1、小题狂练.完形填空Im Alina Morse, a fifth grader from Michigan. I have always wanted to _1_ my own business. Since I was about four years old, I have been _2_ a journal of business ideas. My dad told me _3_ you want to make it happen, you need to note it down. So I did.During a trip to the bank with my dad,
2、a teller _4_ me a sugary lollipop (棒棒糖). I love candy. _5_, my dad had told me that too much sugar was bad for my teeth. So I asked, “Why cant we make some _6_ lollipops?” Every time I went to the bank and saw free candy, it was a(n) _7_ to ask. At last, I _8_ my family both of my parents have profe
3、ssional experience in sales and marketing to get my idea _9_ the ground, including $ 47,500 in _10_ from my grandparents.Our first step was research. We spoke to _11_ and food scientists. We went into stores and searched online for information. We _12_ that tooth decay (蛀牙) was being a serious probl
4、em in America. Then we decided to make lollipops with the teeth cleaning materials at home but it didnt _13_. So we found a factory that had the right equipment for _14_ lollipops.The idea quickly _15_. I started a company that sells Zollipops, a kind of sugarfree lollipop, to help _16_ the risk of
5、tooth decay. Its sales were topping $ 70,000 in 2014 and increasing more than four times in 2015, _17_ $ 300,000. We have been working to make the lollipops more stable and less _18_ in hot or wet environments. We are very _19_ because the new Zollipops will be _20_ later this year.体裁:记叙文题材:人物故事主题:发
6、明创造“健康无糖棒棒糖”的故事【文章大意】本文是一篇记叙文,讲述了Alina Morse从小就很有生意头脑,小小年纪已经创业成功,发明的健康无糖棒棒糖销量很好。1A.set upBcarry onCput off Dtake over答案与解析:A根据语境可知,Alina从小就很有生意头脑,立志创办自己的企业。set up“创建,开办”;carry on“坚持干,继续做”;put off“推迟”;take over“接管”。故选A。2A.reading BwritingCediting Dcopying答案与解析:B根据下文的“My dad told me _3_ you want to ma
7、ke it happen, you need to note it down. So I did”可知,Alina听从爸爸的话,从大约四岁起就开始写关于生意理念的日记,故选B。3A.unless BwhateverCif Dthough答案与解析:C此处表示“如果你想要实现一件事,你需要把它记下来”,故选C。4A.bought BawardedCordered Doffered答案与解析:D根据下文的“I went to the bank and saw free candy”可知,Alina和爸爸去银行时,一位出纳员给(offered)了她一个含糖的棒棒糖。5A.However BInste
8、adCOtherwise DBesides答案与解析:A根据语境可知,此处表示转折。Alina很喜欢糖果,然而(However)她的爸爸却告诉她吃太多的糖对牙齿不好。6A.tasty BhealthyCpopular Dgoodquality答案与解析:B根据上文的“my dad had told me that too much sugar was bad for my teeth”可知,因为爸爸说吃太多糖对牙齿不好,故Alina问爸爸:“为什么不做一些健康的棒棒糖呢?”“healthy”和上文的“bad”构成对比关系。7A.predictor BmotivationCindicator D
9、reminder答案与解析:D根据句意可知,每次Alina去银行看见免费的糖果时,这些糖果都会提醒她这个问题。reminder“起提醒作用的东西”。8A.attended to Bbacked upCrelied on Dstood by答案与解析:C根据下文的“both of my parents have professional experience in sales and marketing”和“including $47,500 in _10_ from my grandparents”可知,Alina的想法最后得以实现,有赖于 (relied on)其家人的帮助,故选C。atte
10、nd to“接待,处理”;back up“支持”;stand by“继续忠于,支持”。9A.off BbeyondCagainst Dinto答案与解析:A在家人的帮助下,Alina的想法得以实现。get sth. off the ground为固定用法,意为“使某事顺利开始,开始发生”。10A.charges BsavingsCexpenses Ddonations答案与解析:B根据语境可知,Alina得到了祖父母积攒的47 500美元的资助。savings“存款”符合语境。11A.dentists BphysicistsCchemists Dpsychologists答案与解析:A根据上下
11、文可知,因为Alina要做不会引起蛀牙的无糖棒棒糖,所以她要向牙医(dentists)和食品科学家咨询。12A.suspected BassumedCconcluded Dcomplained答案与解析:CAlina和家人进行了一系列调查,他们得出结论(concluded):在美国蛀牙正在成为一个严重的问题。suspect“怀疑”;assume“假设”;complain“抱怨”。13A.end BactCfail Dwork答案与解析:D根据空前的“but”可知,此处表示转折。最开始Alina尝试在家做棒棒糖,但是失败了。work表示“有效,起作用”。14A.inventing Badvert
12、isingCproducing Ddesigning答案与解析:C根据上文的“Then we decided to make lollipops with the teeth cleaning materials at home but it didnt _13_ ”可知,于是他们找了一家具有合适生产设备的工厂来生产(producing)棒棒糖。15A.paid up Bpaid offCpaid back Dpaid out答案与解析:B根据下文可知,很快Alina的想法就取得了成功。pay off“取得成功,奏效”,符合语境。pay up“付清,偿还(欠款)”;pay back“偿还”;p
13、ay out“付出(大笔款项)”。16A.reduce BremoveCavoid Dinvolve答案与解析:A根据空前的“a kind of sugarfree lollipop”可知,Alina创办了一家专门生产无糖棒棒糖的公司,以此来减轻患蛀牙的风险。【易错分析】本题易错选B项和C项。remove“消除”,avoid“避免”,放置此处表示“消除/避免了患蛀牙的风险”,说法过于绝对。患蛀牙的原因有很多,食用含糖棒棒糖只是其中的一个原因,故食用无糖棒棒糖可以帮助减少患蛀牙的风险。故排除B、C两项。17A.costing BvaluingCmaking Dhitting答案与解析:D根据空前
14、的“Its sales were topping $70,000 in 2014 and increasing more than four times in 2015”可知,Alina的公司的销售额在2014年达到了7万美元,而在2015年,其销售额增加了四倍多,即达到了30万美元。hit表示“达到(某水平)”。18A.harmful BstickyCsweet Dpoisonous答案与解析:B根据空前的“more stable”和空后的“in hot or wet environments”可知,棒棒糖在高温或潮湿环境中会融化进而变得黏(sticky)。19A.astonished Bc
15、onfusedCappreciative Dexcited答案与解析:D根据下文的“because the new Zollipops will be _20_ later this year”可知,Alina和家人都十分兴奋(excited),因为新款的Zollipops棒棒糖将在今年稍晚的时候发行。故选D。20A.drawing out Bsending outCcoming out Dgiving out答案与解析:C参见上题解析。come out“推出,发行”;draw out“(天黑)渐晚,(白昼)渐长”;send out“发出”;give out“分发”。.七选五2019重庆调研S
16、tay Smart When Shopping the “Sales”Weve already gone through Singles Day and Black Friday. Now, its on to “Double Twelve” and Christmas Sales. So, like me, _21_ you probably soon will be.November to January is peak time for shoppers, and retailers (零售商) are counting on us to open our wallets. _22_ t
17、here are dozens of ads offering “deep discounts” for clothes, shoes and even holiday trips. And then there are the coupons (优惠券). Gee! A 500 80 coupon! I can get 500 yuans worth of stuff and I only pay 420 yuan! But, beware, this is a clever marketing trick that attracts you to spend more than you p
18、lanned. _23_They have some other tricks, too. There is the “Buy one and get the second one for half price.” Theyve just got you to spend more. Another trick is “marking down” a price tag. The price tag on that beautiful winter coat says 1,000 yuan, but that price is crossed out and the new price is
19、350 yuan. _24_ The real price may actually be just 350 yuan and the retailer wants you to think otherwise._25_ Before the sales begin, check out the items you want online or in the shops. Then compare the price with the “sales” price to see if theyre really cheaper. And its also a good idea to decid
20、e how much you can afford to spend and keep to that limit.Awhen I shop the “sales”Bif youre not already broke,CThese coupons are really great.DWow! What a bargain! But, is it?ERetailers are great psychologists!FWhen I open my phone or computer,GIf you want to avoid the tricks, you have to plan ahead
21、.体裁:说明文题材:购物主题:聪明应对“购物打折季”【文章大意】本文介绍了零售商的一些促销伎俩以及如何聪明应对“购物打折季”。21答案与解析:B根据本空在句中的位置可知本空在句中作从句。前文中提到Singles Day, Black Friday,Double Twelve, Christmas都是购物旺季,因此经过这些购物季后很多人会资金紧张甚至破产,故B项符合文意。22答案与解析:F根据本空在句中的位置可知本空在句中作从句。根据空后的“dozens of ads”可知,这些广告出现在各种媒体上,故F项符合文意。23答案与解析:E根据空前的“I can get 500 yuans worth
22、 of stuff and I only pay 420 yuan”以及“this is a clever marketing trick that attracts you to spend more than you planned”可知,零售商抓住了消费者的心理,促使消费者多购物,故E项“零售商是了不起的心理学家!”符合文意。24答案与解析:D根据空前的“The price tag on that beautiful winter coat says 1,000 yuan, but that price is crossed out and the new price is 350 yu
23、an”和空后的“The real price may actually be just 350 yuan and the retailer wants you to think otherwise”可知,零售商打出的折扣价实际上并不是真实的,并不便宜。D项“哇!真便宜!但是,真的便宜了吗?”符合文意。25答案与解析:G根据空后的“Before the sales begin, check out the items you want online or in the shops. Then compare the price with the sales price to see if the
24、yre really cheaper”可知,这些都是为了避免被营销伎俩欺骗而需要提前做的准备。故G项“如果你想要避免中计,你得提前计划”符合文意。.语法填空2019太原市阶段性测评In the past few years, more than half of bookstores in China have closed down, _26_ is the result of the _27_ (compete) with online bookstores. But the success of Sisyphe Bookstore, one of the _28_ (big) privat
25、elyowned bookstore chains in China, may serve _29_ a great example. _30_ (found)in 1993, Sisyphe started to transform and upgrade its business in 2009 to seek its profitability. Now, it not only devotes itself to _31_ (sell) books, but combines the functions of the bookstore, cafe and the sale of _3
26、2_ (create) cultural products. Sisyphe opens its bookstores in shopping malls in order to take advantage of the large number of consumers of shopping malls to sell its books, and it also _33_ (able) people to enjoy spending time reading and drinking coffee. In return, bookstores have improved the cu
27、ltural atmosphere of shopping malls, so _34_ is mutually beneficial to have such cooperation.So far, the government _35_ (offer) tax reduction for bookstores to encourage the development of physical bookstores. Perhaps it is early to say the boom of physical bookstores has come, but definitely, we s
28、ee the turning point to them.体裁:说明文题材:社会生活主题:Sisyphe书店的发展【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了中国实体书店的现状及西西弗书店的发展历程。26答案与解析:which考查关系词。分析句子结构可知,空处引导非限制性定语从句,修饰前面的整个句子,且从句中缺少主语,所以用which引导该从句。27答案与解析:competition考查词形转换。根据语境以及空前的定冠词“the”可推知,此处应用compete的名词形式competition,表示“竞争”。28答案与解析:biggest考查形容词最高级。根据空前的“one of the”和空后的“
29、bookstore chains in China”及语境可推知,此处应用big的最高级形式。29答案与解析:as考查固定用法。serve as“适合作用”为固定用法,此处表示西西弗书店是一个很好的例子。30答案与解析:Founded考查非谓语动词。根据语境并分析句子结构可知,found与其逻辑主语Sisyphe之间为动宾关系,故用其过去分词形式。31答案与解析:selling考查非谓语动词。devote oneself to sth.“致力于某事”中的to为介词,介词后面应接动名词形式,故填selling。32答案与解析:creative考查词形转换。修饰名词应用形容词,故用creative
30、修饰其后的“cultural products”,表示“创造性的文化产品”。33答案与解析:enables考查动词的时态、主谓一致及词形转换。它也使人们能够享受阅读和饮用咖啡的时光。根据语境并分析句子结构可知,此处需要谓语动词;根据上文中的“opens”可知,此处应用一般现在时,且空前的主语“it”是第三人称单数,所以填enables。34答案与解析:it考查代词。分析句子结构可知,此处动词不定式为真正的主语,故用代词it作形式主语。35答案与解析:has offered考查动词的时态和语态。so far为现在完成时的标志,且根据语境可知,offer与其主语the government为主动关
31、系,所以此处应填has offered。.短文改错2019新疆适应性测试Today is an excellent day for small improvements. It is no need to make a huge change, just a small one, something you can probably to do right now. If you learn just more than one new words each day, in the next year you will increase our vocabulary by more than
32、300 words. Small improvements can add up to big achievements. Consider the work you do each day and thinking about how you can do it just a little bit better.On a marathon race, each step the winner takes is just a little bit long and faster than each step taken by the others. That small difference
33、add up in a big way. Do just a little bit more today, and tomorrow too, but each day after that. Anyone can make just a small improvement, and that can make big difference.答案:Today is an excellent day for small improvements. is no need to make a huge change, just a small one, something you can proba
34、bly do right now. If you learn just more than one new each day, in the next year you will increase vocabulary by more than 300 words. Small improvements can add up to big achievements. Consider the work you do each day and about how you can do it just a little bit better. a marathon race, each step
35、the winner takes is just a little bit and faster than each step taken by the others. That small difference up in a big way. Do just a little bit more today, and tomorrow too, each day after that. Anyone can make just a small improvement, and that can make big difference.It改为There。考查固定句型。There is no
36、need to do sth.为固定句型,意思是“不必做某事”。删除to。考查情态动词。根据前面的情态动词can可知,此处要用动词原形,故to多余。words改为word。考查名词。more than one其后要用名词的单数形式。our改为your。考查代词。根据前面的主语you可知,此处要用your。thinking改为think。考查祈使句。根据句中的and可知,and连接了两个祈使句,故此处用动词原形。On改为In。考查介词。“在一次马拉松比赛中”要用介词in。long改为longer。考查形容词的比较级。根据后面的and faster以及than可知,此处要用形容词的比较级。add改为adds。考查主谓一致。主语That small difference是第三人称单数,谓语动词要用单数形式。but改为and。考查连词。根据句意可知,前后两个句子之间不是转折关系,而是顺承关系,故用and。big前面加a。考查冠词。make a difference是固定短语,意思是“有影响;有作用”。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有