ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:34 ,大小:305KB ,
资源ID:393840      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-393840-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(新教材2021-2022学年英语外研版选择性必修第二册练习课件:九 UNIT 3 DEVELOPING IDEAS .ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

新教材2021-2022学年英语外研版选择性必修第二册练习课件:九 UNIT 3 DEVELOPING IDEAS .ppt

1、九 Unit 3Developing ideas.单词拼写1.Our foreign trade is continuously _(扩展).2.As we all know,culture is the _(精神,灵魂)of a city.3.Friendly contacts between different peoples _(促进)cultural interchange.4.The child likes the _(连环漫画)so much that he stays up late every night.5.He put on the same _(服装)that he ha

2、d worn in Ottawa.6.Systematic training should be _(不可缺少的)to library management.7.He was honoured _(教育工作者)of the Year for three years in a row.8.What is your occupation _(倾向)?expandingsoulfacilitatecomiccostumeintegralEducatortendency.选词填空take away,due to,instead of,for instance,search for,be limited

3、 to,be similar to,communicate with1.They will be concerned to do the right thingto dress properly,_.2.The whole village turned out to _the missing child.3.I believe teaching should not _the classroom.4.The new Presidents foreign policy _that of the former.5.No one is allowed to _any belongings of th

4、e local people.6._a knee injury she was forced to leave from the race.for instancesearch forbe limited tois similar totake awayDue to7._attending the meeting,it pleased him to go off hunting.8.It was only one month after his arrival in the US that he could _the locals.Instead ofcommunicate with结合课文主

5、题使用本单元词汇与句型,根据提示写一篇80词左右的短文 人们低头看手机已经成为一种趋势(tendency)。一天,我正在自助餐厅(cafeteria)吃晚饭,这时一个年轻人走了进来。他边走边低头看手机,没想到他撞倒了一位老太太。他急忙去扶老太太,尽管老太太的面部(facial)表情很痛苦,但她打着手势(gesture)说:“没事,你不是故意(by intention)这样做的,但以后走路的时候不能再看手机了。”_It has become a tendency for people to look down at their mobile phones.I was having dinner

6、at the cafeteria one day when a young man came in.Looking down at his phone as he walked,he unexpectedly knocked down an old woman.He hurried to help the old woman.Although her facial expression was painful,she made a gesture,“Its OK.You didnt do it by intention,but you cant look at your phone when

7、you walk any longer.”.阅读理解A Bright red post boxes,the Queen and queuingwhat do they all have in common?They are all important parts of British life.At least I thought so.However,the ability to queue for long periods of time,once believed to be a traditional characteristic of the British,is no longer

8、 tolerated by people in the UK,according to a survey done for British bank Barclays.Once upon a time,queuing was seen as normal.During World War,everyone had to queue up to receive their daily supply of foods.In fact,if you didnt stand up and wait in line with all the others,it was seen as unciviliz

9、ed(不文明的).The famous English double-decker buses,with only one entrance,might also help explain why queuing was seen as a part of British life.Almost always,there is a queue to get on.But perhaps the British are tired of being pushed past by the Spanish,the Italians or the French as they queue up to

10、get a table at a restaurant.The people of these other European countries have more than one entrance to their houses,which explains their more relaxed attitude to the queue.Two minutes is now the longest time most British people are prepared to stand and wait.But could it be that the Internet,which

11、allows us to carry out tasks quickly,is the main reason why British people are no longer prepared to queue?“Used to buying without delay,customers are even giving up purchases rather than wait their turn,”says Stuart Neal of Barclaycard.“Shoppers are also less likely to queue for long if the item th

12、ey are buying is of low value.”Perhaps I will have to replace“queuing”with“impatience”in my list of things I relate to the British.【文章大意】英国人一向以绅士风度而著称,排队等候也曾一度是英国特有的景象。然而随着高科技的发展,网络的便捷却使英国人渐渐失去了耐心,有时候顾客宁愿放弃购买东西也不愿意排队等候,他们最长的等候时间是两分钟。1.What can we learn about the tradition of queuing in Britain?A.It

13、was a product of the slow pace of life.B.It was a long time tradition as old as the Queen.C.It was considered as a symbol of a civilized behavior.D.It has made the British different from other Europeans.【解析】选C。推理判断题。文章第三段介绍“if you didnt stand up and wait in line with all the others,it was seen as un

14、civilized.”如果人们不排队,那么会被看作是不文明的,由此推断在英国排队等候是文明行为。2.According to the passage,the British gradually stopped queuing because_.A.they prefer shopping onlineB.they follow the example of foreignersC.British buses have more than one entranceD.the Internet has changed their way of life【解析】选D。推理判断题。根据文章倒数第三段提

15、出“could it be that the Internet,which allows us to carry out.”和倒数第二段“Used to buying without delay”可推断,人们习惯了网上购物的便捷,因此在生活中对排队等候这种事情变得不再有耐心,因此可以说是网络改变了人们的生活方式。3.It can be learned from the text that_.A.the British get impatient with queuing for longB.the British have to queue to receive foodC.the Briti

16、sh like to eat in foreign restaurantsD.the British prefer to take double-decker buses【解析】选A。细节理解题。根据文章倒数第三段“Two minutes is now the longest time most British people are prepared to stand and wait.”和倒数第二段“Shoppers are also less likely to queue for long.”可知,英国人对长时间排队已经变得不再有耐心。4.The authors main purpose

17、 of writing the passage is_.A.to tell us the influence of the Internet on the British ways of lifeB.to compare the cultural differences between Britain and other countriesC.to talk about the changes in the attitude to queuing in BritainD.to report his research on the British ways of life【解析】选C。写作意图题

18、。作者在文章开头提出排队和女王一样是英国典型的一种现象,然后在第二段话题一转,提到原属于英国人传统的这一特点却不复存在了,然后对这种变化展开分析,最后用“Perhaps I will have to replace queuing with impatience in my list of things I relate to the British.”来照应开头,由此可知文章中心内容就是谈论英国人对于排队等候态度的转变。BGoogles new camera,called Google Clips,is a small,smart device.It comes with a case th

19、at has a clip(夹子),but its not designed to be worn on your clothing.Most interestingly,it uses artificial intelligence to take photography out of your hands so it can capture moments on its own.This roughly 2-inch by 2-inch camera,with a three-hour battery life and Gorilla Glass for toughness,is inte

20、nded for candid moments,like when a child does something cute that may happen too quickly for you to pull out your smartphone.The device uses machine learning algorithms(计算程序)to help capture scenes.Those algorithms include face recognition.“Once it learns that theres a face you see frequently,itll t

21、ry to get nice photos of those faces,”said JustonPayne,the devices product manager.And they also want it to recognize facial expressions,training it to know what happiness looks like.The Google team also trained it to recognize what not to shoot like when a childs hand is over the lens,or if it is t

22、ossed in a dark purse.The only way to see the images is by connecting the camera with your phone,as it has no screen for viewing or editing.Were people concerned it could seem strange?Yes,Payne admitted.But theysaid they addressed that by making it obvious what it is.A green light on the front signa

23、ls that it is on.Besides,unlike a camera meant to monitor your home,it is not connected to the Internet.“This product is only possible because of the way that silicon has advanced,”Payne said,noting that it was only in the past year or so that they could squeeze the technology down into a device thi

24、s size.Going forward,were likely to get more assistance from the artificial intelligence packed into our apps and gadgets.【文章大意】本文主要介绍了谷歌的人工智能相机。5.What is the most outstanding feature of Google Clips?A.It is equipped with tough glass.B.It enables easy Internet access.C.It allows of hands-free photog

25、raphy.D.It can be worn on your clothing.【解析】选C。细节理解题。根据第一段最后一句“Most interestingly,it uses artificial intelligence to take photography out of your hands so it can capture moments on its own”可知,这款新型相机最具特色的地方就是通过人工智能解放了人的双手,故选C。6.What does the underlined word“candid”in Paragraph 2 mean?A.Brief.B.Touchi

26、ng.C.Unforgettable.D.Embarrassing.【解析】选A。词义猜测题。根据第二段中的“like when a child does something cute that may happen too quickly for you to pull out your smartphone”可知,这些时刻太快,转瞬即逝,因此需要抓拍,故A项与画线词含义相近。7.What makes Google Clips a reality according to Juston Payne?A.The popularity of the Internet.B.The advance

27、in technology.C.The rise of the smartphone industry.D.The reduction in the price of lens.【解析】选B。细节理解题。根据最后一段中的“This product is only possible because of the way that silicon has advanced,Payne said,noting that it was only in the past year or so that they could squeeze the technology down into a devic

28、e this size”可知,技术上的进步让这种相机成为可能,故选B。8.What is the best title for the text?A.A New Digital Camera from GoogleB.New Gadgets in the Age of AppsC.Artificial Intelligence in Everyday LifeD.An Alternative Way to Photography【解析】选A。标题归纳题。根据第一段的开篇点题,并结合对全文的整体理解,尤其是关键词camera可知,本文主要讲述的是Google研发的新型相机,故选A。.阅读填句(2

29、021潮州高二检测)Most of us in China are used to paying for everything with our phones.1At least,this was the case for Lim Swee Say from Singapore,who found his first experience with Chinese payment methods quite impressive.Lim was waiting in line to buy nuts at a street stall(货摊)in Shanghai and saw other

30、customers show their phones and take the nuts without giving cash.2It seems that Singapore falls behind in mobile payments.Some Chinese tourists find it inconvenient when they have to use cash in Singapore.3According to Xinhua News Agency,many countries now accept mobile payment services for Chinese

31、 tourists,with WeChat Pay covered in 13 overseas countries and regions and Alipay over 200.Its now common to see the familiar green or blue logos in tourist destinations around the world,from a tiny shop in the Scottish Highlands to a huge department store in New York.Mobile payments are now a norma

32、l part of life in China,and the trend is sweeping other nations.According to Forrester Research,in America,mobile payments rose by 37 percent in 2016.4This may be partly because western mobile payment services require businesses to install expensive equipment before customers can use them.5A.He was

33、trying to figure out how they got paid.B.Foreign tourists dont like to pay with their mobile phones.C.But in China,all it takes is a QR code(二维码)and a phone.D.Soon after,he realised that the customers were using WeChat Pay.E.Still,Chinese mobile payments were nearly 50 times greater than those in th

34、e US.F.But for foreign visitors who arent familiar with this method,it may seem strange.G.The popularity of Chinese mobile payments has pushed some foreign companies to accept them.【文章大意】本文为一篇说明文。文章介绍了移动支付这一方式正在由中国席卷至其他国家。1.【解析】选F。根据前文“我们大多数中国人习惯用手机支付一切费用。”可知,F项“但对于不熟悉这种方法的外国游客来说,这似乎有些奇怪。”从相反的方面阐述移动

35、支付,与前文相互呼应。故选F项。2.【解析】选D。根据前文“林在上海一个街头摊位排队买坚果,看到其他顾客(给摊主)展示了手机后,拿了坚果却不给现金。”可知,D项“不久之后,他意识到顾客们正在使用微信支付。”承接上文,解释原因。故选D项。3.【解析】选G。根据后文“据新华社报道,目前许多国家接受中国游客的移动支付服务,微信支付覆盖13个海外国家和地区,支付宝覆盖200多个国家和地区。”可知,G项“中国移动支付的普及推动了一些外国公司接受它们”为后文的总结,在此处合适。故选G项。4.【解析】选E。根据前文“根据Forrester Research的数据,在美国,移动支付在2016年增长了37%。”

36、可知,前文提及美国的移动支付,后文接着对比阐述中国的移动支付。E项“尽管如此,中国的移动支付比美国高出近50倍。”符合语境。故选E项。5.【解析】选C。根据前文“这可能部分是因为西方移动支付服务要求企业在客户使用之前安装昂贵的设备。”可知,C项“但在中国,只要一个二维码和一部手机。”与前文转折形成对比,解释中国移动支付普及的原因。故选C项。语法填空(2021广州高二检测)Diets have changed in Chinaand so too has its top crop.Since 2011,the country 1._(grow)more corn than rice.Corn p

37、roduction has jumped nearly 125 percent over 2._past 25 years,while rice has increased only 7 percent.A taste for meat is 3._(actual)behind the changean important part of its corn is used to feed chickens,pigs,and cattle.Another reason for corns rise:The government encourages farmers to grow corn in

38、stead of rice 4._(improve)water quality.Corn uses less water 5._ rice and creates less fertilizer(化肥)run-off.This switch has decreased 6._(pollute)in the countrys major lakes and reservoirs and made drinking water safer for people.According to the World Bank,China accounts for about 30 percent of to

39、tal 7._(globe)fertilizer consumption.The Chinese Ministry of Agriculture finds that between 2005when the government 8._(start)a soil-testing program 9._ gives specific fertilizer recommendations to farmersand 2011,fertilizer use dropped by 7.7 million tons.That prevented the emission(排放)of 51.8 mill

40、ion tons of carbon dioxide.Chinas approach to protecting its environment while 10._(feed)its citizens“offers useful lessons for agriculture and food policymakers worldwide.”says the banks Juergen Voegele.【文章大意】本文是一篇说明文。文中讲述了中国为保护环境在农作物种植上做了一些改变并得到了世界上知名人士的认可。1.【解析】has grown。考查时态。since加过去时间点作状语,句子要用现

41、在完成时。故填has grown。2.【解析】the。考查冠词。句意:玉米产量在过去25年里增长了近125%,而水稻只增长了7%。故是特指在过去的25年里。故填the。3.【解析】actually。考查副词。句子结构完整,用副词修饰句子。故填actually。4.【解析】to improve。考查非谓语动词。没有连词且谓语动词是encourages,故improve应该用非谓语动词形式。此处表示目的,故用不定式。故填to improve。5.【解析】than。考查连词。根据关键词less可知,填比较连词。故填than。6.【解析】pollution。考查词性转换。has decreased后跟

42、名词作宾语,故填pollution。7.【解析】global。考查词性转换。fertilizer consumption是名词短语,故应该用形容词修饰。故填global。8.【解析】started。考查动词时态。本句是when引导的定语从句,由于时间是2005年,故用一般过去时。故填started。9.【解析】that/which。考查定语从句关系词。根据空后的谓语动词gives可知,该空缺少主语,指代program并且引导后面的句子。指物用that/which。10.【解析】feeding。考查非谓语动词。when/while+现在分词短语作时间状语,相当于when/while引导的时间状语从句。故填feeding。本课结束

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1