1、2019高考英语(人教)一轮预热自练巩固题必修3U2及答案*阅读理解。Flaubert had it that “one way of tolerating existence is to lose oneself in literature as in an unending party”It turns out that reading doesnt only help us to tolerate existence,but actually lengthens it.A recent study by Yale University researchers,published onli
2、ne in the journal Social Science & Medicine,concluded that “book readers experienced a 20 percent reduction in the risk of death over the 12 years of followup compared to nonreaders”The data was obtained from the study sponsored by the National Institute on Aging.The study looked at 3,635 subjects,a
3、ll older than 50,whom the researchers divided into three groups:those who didnt read books,those who read up to 3.5 hours a week and those who read more than 3.5 hours a week.The findings were remarkable:on average,book readers survived almost two years longer than those who didnt crack open a book.
4、The more the subjects read,the longer they lived,but as little as 30 minutes a day was still beneficial in terms of survival.Accounting for factors such as education level,income and health status,the study found that those who read more than 3.5 hours weekly were 23 percent less likely to die durin
5、g that 12year period.Those who read up to 3.5 hoursan average of a half hour a daywere 17 percent less likely.“In other words,just like a healthy diet and exercise,books appear to promote a significant survival advantage,” the authors concluded.Why or how thats_the_case remains unclear;the research
6、showed only an association between book reading and longevity,not a causal relationship.But the findings are not so surprising.Other recent research showed that reading novels appears to increase both brain connectivity and sympathy.1Why does the author mention Flauberts words in the first paragraph
7、?ATo stress the value of reading.BTo compare reading with a party.CTo introduce the study on reading.DTo support the findings of the study.2From the text,what can we learn about the study?ANo similar study on reading has been carried out.BThe process of the study lasted more than ten years.CIt shows
8、 readers live two years longer than nonreaders.DIt shows time spent on reading increases ones love for it.3What do the underlined words“thats the case”probably mean?AReading books enables people to live longer.BReading is similar to a healthy diet and exercise.CReading books is closely associated wi
9、th longevity.DReading increases brain connectivity and sympathy.4Where can we most probably read this text?Ahttps:/Bhttps:/Chttps:/Dhttp:/www.thebookbag.co.uk/Book_Recommendations.【解题导语】研究发现,阅读和长寿有一定的联系,阅读者的平均寿命比不读书的人长将近两岁。【难句分析】The study looked at 3 , 635 subjects,all older than 50,whom the researc
10、hers divided into three groups:those who didnt read books,those who read up to 3.5 hours a week and those who read more than 3.5 hours a week.分析:该句为主从复合句。句中whom the researchers divided into three groups为whom引导的非限制性定语从句;who didnt read books以及who read up to 3.5 hours a week和who read more than 3.5 hour
11、s a week都为who引导的定语从句,修饰先行词those。译文:这项研究调查了3 635名年龄超过50岁的实验对象,研究人员将他们分为三组:从来不读书的人,每周阅读3.5小时的人,每周阅读超过3.5小时的人。1C考查推理判断。文章第一段引用福楼拜的名言说明读书的作用,接着第二段介绍了耶鲁大学关于读书与死亡风险之间关系的研究。据此可以判断,引用福楼拜的名言旨在介绍对阅读的作用的研究,故C项正确。2B考查细节理解。根据第二段最后一句中的“book readers experienced a 20 percent reduction in the risk of death over the
12、12 years of followup compared to nonreaders”可知,在12年的跟踪调查中发现,与不读书的人相比,阅读者的死亡风险降低了20%。据此可知,该项调查持续了十多年,故B项正确。A项文中没有提及;C项错在two years longer than nonreaders,与第四段的第一句“The findings were remarkable:on average,book readers survived almost two years longer than those who didnt crack open a book”中的almost表述不符;D
13、项文中没有提及。3A考查词义猜测。根据上文中的“books appear to promote a significant survival advantage”及上文所述的研究结论“读书可以延长寿命”和该句“Why or how thats_the_case remains unclear;the research showed only an association between book reading and longevity,not a causal relationship”可知,阅读为什么以及以什么方式延长读者寿命,人们仍然不清楚。据此可知,画线词指代研究表明的“读书可以延长
14、寿命”,故A项正确。4C考查文章出处。通读全文可知,本文主要说明了阅读和长寿有一定的联系,阅读者的平均寿命比不读书的人长将近两岁,阅读能增强大脑的功能。据此可以判断,本文属于健康话题,因此最可能摘自健康网站,故C项正确。根据A项https:/ /b/books/comingsoon可知,该网站介绍即将出版的新书;根据D项http:/www.thebookbag.co.uk/Book_Recommendations可知,该网站主要推荐书籍。*语法填空。No one loves me more than my parents, especially my father. My father is
15、stout and strong, _1_a severe look on his face and keen expressive eyes. At first sight you may find him hard _2_(approach). In fact he is very kind and considerate. I believe my father is a _3_(talent) man. He is decisive and efficient in doing things. By his own talents and years of efforts, he _4
16、_ (provide) his family with a good social position and a _5_(relative) rich life. Besides, he lives in harmony with others and never quarrels with anyone, so people from all walks of life come to my house, from _6_Ive gained lots of social experience. But at home he is a strict parent who is hard on
17、 me and has high _7_(expectation) of me. I can see that my idling time away _8_(hurt) him deeply, while if I have done something great and meaningful, such as _9_(write) a book, he will be more excited than me. I always remind myself I must go on and on, and never _10_I give up halfway.1_ 2._ 3._ 4.
18、_ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇记叙文。没有人比“我”的父母,尤其是“我”的父亲,更爱“我”了。他会为“我”虚度光阴而伤心,也会为“我”做了有意义的事而高兴。为了他,“我”总是提醒自己不要半途而废。1with考查介词。此处用“介词with宾语(名语短语)宾补(介词短语)”构成with的复合结构。2to approach考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处应用不定式和hard一起作宾语补足语。3talented考查词性转换。修饰名词man应用talent的形容词形式talented,作定语。talented “有才能的,有才干的”。4has provi
19、ded考查动词的时态。分析语境可知,此处应用现在完成时表示父亲多年的努力和辛苦对现在产生的积极影响。5relatively考查词性转换。修饰形容词rich应用副词。6whom考查非限制性定语从句的引导词。先行词是people,指人,关系词在介词后面,作宾语,故填whom。此处表示“我”从来自各行各业的人那里获得丰富的社会经验。7expectations考查名词的数。expectation作“期望”讲时,通常用复数形式;have high expectations of sb.“对某人寄予厚望”。8hurts考查动词的时态和主谓一致。此处表示“我”虚度光阴深深地伤害了他。结合上下文时态判断,此处
20、应用一般现在时,动名词的复合结构“my idling time away”作主语,谓语动词用单数,故此空应填hurts。9writing考查非谓语动词。此处在“such as”后面作宾语,故应用动名词。10will考查助动词。此句是否定副词never位于句首的倒装句,故此空应填入助动词或情态动词,结合语境可知,此处表示“我”的决心和承诺,故用助动词will。*完形填空。We have all heard of giant pandas, and know that they are endangered. When one has babies, it makes national news
21、_1_, and pictures of their babies are _2_ circulated. But it now seems that the giant panda is not _3_ of itself.The lovely animals have _4_ a classic test of selfawareness. They cannot _5_ themselves in the mirror. Researchers use the mirror recognition test to _6_ whether children or animals have
22、a _7_ of selfawareness.In the test, an animal is presented _8_ a mirror. Researchers then watch to see _9_ it notices a mark on its face, which is only _10_ in the mirror. If the animal notices the mark, it often _11_ it. Human children often pass the test when they are only two years old.Many other
23、 animals have passed the mirror test, including monkeys, Asian elephants and even pigeons. But when researchers tested pandas, _12_ of them did the same thing as those animals did. _13_, each panda behaved as if their _14_ in the mirror was another panda altogether. They acted as if they were _15_ b
24、y what they saw in the mirror, scratching their feet and walking _16_.The _17_ of this research will help design better areas for animals in captivity (圈养). For example, onedirectional glass sometimes used in the areas may _18_ pandas to feel stressed when they see their own image in the _19_. Thats
25、 because they might believe it to be another panda, _20_ themselves.1A.papersBcoversCheadlines Dpages2A.widely Bpopularly Cespecially Dcompletely3A.shy BfondCconscious Dconfident4A.failed BignoredCfaced Dconducted5A.observe BdiscoverCrecognize Dunderstand6A.believe in Bfind outCpick out Dtake in7A.s
26、ense BquestionCopinion Dthought8A.for BwithCin Dbefore9A.how BwhenCwhy Dwhether10A.touchable BseeableCsensible Dpossible11A.dismisses BadmitsCfeels Dmoves12A.all BmostCone Dnone13A.Thus BHoweverCInstead DStill14A.reaction BreflectionCoperation Dimagination15A.trapped BamazedCthreatened Dteased16A.ba
27、ckwards BaloneCforwards Dalong17A.failure BoutcomeCsuccess Dreview18A.cause BprepareCaccelerate Durge19A.eyes BcagesCzoo Dglass20A.other than Bregardless ofCbecause of Drather than【解题导语】本文是一篇说明文。本文对大熊猫、儿童还有其他的动物都做了有关自我意识感方面的研究,结果显示大熊猫的自我认知很差,即使照镜子,它们也认不出镜子里的自己。1C考查名词辨析。根据上文中的“and know that they are
28、endangered”可推知,当一个大熊猫有宝宝后,很快就会上国内新闻头条。C项意为“头条(新闻)”,符合语境。A项意为“报纸”;B项意为“封面”;D项意为“页码”,均与语境不符。故选C项。2A考查副词辨析。上文提到,当一个大熊猫有宝宝后,很快就会上国内新闻头条;由此可推知,大熊猫宝宝的照片会被广泛传阅。A项意为“广泛地”,符合语境。B项意为“流行地”;C项意为“特别地”;D项意为“完全地”,均与语境不符。故选A项。3C考查形容词辨析。根据第二段第一句中的“a classic test of selfawareness”可知,这里指的是现在看起来大熊猫是没有自我意识的。C项意为“有意识的”,符
29、合语境。A项意为“害羞的”;B项意为“喜欢的”;D项意为“自信的”,均与语境不符。故选C项。4A考查动词辨析。根据下文中的“They cannot. have a _ of selfawareness.”可知,可爱的大熊猫没有通过这种经典的自我意识测试。A项意为“失败”,符合语境。B项意为“忽视”;C项意为“面对”;D项意为“指挥,引导”,均与语境不符。故选A项。5C考查动词辨析。根据下文的“Researchers use the mirror recognition.”可知,此处指大熊猫认不出镜子中的自己。C项意为“辨认出”,符合语境。A项意为“观察”;B项意为“发现”;D项意为“理解”,均
30、与语境不符。故选C项。6B考查动词短语辨析。根据语境可知,此处指研究者的目的是弄清楚孩子或动物是否有自我认知。B项意为“找到,弄清楚”,符合语境。A项意为“相信,信任”;C项意为“挑选出”;D项意为“吸收,欺骗”,均与语境不符。故选B项。7A考查名词辨析。根据语境可知,此处指自我认知,是一种感觉。A项意为“感觉”,a sense of为固定搭配,意为“一种感”,符合语境。B项意为“问题”;C项意为“观点”;D项意为“想法”,均与语境不符。故选A项。8B考查介词辨析。根据语境可知,此处指在实验中,动物在镜子中呈现出来。表示使用某种工具,应用介词with。9D考查连词辨析。根据语境可知,此处指研究
31、者想观察大熊猫是否能注意到它脸上的记号。故选D项。10B考查形容词辨析。根据常识可知,在自己脸上的标记,只有在镜子中才能看到。B项意为“可见的”,符合语境。A项意为“可触摸的”;C项意为“可觉察的”;D项意为“可能的”,均与语境不符。故选B项。11C考查动词辨析。根据下文的“Many other animals have passed the mirror test”可知,此处指如果动物注意到脸上的标记,它会感受到这个标记的。C项意为“感受,感觉”,符合语境。A项意为“解雇,解散”;B项意为“承认”;D项意为“移动”,均与语境不符。故选C项。12D考查代词辨析。根据上文及转折词“but”可知,
32、此处指没有一只大熊猫像其他动物一样能感受到脸上的标记。故选D项。13C考查副词辨析。根据语境可知,此处指“相反,每一只大熊猫表现得就像镜子里的影像是其他大熊猫”。C项意为“代替,而不是”,符合语境。A项意为“因此”;B项意为“然而”;D项意为“仍然”,均与语境不符。故选C项。14B考查名词辨析。根据常识可知,镜子中应是映照出的影像。B项意为“映像,倒影”,符合语境。A项意为“反应”;C项意为“操作,手术”;D项意为“想象”。均与语境不符。故选B项。15C考查动词辨析。根据下文中熊猫的反应可知,熊猫表现出好像受到镜子中“自己”的威胁。C项意为“威胁”,符合语境。A项意为“使陷入困境,卡住”;B项
33、意为“使惊讶”;D项意为“取笑,戏弄”,均与语境不符。故选C项。16A考查副词辨析。根据常识可知,害怕会向后退。A项意为“向后”,符合语境。B项意为“独自地”;C项意为“向前”;D项意为“一起,沿着”,均与语境不符。故选A项。17B考查名词辨析。根据语境可知,此处指研究的结果。B项意为“结果”,符合语境。A项意为“失败”;C项意为“成功”;D项意为“复习”,均与语境不符。故选B项。18A考查动词辨析。由语境可知,此处指可以成像的玻璃会让大熊猫感到有压力。cause sb. to do sth. 意为“导致某人做某事”,符合语境。B项意为“准备”;C项意为“加速”;D项意为“督促”,均与语境不符
34、。故选A项。19D考查名词辨析。根据上文中的“onedirectional glass”可知,glass符合语境。故选D项。20D考查介词短语辨析。由语境可知,此处指这就是因为大熊猫相信镜子里是别的大熊猫而不是自己。D项意为“而不是”,符合语境。A项意为“除了”;B项意为“不管”;C项意为“因为”,均与语境不符。故选D项。*短文改错。Dear Li Ming,I am writing to ask about if you are able to do me a favor. I want to have a pen friend, whod better being a girl in he
35、r early twenty, and with interests similar to mine. In my mind, she is someone interesting in traveling, swimming, and playing table tennis. Beside, it would be better for her to have a pet dog as I have been keeping that at home for some time. With such a pen pal, I hope I can share her my experien
36、ces in traveling, taking care of pets, or whatever we have in the common. I believe I would improve my English by doing so and learning more about her country. I am looking forward to hearing from you soon.Yours,Li Hua答案:Dear Li Ming,I am writing to ask you are able to do me a favor. I want to have
37、a pen friend, whod better a girl in her early , and with interests similar to mine. In my mind, she is someone in traveling, swimming, and playing table tennis. , it would be better for her to have a pet dog as I have been keeping at home for some time. With such a pen pal, I hope I can share her my
38、 experiences in traveling, taking care of pets, or whatever we have in common. I believe I improve my English by doing so and more about her country. I am looking forward to hearing from you soon.Yours,Li Hua难项分析:第一处:去掉about或ifwhether考查宾语从句的连接词。由介词about可知,应用whether引导宾语从句,介词后的宾语从句一般不用if引导。也可删去about,由if引导该宾语从句。第五处:BesideBesides考查副词。besides在此处的意思是“此外”,beside是介词,意为“在旁边”,根据语境可知,应把Beside改为Besides。第十处:learninglearn考查情态动词的用法。此处的动词和前面的improve并列,位于情态动词后,共同作宾语从句的谓语,故把learning改为learn。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有