1、2019高考英语(人教)一轮预热自练题必修3U4及答案*阅读理解。A new study has found the amount of antibiotics given to farm animals is expected to increase by twothirds over the next 15 years. Researchers are linking the growing dependence on the drugs to rising demand for meat, milk and eggs. The researchers warn the drug
2、s could quicken the development of antibioticsresistant (耐抗生素的)infections. Such infections are already a major public health concern in the United States. Experts say when people stop living in poverty, the first thing they want to do is eat better,rather than earn more money. For most people,
3、that means their diet should contain more meat. Increasing prosperity in Asia has meant people there are eating nearly four times as much meat, milk and dairy products as they did 50 years ago. To meet that demand, farms have put many animals into smaller spaces. As the animals are crowded together,
4、 often the easiest way to deal with some of the problems of crowding is to give them antibiotics. Its clear that antibiotics help animals stay healthy in a crowded environment and grow faster. But bacteria can develop resistance to the drugs gradually, and the antibiotics-resistant bacteria can spre
5、ad to people. Doctors find that antibiotics that once worked against the infections no longer do. The bacteria have learned ways to fight the medicine. Doctors say the heavy use of antibiotics in animals is one of several reasons for the growth of antibiotic resistance worldwide. In the United State
6、s, at least two million people get drug-resistant infections each year. At least 23,000 die from an infection. Ramanan Laxminarayan heads the Center for Disease Dynamics, Economics and Policy. He says the problem is expected to get worse. He believes the use of antibiotics in animals will soon incre
7、ase sharply. He says that will not be good for human health. He and other researchers wrote a report on the study, which was published in the Proceedings of theNational Academy of Sciences. They used data from the United Nations that tell how and where livestock(牲畜) are raised today. They then predi
8、cted how such production would change by 2030. Europe has banned the use of antibiotics to increase animal growth. And she adds the United States is hoping to persuade farmers to stop using antibiotics for that purpose.1.What is the passage mainly about?A.How to keep farm animals healthy.B.The abuse
9、 of antibiotics in human beings.C.A new way of raising farm animals.D.The disadvantages of using antibiotics.2.From he passage, we can infer that using antibiotics too often in farm animals _.A.will lead to animals being less activeB.causes animals to get infected more easilyC.makes antibiotic-resis
10、tant bacteria spread to peopleD.has a negative effect on the growth of animals3.What accounts for the increasing amount of antibiotics given to farm animals?A.The increasing need for meat.B.The need for eating diversely.C.The less effective antibiotics.D.The limited farm technology.4.How will the us
11、e of antibiotics in animals according to Ramanan Laxminarayan?A.It will soon stop rising.B.It will soon increase sharply.C.It will soon rise steadily.D.It will soon increase slowly.参考答案: 1.D; 2.C; 3.A; 4.B解析: 1.纵观全文便知,文章主要介绍了人们使用抗生素来饲养家畜带来的缺点。如第一段:The researchers warn the drugs could quicken the dev
12、elopment of antibioticsresistant (耐抗生素的)infections. Such infections are already a major public health concern in the United States和第五段等可得答案。2.推理判断题。根据第三段最后一句:But bacteria can develop resistance to the drugs gradually , and the antibioticsresistant bacteria can spread to people可得答案。3.事实判断题。根据第一段:Rese
13、archers are linking the growing dependence on the drugs to rising demand for meat, milk and eggs和第二段:Experts say when people stop living in poverty, the first thing they want to do is eat better, rather than earn more money. For most people, that means their diet should contain more meat.*单句语法填空1(20
14、19北京高考)Every year, _ makes the most beautiful kite will win a prize in the Kite Festival.答案:whoeverwhoever “无论谁”,表泛指,在句中作主语,相当于anyone who。2My relationship with the actors is fundamental _my work as a director.答案:tobe fundamental to . “是的基础”。3I can say that it is the _(violence) film that I have ever
15、 seen.答案:most violent由“that I have ever seen”可知,此处应用形容词最高级。4His last paintings are perhaps the most _(puzzle), which even the artists cant make sense of.答案:puzzling此处形容词puzzling “令人困惑的”作表语,描述主语paintings的本质特征。5_exists a good way to solve the problem in geography.答案:ThereThere exists . “存在;有”。6As seco
16、ndhand smoking is _(harm) and dangerous, people want a total ban against smoking in public.答案:harmful此处形容词harmful “有害的”作表语。7She bought a heavy curtain _(block) out the light.答案:to block此处动词不定式短语to block out作目的状语。8Though injured seriously, he tried to cheer _ , hoping to make his parents less worried
17、.答案:upcheer up “(使)感到高兴,(使)振作起来”。9Measures have been taken to prevent the river from _(pollute)答案:being pollutedprevent sb./sth. from doing sth. “阻止某人/某物做某事”,且本句中pollute和river存在逻辑上的被动关系,故填动名词的被动结构。10_(like) what you supposed, only a few people attended the party, which was disappointing.答案:Unlike根据语
18、意可知,“并不像”你所猜测的那样,故填Unlike,引导名词性从句。*完形填空。【说明文】(2019长沙二模)There was once a widow who had two daughters.The _1_ widow loved the elder who was like herself both in looks and personality,but didnt love the other,who resembled her _2_,although she was pretty and friendly.The younger daughter had to _3_ har
19、d all day and live upon the leftovers of her elder sister.Among her other _4_ jobs,she was forced to carry water every day _5_.One day _6_ she had just filled her pot at the fountain,an old trembling woman asked her for a drink of water.Glad to show a kindness to the old woman,she _7_.Now,all of a s
20、udden,there was no old trembling woman but a(n)_8_ who rewarded good deeds before her.“Your face is pretty _9_ your heart is gentle,” said she.“For your kindness,I will make you a gift.Every time you speak,from your mouth shall come a flower or a jewel.”When the girl reached home,her ill mother _10_
21、 her for her long absence.“Pardon me for being away so long,” she replied.As she spoke some pearls and diamonds dropped from her _11_.“What is this I see,child?” asked the _12_ widow.The poor girl was so happy to be _13_ child by her mother that she eagerly told her mother about her _14_ with the ol
22、d woman at the fountain.The widow immediately _15_ her favorite daughter to do as the _16_ girl had done.When the impatient girl was filling the pot with water at the _17_,a beautiful lady appeared and _18_ a drink of water from the girl.“I have not come here to serve you,” she _19_ replied.The lady
23、,who was the fairy,said,“I will make you a gift to _20_ your rudeness.Every time you speak,from your mouth shall come a snake or a toad(蟾蜍)”1A.goodtempered BbadtemperedCkind Dbeautiful2A.daughter BteacherCmother Dfather3A.complain BplayCwork Dstudy4A.easy BhardCinteresting Dboring5A.within reachBwit
24、h easeCwithout hesitationDfrom a great distance6A.when BwhileConce Dbefore7A.hesitated BagreedCleft Dargued8A.boy Bold womanCold man Dfairy9A.although BbutCwhile Dand10A.scolded BpraisedCthanked Dforgave11A.waist BhairClips Dhands12A.amused BinterestedCastonished Dfrightened13A.awarded BcalledCshowe
25、d Dtaught14A.difficulty BthoughtCexperiment Dexperience15A.advised BgotCforced Dinvited16A.slim BtallCelder Dpoor17A.river BpoolCfountain Dwell18A.asked for Basked ofCasked about Dasked after19A.rudely BjokinglyCproudly Dhurriedly20A.deserve BfaceCequal Drepay【解题导语】本文主要讲述了两个性格和外表不同的姐妹对给予他人帮助的不同反应及她们
26、得到的相应的结果,彰显了善有善报的道理。1B根据下文中的“her ill mother”并结合下文她训斥小女儿可推知,她脾气不好。2D根据语境中的转折可知,此处与“herself”形成对比。小女儿不像她而是像父亲。3C根据下文中的“Among her other _4_ jobs,she was forced to carry water every day _5_”并结合“live upon the leftovers of her elder sister”可推知,小女儿整天要做许多工作,靠吃姐姐的剩饭菜生活。4B根据上文中的“The younger daughter had to _3_
27、 hard all day”可推知,小女儿的工作都很辛苦,很累人。5D根据本段的整体内容可知,小女儿过得很艰难。由“she was forced to carry water every day”可推知,小女儿还得每天从很远的地方挑水,这与其艰难的生活境况呼应。6A此处应用when引导定语从句,在从句中作时间状语,修饰先行词One day。7B根据空前的“Glad to show a kindness to the old woman”可推知,小女儿答应了老妇人的请求。8D根据下文的“The lady,who was the fairy”可推知,老妇人是仙女变过来的。9D根据语境可知,空处前后
28、句表示逻辑上的并列关系,故选D。10A与“her ill mother”和“her long absence”呼应并结合下文小女儿的道歉可知,此处表示小女儿受到母亲的训斥。11C根据上文中的“Every time you speak,from your mouth shall come a flower or a jewel”可知,小女儿以后说话会口吐花儿或者宝石,故选C。lip“嘴唇”,符合语境。12C小女儿突然口吐珍珠和宝石,她的母亲自然很吃惊。astonished“吃惊的”。13B根据上文中的“What is this I see,child”可推知,寡妇很震惊,对小女儿的态度突然转变,
29、柔和了很多,称她为“孩子”。14D小女儿迫切地将自己遇到仙女的经历告诉了母亲。experience“经历”。15Bget sb.to do sth.意为“让某人做某事”,符合语境。16D与上文中的“The poor girl”呼应可推知,这里指可怜的小女儿。17C 与上文中的“One day _6_ she had just filled her pot at the fountain”呼应可推知,大女儿也来到喷泉那里。18A 与上文中的“an old trembling woman asked her for a drink of water”呼应可推知,一个漂亮的女士向大女儿讨水喝。19A
30、与下文中的“your rudeness”呼应可推知,当时大女儿举止很粗鲁,与上文的“the impatient girl”呼应,故选A。20C结合语境可知,此处表示仙女要送给大女儿一份与她的粗鲁相匹配的礼物。equal“比得上”。*单句改错1Mary arrived just on time for her flight to London._答案:oninin time for . “及时赶上了”。2It was hot in the room, because the airconditioning system broke out._答案:outdownbreak down “出故障”。
31、3She married at 27 and gave birth of her first child shortly._答案:oftogive birth to “分娩;产生”。4Watch out sharp bends and adjust your speed accordingly._答案:out后加forwatch out for sth. “当心/密切注意某物”。5The new stadium being built for the next Asian Games will be three times as bigger as the present one._答案:biggerbig在比较等级的表达方式中“as . as”中,应用形容词或副词的原级。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有