1、单元素养提升(四)Unit 4.单词拼写1.The theatre has a seating _(容量)of 2,000.2.We havent had time to _(分析)those samples yet.3._(资金)for education comes from taxpayers.4.Guangxi Zhuang _(自治的)Region is boasted for its picturesquescenery.5.Schools are the latest _(牺牲品)of cuts in public spending.capacityanalyseFinanceA
2、utonomousvictims6.You can be paid in cash weekly or by cheque monthly;those are the two_(可选项).7.Some of the victims are complaining loudly about the uneven _(分配)of emergency aid.8.The data is limited in terms of both quality and _(数量).9.Like most of my _(同代人),I grew up in a vastly differentworld.10.
3、The winner would be able to claim technological _(优势)over theother.alternativesdistributionquantitycontemporariessuperiority.单句语法填空1.The news _(apparent)came as a complete surprise.2.He glanced briefly towards her but there was no sign of _(recognize).3.There is no _(deny)that coffee is not for ever
4、yone.4.She was sitting with her head _(bury)in a newspaper.5.It took the judge some time to reach the _(conclude)that she wasguilty.apparentlyrecognitiondenyingburiedconclusion6.There are some obvious _(practice)applications of the research.7.He has a number of social _(engage)next week.8.There were
5、 several _(昂贵的)suits hanging in the wardrobe.9.He always gets _(annoy)when I beat him at basketball.10.He tried to return to work,but found he could no longer cope with his_(demand)job.practicalengagementsexpensiveannoyeddemanding.完成句子1.She tells me shes planned out her whole career,but as far as I
6、can see its alljust _(空中楼阁).2.London joins dozens of other cities with bike rental programs,including Milan,Boston,Barcelona,Minneapolis,Paris and Zurich,_(略举数例).3.We make mistakes,and _(成为的牺牲品)the temptations ofpride,and power,and sometimes evil.castles in the airto name but a fewfall victim to4.Ar
7、med robbers _(闯入)a jewellers through a hole in the wall.5.Alcohol can also damage the liver and do great harm if consumed _(大量地).6.Social media allows government agencies to _(监视)their own citizens.7.The young are quick to respond to changes and are _(前沿)new trends in society.8.Most important accomp
8、lishments _(归结为)this single,oftenoverlooked ability.broke intoin largequantitiesspy onat the forefront ofboil down to9.One countrys success need not come _(以为代价)another.10.Startup biofuels companies were getting funded at a rapid pace,new solarcompanies were growing _(大量地)and the economy was humming
9、.at the expense oflike weeds.阅读理解A(2021广州高二检测)Educational APP StoreBusuuBusuu helps you learn English language on the go and the lessons quality is guaranteed as it is based on CEFR language framework.Lessons range from beginners to advanced learners.Busuu is actually a great English app if you want
10、 to improve your spoken English by talking with native speakers.DuolingoDuolingo is one of the best English language apps today and highly recommended for English beginners.The system of the app helps you learn English quickly by spending twenty minutes a day.Duolingo structures your lessons that te
11、ach you about seven new words based on a topic and skill points being awarded for completing the lesson.MemriseMemrise uses some creative and easy ways to remember English words.The focus of this app is to help the users expand their vocabulary by learning English words in an effective way.Memrise a
12、lso offers an offline mode to continue learning without Internet connection.Rosetta StoneRosetta Stone is designed differently from average language apps on the marketplace today.Its trying to teach us English the way wed learn it if we were children starting to learn the language.It has exercises d
13、esigned to help you learn basic words.A variety of lessons are offered that Rosetta Stone has been using for years.【文章大意】本文为说明文。介绍了四款教育软件,包括Busuu,Duolingo,Memrise,Rosetta Stone以及这些软件各自的独特之处。1.Which is most helpful for speaking?A.Busuu.B.Duolingo.C.Memrise.D.Rosetta Stone.【解析】选A。细节理解题。根据Busuu部分内容可知,如
14、果你想通过与母语者交谈提高你的英语口语,Busuu实际上是一个极好的英语应用程序,故选A。2.What is unique about Memrise?A.It works online or offline.B.It serves English beginners.C.It promises quick progress.D.It helps develop vocabulary.【解析】选A。细节理解题。根据Memrise部分 Memrise also offers an offlinemode to continue learning without Internet connecti
15、on.可知,Memrise提供了离线模式,可以在没有网络连接的情况下继续学习,这是它作为学习软件的独特之处。故选A。3.What does the Educational APP Store intend to do here?A.Inspire language learners.B.Show its high technology.C.Compare ways of learning.D.Promote its latest products.【解析】选D。推理判断题。本文讲述了Educational APP Store推出的四款教育软件,以及这些软件各自的独特之处。由此判断出Educat
16、ional APP Store的目的是推广其最新产品。故选D。B(2021洛阳高二检测)A company testing driverless cars has received permission from the state of California to operate the vehicles without human drivers.The tests will be carried out by Cruise,the self-driving car company owned by General Motors.Cruise reported last week that
17、 it got a permit from the California Department of Motor Vehicles to let the self-driving cars travel on their own.The company plans to have them operating in San Francisco by the end of this year.Cruise is still just testing its self-driving vehicles.But it plans to offer ride-sharing services in m
18、ajor cities across the United States in the future.Until now,testing has only been carved out with human backup drivers in all Cruise vehicles.Rules required the backup drivers to be inside the cars and ready to take control of the vehicles if necessary.Cruise has completed enough testing to feel th
19、at it is now ready to safely operate the cars without humans,said company spokesman Ray Wert.Wert said that Cruise would go neighborhood-by-neighborhood in San Francisco before spreading the driverless car to the whole city.The permission in California followed a similar decision in Arizona.Arizona
20、state officials approved a request by Waymo,a company owned by Googles parent company Alphabet Inc.,to open its ride-sharing service to the public in vehicles without human drivers.The service was launched last week in the city of Phoenix.Progress toward driverless vehicles slowed after one such veh
21、icle hit a passer-by during a test in Tempe,Arizona,in 2018.That vehicle was operated by Uber Technologies.Steven Shladover is a research engineer at the University of California,Berkeley.He has studied self-driving for 40 years.Shladover said that although Cruise and Waymo program their vehicles to
22、 drive more conservatively than humans,both still need to progress safely.He noted that Cruise will first use its vehicles in easier areas in San Francisco before sending them into complex traffic situations.【文章大意】本文是一篇新闻报道。主要报道了Cruise公司收到加利福尼亚州允许其进行无人类备用司机在车内的自动驾驶实验的消息。文章附带介绍了无人驾驶方面的进度、相关公司和相关研究者们的
23、观点。4.What has Cruise done until now?A.It has done driverless car testing in other states.B.It has helped other companies test their self-driving cars.C.It has completed some testing with human drivers.D.It has offered ride-sharing services using self-driving cars.【解析】选C。细节理解题。根据第三段内容可知,到目前为止,Cruise已
24、经在有人类司机的情况下完成了一些测试。故选C。5.What caused the testing of self-driving cars to slow down?A.Taxi drivers fear of losing their jobs.B.The high cost of doing it in big cities.C.An accident caused by a self-driving vehicle.D.The small number of companies taking part in it.【解析】选C。细节理解题。根据倒数第二段中“Progress toward
25、 driverless vehicles slowed after one such vehicle hit a passer-by during a test in Tempe,Arizona,in 2018.”可知,自动驾驶汽车引起的事故导致自动驾驶汽车的测试减速。故选C。6.Which of the following does Steven Shladover agree with?A.Self-driving vehicles shouldnt go without safety.B.Self-driving vehicles drive less carefully than hu
26、mans.C.Self-driving vehicles cant get into complex traffic situations.D.Companies should program their vehicles to drive faster.【解析】选A。细节理解题。根据最后一段中“Shladover said that although Cruise and Waymo program their vehicles to drive more conservatively than humans,both still need to progress safely.”可知,St
27、even Shladover认为自动驾驶汽车不应该没有安全保障。故选A。7.What can be the best title for the text?A.California Allows Company to Test Cars with No DriversB.Two Companies Self-Driving Tests Get ApprovedC.Self-Driving or Human-Driving,Which Should We Depend on?D.Cruise or Waymo,Which Is Leading the Self-Driving Technolog
28、y?【解析】选A。标题归纳题。文章主要报道了Cruise公司收到加利福尼亚州允许其进行无人类备用司机在车内的自动驾驶实验的消息。并附带介绍了无人驾驶方面的进度、相关公司和相关研究者们的观点。故A选项适合作文章标题。故选A。.完形填空(2021丹东高二检测)Older citizens join Chinas digital ageDigital technology has made life easier for most people.With a smartphonein hand,people can shop online,watch TV shows and 1a taxi.Zhu
29、 Yiwei,17,from Anhui Province,wanted his grandfather to have access to this 2,so he bought him a new phone as a gift.But his grandfather still uses the phone just for calling and 3.“He said other functions make him confused.”said Zhu.This is a 4problem faced by the elderly in the digital age.Althoug
30、h China already has more than 900 million Internet users,among them,those aged 60 and above 5just 6.7 percent,according to the Statistical Report on Internet Development.Even though the elderly have access to the Internet,they 6do it for communication and information acquisition(获取),according to a s
31、urvey by the Chinese Academy of Social Sciences.Other services are still 7to them.Thats why elderly people are sometimes called“digital refugees(难民)”.“We have made a lifelong 8to society,but now we feel 9by it,”a 75-year-old Beijing resident surnamed Bai told the Global Times.For the elderly,one way
32、 of 10digital technology is to learn from younger family members.However,not all of these younger people have the 11or time to teach the elderly.In addition,aging 12many physical problems,such as 13eyesight and bad memory.This makes it 14to use smart phones.The government and other organizations in
33、China are trying to help.See Young,a Beijing based NGO,15to help Chinas elderly use mobile services.Student volunteers have been providing free computer and smartphone training for elderly people in over 200 communities across the country.【文章大意】这是一篇说明文。文章介绍了老年人在数字时代所面临的普遍问题及对此所做出的一些努力。1.A.prepareB.s
34、trikeC.hireD.maintain【解析】选C。hire a taxi表示“租一辆出租车”,故选C。2.A.qualityB.convenienceC.solutionD.effect【解析】选B。根据前文“Digital technology has made life easier for most people.”可知,手机作为礼物,是能让他的爷爷享受到便利,故选B。3.A.messagingB.applyingC.selectingD.referring【解析】选A。根据后文“He said other functions make him confused.”可知,他的爷爷只
35、会使用手机的基础功能:打电话和发短信。故选A。4.A.usualB.variousC.seriousD.common【解析】选D。根据“He said other functions make him confused.”提到朱一伟爷爷在使用手机时遇到的一些困惑,从而引出这是老年人在数字时代所面临的普遍问题,故选D。5.A.make upB.take upC.pick upD.burn up【解析】选A。根据“among them,those aged 60 and above”可知,这里指的是60岁及以上的网民占所有网民的比例,故选A。6.A.hardlyB.graduallyC.mainl
36、yD.currently【解析】选C。根据“He said other functions make him confused.”提到老年人对于手机其他功能感到困惑可知,老年人上网主要是为了交流和获取信息,故选C。7.A.familiarB.strangeC.positiveD.negative【解析】选B。根据前文“do it for communication and information acquisition”老年人上网主要为了交流和获取信息可知,其他服务对他们来说仍然是陌生的。故选B。8.A.creativityB.resourceC.impressionD.contributio
37、n【解析】选D。make a contribution to表示“对作出贡献”,为固定搭配,故选D。9.A.frightenedB.limitedC.excitedD.deserted【解析】选D。根据前文“Thats why elderly people are sometimes called digital refugees”可知,因为老年人对手机很多功能不熟悉,他们感觉就像被社会抛弃了一样,故选D。10.A.organizingB.observingC.masteringD.ignoring【解析】选C。根据“learn from younger family members”可知,老
38、年人向家里其他年轻人学习是为了掌握数字技术。故选C。11.A.curiosityB.patienceC.benefitD.passion【解析】选B。根据年轻人的特点,一般他们都是比较没有耐心和时间的,故选B。12.A.results inB.takes inC.joins inD.calls in【解析】选A。根据后面的physical problems可知,这里是由于衰老,导致了身体出现问题。故选A。13.A.narrowB.plainC.weakD.entire【解析】选C。根据前文提到身体出现问题,可知此处用weak eyesight表示“视力差”,故选C。14.A.deeperB.h
39、arderC.simplerD.faster【解析】选B。根据前文提到老年人会出现视力差、记忆力差,也就会让他们使用手机变得更艰难。故选B。15.A.refusesB.strugglesC.aimsD.adapts【解析】选C。根据前文“The government and other organizations in China are trying to help.”可知,这个非政府组织的目的在于帮助中国的老年人使用移动服务。故选C。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。(2021保定高二检测)Suzy sat on her bed and g
40、ave a deep sigh.It was time to pack for Grandmashouse.But what should she bring?“I cant go without Teddy,”Suzy said.She put her little bear into the suitcaseThen she added her other animals.She might need them to play with,she thoughtHer cousins would be visiting Grandmas house.But what if they didn
41、tremember her?Suzy was afraid she might get bored.“Ill need my books,”she said,“and my beach ball,my baseball mitt(棒球手套),my building blocks.”Mama came in to help.Suzy brought over her crayons and paints and colored paper.“What if theres nothing to do?”Suzy asked her.Mama smiled.She told Suzy about t
42、he fun things she did growing up on Grandmas farm.“Teddy and the other toys will be fun to play with,”Mama said.“But lets pack your swimsuitjust in case you want to try something new.”“I dont think Ill like swimming in a pond,”Suzy said.Honk(汽车喇叭声)!Honk!“Lets go!Lets go!”Papa called from the drivewa
43、y.“Last one in is a hairy bear!”Mama helped Suzy close her suitcase and carry it to the car.“Youre going to have fun!”Mama said.Suzy felt very nervous.She had never spent the night away from home.She hugged her Teddy bear tight as they drove to Grandmas farm.As their car pulled up the driveway,Suzy
44、heard the sound of water and the laughter of some kids.She looked out of the window and saw her cousins swimming in the lake.“Suzys here!”called her aunts and uncles from the door.They were smiling and waving as they ran down the path.A colorful sign read“Welcome.”注意:续写词数应为150左右。When Suzy climbed ou
45、t of the car,Grandma gave her a big warm hug._At the end of the day,Suzy could hardly wait to call her parents to tell them what happened during the day._【参考范文】When Suzy climbed out of the car,Grandma gave her a big warm hug.Seeing her uncles and aunts,Suzy greeted them happily.Her uncles and aunts
46、took Suzy and her cousins to play with water.Suzy put on her swimsuit in suitcase and swam happily in the lake with everyone.After playing,Suzy went back to her room and hugged her Teddy bear to think about this wonderful day.At the end of the day,Suzy could hardly wait to call her parents to tell t
47、hem what happened during the day.She told Mama that she was nervous about riding alone,and told her how happy she was to play with everyone today,too.Suzy also told Mama that the delicious food cooked by her Grandma was all her favorite food.Mama told Suzy that there are many interesting things on Grandmas farm,which can be tried together with friends.It can not only enhance friendship,but also provide different pleasures.Suzy readily agreed to Mama,and told her about plans for tomorrows play,then fell asleep with her Teddy bear.本课结束
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有