ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:41 ,大小:244KB ,
资源ID:393900      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-393900-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(新教材2021-2022学年译林版英语必修第一册课件:课时过程性评价 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

新教材2021-2022学年译林版英语必修第一册课件:课时过程性评价 UNIT 2 WELCOME TO THE UNIT .ppt

1、四 Unit 2Welcome to the unit&Reading【基础全面练】.单句语法填空1.The birds build their _(nest)in the rock face.2.After a long _(argue),we decided where to go for our holiday.3.They are waiting _(anxious)to see who will succeed him.4.The company is _(target)major challenges in this area.5.Check the oil at regular

2、intervals,and have the car serviced _(regular).6.The medicine did not achieve the _(desire)effect.7.My films try to describe a journey of discovery,both for myself and the _(view).nestsargumentanxiouslytargetingregularlydesiredviewer8.People _(concern)have been invited here to discuss what to do nex

3、t.9.Having aged relatives to stay in your house can be quite _(stress).10.Im not _(normal)allowed to stay out late.concernedstressfulnormally.选词填空1.We must take positive steps to _the problem.2.When heated,ice can _water.3.A babys need for food can vary _.4.I had to _the rest of the evening with a f

4、ixed smile on my face.from day to day,think of,go through,deal with,turn into,result in,worry about,no longer,on your own,on the other hand,lead to,turn outdeal withturn intofrom day to daygo through5.It upsets me to _her all alone in that big house.6.Research has shown that having a preference for

5、junk food can _obesity.7.Food shortages are _a problem.8.You dont have to _me.Im a good swimmer.9.Why didnt you ask for help,rather than trying to do it _?10.On the one hand,participating in extra-curricular activities allows children to develop their hobbies while _,too many such activities canincr

6、ease childrens burden.11.No one could have foreseen things would _this way.12.A poor diet will ultimately _illness.think ofresult inno longerworry abouton your ownon the other handturn outlead to.翻译句子1.Oh,I long to hear her voice once more!_2.Children need unconditional love from their parents._3.If

7、 you have small children,you know how difficult it can be to find and pay for ababy-sitter._哦,我真想再听到她的声音!孩子们需要父母无条件的爱。如果你有小孩儿,你就会明白找到一个婴儿保姆并给他酬劳是多么困难。4.It seems impossible to predict who will win._5.Look at the problem from their point of view put yourself in their shoes._6.The good news is that you

8、 can have four holidays this year._7.Its quite a struggle to make an honest living._无法预测谁是胜利者。站在他们的视点看待问题设身处地为他们着想。好消息是你今年可以有四个假期。要踏实地过日子总是十分辛苦的。8.Formal education to become a fashion designer will prepare you for a career inthis exciting and rewarding field._接受正规的成为时装设计师的教育将会为你进入这一令人兴奋且报酬颇丰的行业做准备。【

9、综合应用练】.阅读理解A(2021合肥高一检测)Most British parents give their teenagers pocket money.Teenagers get between 7 and 20 a week.They spend it on fast food,designed clothes,the cinema,concerts,magazines and mobile phones.1)Lazy parents?37%of parents pay teenagers to clean the living room,66%of parents pay teena

10、gers to take the rubbish out.2)Lazy teens?51%of teenagers dont make their beds before they leave home.Only 13%of teenagers wash the car for money.Some parents even pay their teenagers to do their homework.3)Equality?Not Yet!Boys get more money than girls for most odd jobs.For washing the dishes,boys

11、 get about4 and girls get about 1.4)And if you need some more money?Teens get an extra250 a year out of their parents on top of pocket money!About 50%of teens get gifts or money from their grandparents.Go to Mum if you need extra money!She gives more than Dad.5)Where you live makes a difference!Pare

12、nts in Scotland and the North of England give more pocket money.6)Spending 51%of teenagers spend their money on clothes.39%of teenagers buy cosmetics(化妆品),jewellery and toiletries(洗漱用品).Less than 30%of teenagers save any money.7)EarningsHere are some children who tell us about their pocket money:Emm

13、a:I get30 a month.I have to take the rubbish out and tidy my room.James:I get10 a week.But I have to clean the car,hoover(用真空洗尘器清扫)the house and load and unload the dishwasher.I usually save the money.Lain:I get 7.50 a week.I have to be“good”but I dont have to do any jobs for the money.Richard;I get

14、 5 a week.But our neighbors go away a lot and they give me 25 a week for looking after their cats.【文章大意】这是一篇说明文。文章主要介绍了一些与英国孩子的零花钱相关的情况,包括怎么获得、怎么开支、数额是多少等。1.This passage is mainly about_.A.teenagers everywhere get pocket moneyB.how to spend pocket moneyC.some information about pocket money in Britai

15、nD.how to get pocket money【解析】选C。主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其是第一段的内容可知,大多数英国父母给他们的青少年孩子零花钱。青少年一周会得到7-20英镑。他们把钱花在快餐、衣服、看电影、音乐会、杂志和移动电话上。由此可知,本文主要讲述与英国孩子的零花钱相关的一些信息。C.(一些与英国孩子的零花钱相关的信息)符合以上说法,故选C项。2.According to the passage,which statement is true?A.Parents are lazy so they let children do housework.B.Teens are

16、 too lazy to do housework unless they are given pocket money.C.The pocket money boys and girls get is not equal.D.It is not right for children to ask for pocket money.【解析】选C。细节理解题。根据3)Equality?Not Yet!部分下的Boys get more money than girls for most odd jobs.可知,男孩做家务活得到的零花钱比女孩多。C.(男孩和女孩得到的零花钱不相同)符合以上说法,故

17、选C项。3.Who most probably gets the most money for a whole year according to the passage?A.Emma.B.James.C.Lain.D.Richard.【解析】选D。数字计算题。根据最后一部分Earnings四个人可得零花钱可知,Emma一年得到的零花钱是3012=360;James一年得到的零花钱大约是10412=480;Lain一年得到的零花钱大约是7.5412=360;Richard一年得到的零花钱大约是5412+25412=1440,即Richard一年获得的零花钱最多。故选D项。B(2021沧州高一检

18、测)Its natural for parents to praise their children,but offering this praise could actually backfire,according to new science.In the study,researchers at Michigan State University looked at 123 children who were about 7.The team assessed the children to determine whether they had a“growth mindset”(be

19、lieving that you can work harder to get smarter),or a“fixed mindset”(believing that your intelligence is unable to change).They then asked the children to complete a fast-paced computer accuracy task while their brain activity was recorded.Based on the data they collected,the researchers concluded t

20、hat children with a“growth mindset”were much more likely to have a larger brain response after making a mistake,and in turn were more likely to improve their performance by paying closer attention to the task after making an error.While previous research has shown that people with a“fixed mindset”di

21、dnt want to admit they had made a mistake,this study found that children with a“fixed mindset”were able to “bounce back”after making an error,but only if they gave their full attention to the mistakes.“The main implication here is that we should pay close attention to our mistakes and use them as op

22、portunities to learn”.study author Hans Schroder told Science Daily.For parents,the lessons are clearif a child hands you an A+test,dont say“Youre so smart!”.Instead,say“Wow,that studying really paid off!”or“You clearly mastered this material way to go!”Note the effort,not the intelligence.Second,fo

23、cus on using errors to work together and learn.“Many teachers and parents avoid addressing childrens mistakes,telling them Its OK.Youll get it next time.,without giving them the opportunity to figure out what went wrong.”Dr.Schroder says,“Instead,its better to reassure children that mistakes happen,

24、and to pay attention and work to figure out where and how they made the mistakes.”【文章大意】这是一篇说明文。研究发现表扬孩子可能造成不好的结果。对于孩子的优秀表现,家长应该肯定他的努力付出得到了回报,而非夸赞他的聪明;对于孩子的错误,要让他明白究竟是哪里错了,怎么错的。4.The underlined word“backfire”in Paragraph 1 probably means“_”.A.make a loud noiseB.leave a good impressionC.have an oppos

25、ite resultD.produce an explosion【解析】选C。词义猜测题。根据画线词所在的句子可知,对于父母来说表扬孩子是很自然的事,但是这种表扬事实上会,由but可知前后句是转折意义,故推测画线词的意思是“造成不好的结果”。C.(有相反的结果)与推测意义最接近,故选C项。5.According to the text,which one belongs to the group who has a“growth mindset”?A.Tom manages to correct every mistake by heart.B.Mary believes her mistak

26、es are made by chance.C.John keeps an idea that he has a good gift for studying.D.Lily thinks she can get A+without any effort.【解析】选A。推理判断题。根据文章第三段的内容可知,具有成长心态的孩子更有可能在犯错后有更大的大脑反应,并且更有可能通过更加关注他们的错误来改善自己的表现。A.Tom manages to correct every mistake by heart.(汤姆努力用心纠正自己的错误)符合具有成长心态孩子的特点,故选A项。6.If your chi

27、ld gets the best mark in the test,you should_.A.praise him with some delicious food and moneyB.comment him to be cleverer than other studentsC.confirm his effort that he has made for the testD.believe that he is an honest and smart child【解析】选C。细节理解题。根据文章倒数第二段的内容可知,当孩子考试成绩优异时,家长应该说“你的付出得到了回报”或者“你清楚地掌

28、握了这些知识,继续努力”。C.confirm his effort that he has made for the test(肯定他为考试做出的努力)符合以上说法,故选C项。7.What should parents do with the childs mistakes from Dr.Schroder?A.Parents should avoid talking with child about his mistakes.B.Parents should compare his mistakes with others and criticize him.C.Parents should

29、 ignore the mistakes and believe he will do better.D.Parents should analyse the mistakes with their child patiently.【解析】选D。细节理解题。根据文章最后一段的内容可知,当孩子犯错时,家长最好告诉孩子错误已经发生了,并且和孩子一起弄清楚什么地方错了,如何错的。D.Parents should analyse the mistakes with their child patiently.(父母应该和孩子一起耐心地分析错误)符合以上说法,故选D项。.阅读填句Too much piz

30、za,and too many video games.You need to make some life decisions to keep off the love handles(腰间赘肉).But be careful!1Here are the best ways for kids to lose weight.Food firstIt is very simple to see that if you eat a lot of foods with sugar and fat,you are probably in danger of gaining weight.Healthy

31、 diet might not taste as good,it might be more expensive,and it might be less convenient.2Sweating with sportsSports are a fun way to lose weight.Here are a few great sports that will make you sweat off all the extra fat:Football,basketball,tennis,gymnastics,running,badminton,and swimming.3The coach

32、 usually makes you work hard and exercise a lot.A special sport4Yoga(瑜伽)helps to stretch(伸展)your body into strange positions about which you might feel uncomfortable at first;but as you get used to it,your body will thank you.Not only will yoga make you keep thin,but it will shape your body perfectl

33、y.5Another way to lose weight is to avoid your parents car.By refusing to get rides to school,walking or biking to school will totally keep you in good shape.It is never easy to lose weight.Everyone wants a quick and easy solution,but you have to realize that the best way to lose weight is to keep s

34、low and lasting.A.Parents guideB.Kill the carC.But it will bring you happiness and a great body.D.One of the biggest trends to lose weight is yoga.E.Maybe you cant lose weight for the first weeks and then you give up.F.Joining a team with a coach is the best way to lose weight.G.Losing weight in a w

35、rong way can also be dangerous especially for kids.【文章大意】这是一篇说明文。文章主要介绍了四个孩子减肥的最好方法。1.【解析】选G。下文Here are the best ways for kids to lose weight.(这有一些孩子减肥的最好方法)与G.(用错误的方式减肥也会有危险,尤其对于孩子)承接自然,kids是关键词,故选G项。2.【解析】选C。上文Healthy diet might not taste as good,it might be more expensive,and it might be less con

36、venient.(健康的饮食可能没那么好吃,可能更贵,可能没那么方便)与C.(但是它会带给你快乐和一个很棒的身体)承接自然,上下文构成明显的转折关系,it就是上文中提到的Healthy diet,故选C项。3.【解析】选F。下文The coach usually makes you work hard and exercise a lot.(教练通常会让你更努力、练习更多)与F.(加入一个有教练的团队是减肥的最好方法)承接自然,coach是关键词,且选项符合本段小标题的话题,故选F项。4.【解析】选D。下文Yoga helps to stretch your body into strange

37、 positions about which you might feel uncomfortable at first;(瑜伽有助于将你的身体伸展到你一开始可能会感到不舒服的奇怪姿势)与D.One of the biggest trends to lose weight is yoga.(减肥的最大趋势之一是瑜伽)承接自然,yoga是关键词,且选项符合本段小标题的话题,故选D项。5.【解析】选B。根据Another way to lose weight is to avoid your parents car.(另外一个减肥的方法是避开父母的车)可知,本段主要讲述通过在日常生活中少坐车来减肥

38、。B.Kill the car(停止坐车)可以作为本段小标题,故选B项。.完形填空I had a student today who got his finger stuck inside a test tube in science class.It was really quite stuck.This young mans finger1to get whiter and whiter right before my eyes.Remaining2,I suggested he carefully rotate(转动)the tube.It wouldnt move a bit.He3s

39、oap and cold water.Still stuck.Meanwhile 4was breaking out in the class.5,I sent the young man to our secretary,who was a miracle worker raising three kids of her own.With her in charge,I was 6all would be OK.To get the students back in order,I7my own story of getting my knee stuck between the rails

40、 of a balcony.Same kind of curiosity,I remembered 8then how far I could thrust(塞)my knee between the rails.Inch by inch,I kept9and before I knew it,my knee was stuck and 10before my eyes and in front of lots of strangers at a popular Las Vegas hotel!Hearing my story,many students followed with their

41、 own11of heads,arms,fingers stuck in places they shouldnt be.A few minutes later,the young man came back,test tube unbroken and finger 12to lovely shade of pink.I just couldnt get mad at this kid.Hes only twelve.I too got my knee unstuck,but not without great13.The excuse for me,however,was not 14bu

42、t plain stupidity.I was 15fifty years old when this happened.【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了一位学生在作者的课堂上把手指卡在了试管里,尝试多种办法都失败了,最后把他送到秘书那里,把手指拿出来了。班里一片混乱,为了稳定学生,作者与同学们彼此分享了各自被卡的经历。1.A.usedB.neededC.happenedD.continued【解析】选D。句意:这个年轻人的手指在我眼前继续变得越来越白。前文It was really quite stuck.和下文Remaining_,I suggested he carefully

43、rotate the tube.It wouldnt move a bit.He _soap and cold water.Still stuck.可知,手指一直卡着,会继续(continue)变白。故选D。2.A.calmB.silentC.cheerfulD.active【解析】选A。句意:我保持冷静,建议他小心地转动管子。下文I suggested he carefully rotate the tube.说明,我保持冷静(calm),故选A。3.A.lostB.fetchedC.triedD.accepted【解析】选C。句意:他尝试着用肥皂和冷水。但依然卡住了。手指卡住后,尝试(tr

44、y)用肥皂和冷水,让手可以从管子中出来。故选C。4.A.fireB.chaosC.violenceD.argument【解析】选B。句意:与此同时,教室里一片混乱。fire 火;chaos 混乱;violence 暴力;argument 争论。下文To get the students back in order说明,教室里一片混乱(chaos)。故选B。5.A.FinallyB.GraduallyC.FrequentlyD.Apparently【解析】选A。句意:最后,我把这个年轻人送到了我们的秘书那里,她是一个奇 迹 创 造 者,养 育 了 自 己 的 三 个 孩 子。Finally最 后

45、;Gradually 逐 渐 地;Frequently 频繁地;Apparently明显地。做过多种尝试依然没成功,最后(finally)决定把这个年轻人送到秘书那里。故选A。6.A.happyB.doubtfulC.surprisedD.confident【解析】选D。句意:有她负责,我有信心一切都会好的。前文who was a miracle worker raising three kids of her own说明她有经验,所以我有信心(confident)。故选D。7.A.sharedB.wroteC.readD.heard【解析】选A。句意:为了让学生们恢复秩序,我分享了我的膝盖卡

46、在阳台的栏杆之间的故事。作者跟学生分享(share)自己的故事。故选A。8.A.calculatingB.explainingC.wonderingD.reporting【解析】选C。句意:出于同样的好奇心,我记得当时我想知道我的膝盖能在栏杆之间伸多远。calculating 计算;explaining 解释;wondering 想知道;reporting 报告。作者将膝盖塞进栏杆是想知道(wonder)膝盖能在栏杆之间伸多远。故选C。9.A.pushingB.climbingC.walkingD.kicking【解析】选A。句意:一点一点地,我不停地推,在不知不觉中,在我眼前,在拉斯维加斯一

47、家很受欢迎的酒店里当着很多陌生人的面,我的膝盖被卡住了,并 肿 了 起 来。pushing 推;climbing 爬;walking 走;kicking 踢。上 文 I remembered _then how far I could thrust my knee between the rails.说明,我在将膝盖往前推(push)。故选A。10.A.shakingB.liftingC.restingD.swelling【解析】选D。句意:一点一点地,我不停地推,在不知不觉中,在我眼前,在拉斯维加斯一家很受欢迎的酒店里当着很多陌生人的面,我的膝盖被卡住了,并肿了起来。shaking摇动;li

48、fting举起;resting休息;swelling 肿胀。由前文my knee was stuck说明,膝盖卡住了,并肿了(swell)。故选D。11.A.findingsB.conclusionsC.storiesD.news【解析】选C。句意:听了我的故事,很多学生都跟着讲起了自己的故事:脑袋、胳膊、手指被卡在不该卡的地方。上文I_my own story of getting my knee stuck between the rails of a balcony.说明,很多学生都跟着讲起了自己的故事(story)。故选C。12.A.pointingB.returningC.belon

49、gingD.growing【解析】选B。句意:几分钟后,这个年轻人回来了,试管完好无损,他的手指又恢复到(return)一种可爱的粉红色。前文手指get whiter and whiter,此处是lovely pink,所以手指是恢复到(return)正常的粉红色,故选B。13.A.encouragementB.disappointmentC.embarrassmentD.achievement【解析】选C。句意:我的膝盖拿出来了,但还是很尴尬。encouragement 鼓励;disappointment 失望;embarrassment 尴尬;achievement 成就。前文my kne

50、e was stuck and _before my eyes and in front of lots of strangers at a popular Las Vegas hotel!说明我应该很尴尬(embarrassment)。故选C。14.A.ambition B.youthC.braveryD.experiment【解析】选B。句意:但是,我的借口不是年轻而是单纯的愚蠢。ambition 雄心;youth 年轻;bravery 勇敢;experiment 实验。下文 I was_fifty years old when this happened.可知,此处是说我的借口不是年轻(youth)。故选B。15.A.above allB.in totalC.after allD.at random【解析】选C。句意:这件事发生的时候我毕竟已经50岁了。above all首先;in total总共;after all 毕竟;at random 任意地。下文fifty years old when this happened说明,这里是转折,结合选项,毕竟(after all)符合语境,故选C。本课结束

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1