ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:59 ,大小:389KB ,
资源ID:393838      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-393838-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(新教材2021-2022学年英语外研版选择性必修第二册练习课件:一 UNIT 1 STARTING OUT .ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

新教材2021-2022学年英语外研版选择性必修第二册练习课件:一 UNIT 1 STARTING OUT .ppt

1、一 Unit 1Starting out&Understanding ideas.根据语境和汉语提示写出单词的正确形式1.He was a man of the highest personal _(正直诚实).2.The students put the books on the library desk,and the _(图书馆管理员)checked them in.3.The country has no access to foreign _(贷款)or financial aid.4.She won the court case,but she had to pay an enor

2、mous amount of _(法律的)fees.integritylibrarianloanslegal5.She doesnt _(赞成,同意)of me leaving school this year.6.Computers have become _(家用的)toys.7.The companys _(承诺)to providing quality furniture at a reasonable price has been vital to its success.8.The work was done with the _(最少的)amount of effort.9.Th

3、ey are calling for large spending cuts and _(税)increases.10.They are emotionally _(成熟的)and should behave responsibly.approvehouseholdcommitmentminimumtaxmature.选词填空for an instant,approve of,be suitable for,a minimum of,grow up,have a say,in fact,behind the wheel,take responsibility for,contribute to

4、1.Youll change your mind as you _.2.We _in the decision to sell the company.3._,light is a form of energy.4.Who was _when the car crashed?5.Someone had to _the mistake.grow uphad a sayIn factbehind the wheeltake responsibility for6.He hesitated _.7.You made a good decision,and I thoroughly _it.8.I d

5、ont think I should _the job.9.This will take _one hour.10.Honesty and hard work _success and happiness.for an instantapproved ofbe suitable fora minimum ofcontribute to.完成句子1.The window displays _things.橱窗陈列诱使购物者去买东西。2.I dont like the way _.我不喜欢他对待老人的方式。3.After two days we finally arrived at the sma

6、ll village,only _that the old man had passed away.两天后,我们终于到了那个小村庄,却被告知那位老人已经去世了。tempted the shoppers to buy/into buying(that/in which)he treated the oldto be told4.He was brave enough _.他很勇敢地救了那个处于危险中的女孩。5._,she felt much better.吃了药之后,她感觉好多了。to save the girl in dangerAfter taking the medicine.结合课文主题

7、使用本单元词汇与句型,根据提示写一篇80词左右的短文1.长大意味着(mean)有更多的权利(right)。2.可以拿到驾照、拥有选举权和获得信用卡等。3.也意味着应该对自己的行为负责,并独立负责自己的日常事务(daily affairs)。Growing up means we will have more rights.Many rights are connected with our daily life.We can get a drivers licence,get the right to vote and get a credit card and so on when we t

8、urn 18 However,it also means that we should take responsibility for our own actions and be in charge of our daily affairs on our own,which can be of great significance to our future life.阅读理解AOne evening,when I asked my 17-year-old son,Ray,for help with dinner,his response took me by surprise.“Whats

9、 a colander(漏勺)?”he asked.I could only blame myself.In the family,nobodys hands went in the sauce except my own.But as I explained with a touch of panic that a colander is the thing with holes in it,I wondered what else I hadnt prepared Ray for.Suddenly it hit me:Hed be leaving the house in a year t

10、o attend college.No way was I going to set a spoiled prince into the world.As parents,while we focus on our childrens character,we are also raising someones future roommate,husband,or father.Id raise a boy who would never ask the woman in his life,“Whats for dinner?”So,I came up with a plan to offer

11、 Ray a private home economics course.Gladly,he didnt say no.For two hours,three days a week,Ray was all mine.One day,as his tomato sauce reduced on the stove,he washed and seasoned a chicken for roasting.Then he rolled out the piecrust(馅饼皮)and filled it with apples,all while listening to my explanat

12、ion on the importance of preheating an oven.One day we covered Advanced Laundry,in which I taught him never to mix a red sweatshirt with white.I knew that he would rather have been shooting hoops in the driveway than learning to mend socks with his motherhe tried to beg off sewing lessonsbut it coul

13、dnt be denied that he was learning,and more than just housekeeping.“I appreciate what you do as a mom,”he told me one day.Ray now understands the finer points of cooking,and more importantly,he realizes there is nothing masculine(有男子汉气概的)about being helpless.Not only can he make his own dinner,but a

14、lso he can make a big meal for his family.Thats what I call a man.【文章大意】本文为一篇记叙文,记叙了“我”作为母亲,为了让孩子更加适应生活,教会他生活技能的故事。1.Hearing her sons question,the author felt _.A.angryB.disappointedC.shockedD.calm【解析】选C。细节理解题。根据第一段“his response took me by surprise”可知,听到儿子的问题,作者感到震惊。【方法技巧】细节理解题巧定位首先搜寻题干中的关键词(本题中的关键词

15、为question与felt),然后在文章中定位(根据question定位于第一段“Whats a colander?”),最后结合选项思考答案(要找的答案为felt什么,对应第一段中的surprise,与选项C意思重合)。2.What made the author panic?A.Rays lack of basic living skills.B.Rays absence in the kitchen.C.Rays leaving to attend college.D.Rays misunderstanding of a colander.【解析】选A。推理判断题。根据第一段“What

16、s a colander?”及第二段“In the family,nobodys hands went in the sauce except my own.”推测出,Ray在“我”的溺爱下,缺乏基本的生活技能。3.What can we learn from the text?A.Ray preferred sewing to cooking.B.Ray made great progress in cooking.C.Ray thought doing housework was helpless.D.Ray was unwilling to take the course origina

17、lly.【解析】选B。细节理解题。根据最后一段“Ray now understands the finer points of cooking.Not only can he make his own dinner,but also he can make a big meal for his family.”可知,Ray在烹饪方面取得了很大的进步。4.The underlined part“more than just housekeeping”in Paragraph 5 shows that Ray _.A.fell in love with houseworkB.did other w

18、ork in the houseC.acknowledged his mothers effortsD.began to be more independent【解析】选C。推理判断题。根据第五段.but it couldnt be denied that he was learning,and more than just housekeeping.“I appreciate what you do as a mom,”可知,画线部分“more than just housekeeping”表明了Ray感谢他母亲所付出的努力。B(2021石家庄高二检测)Im a student in my

19、third year at Robert Gordon University,but I also work 35 hours a week at Sainsburys to make ends meet.I constantly have to force myself to stay awake,and to be alert,whatever it takes.The work I do at Sainsburys is very physical like stacking shelves.I am lucky because the amount I lift at work is

20、nothing compared with the weight I lift in the gym.I know I have the strength to bear it.I am originally from Nigeria.I came here when I was seven.Money was always tight.My parents gave me everything I needed,but there was no money for luxuries.I worked hard at school though and,with the help of pro

21、fessors,I got the best A-level grades in my class.Unfortunately,though I had applied for“settled”British residential status the Home Office waited until I was in sixth form to approve my application.That meant I was not eligible for a student loan.The only way I could afford to go to university was

22、that I got a job that would pay for all my living costs and my parents paid for my tuition fees.I dont have much time to socialize because of my job.Ideally,Id like to have more time to study so I can excel at my course.Yes,I have a lot on my plate,but working hard isnt new for me.Growing up,my pare

23、nts cultivated in me the importance of working hard for what I want in life.My dream is to get a job in the National Health Service.But now,Im just focused on trying to get the best grades I can.Whenever I find life hard,I tell myself this is about my future.【文章大意】本文是一篇记叙文。作者是 Robert Gordon大学三年级的一名学

24、生,他每周要在Sainsburys工作35个小时来维持生计。每当作者发现生活艰难时,作者都会告诉自己要为未来而拼搏。5.Why does the author work long hours and sometimes overtime every week?A.To pay for his own living expenses.B.To pay for his tuition fees.C.To prove his ability to earn money.D.To help his parents pay off the debts.【解析】选A。细节理解题。根据文章第四段最后一句可知

25、“我上得起大学的唯一方法是找一份能支付我所有生活费用的工作,而我的父母支付我的学费。”可推知,作者每周要工作很长时间,有时还要加班是为了自己支付生活费用。故选A。6.What does the underlined word“eligible”in Paragraph 4 refer to?A.Responsible.B.Anxious.C.Qualified.D.Accessible.【解析】选C。词义猜测题。根据画线词前句“不幸的是,尽管我申请了定居英国的居住身份,但英国内政部一直等到我上六年级时才批准了我的申请。”可推测作者不符合学生贷款的资格。所以画线词eligible意思为“合格的,

26、有资格的”。故选C。7.Which of the following can NOT be used to describe the author?A.Persistent.B.Diligent.C.Sociable.D.Ambitious.【解析】选C。推理判断题。根据文章倒数第二段第一句“因为我的工作,我没有太多的时间去社交。”可推测,作者并不是一个善于社交的人。故选C。【阅读多维训练】1.句式分析The only way I could afford to go to university was that I got a job that would pay for all my li

27、ving costs and my parents paid for my tuition fees.分析:本句是主从复合句。I could afford to go to university是省略引导词_或_引导的定语从句;that I got.all my living costs是that引导的_,that would pay for all my living costs是that引导的_。句意:我能上得起大学的唯一方法,就是我找到了一份能支付我所有生活费用的工作,而我的父母为我支付了学费。thatin which表语从句定语从句2.文章结构Part 1(Paras.1 and 2)

28、Im a college _working to make ends meet.Part 2(Paras.3 and 4)The reason why I paid for my _costs by myself was that my parents money was _.Part 3(Paras.5 and 6)I benefited from my _.studentlivingtightjob.阅读填句(2021威海高二检测)Stay on the brighter side of lifeOne very important component of optimism is gra

29、titude or feeling grateful.In fact,there is a strong connection between a grateful attitude and a heightened sense of well-being.Appreciate all the positives in your life by starting a gratitude journal in order to remember what youre grateful for.1Feeling down?Instead of feeling sorry for yourself

30、waiting for the universe to throw you a bone,try acting like youre happyeven if you arent.A sincere smile and a forced smile will cause the same chemical reactions in your brain,so you can actually fool your mind into feeling better by making it react chemically as if things were going well.2Reassur

31、e yourself that everything is goodeven if you dont feel it.“3If youre stuck in traffic,then everything else must be going horribly too,”says Anne Parker,a wellness counselor.By blowing negative events out of proportion,youre setting yourself up for feeling down all day.Instead,acknowledge that youre

32、 stuck in traffic,but also bring to mind something good,like the beautiful scenery outside the window.That way,youll get in the habit of forbidding negative circumstances from blanketing your whole day.Swearing to lose 20 pounds or to run a marathon seems like goals leading to happiness,but they tak

33、e time to achieve.4You may even end up admitting that you have been defeated.However,if you focus on the small milestones that occur along the way,you will feel positive about your progress,which will give you the strength to keep going.5Try making someone elses day better.A report by United Healthc

34、are and Volunteer Match found that volunteers are 72%more likely to characterize themselves as optimistic compared with non-volunteers.Plus,89%of volunteers say that volunteering has improved their sense of well-being,and 92%say that it enriches their sense of purpose in life.A.Try to help someone i

35、n need.B.Want to give your attitude a lift?C.People tend to think in an either-or way.D.Act in an optimistic waysmile,laugh,tell a joke.E.Youll fail to appreciate more important things in your life.F.By focusing on not having accomplished them yet,you will start to feel down on yourself.G.By remembe

36、ring the pleasant things in your life,you can actually turn a negative attitude around.【文章大意】本文是一篇说明文。文章告诉我们应该站在生活积极的一面,乐于助人成就人生。1.【解析】选G。根据空前一句可知写感恩日记是为了记住你感恩的事,可推知,要记住一些愉快的事来获得幸福感。故选G项。2.【解析】选D。根据空前一句可知你可以骗你自己的心装作很快乐,就好像事情进展顺利一样。以及根据空后一句可知告诉自己一切都好即使你没有感觉到。可推知,以乐观的态度行动。故选D项。3.【解析】选C。根据空后一句可知如果你被困在交

37、通堵塞中,那么其他一切也会变得很糟糕。可推知,人们倾向于非此即彼的思考方式。故选C项。4.【解析】选F。根据空前一句可知发誓要减肥20磅或跑马拉松似乎是通往幸福的目标,但实现它们需要时间。根据空后一句可知你甚至可能会承认自己失败。可推知集中于你不能完成的事情,你会感到失落。故选F项。5.【解析】选B。根据空后内容“试着让别人更高兴。”和“89%的志愿者说参加志愿活动提高了他们的幸福感。”可知,别人快乐也会使得自己的生活态度得以提升。故选B项。.完形填空Since I was 13 years old,I wanted to be a photographer.I had a(n)1of wor

38、king for some magazines,which would allow me to travel around the world to 2the right picture.After leaving high school,I3in photography in the University of the Arts.However,I kept reflecting on my 4though I learned a lot in my freshman year.There was nothing wrong with the school,but it was not 5f

39、or me.I thought of my high school photography teacher and couldnt help but6his work.Such a feeling made me know teaching students how to 7their full potential in their artwork was what I wanted.And 8,I wanted to be involved in a job that made me feel like I was actually making some 9in the community

40、.I decided to transfer(转学)to Buffalo State College,where I would 10next year with Bachelos in Art Education.Studying in Buffalo totally 11my life.When I was in class,I always 12myself with what I was learning.Then,during my first on-site teaching lesson at a middle school,it 13me that this was what

41、I would want to do for the rest of my life,and I absolutely loved it.Now,as Im finishing my senior year,Im happy that I came to such a14in my life.I believe this is just the one for me,15what career path I had been dreaming about in my entire life.【文章大意】本文是一篇记叙文,讲述了作者从小追求摄影这个梦想,但是在读了大学后才发现艺术教育才是真正的想

42、要做的事。1.A.chanceB.dreamC.experienceD.freedom【解析】选B。句意:我有一个梦想是为一些杂志社工作,这样我就可以周游世界,拍到正确的照片。根据文章第一句可知作者想要成为一名摄影师,所以这是他的梦想。故选B。2.A.offerB.spotC.acquireD.label【解析】选C。offer提供;spot发现;acquire获得;label贴标签。根据作者的梦想以及“allow me to travel around the world”可知作者环游世界是为了拍摄正确的照片。故选C。3.A.joinedB.succeededC.tookD.majored【

43、解析】选D。joined加入;succeeded成功;took携带;majored主修。根据下文“photography in the University of the Arts”可知,作者在大学时是学习的摄影专业。故选D。4.A.optionB.competenceC.lifeD.profession【解析】选A。句意:然而,我一直在反思我的选择,尽管我在大一的时候学到了很多(东西)。option选择;competence能力;life生活;profession专业。根据文章第一句可知作者想要成为一名摄影师,又根据上句可知进入大学作者主修摄影专业。由此推知作者实现了自己的愿望,这是作者的选

44、择。故选A。5.A.pleasantB.suitableC.acceptableD.practical【解析】选B。pleasant令人愉悦的;suitable合适的;acceptable可接受的;practical实际的。根据下文“I decided to transfer to Buffalo State College”可知,以前的学校不适合作者,所以转学去了另外的学校。故选B。6.A.envyB.respectC.belittleD.praise【解析】选A。envy嫉妒;respect尊重;belittle贬低;praise赞扬。根据下文可知老师教学生发挥自己的潜力,这是作者想要的东

45、西,所以作者非常嫉妒。故选A。7.A.findB.reinforceC.realizeD.adopt【解析】选C。find发现;reinforce加强;realize意识到;adopt收养。根据下文“full potential in their artwork”可知老师就是要让学生意识到自己的潜力并且发挥出来。故选C。8.A.at lastB.above allC.in generalD.after all【解析】选B。at last最后;above all最重要的是;in general普遍上;after all毕竟。根据下文作者想要做出一些改变可知对于作者来说这是很重要的事。故选B。9.

46、A.sacrificeB.impressionC.differenceD.exploration【解析】选C。sacrifice牺牲;impression印象;difference不同;exploration探索。固定用法make some difference(有所不同;对有影响)。根据句意可知,作者也想在社会做一些不同的事。故选C。10.A.returnB.adjustC.workD.graduate【解析】选D。return归还;adjust调整;work工作;graduate毕业。作者已经进入大学学习摄影专业,转学后也是学习大学的课程,所以应该是在布法罗州立学院结束大学学业。故选D。1

47、1.A.transformedB.controlledC.complimentedD.determined【解析】选A。transformed改变;controlled控制;complimented赞美;determined决定。上文说到我转学来布法罗州立学院学习艺术教育,和我之前的专业完全不一样了,所以在布法罗学习改变了我的生活。故选A。12.A.amusedB.associatedC.concernedD.helped【解析】选C。句意:当我上课时,我总是关心我所学的东西。amused娱乐;associated联系;concerned关心;helped帮助。根据下文“I would wan

48、t to do for the rest of my life”这是作者余生想学的,所以作者很关心。故选C。13.A.startledB.informedC.inspiredD.struck【解析】选D。startled吃惊;informed通知;inspired鼓舞;struck撞击。固定句型it struck sb.that.表示“某人突然想到”。故选D。14.A.conclusionB.decisionC.closeD.sense【解析】选B。句意:现在,我快毕业了,我很高兴在我的人生中做出了这样的决定。conclusion总结;decision决定;close关闭;sense感觉。根据

49、上文“I decided to transfer to Buffalo State College”可知,转学是作者做出的很好的决定。故选B。15.A.as toB.except forC.thanks toD.regardless of【解析】选D。as to关于;except for除了;thanks to由于;regardless of不管。根据全文可知,不管作者以前有什么梦想,现在唯一的愿望就是从事艺术教育。故选D。【补偿训练】语法填空(2021衡水高二检测)Jane Goodall became 1._(interest)in animal stories when she was

50、very young.She always dreamed of working with wild animals.When she was eleven years old in 1945,she decided 2._(go)to Africa to live with and write about animals.Everybody was laughing except her mother.“If you 3._(real)want something,you work hard,take advantage of opportunity,and never give up,an

51、d you will find a way.”Her mother said to her.The opportunity 4._(come)at last.In 1957,Jane Goodall traveled to Africa.She soon met the well-known scientist Louis Leakey and began working for him as 5._ assistant.He later asked her to study a group of chimpanzees 6._(live)by a lake in Tanzania.Very

52、little was known about wild chimpanzees at that time.Jane spent many years studying chimpanzees 7._ this area of Africa.It was not easy work.Chimpanzees were very shy 8._ would run away whenever she came near.Over time,she slowly gained their trust.Watching the chimpanzees,she made many 9._(discover

53、y).They ate vegetables and fruit.But she found that they also eat meat.Some time later,she made an even more 10._(surprise)discovery.She saw chimpanzees making and using tools to help them catch insects!Jane Goodall devotes all her life to the scientific research on Chimpanzees.【文章大意】这是一篇记叙文。文章主要讲述了

54、Jane Goodall从小就对动物感兴趣以及她去非洲观察黑猩猩的故事。1.【解析】interested。考查形容词。句意:Jane Goodall很小的时候就对动物故事感兴趣。became为系动词,后接形容词作表语,修饰人用-ed结尾的形容词,become interested in.“对感兴趣”,故填interested。2.【解析】to go。考查非谓语动词。句意:她决定去非洲和动物们住在一起并记录它们。decide to do sth.决定做某事,故填to go。3.【解析】really。考查副词。句意:如果你真的想要什么,你要努力工作,抓住机会,永不放弃,然后你就能找到方法。修饰动词

55、want用副词,故填really。4.【解析】came。考查时态。句意:机会终于到来。根据文章内容,描述的是过去的事,故用一般过去时态,故填came。5.【解析】an。考查冠词。句意:她很快见到了著名的科学家 Louis Leakey,并作为一名助理和他一起工作。assistant为发音以元音音素开头的可数名词,并且泛指助手中的一位,故填an。6.【解析】living。考查非谓语动词。句意:稍后,他让她去研究生活在坦桑尼亚一个湖边的一群黑猩猩。分析此句可知,句中已有谓语动词asked,此空要用非谓语动词,又根据句意,非谓语动词作chimpanzees的定语,且和chimpanzees是主动关系

56、,所以用现在分词作后置定语,故填living。7.【解析】in。考查介词。句意:Jane用很多年研究非洲这个区域的黑猩猩。此题中,根据句意以及固定搭配,in this area在这个区域,故填in。8.【解析】and。考查连词。句意:黑猩猩胆子小,她一靠近,它们就跑开了。分析句子结构和句意,前后是顺承关系,故填and。9.【解析】discoveries。考查名词。句意:通过观察黑猩猩,她有了很多发现。many修饰可数名词复数,故填discoveries。10.【解析】surprising。考查形容词。句意:不久后,她有了更让人吃惊的发现。名词discovery前用形容词作定语,且表示“令人吃惊的”,故填surprising。本课结束

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1