ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:195KB ,
资源ID:394258      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-394258-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019高考英语一轮选练习题Unit4Makingthenews含解析新人教版必修5.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019高考英语一轮选练习题Unit4Makingthenews含解析新人教版必修5.doc

1、必修5Unit 4Making the news李仕才.阅读理解AGolden Gate Bridge Located in San Francisco, the Golden Gate Bridge started in the year 1933 to connect the San Francisco Peninsula with Marin County. It was finally thrown open to public in 1937. It cost more than $35 million in the construction. Till the year 1957,

2、 the Golden Gate Bridge, at a length of 2,737 meters, was the longest suspension bridge in the world. Brooklyn Bridge The Brooklyn Bridge is located in Brooklyn. It is one of the oldest bridges in the United States, opened in the year 1883. The length of the bridge is 1,825 meters. The bridge has be

3、en featured in several Hollywood movies. George Washington Bridge Also known as the Hudson River Bridge, the George Washington Bridge which connects Fort Lee to Manhattan came into use in 1931 after a construction period of almost 4 years. It is a twolevel suspension bridge.Mackinac BridgeThis is th

4、e third biggest suspension bridge in the world at a length of 8,038 meters. The architect of this bridge was Dr. David BSteinman who directed the construction of the bridge which started in the year 1954 and opened to the public in 1957. People using this bridge are charged a certain amount of money

5、.Navajo BridgeLocated in Arizona, this bridge crosses the Colorado River and is almost 250 meters long. The construction of this bridge started in the year 1927, ending two years later, costing $390,000. In the 1990s a second bridge was built which was opened to the public in 1995. The first bridge

6、is still used by pedestrians now.【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了美国五座著名的大桥。1What do we know about the Golden Gate Bridge?AIt consists of two bridges.BIt costs the least of the five bridges.CIt is the longest suspension bridge in the world. DIt takes about 4 years to complete the construction.答案与解析:D考查推理判断。根据第一段

7、中的“the Golden Gate Bridge started in the year 1933 to connect the San Francisco Peninsula with Marin County.It was finally thrown open to public in 1937.”可推知,金门大桥的建筑时间约有四年,故D项正确。2Which of the following bridges was built the earliest?AGolden Gate Bridge.BBrooklyn Bridge.CGeorge Washington Bridge.DNav

8、ajo Bridge.答案与解析:B考查细节理解。由题干关键词“was built the earliest”定位到每座大桥的建筑时间;根据文中各座大桥的建筑时间可知,布鲁克林大桥是最古老的大桥,故B项正确。3What will you do if you drive across Mackinac Bridge?AHave to pay some money.BUse the second bridge.CCover nearly 250 meters.DSee the statue of Dr. David BSteinman.答案与解析:A考查细节理解。根据第四段尾句“People us

9、ing this bridge are charged a certain amount of money.”可知,使用麦基诺大桥的人会被收取一定量的钱,故A项正确。BChinese paper cutting or jianzhi is the art of cutting paper designs, and the cut-outs are also used to decorate doors and windows, so they are sometimes called chuang hua. Paper cutting has long been a symbol of Eas

10、tern charm.There are symmetrical(对称的)designs that are usually created by some folding and cutting. When unfolded, it forms a symmetrical design. Chinese cut-outs are normally symmetrical and are usually in an even number series of 2, 4, 24,etc.The oldest surviving paper cut-out is a symmetrical circ

11、le from the early 6th century found in Xinjiang, China. From the 7th to 13th century, paper cutting became popular especially during Chinese festivals. The art spread to the rest of the world in the 14th century. Throughout the Qing Dynasty many paper cutting skills were developed including drafting

12、 and the use of smoked papers. By the end of the Qing ruling, however, paper cutting was once on the decline because new art forms were being introduced. The Republic of China later tried to revive the art in the 1980s.Today, paper cut-outs are chiefly decorative. They decorate walls, windows, doors

13、, columns, mirrors, lamps and lanterns in homes and are also used on presents or are given as gifts themselves. Entrances decorated with paper cut-outs are supposed to bring good luck. Paper cut-outs used to be used as patterns, especially for embroidery(刺绣).There are two methods of manufacture: one

14、 uses scissors, the other uses knives. In the scissor method, several pieces of paper up to eight are fastened together. The image is then cut with sharp, pointed scissors. Knife cuttings are fashioned by putting several paper on a relatively soft foundation consisting of a mixture of oil and ashes.

15、 Skilled crafters can even cut out different drawings freely without stopping.1.When can the existing oldest paper cutting date back to?A. about 1 500 years ago.B. about 1 600 years ago.C. about 1 400 years ago.D. about 600 years ago.2.The underlined word revive in Paragraph 3 can be replaced by _.A

16、. surviveB. restoreC. copyD. fix3.Which of the following words can best summarize the last paragraph?A. History.B. Origin.C. Uses.D. Process.4.What may be the best title of the text?A. Paper the Eastern CharmB. The History of Paper CuttingC.A Brief Introduction to Paper CuttingD. Paper Cutting Unbel

17、ievable Skilled Crafters【文章大意】本文是一篇说明文。中国的剪纸艺术源远流长,距今已有1 500多年的历史。如今的剪纸主要用于装饰。剪纸过程简单但具有一定的文化特色。1.A 【解析】细节理解题。根据文章第三段的首句中的关键信息The oldest surviving paper cut-out.from the early 6th century found in Xinjiang, China可知,该艺术始于六世纪早期,即500年左右,故用2017年减去500年,即可推知距今约1 500年。3.D 【解析】段落大意题。最后一段介绍了剪纸的两种方法,具体使用什么工具和怎

18、样操作。由此可推知本段讲的是剪纸的过程,故用process概括此段较为合适。4.C 【解析】标题归纳题。全篇从中国剪纸艺术的历史、用途以及过程等全方位阐述了Paper Cutting,故用A Brief Introduction to Paper Cutting作为文章标题最合适。二、七选五Both men and women are living longer these days in industrialized countries. 1 In general, they can expect to live six or seven years more than men. One r

19、eason for this is biological.One important biological factor that helps women live longer is the difference in hormones between men and women. 2 Between the ages of about 12 and 50, women produce hormones that are involved in fertility(生育能力). These hormones also have a positive effect on the heart a

20、nd blood flow. In fact, women are less likely to have high blood pressure or to die from heart attacks. 3 They help the body defend itself against some kinds of infections. This means that women generally ger sick less often and less seriously than men. The common cold is a good example: women, on a

21、verage, get fewer colds than men. 4 Scientists are still not exactly sure how influence aging, but they believe that they do. Some think that a womans body cells have a tendency(倾向) to age more slowly than a mans. Others think that a mans body cells have a tendency to age more quickly . 5 A. However

22、,women,onaverage,livelonger.B. Thebiologicalfactorplaysanimportantpart. C.Womenarealsohelpedbytheirfemalegenes. D.Thefemalehormonesalsoprotectthebodyinanotherway. E.Recentresearchseemstosupportbothofthesepossibilities. F.Therefore,womenaremorehealthythanmenandcanliveabetterlife. G.Hormonesarechemica

23、lswhichareproducedbythebodytocontrolcariousbodyfunctions.【语篇解读】本文介绍了女性比男性寿命长的原因。1.A 根据空格下一句 一般说,女性比男性多活6到7年可知此处的意思是:然而,女性平均比男性寿命更长。故选A。2.G 根据空格上句男性和女性之间荷尔蒙的不同帮助女性活得更久可知此空的意思是:荷尔蒙是身体分泌的控制身体各种功能的化学物质。故选G。3.D 根据下句它们帮助身体本身抵抗各种感染可知此空的意思是:女性荷尔蒙也用另一种方式保护身体。故选D。5.E 根据空格前两句一些人认为女性的身体细胞有比男性老化慢的倾向,另一些人认为男性的身体细

24、胞有老化较快的倾向可知E项最近的研究似乎支持这两种可能符合题意。故选E。三、短文改错(2018山东六校联考)The day before Mothers Day, everybody around me was talking about what was most suitable gift they would buy for their mothers. Buying flowers were what most students would do. However, I wanted to do something differently. As then I lived in sch

25、ool and couldnt go back home on Mothers Day, so I decided to call her and sent her my best wishes. I searched the Internet for suggestions, what were very useful, and I read it carefully. When I called my mother, however, I had the feel that someone elses words would have no meaning to her. So I gav

26、e in and just told my mother I loved her and thanked her to all she had done for me.答案:The day before Mothers Day, everybody around me was talking about what was most suitable gift they would buy for their mothers. Buying flowers what most students would do. However, I wanted to do something . As th

27、en I lived in school and couldnt go back home on Mothers Day, I decided to call her and her my best wishes. I searched the Internet for suggestions, were very useful, and I read carefully. When I called my mother, however, I had the that someone elses words would have no meaning to her. So I gave an

28、d just told my mother I loved her and thanked her all she had done for me.四、语法填空Music festivals are popular across Africa. But this seems something few would have imagined possible in Goma. For years, the city 1 (link) to wars. The young people were tired of years of 2 (violent), and a youth group s

29、et out to organize a music festival 3 peace in the Democratic Republic of Congo. They decided to hold the event in the 4 (east) city of Goma.Their first attempt in 2013 was cancelled 5 Goma came under attack. But last year,25,000 people came to the city to hear their favorite artists play. And this

30、year, some of Africas top musicians decided to attend.The crowd cheered 6 Habib Koite arrived for his performance. The smoke machines fired up. Some people stood one behind another, 7 (form) a line. Thousands of other people ate, drank and danced in the dust.Vianney Bisimwa was one of the 8 (organiz

31、er) of the festival. He says he and other young people wanted to change the image of Goma.Although the country is known for wars, it is also famous for 9 (it) music. Many local artists sing openly about the conflict. Vianney Bisimwa says this gives people 10 chance to express their feelings.【文章大意】本文

32、是一篇说明文,主要介绍了刚果民主共和国一个长期战乱的城市戈马,年轻人为了和平几经努力终于办成音乐节的事。1.has been linked 【解析】考查动词。句意:这个城市已经和战争联系在一起数年了。2.violence 【解析】考查名词。介词of后面应用名词形式。3.for 【解析】考查介词。for表示为。句意:一个年轻人团体为了和平在刚果民主共和国组织了一次音乐节。4.eastern 【解析】考查形容词。修饰名词city应用形容词作定语。5.because 【解析】考查连词。第一次音乐节被取消是因为Goma遭受袭击。6.when 【解析】考查连词。句意:当哈比博来表演时,人群沸腾了。when表示当时,引导时间状语从句。7.forming 8.organizers 【解析】考查名词的数。句意:Vianney Bisimwa是音乐节的其中一个组织者。表示人用organizer,One of 后加名词复数形式,故填organizers。9.its 【解析】考查代词。修饰名词用形容词性物主代词。10.a 【解析】考查冠词。句意:这给了人们一次表达感情的机会。chance是可数名词,这里表示一次机会,故前面要加a。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1