1、2019高考英语(人教)一轮预热自练题选修6U5及答案*阅读理解。Imagine getting a soft drink from a robot machine using only your smart phone. Or scanning a QR code (二维码) to buy goods from a newspaper ad. By making use of these new technologies, China mobile shopping is a bit ahead of the United States. China is still the worlds
2、largest smart phone market, even though growth is slow. It accounts for about 30 percent of the global smart phone market, and Chinese smart phone users are expected to jump from 526.8 million to 640 million in 2019, according to eMarketer. And its shoppers are using their instruments to rush to pur
3、chase a wide range of goods and services.Nearly half of all Chinas e-commerce sales, totaling $505.7 billion, are made with mobile devices, versus roughly one-quarter in the US, according to eMarketer. By 2019, Chinas mobile sales will account for 71 percent of those sales. “We dont see mobile buyin
4、g staying unchangeable for the next five years,” said Monica Pearl, eMarketers director of forecasting. “Itll increase because consumer behavior has changed.” Featurerich(功能多样的), cheap smart phones are also helping fuel the boom, she added. “China is, after all, a mobile first market,” explains
5、 Brian Buchwald, CEO of consumer intelligence firm Bomoda. So it has been able to go beyond other markets, which mainly used PCs for purchases. Meanwhile, the Chinese government has allowed a free-flowing retail and payments marketplace. “There are no restraints(约束),” said Michael Zakkour, vice pres
6、ident of China / Asia Pacific practice at Tompkins International. And thats good news for WeChat, a messaging app thats only five years old and is offered by the Internet giant Tencent. The app now has 650 million users. And a good mass of them are using the app for mobile shopping. The result is th
7、atWeChat payments, along with Alibabas Alipay, lead the market. Because retailers can easily set up shops inside WeChat, users can plan family vacations, order a taxi or even buy clothes without going anywhere else. China is up to three years ahead of the US in mobile shopping, said Buchwald. “And i
8、ts moving faster than any other area of the economy. Its the future.”1.What can we learn from Paragraph 2?A.China has more goods than the United States.B.Americas new technologies are as good as China.C.Chinas smart phone market is larger than that of the United States.D.American smart phone users w
9、ill be ahead of Chinese in 2019.2.According to Monica Pearl, why is mobile shopping increasing in China?A.Chinese are fond of using these new technologies.B.Nearly half of all Chinas ecommerce sales are made with mobile devices.C.Smart phones are cheaper than any other country in the world.D.The beh
10、avior of customers has changed.3.Which best describes the Buchwalds attitude toward Chinese mobile shopping?A.Doubtful.B.Optimistic.C.Cautious.D.Worried.参考答案: 1.C; 2.D; 3.B解析: 1.细节题。根据“China is still the worlds largest smart phone market, even though growth is slow”可知,哪怕增速有所减缓,中国仍然是世界上最大的智能手机市场,自然也大
11、于美国的智能手机市场。2.推断题。根据第4段“Itll increase because consumer behavior has changed”可知,它只会不断增长,因为消费者的行为已经发生了变化。3.推断题。根据最后一句可知,其发展速度也快于其他任何一个经济领域。未来前景无限,可知Buchwald对移动购物的态度是乐观的。*单句语法填空1I think that the house will be _ (suit) for the needs of your family.答案:suitablebe suitable for . “适合”。2Its impossible _ (eval
12、uate) these results without knowing more about the research method.答案:to evaluate惯用句型Itsadj.to do。该句中it为形式主语,真正的主语为动词不定式,故填to evaluate。3He is unfortunate to have his house _ (burn) to the ground.答案:burnt/burnedburn to the ground “全部焚毁”,burn和his house存在逻辑上的动宾关系,故应用过去分词作宾语补足语。4You must be _ (absolute)
13、 silent or the birds wont appear.答案:absolutely此处应用副词修饰形容词silent,故填absolutely。5Yesterday I went to see him, only _ (learn) that he had gone abroad two days before.答案:to learnonly to do “结果却”,在句中作结果状语,表示出乎意料的结果。6Watching through their windows, the flood victims were anxious _ (wait) for rescuers to co
14、me.答案:to waitbe anxious to do . “焦虑地做/急于做”。7My watch is still _ guarantee, so theyll repair it for free.答案:underunder guarantee “在保修期内”。8She works in a theatre, _ (follow) in her fathers footsteps.答案:following主语she与follow之间为主动关系,故用现在分词following作状语。9I would like to express my _ (appreciate) and thank
15、s to you all.答案:appreciation由空格前的my一词可知,应填名词。10I need to make an _ (appoint) with Mike to discuss the matter.答案:appointmentmake an appointment with sb. “和某人预约”。*完形填空。(2019青岛市高考模拟检测)The murmur of the audience had just faded into silence.This was one of the most _1_ days in fiveyearold Patricia McKees
16、 life:the Kernot School Concert.She stood _2_ the curtain with her schoolmates.Yet she was not _3_ because everyone had been practicing for weeks and knew their _4_ by heart.Being in a remote country town,Patricia knew that everyone would _5_ for the big occasioneveryone!Yet,it was this awareness th
17、at added a sense of _6_ to her excitement.There were two people who couldnt be in that _7_ that nighther mum and dad.Patricias parents _8_ the local general store,which was _9_ for business 24 hours.So it was simply _10_ that Mum and Dad could never attend community activities.It had been this way w
18、ith her sister,so why should it be any _11_ for her?Still,Patricia couldnt help _12_ that her parents could be there to see her on such a special day,so she decided to _13_ the subject with her mother._14_,she had to face the facts.At such a young age,Patricia couldnt really understand the deep _15_
19、 in her mothers response:“Ill try to be there,sweetheart,but you know how _16_ it is for us to get away from the store.”Yet as the curtain slowly opened, little Patricia got the _17_ of her life.There,sitting four rows the front was her mother with a big smile on her face!This powerful image _18_ on
20、e of Patricias most treasured memories.“Words cannot express the pure joy we both _19_ at that moment,” said Patricia.Her parents have passed away, but what a wonderful legacy(遗产) theyve left us:when someone really _20_ you,be there for them.1A.difficultBimportantCsad Dperfect2A.before BunderCbeside
21、 Dbehind3A.excited BmovedCafraid Dlost4A.parts BrelationsCjobs Dforms5A.join up BprepareCdrop in Dturn out6A.happiness BsadnessCwillingness Deagerness7A.audience BstoreCplay Dmovie8A.bought BgotCsold Dran9A.easy BopenCstill Dclosed10A.recognized BdeniedCaccepted Dincredible11A.different BsatisfiedCp
22、ersonal Dwise12A.thinking BtalkingClearning Dwishing13A.hand in Bgo throughCbring up Dput away14A.Surprisingly BHappilyCObviously DSadly15A.pain BmeaningCunderstanding Dthought16A.awful BhardCtroublesome Dthankful17A.blow BwonderCperson Dsurprise18A.remained BleftCtook Daffected19A.wanted Bexperienc
23、edCmade Dforgot20A.hates BlovesCcares Dneeds【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。父母因忙于看店无法去看Patricia McKee的演出,所以当Patricia突然看到母亲出现在演出现场时,她非常惊讶。这一刻成了她一生的回忆。文章通过这件事告诉我们:当别人需要你时,请陪在他们身边。1B考查形容词辨析。根据第二段中的“the big occasion”以及常识可知,对于五岁的Patricia来说,那天是一个重要的日子。B项意为“重要的”,符合语境。A项意为“困难的”;C项意为“悲伤的”;D项意为“完美的”,均与语境不符。故选B。2D考查介词辨析。根据常识
24、及第五段第一句“Yet as the curtain slowly opened”可知,出场前Patricia和她的同学站在幕布的后面。D项意为“在的后面”,符合语境。A项意为“在面前”;B项意为“在下面”;C项意为“在旁边”,均与语境不符。故选D。3C考查形容词辨析。根据空格后的“because everyone had been practicing for weeks”可知,所有人都排练了几个星期,所以她不害怕。C项意为“害怕的”,符合语境。A项意为“兴奋的”;B项意为“感动的”;D项意为“迷惘的,困惑的”,均与语境不符。故选C。4A考查名词辨析。根据本句中的“everyone had
25、been practicing for weeks”可知,排练了几个星期,每个人都记熟了自己的台词和动作。A项意为“角色,台词和动作”,符合语境。B项意为“关系”;C项意为“工作”;D项意为“形式”,均与语境不符。故选A。5D考查动词(短语)辨析。根据语境可知,所有人都会出席这个盛大的活动。D项意为“出席,参加”,符合语境。A项意为“连接,联合起来”;B项意为“准备”;C项意为“落进,顺便拜访”,均与语境不符。故选D。6B考查名词辨析。根据下一句内容可知,因为父母不能来观看演出,所以Patricia在兴奋的同时又有些难过。B项意为“悲伤,难过”,符合语境。A项意为“幸福”;C项意为“乐意”;D
26、项意为“渴望”,均与语境不符。故选B。7A考查名词辨析。根据下一段内容可知,此处指Patricia的父母亲不能在现场当她的观众。A项意为“观众,听众”,符合语境。故选A。8D考查动词辨析。根据空格后面的宾语“the local general store”可知,此处指Patricia的父母在当地经营一家杂货店。D项意为“经营,参加,跑”,符合语境。故选D。9B考查形容词辨析。根据空格后面的“for business 24 hours”可知,这个杂货店24小时营业。B项意为“开放的,营业的”,符合语境。故选B。10C考查词义辨析。根据上下文可知,她的父母经营一家24小时都营业的商店,所以她的父母
27、从不参加社区活动是可以接受的。C项意为“公认可接受的,被认可的”,符合语境。A项意为“辨认出”;B项意为“否认”;D项意为“极好的,难以置信的”,均与语境不符。故选C。11A考查形容词辨析。根据前一句“It had been this way with her sister”可知,父母也没有参加过姐姐的活动,所以对她不会有所不同。A项意为“不同的”,符合语境。B项意为“满意的”;C项意为“个人的”;D项意为“明智的”,均与语境不符。故选A。12D考查动词辨析。根据本句中的“Still”和“her parents could be there”可知,虽然如此,Patricia还是忍不住希望她的父
28、母亲能来看她演出。D项意为“希望”,符合语境。A项意为“想,认为”;B项意为“谈论”;C项意为“学习”,均与语境不符。故选D。13C考查动词短语辨析。根据上文提到的Patricia希望她的父母能来看她演出和空格后面的宾语“the subject with her mother”可知,此处指Patricia决定向母亲提出这个话题。C项意为“提出”,符合语境。A项意为“上交”;B项意为“经历”;D项意为“把收起来”,均与语境不符。故选C。14D考查副词辨析。根据本句中的“she had to face the facts”以及下文母亲的回答可知,她的母亲并不确定能不能参加,所以很遗憾她只能接受这个
29、事实。D项意为“不幸地,说来遗憾”,符合语境。A项意为“惊讶地”;B项意为“高兴地”;C项意为“明显地”,均与语境不符。故选D。15A考查名词辨析。根据常识以及后来母亲出现在观众席里可知,母亲想参加女儿的活动却抽不出时间,她也很痛苦,但五岁的Patricia并不理解这种痛苦。A项意为“痛苦”,符合语境。B项意为“意思”;C项意为“理解”;D项意为“想法”,均与语境不符。故选A。16B考查形容词辨析。根据上文提及的24小时营业商店可知,她的父母亲离开商店是一件很困难的事情。B项意为“困难的”,符合语境。A项意为“可怕的”;C项意为“麻烦的”;D项意为“感激的”,均与语境不符。故选B。17D考查名
30、词辨析。根据上文母亲的回答可知,母亲观看Patricia的演出的可能性不大,所以当Patricia看到台下的母亲时,那真的是她人生中的惊喜。D项意为“惊喜,意想不到的事”,符合语境。A项意为“打击”;B项意为“奇迹”;C项意为“人”,均与语境不符。故选D。18A考查动词辨析。根据上文可知,母亲的出现对Patricia来说是一个很大的惊喜,所以这一幕成为Patricia最珍贵的记忆之一。A项意为“继续,依然”,符合语境。B项意为“离开”;C项意为“拿走”;D项意为“影响”,均与语境不符。故选A。19B考查动词辨析。“we both _ at that moment”是省略了关系代词that或wh
31、ich的定语从句,先行词the pure joy在从句中作空格处所填词的宾语。句意为Patricia说:“没有言语能表达出我们在那一刻所体会到的那种纯粹的快乐。”B项意为“体会,感受”,符合语境。A项意为“想要”;C项意为“使得,制造”;D项意为“忘记”,均与语境不符。故选B。20D考查动词辨析。通读全文可知,文章通过 Patricia的经历告诉我们:当别人真正需要你时,要陪伴在他们的身边。D项意为“需要”,符合语境。A项意为“憎恨”;B项意为“爱”;C项意为“在乎”,均与语境不符。故选D。*单句改错1Not completed the project, they have to stay t
32、here for another two weeks._答案:completedhaving completed句子主语they与complete之间为主动关系,且complete表示的动作先于句子谓语stay发生,故应用现在分词的完成式作状语。2The mother was standing at the gate, anxiously to see her son._答案:anxiouslyanxious形容词在句中作状语,描述主语The mother的状态。3I kept silent in the back seat of the car as we made our way the
33、grandmas._答案:way后加tomake ones way to . “朝走去”。4Hearing the news that he had appointed as general manager of the big company, he was filled with excitement and joy._答案:had后加beenbe appointed as . “被任命为/委派为”。5They gave the manager a guarantee which they would finish the task within three days._答案:whichthatgive sb. a guarantee that . “向某人保证”,that引导同位语从句。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有