainly did. I dressed him in a white baby nightgown.

3、 My mother thought that Ian was the best-dressed stuffed animal in the world. Yes, he was certainly a fashionable creature. The strong cologne(科隆香水)I used on him years ago makes him still smell “pretty”.For a long time, Ian went everywhere with me. He was my best friend, and I told him everything. B

4、ut when I turned twelve, I realized I was too old for stuffed animals. I thought people would think I was babyish, so I put him in the cupboard with the rest of my teddy bears and dolls. I begged him to understand why I was doing this, but at the same time I longed to talk to him again.It took me se

5、veral years to realize that it was OK to miss Ian. I know now that maturity(成熟)doesnt only mean growing up and taking on more responsibility. It also means holding on to your childhood and acting young sometimes.Ian has been with me since I was six years old holding him in my arms connects me to my

6、past and my present as I continue to grow and understand myself.1. Which of the following is NOT true according to the text?ABedtime used to be the writers favourite part of the day because of the stuffed monkey.B. Uncle Ian liked the stuffed monkey as much as the writer.C. The writer used to carry

7、the monkey with her wherever she went.D. Years later the writer realized that it was not wrong to miss Monkey Ian.答案解析:答案为B。本题为细节推理题。由第一段 “bedtime was always my favourite part of the day. .my stuffed monkey, in my arms, I felt no pressure at all.”可知,A选项正确。由第四段首句 “For a long time, Ian went everywhere

8、 with me.” 可知,C选项正确。由倒数第二段首句 “It took me several years to realize that it was OK to miss Ian.” 可知,D选项正确。 结合第二段和该段的 “His eyebrows wrinkled in confusion, then a chuckle escaped his lips. I guess he didnt understand how important it was to me.” 可知,Uncle Ian 对于我用他的名字为我的玩具猴命名感到迷惑,但是他并不知道玩具猴对我有多重要,因此可推断,U

9、ncle Ian并不是和作者一样喜欢玩具猴。B选项不符合文意,故选择B。2. The writer loved Monkey Ian deeply because _.A. he could understand her B. he was a fashionable monkeyC. he could talk with her D. he was her most honest listener 答案解析:答案为D。本题为细节推理题。由第四段 “He was my best friend, and I told him everything.” 可以推断,玩具猴是作者最忠实的听众。故答案为

10、D。3. We can learn from the text that the writer believes _.A. keeping stuffed animals is babyishB. maturity doesnt mean growing up and taking on more responsibilityC. one should keep to his childhood and act young sometimes even when he has grown upD. human beings should be kind to animals 答案解析:答案为C

11、。本题为推理题。由倒数第二段可知,作者几年后才意识到想念玩具Ian 是没有错的。他懂得了成熟不仅仅意味着长大和承担责任,成熟也意味着怀念童年并有时候表现得稚气也无妨。故可推断,C选项符合文意。A选项与文意相反;B选项没有了 “only” ,意思就与原文相反;D选项未提及。4. We can infer from the text that _.A. the writer is still a teenager B. the writer is now a middle-aged womanC. Monkey Ian got angry for being left alone DUncle I

12、an has a monkey-like face答案解析:答案为A。本题为推理题,要求推断作者的年龄。结合文章第一段首句 “When I was younger” 和最后一段 “and my present as I continue to grow and understand myself.” 可以推断,作者继续在成长并开始懂得自己,现在应该是个青少年。故答案为A。阅读理解。Love, success, happiness, family and freedom-how important are these values to you? Here is one interview wh

13、ich explores the fundamental questions in life. Question: Could you introduce yourself first? Answer: My name is Misbah, 27 years old. I was born in a war-torn area. Right now Im a web designer. Q: What are your great memories? A: My parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in th

14、e fields. For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories. Q: Does your childhood mean a lot to you? A: Yes. As life was very hard, I used to work to help bring money in for the family. I spent my childhood working, with responsibilities beyon

15、d my age. However, it taught me to deal with problems all alone. I learnt to be independent. Q: What changes would you like to make in your life? A: If I could change something in my life, Id change it so that my childhood could have taken place in another area. I would have loved to live with my fa

16、mily in freedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesnt matter as long as I can live with my family and we are safe. Q: How do you get along with your parents? A: My parents supported me until I came of age. I want to give back what Ive got. Thats our w

17、ay. But I am working in another city. My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters(过滤) out your emotion and leaves your voice only. My deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. ( ) 1. In Misbahs childhood, _.A. he was free from w

18、orry B. he liked living in the countryside C. he was fond of getting close to nature D. he often spent holidays with his family ( ) 2. What did Misbah desire most in his childhood? A. A colorful life. B. A beautiful house. C. Peace and freedom. D. Money for his family. ( ) 3. How would Misbah prefer

19、 to communicate with his parents? A. By chatting on the Internet. B. By calling them sometimes. C. By paying weekly visits. D. By writing them letters. ( ) 4. If there were only one question left, what would it most probably be? A. What was your childhood dream? B. What is your biggest achievement?

20、C. What is your parents view of you? D. What was your hardest experience in the war? 【语篇解读】本文通过一个采访,把 Misbah 这个人的生活,成长展示给我们. 1. 答案 C 【解析】细节理解题.由 My parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long.

21、 Those are my great memories.可知,Misbah 喜爱大自然.所以答案选 C 项. 2. 答案 C 【解析】 推理判断题. 根据文中 I would have loved to live with my family in freedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesnt matter as long as I can live with my family and we are safe.可知,作者向往和平自由的生活.故选 C

22、 项. 3. 答案 C 【解析】 细节理解题. 根据 My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters out your emotion and leaves your voice only. My deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. 可知, Misbah 讨厌在电话里与父母联系,因为它只剩 下了声音,而 Misbah 想要的是与父母面对面的交流.四个选项中只有 C

23、项能够让 Misbah 与父母面对面.由此判断选 C 项. 4. 答案 B 【解析】推理判断题.其它三个问题在上文中都有所涉及,只有 B 项没有.所以如果还剩 一个问题,很有可能就是 B 项。阅读理解。It is hardly surprising that clothing manufacturers(生产商) follow certain uniform standards for various features(特征) of clothes. What seems strange, however, is that the standard adopted for women is t

24、he opposite of the one for men. Take a look at the way your clothes button. Mens clothes tend to button from the right, and womens from the left. Considering most of the worlds population-men and women-are right-handed, the mens standard would appear to make more sense for women. So why do womens cl

25、othes button from the left? History really seems to matter here. Buttons first appeared only on the clothes of the rich in the 17th century, when rich women were dressed by servants. For the mostly right-handed servants, having womens shirts button from the left would be easier. On the other hand, h

26、aving mens shirts button from the right made sense, too. Most men dressed themselves, and a sword drawn from the left with the right hand would be less likely to get caught in the shirt. Today women are seldom dressed by servants, but buttoning from the left is still the standard for them. Is it int

27、eresting? Actually, a standard, once set, resists change. At a time when all womens shirts buttoned from the left, it would have been risky for any single manufacturer to offer womens shirts that buttoned from the right. After all, women had grown so used to shirts which buttoned from the left and w

28、ould have to develop new habits and skills to switch. Besides, some women might have found it socially awkward to appear in public wearing shirts that buttoned from the right, since anyone who noticed that would believe they were wearing mens shirts. ( ) 1. What is surprising about the standard of t

29、he clothing industry? A. It has been followed by the industry for over 400 years. B. It is different for mens clothing and womens. C. It woks better with men than with women. D. It fails to consider right-handed people. ( ) 2. What do we know about the rich men in the 17th century? A. They tended to

30、 wear clothes without buttons. B. They were interested in the historical matters. C. They were mostly dressed by servants. D. They drew their swords from the left. ( ) 3. Womens clothes still button from the left today because.A. adopting mens style is improper for women B. manufacturers should foll

31、ow standards C. modern women dress themselves D. customs are hard to change ( ) 4. The passage is mainly developed by. A. analyzing causes B. making comparisons C. examining differences D. following the time order 【语篇解读 语篇解读】本文由男女衣服的不同,分析产生这种不同的原因,并且告诉我们这种不同为 语篇解读 什么延续到现在.1. 答案 B 【解析】 细节理解题. What se

32、ems strange , however, is that the standard adopted for women 由 is the opposite of the one for men.可知男女衣服的标准不一样令人惊奇.所以答案选 B 项. 2. 答案 D 【解析】 细节理解题. 根据文中 Most men dressed themselves, and a sword drawn from the left with the right hang would be less likely to get caught in the shirt.可判断选 D 项. 3. 答案 D 【

33、解析】细节理解题.根据Actually, a standard , once set, resists change.可知,习惯一旦 养成,就很难改变是女式衣服的纽扣仍然在左边的原因.由此判断选 D 项. 4. 答案 A 【解析】组织结构题.通观整篇文章可以看出,作在开始提到一个现象男女衣服的标准 相反,然后分析这种现象产生的历史原因,最后告诉我们现在这是这样的原因.由此判断选 A 项. 阅读理解。“The Lord of the Rings”, one of the best sellers in the new millennium(千年), was made up of three pa

34、rts“The Fellowship of the Ring”, “Two Towers”, and “The Return of the King”. Millions upon millions of people have read it in over 25 different languages, but fewer know about the author and the history of the composition of the creative materwork.John Ronald Reuel Tolkien was born in South Africa i

35、n 1892. His parents died when he was a child. Living in England with his aunt, Tolkien and his cousins made up play languages, a hobby that led to Tolkiens becoming skilled in Welsh, Greek, Gothic, Old Norse and Anglo-Saxon.After graduating from Oxford, Tolkien served in World War I. In 1917, while

36、recovering from trench fever, he began composing the mythology for The Rings. As a professor of Anglo-Saxon in 1930s at Oxford, Tolkien was part of an informal discussion group called the Inklings, which included several writers. The group was soon listening to chapters of Tolkiens imaginative work

37、“The Hobbit”.Hobbit was a name Tolkien created for a local people that could best be described as half-sized members of the English rural(乡村的)class. Hobbits live in hillside holes. One of them, Bilbo Baggins, looks for treasures with a group of dwarves(侏儒). On the way, he meets the twisted, pitiful

38、creature Gollum, from whom he sees a golden ring that makes the holder invisible.One of Tolkiens students persuaded her employer, publisher Allen & Unwin, to look at a draft(草稿). The chairman of the firm, Stanley Unwin, thought that the best judge for a childrens book would be his ten-year-old son.

39、The boy earned a shilling for reporting back that the adventure was exciting, and “The Hobbit” was published in 1937.It sold so well that Unwin asked for a continuation. Over a dozen years later, in 1954, Tolkien produced “The Lord of the Rings”, a series of books so creative that they hold readersn

40、ew and old after their publication.1. What can we learn from the text?A. “The Lord of the Rings” didnt sell well in the last millennium.B. People know better about Tolkien himself than about his works.C. Tolkien was quite familiar with Old English.D. Tolkien knew very well about different kinds of l

41、ocal languages in Africa. 答案解析:答案为C。本题为推理题。由第一段首句 “The Lord of the Rings”, one of the best sellers in the new millennium.”可知,A选项错误。由第一段后面的 “Millions upon millions of people have read it in over 25 different languages, but fewer know about the author and the history of the composition of the creative

42、 materwork.” 可知,B选项错误。由第二段内容可知,Tolkien 出生于南非,幼时丧父母,与aunt 住在英格兰,和表兄妹们一起玩耍的经历养成了对Welsh, Greek, Gothic, Old Norse and Anglo-Saxon.的热爱,也使得Tolkien能够熟练掌握它们。故可推断,Tolkien在英格兰长大,熟悉的不会是非洲本土语言,应该是英语,文章提到那些语言自然就是古英语了。故答案C正确。2. What can we learn about “Hobbit” that Tolkien created in his works?A. Hobbit was a ra

43、ce living in English downtown areas.B. Hobbit was a local people who were very tall and strong.C. Hobbit was a social group of people who lived in old castles.D. Hobbit was a group of people who were mostly dwarves. 答案解析:答案为D。本题为细节推理题。由文章第四段 “Hobbit was a name Tolkien created for a local people that

44、 could best be described as half-sized members of the English rural class. Hobbits live in hillside holes.” 可知,A、B、C均不正确。由“half-sized”可推断,Hobbit 中的大多数人是侏儒。故答案为D。3. Which of the following helped most in making “The Hobbit” published?A. One of Tolkiens students.B. Stanley Unwins son.C. Allen & Unwin.D

45、. Bilbo Baggins. 答案解析:答案为B。本题为推理题。尽管文章倒数第二段首句提到 “One of Tolkiens students persuaded her employer, publisher Allen & Unwin, to look at a draft .” 但是后文又提到 “ The chairman of the firm, Stanley Unwin, thought that the best judge for a childrens book would be his ten-year-old son” 故可以推断,对于The Hobbit的出版起着决

46、定作用的应该是Stanley Unwins son。故答案为B。4. What is mainly discussed in the text?A. “The Lord of the Rings” and its writer.B. A completely new masterwork in the new millennium.C. A famous professor at Oxford University.D. The power of the magic ring. 答案解析:答案为A。本题考查文章的中心。由第一段最后一句 “but fewer know about the aut

47、hor and the history of the composition of the creative materwork.” 和文章后面的内容可知,本文主要介绍The Lord of the Rings 和其作者。故答案为A。5. Which of the following shows the right order of Mr. J.R.R.Tolkiens life experience?a. He had his “The Hobbit” published.b. He became a member of the Inklings.c. He served in World Ward. He became an undergraduate at Oxford.e. His work “The Lord of the Rings” came to the world.f. He moved to England to live with his aunt.A. f-d-b-c-a-eB. f-d-c-b-a-eC. f-c-d-b-e-aD. d-f-c-a-b-e 答案解析:答案为B。结合全文可知答案为B。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1