1、Unit 5 Languages around the worldSection Assessing Your Progress & Video Time 基础测评. 根据句意及汉语提示写出正确单词1. To improve your spoken English, youd better find (本地的) speakers to talk with.2. Linda has an active (态度) to everything.3. American education (体系) is quite different from that in Asian countries.4. P
2、hysical activity is an important (因素) in maintaining fitness.5. The cultural (符号) of minorities are usually hard to understand.6. They have just moved into a new (公寓).7. Living in the wild means a (斗争) against nature.8. Every (方法) has been tried to help him get rid of Internet addiction.9. My Englis
3、h teacher asked us to write a (描写) of our hometown in English.10. The government has decided to build a (地铁) to reduce up-ground traffic pressure.答案:1. native2. attitude3. system4. factor5. symbols6. apartment7. struggle8. means9. description10. subway. 用方框中所给短语的正确形式填空be known for, date back to, ref
4、er to, play a great role in, fight for, give up, relate to, compare . with ., be connected with, depend on1. While giving the English speech, one is not allowed to the notes.2. The first part of the idea does not the other.3. Whether we can go to picnic this Sunday the weather at that time.4. Coffee
5、 has a history at least the 9th century.5. The Internet closely our daily life.6. Mandela was a great leader who black people and was in prison for almost thirty years.7. My cousin the chance of working abroad and returned to his hometown.8. New Zealand is a beautiful country which its pleasant clim
6、ate and amazing scenery.9. The police his fingerprint that left on the spot to identify the murderer.10. For teenagers, friends are their character development.答案:1. refer to2. relate to3. depends on 4. dating back to5. is; connected with6. fought for 7. gave up8. is known for9. compared; with 10. p
7、laying a great role in. 句式仿写1. There are many reasons why this has been possible.句式:There are many reasons why .仿写:足球是我最喜欢的运动的原因有很多。 2. It was a time when people were divided geographically.句式:That/It/There was a time when .仿写:那是一段我们为理想而奋斗的时光。 3. That writing system was of great importance in unitin
8、g the Chinese people and culture.句式:be of great importance in doing sth仿写:锻炼在保持良好的健康状态方面起着重要作用。 4. Calligraphy was not only a beautiful art form but also a means of showing the character of “man behind the brush”.句式:not only . but also .仿写:骑自行车不仅是一种健身方法而且也是一种节能形式。 5. Would you mind opening the windo
9、w, please?句式:Would you mind doing .?仿写:你介意和他共用这张桌子吗? 答案:1. There are many reasons why football is my favourite sport.2. It was a time when we fought for our dream.3. Taking exercise is of great importance in keeping good health.4. Cycling is not only a means of body building but also a form of savin
10、g energy.5. Would you mind sharing the table with him? 提升测评. 阅读理解AChinese has been added to the graduation exam list by Sophie School, an Italian high school and 29 students will take the test this year. This high school is mainly about language in northeastern Italy. It has become the first school
11、in the country to list Chinese as a graduation exam subject. The Chinese course has been taught at this Italian school for 5 years, and 145 of its 910 students have chosen to study Chinese. Maria, director of the school, said Chinese will become a global language in the future and they set up the co
12、urse because many students had asked for it. “There were only a few schools in Italy which provided Chinese courses then, but now, Chinese courses have become an important part of our teaching plan,” she said.Robert is a student in this school. He is going to take the Chinese test this year. He said
13、 that speaking Chinese was not so difficult; it was difficult for them to understand the same character in different sentences and read Chinese poems, but writing Chinese characters is the most difficult part of learning the language. “Although learning Chinese is difficult for Italian students, whe
14、n considering looking for better jobs abroad, China must be my top choice,” he said.1. How many students will take the Chinese test this year according to the text?A. 5. B. 29. C. 145. D. 910.解析:细节理解题。根据文章中的“Chinese has been added to the graduation exam list by Sophie School, an Italian high school
15、and 29 students will take the test this year.”可知,29名学生将会参加今年的汉语考试。故选B。答案:B2. Why have many Italian students chosen to study Chinese?A. They think Chinese will become a global language in the future.B. Learning Chinese is easy for them.C. They want to travel to China.D. They think they can find good
16、jobs only in China.解析:推理判断题。根据文中的“Maria, director of the school, said Chinese will become a global language in the future and they set up the course because many students had asked for it.”可知,汉语未来会成为一种全球语言,他们开设汉语课程是很多学生要求的。故选A。答案:A3. What is the most difficult thing for Italian students to study Chi
17、nese?A. Speaking Chinese.B. Reading Chinese poems.C. Understanding the same character in different sentences.D. Writing Chinese characters.解析:细节理解题。根据文中“. writing Chinese characters is the most difficult part of learning the language.”可知,书写汉字对意大利学生来说是学习汉语最困难的方面。 故选D。答案:D4. Which of the following is
18、NOT true according to the text?A. Sophie School is a high school mainly about Chinese.B. Sophie School has become Italys first school to list Chinese as a graduation exam subject.C. Chinese courses have become an important part of Sophie Schools teaching plan.D. There were only a few schools in Ital
19、y which provided Chinese courses then.解析:推理判断题。根据文中“This high school is mainly about language in northeastern Italy.”可知,意大利东北部的这所高中专门从事语言教学,由此推知A项不正确。由“It has become the first school in the country to list Chinese as a graduation exam subject.”推知B正确;由“Chinese courses have become an important part of
20、 our teaching plan”推知C正确;由“There were only a few schools in Italy which provided Chinese courses then”推知D正确。故选A。答案:ABHello and welcome to “Words and Their Stories”. We will research into some commonly used words and expressions. As with other languages, American English is rich in expressions that c
21、ome from animals. Today we will talk about the wolf.Wolves are important animals in the traditions and stories of America. Before the Europeans arrived in north America in the 1500s, to native Americans, wolves often meant being brave.However, in English, wolves are not to be trusted. Perhaps wolves
22、 attacked too many people or ate too many farm animals. Whatever the reason, wolves were killed in many places. So many died that they almost became endangered. They also became known as bad animals.To begin with, there is an expression lone wolf. If we call somebody a lone wolf, he isnt a bad perso
23、n, but he may like to do things by himself. In fact, he sometimes makes you think he doesnt want to be around people because he dislikes them.Now, lets move on to the home. Parents tell their children not to wolf down their food. In other words, the child eats too quickly and without care. And if so
24、meone says a child was raised by wolves, that child has bad manners and is behaving like a wild animal.A wolf call is the noise made by a man to show that he likes the way a woman looks. But a wolf call is not a nice thing. These men sound rude. And trust me; most women really hate wolf calls. So, t
25、hey dont help a man in the game of “love me”.By the way, there is a popular expression about wolf from a very old story: a wolf in sheeps clothing. A wolf in sheeps clothing describes someone who acts and looks nice on the outside but is bad on the inside. It tells us not to be fooled by appearances
26、.5. What can we know after reading the passage?A. Wolves are dangerous and should be killed in order to protect other animals.B. Only in American English can we expect to find expressions about wolves.C. In different areas and times, wolves make people think of different things.D. Nobody lived in no
27、rth America before the Europeans went there in the 1500s.解析:细节理解题。根据第二段“Wolves are important animals in the traditions and stories of America. Before the Europeans arrived in north America in the 1500s, to native Americans, wolves often meant being brave.”及第三段第一句“However, in English, wolves are not
28、to be trusted.”可知,在不同的地区和时代,狼会让人们想到不同的东西。故选C。答案:C6. If a person is called a lone wolf, which of the following things is he most likely to do?A. Help classmates to finish homework.B. Steal money if nobody is watching.C. Make many friends with people around.D. Go to see a movie on his own after school
29、.解析:细节理解题。根据第四段第二句“If we call somebody a lone wolf, he isnt a bad person, but he may like to do things by himself.”可知,被称为“a lone wolf”的人可能自己独自做事情。故选D。答案:D7. Which of the following expressions can be used on a student who often breaks school rules?A. A lone wolf.B. Raised by wolves.C. A wolf call.D.
30、A wolf in sheeps clothing.解析:推理判断题。根据第五段最后一句“And if someone says a child was raised by wolves, that child has bad manners and is behaving like a wild animal.”可知,如果有人说孩子是狼养的,那孩子会举止粗鲁,表现得像野兽一样,由此推知最有可能违反校规。故选B。答案:B8. Where is it possible for us to find the passage above?A. A book for travel guides.B.
31、A magazine on trade and business.C. A science report.D. A programme for English learning.解析:推理判断题。通读全文内容,根据第一段最后两句“As with other languages, American English is rich in expressions that come from animals. Today we will talk about the wolf.”可知,本文介绍关于狼的英语谚语,最可能在英语学习栏目上找到。故选D。答案:D. 完形填空There are about f
32、ifteen hundred languages in the world. But 1 a few of them are very 2. England is one of these. Many people use it, not only in England and the US, but also in other parts of the world. About 200,000,000 people speak it as their own language. It is difficult to say how many people are learning it as
33、 a(n) 3 language. Millions of people are 4 to do so.Is it easy or difficult to learn English? Different people may have different 5. Have you ever 6 the ads of this kind in the newspapers or magazines?“Learn English in six weeks, or your 7 back .”“Easy and funny? Our records and tapes 8 you master y
34、our English in a month. 9 the first day your 10 will be excellent. Just send .” Of course, it never 11 quite like this.The only language that seems easy to learn is the mother tongue. We should 12 that we all learned our own language well when we were 13. If we could learn English in the same way, i
35、t would not seem so difficult. 14 what a small child does. He listens to what people say. He tries what he hears. When he is using the language, talking in it, and 15 in it all the time, just imagine how much 16 that gets!So it is 17 to say that learning English is an easy thing because it 18 upon a
36、 lot of practice. And practice needs great effort and 19 much time. Good teachers, tapes, books, and dictionaries will 20. But they cannot do the students work for him.1. A. not B. quiteC. only D. very2. A. difficultB. importantC. necessary D. easy3. A. nativeB. foreignC. usefulD. own4. A. learningB
37、. enjoyingC. tryingD. studying5. A. questionsB. problemsC. ideasD. answers6. A. heardB. watchedC. noticed D. known7. A. knowledgeB. timeC. money D. English8. A. encourageB. helpC. getD. allow9. A. FromB. OnC. SinceD. After10. A. experienceB. actionC. habit D. pronunciation11. A. happenedB. lookedC.
38、seemed D. felt12. A. appreciateB. rememberC. search D. think13. A. students B. childrenC. babies D. grown-ups14. A. Decide onB. Catch onC. Look through D. Think of15. A. using B. thinkingC. trying D. practising16. A. timeB. moneyC. languageD. practice17. A. hardB. easyC. funny D. silly18. A. depends
39、 B. triesC. has D. takes19. A. usesB. takesC. getsD. costs20. A. doB. workC. helpD. master答案:1. C2. B3. B4. C5. D6. C7. C8. B9. A10. D11. A12. B13. B14. D15. B16. D17. A18. A19. B20. C. 微写作运用本单元所学词汇和句型翻译句子并连句成篇。1. 汉字是世界上最古老的语言之一。2. 它越来越受到欢迎有许多方面的原因。3. 汉字在促进全球经济、文化交流方面起着重要作用。4. 同时,越来越多的外国学生通过学习汉语来欣赏中
40、国的历史、文化和美景。提示:黑体字部分用本单元词汇表达,并使用关系副词引导的定语从句。【连句成篇】(将以上句子连成一篇50词左右的英语短文) 答案:Chinese characters are one of the most ancient languages in the world. There are many reasons why it is becoming increasingly popular. First, they are playing a great role in promoting global economy and cultural communication. Meanwhile, more and more foreign students are appreciating Chinese history, culture and beautiful scenery through learning Chinese.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有