ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:41 ,大小:343.50KB ,
资源ID:393949      下载积分:7 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-393949-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 3 GRAMMAR AND USAGE .ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 3 GRAMMAR AND USAGE .ppt

1、八 Unit 3Grammar and usage&Integrated skills【语用训练】.单词拼写1.Government troops were forced to _(撤军).2.The city is dotted with small lakes,natural and _(人工的).3.She is such a gregarious and _(外向的)person.4.Shes very _(传统的)in her views.5.The shoes are made of _(皮革).withdrawartificialoutgoingconventionalleath

2、er6.Furthermore,one _(感官的)ability may back up another.7.The device was protected by _(专利).8.The government is determined to _(解决)inflation.9.Their car was in a _(正面的)collision with a truck.10.The volume of this container is 24 cubic _(厘米).sensorypatenttacklehead-oncentimeters.单句语法填空1.The _(equip)is

3、checked on a regular basis.2.We would be _(grate)for any information you can give us.3._(disable)can make extra demands on financial resources because thedisabled need extra care.4.Successful breeding requires quiet,peaceful conditions with as little_(disturb)as possible.5.He will have to make major

4、 _(adjust)to his thinking if he is tosurvive in office.equipmentgratefulDisabilitydisturbanceadjustments6.You know,I _(look)for a job for three months,and this ismy first formal interview.7.My sister _(stay)in Beijing for three months last year.8.The little boy is dirty all over because he _(play)in

5、 the mud allthe morning.9.I _(wonder)if you are free this afternoon.10.Here he is!We _(wait)anxiously for him since last night.have been lookingstayedhas been playingwonder/have been wonderinghave been waiting.完成句子1.Cathy is taking notes of the grammatical rules in class at Sunshine School,where she

6、 _ English for a year.凯西正在阳光学校的课堂上记语法规则,她已经在那里学了一年的英语。2.Now that she is out of job,Lucy _ going back to school,but she hasnt decided yet.露西失业了,她一直在考虑重返学校,但她还没有决定。3.All these years they _ articles to our magazine.这些年来他们一直为我们的杂志撰稿。has been studyinghas been consideringhave been contributing4.The wounde

7、d soldier _ in the snow for hours.那个受伤的士兵已经在雪地里躺了几个小时了。5.Im glad to see that you _ a lot of progress since I met youlast.我很高兴看到自从我们上次见面以来你已经取得了很大的进步。6.I am very tired.I _ all morning.我很累。我已经工作了一上午了。has been lyinghave been makinghave been working7.Since he left our school last August,Mr Newman _ on a

8、photography exhibition.自从去年8月离开我们学校以来,纽曼先生一直在筹办一个摄影展。8.We _ for over 2 hours.Are you sure this is the right way?我们已经开了两个多小时的车了。你确定走这条路对吗?has been workinghave been driving【主题阅读】.语法填空(2021武汉高二检测)President Xi Jinping has underlined 1.key role of Chinas workingclass and working people in eliminating pov

9、erty and building a 2.(relative)prosperous society,urging them to make new endeavors forChinas modernization.He made the remarks at a gathering at the Great Hall ofthe People in Beijing 3.(honor)model workers and individuals.On behalf of the CPC Central Committee and the State Council,Xicongratulate

10、d the 4.(award)model workers and individuals,andextended greetings to the countrys working class for their outstanding 5.(contribute)to reform and opening-up as well as socialist modernization.Socialism 6.(establish)through action,and the new era will be nodifferent,he said,noting that model workers

11、 are elites of the nation,role modelsfor the people and 7.(hero)of the Peoples Republic of China.And theParty and the State have always attached great importance to model workers andindividuals.Xi advocated 8.(carry)forward the spirit of model workers and 9.of craftsmen as they provide a powerful so

12、urce of encouragement to the entire Party and people of all ethnic groups to move forward 10.difficulties.【文章大意】这是一篇新闻报道。习近平主席在北京人民大会堂表彰劳动模范和个人的集体会议上发表讲话时,强调了中国工人阶级和劳动人民在消除贫困、建设小康社会中的关键作用,并鼓励他们为中国现代化建设作出新的努力。1.【解析】the。考查冠词。role在此处特指“中国工人阶级和劳动人民在消除贫困、建设小康社会中的关键作用”,前面应用定冠词the。故填the。2.【解析】relatively。考查

13、副词。修饰空处后的形容词prosperous,应用副词relatively,作状语。故填relatively。3.【解析】to honor。考查非谓语动词。分析句子结构可知honor在句中应用非谓语动词形式,此处作目的状语,应用不定式。故填to honor。4.【解析】awarded。考查非谓语动词。分析句子结构可知award在句中应用非谓语动词形式;award与逻辑主语model workers and individuals构成被动关系,故应用过去分词作定语。故填awarded。5.【解析】contributions。考查名词的数。空处被outstanding修饰,表示“贡献”,应 用 名

14、 词 contribution。contribution为 可 数 名 词,结 合 上 文 their outstanding可知应用其复数形式。故填contributions。6.【解析】was established。考查动词时态和语态。描述过去发生的事情应用一般过去时,主语与谓语动词构成被动关系,应用一般过去时的被动语态,主语为Socialism,谓语动词用单数。故填was established。7.【解析】heroes。考查名词的数。hero为可数名词,根据上文elites of the nation,role models for the people可知,此处也应用复数。故填he

15、roes。8.【解析】carrying。考查非谓语动词。表示“提倡做某事”的短语为advocate doing sth.。故填carrying。9.【解析】that。考查代词。此处指代上文同类事物the spirit,且为单数,应用代词that。故填that。10.【解析】despite。考查介词。根据句意“不畏艰难”可知应用介词despite,后跟名词difficulties作宾语。故填despite。.完形填空(2021南通高二检测)When she was 13,Giorgia began to suffer a severe skin disorder.It startedout on

16、 her arms and face and continued to 1.Soon the angry,red rash(皮疹)covered nearly 97%of her body at times and could be extremelyuncomfortable.But for Giorgia,the most pain was 2she was treated by others simplybecause of her physical appearance.People would stop and stare at her in thestreet,as if she

17、was 3.She felt so self-conscious about the condition that itwas 4her life.That seems not 5enough on its own.Giorgia also unexpectedly lost her father.She felt like her world went to 6.They were so close when she was growing up,and she couldnt 7losing him.Fortunately,Giorgia had a strong and beautifu

18、l spirit inside.She realized she had a 8:she could shrink back from what she received or she could find the 9to love herself and the way she was made.Giorgia10her body and decided shed no longer try to 11her skin.It was part of who she was.She started a photo series 12displaying her natural self.She

19、 hopes thatothers struggling with their body image will gain 13and inspiration from thepictures she shares.“We might have 14that make us look different from otherwomen,but we are still beautiful.I know my dad would be proud of me for my15.Now Ive come to terms with my disease,I want to help others d

20、o thesame.”【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述了得了严重皮肤病的女孩Giorgia积极对抗疾病、战胜歧视的故事,凸显了直面苦难、乐观生活、勇于接受自己的主旨。1.A.flashB.declineC.botherD.spread【解析】选D。根据第一段中“started out on her arms and face”以及“covered nearly 97%”可知皮疹在持续扩散。故选D项。2.A.whyB.howC.whenD.whether【解析】选B。根据下一句“People would stop and stare at her in the street”可知,令Gior

21、gia最痛苦的是别人对待她的方式。所以此处用表达方式方法的how引导表语从句。故选B项。3.A.disgustingB.preciousC.interestingD.complex【解析】选A。根据人们的行为以及“She felt so self-conscious”(她感到很局促不安)可知,别人对她的反应是不好的,故此处应选贬义词。disgusting表示“令人厌恶的”。故选A项。4.A.closingB.ruiningC.leadingD.wasting【解析】选B。因为“self-conscious(局促不安的)”是消极情绪,所以她的生活应该是受到了消极影响,所以用ruining,表示正

22、在毁掉。故选B项。5.A.dangerousB.fantasticC.familiarD.stressful【解析】选D。根据上下文内容可知,Giorgia身上几乎各处都有皮疹,这对于她来说已经压力很大了,更加令她崩溃的是,她一向关系非常亲密的父亲去世了。故选D项。6.A.piecesB.partsC.bitsD.blocks【解析】选A。go to pieces是固定搭配,表示“崩溃,破成碎片”。她父亲去世后,Giorgia觉得自己的世界崩塌了。故选A项。7.A.mindB.admitC.bearD.risk【解析】选C。根据句中讲到在Giorgia的成长过程中他们的关系很亲密可知父亲对她的

23、重要性,所以她难以忍受父亲的离世。故选C项。8.A.planB.choiceC.dutyD.promise【解析】选B。根据句中“or”连接的两个选项逃避畏缩与乐观面对,可知她意识到自己有对生活态度的选择权,所以用choice。故选B项。9.A.truthB.priorityC.supportD.courage【解析】选D。“勇气”与句中的前一个选择“逃避畏缩”相对应。即使她有皮肤病,她也可以找到勇气去爱自己。故选D项。10.A.controlledB.destroyedC.acceptedD.examined【解析】选C。根据“It was part of who she was.”可知,她

24、承认这是构成她自己的一部分,表明她已经开始接受自己了。故选C项。11.A.cover upB.get underC.take offD.break down【解析】选A。上文说她已经接受了自己,所以她就不用再想尽一切办法遮掩自己的皮肤了。故选A项。12.A.regrettablyB.gratefullyC.seriouslyD.bravely【解析】选D。根据文章内容可知,Giorgia得了皮肤病并给她带来了很多负面影响,所以此处是“勇敢地”展示自己真实皮肤的照片。故选D项。13.A.knowledgeB.strengthC.abilityD.experience【解析】选B。空处应选一个意义

25、和inspiration相似的词,“力量”符合语境,她希望同样苦于自己形象的人能够从她的照片中得到力量与鼓舞,与晒照片这一行为相照应。故选B项。14.A.conditionsB.affairsC.elementsD.qualities【解析】选A。联系前文“She felt so self-conscious about the condition that itwas _her life.”可知此处是原词复现。故选A项。15.A.dreamB.kindnessC.attitudeD.generosity【解析】选C。此题用排除法。本文没有侧重于她的梦想、善良和大方,而是在赞扬她积极面对生活,

26、乐观接受自己的态度。故选C项。.应用文写作(2021承德高二检测)假定你是李华,你校组建了慢跑俱乐部。请给你的留学生朋友Peter写信,邀请他加入。内容包括:1.组建俱乐部的目的;2.俱乐部的主要活动;3.报名的时间和地点。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已为你写好,不计入总词数;4.参考词汇:jogging慢跑。Dear Peter,_Yours,Li Hua【参考范文】Dear Peter,Im writing to tell you that a jogging club has been founded in our school,which

27、is aimed to enrich our after-class life.Since you are crazy about jogging,Id like to invite you to join us.Club members will meet every Friday afternoon for mass learning and chances are also available for exchange activities.For more information,please turn to the Student Union Office,which is at t

28、he east end on the ground floor of the office building from 3:00 to 6:30 pm on weekdays.Im looking forward to your quick reply.Yours,Li Hua阅读理解(2021苏州高二检测)A few minutes of looking into a deep red light could have a dramatic effect on preventing eyesight decline as we age,according to a new study pub

29、lished this week in the Journals of Gerontology.“You dont need to use it for very long to start getting a strong result,”said lead author Glen Jeffery,a professor of neuroscience at University College Londons Institute of Ophthalmology.The study was small,an experimental study to test the concept.Re

30、searchers recruited 12 men and 12 women,whose ages ranged from 28 to 72.Each participant was given a small handheld flashlight that emitted a red light with a wavelength of 670 nanometers.They spent three minutes each day looking into the light over a period of two weeks.The lights work on both cone

31、s(视锥细胞)and rods(视杆细胞)in the eye.Cones are photo receptor cells that detect color and work best in well-lit situations.Rods,which are much more plentiful,are retina cells that specialize in helping us see in dim light,according to the American Academy of Ophthalmology.Researchers measured the cone fu

32、nction in subjects eyes by having them identify colored letters with low contrast.And they measured their eyes rod sensitivity by asking them to detect light signals in the dark.There was a 14%improvement in the ability to see colors,or cone color contrast sensitivity,for the entire two dozen partic

33、ipants.Improvement,however,was the most significant in study participants over age 40.For those ages,cone color contrast sensitivity rose by 20%over the course of the study.That age group also saw significant increases in rod threshold,that is the ability to see in low light.Study participants under

34、 40 also experienced some improvement,but didnt see the same jump as older subjects.Younger eyes havent declined as much as older eyes.“The retina ages faster than any other organ in your body,”Jeffery said,“From an evolutionary viewpoint they fundamentally have never lived past 40.Now,of course,we

35、regularly live well beyond that age,and need ways to care for the organs that have been the most likely to wear out earliest in life.But more studies are needed to prove it helps.”【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一项新研究,只要凝视深红色光几分钟,就能有效地预防视力衰退。1.What do we know about the study?A.24 old people took part in the t

36、est.B.Each participant has good eyesight.C.All the participants were tested for their eyes cone and rod sensitivity.D.The participants were asked to detect light signals in well-lit situation.【解析】选C。细节理解题。根据文章第二段中“Researchers recruited 12 men and 12 women,whose ages ranged from 28 to 72.”可知,A错;B项未提及

37、,排除;根据第三段“Researchers measured the cone function in subjects eyes by having them identify colored letters with low contrast.And they measured their eyes rod sensitivity by asking them to detect light signals in the dark.”可排除D。故选C。2.What does the study led by Glen Jeffery find?A.Cone sensitivity rose

38、 by 20%for those under 40.B.Younger participants havent get any improvement.C.Older eyes havent declined as much as younger eyes.D.The participants over 40 have increases in the ability to see in the dark.【解析】选D。细节理解题。根据文章第四段“Improvement,however,wasthe most significant in study participants over age

39、 40.”及第五段“That age groupalso saw significant increases in rod threshold,that is the ability to see in lowlight.”可知,40岁以上的参与者在黑暗中看东西的能力有所提高。故选D。3.What does Jeffery mean in the last paragraph?A.Its easy to protect our organs.B.He will carry out further research.C.Our organs never last past 40 years.D.

40、The research has benefited many people.【解析】选B。推理判断题。根据文章最后一段“But more studies are needed to prove it helps.”可推断,Jeffery需要进一步的研究去证明红光对视力有帮助。故选B。4.What is the text mainly about?A.Using a flashlight can improve peoples eyesight.B.Looking into a red light can lead to good eyesight.C.Declining eyesight can be improved by looking at a red light.D.Light can raise eyes cone and rod sensitivity.【解析】选C。主旨大意题。根据文章第一段“A few minutes of looking into a deep red light.”及全文内容可知,文章主要介绍了只要凝视深红色光几分钟,就能有效地预防视力衰退。故选C。本课结束

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1