1、高效作业21 Period Reading and Thinking.单词拼写1She has to o_ great difficulties to make a life in a new city.2As an ambitious guy,he worked very hard to a_his ambition.3Solar energy has been used to g_electricity in some countries.4Many people are out of work due to the economic c_.vercomettaineneraterisis
2、5How will the government t_the problem of poverty in those cities?6This imagined tragedy may easily become a harsh _ (事实)we all shall know.7He became something of a _(名人)in his home town.8Because of the b_ in advertising,people are used to seeing a high standard of visual design.9Look!A group of Tib
3、etan antelopes is moving under theacklerealitycelebrityoost bridge,with some stopping to eat grass at their _ (休闲).10I had never imagined that the atmosphere at a sports event could be so i_leisurentense.单句语法填空1However,it has now become clear that this ideal cannot be _(attain),either in practice or
4、 in principle.2The proposal _(generate)a lot of interest so far.3It was difficult _(estimate)how many buildings had been destroyed.4The project was predicated on the _(assume)that the economy was expanding.attainedhas generatedto estimateassumption5More than one _(generate)of schoolchildren has been
5、 amazed by his bravery and his scientific approach to looking for the truth.generation.选词填空 far from;devote.to;be comprised of;depend on;deep down;overcome(great)difficulties;given that.;tackle the crisis1All these funds raised _the building of sports facilities and construction of stadiums.2The med
6、ical team _ten doctors and twenty nurses.3I have so many friends,but _,I have a fearis comprised ofdeep down of loneliness.4Whether the game will be played _the weather.5To be honest,your son is _trustworthy.6_theyre new here,I will guide them around the city.7He _and at last made great achievements
7、 in his field.8It is tough,but they are still struggling to find a peaceful solution to _depends onfar fromGiven thatovercame (great)difficultiestackle the crisis.完成句子1据估计,那项工程要耗费6万美元。_the project will cost$60,000.2让游客们印象深刻的是优美的风景。_is the picturesque scenery.3他成功的演艺事业使他富有。His successful acting caree
8、r_.4他成功地解决了公司面临的危机。He _facing the company.It is estimated that What impresses the visitors makes him wealthy succeeded in tackling the crisis 5鉴于她对小孩感兴趣,我敢肯定教书是最适合她的职业。_ _,Im sure teaching is the right career for her.Given her interest in children/Given that she is interested in children.课文语法填空阅读下面材
9、料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Known as the“father of hybrid rice”,Yuan Longping is one of Chinas 1 _(famous)scientists,2_considers himself a farmer despite his fame and influence.3 _(tackle)the crisis of food 4_(short),he attended Southwest Agricultural College and made up his mind to study agricul
10、ture.Then as a researcher,most famouswhoTo tackleshortagehe 5_(devote)himself to finding an approach to boosting yields without 6_(expand)the area of land.Having overcome enormous difficulties,he developedthe first hybrid rice in the world that could be used for farming in 1974,which made 7_possible
11、 for farmers to expand their output 8_(great).Not only has his innovation helped to feed China,but it has alleviated hunger in other countries depending on rice like India and Vietnam.9_(give)his great contributions,he has received numerous awards both in China and abroad.In spite of being wealthy,h
12、e cares little for celebritydevotedexpandingitgreatlyGivenor money and makes large donations to support agricultural research.Old 10_he is,he is still working hard to fulfil his dream.as/though.阅读理解While some farmers are quick to tell visitors to get off their land,David Walston is doing the opposit
13、e.He has donated land on his family farm to create two large community vegetable gardens and invited surrounding villages to get involved.“I thought the thing I can do fairly uniquely is to provide the land and machinery to try to make peoples lives better during the lockdown,”Mr Walston,37,who runs
14、 Thriplow Farms,south of Cambridge,said.“The enthusiasm has surprised me a lot,with 114 people from five villages signing up.”The two 1,000 sqm areas will be open to anyone to help with any job that needs doing.A wide range of vegetables will be grown,including peas,broccoli,sweetcorn,squash,potatoe
15、s and leeks.In Mr Walstons scheme,which he has called Coveg,people can do as much or as little as they like and the produce will be shared.Any surplus will be given to the elderly and NHS workers.None of the produce will be sold and distribution will be only loosely linked to the amount of work done
16、.He is lending his machinery for the backbreaking work.Farm suppliers are supporting the project,with Kings Seeds and Tozerdonating seeds and HowsemanAgriculture offering irrigation equipment.Claire Mackenzie,47,a doctor from Barrington,has agreed to bring seeds in their own gardens to the community
17、 plots.She sees Coveg as a way of connecting local people to the countryside that surrounds them.“We live in an arable area but we often do not know our farmers.This is a brilliant way of pulling people together,”she said.She hopes to get her two teenage sonsinvolved.Mr Walstons idea has already pro
18、mpted three local farmers who also want to donate parcels of their land to contact him.They have a corner of land that would be suitable and machinery that would take the backbreaking work out of preparation.They cant wait to offer.()1Which of the following was unexpected according to MrWalston?AThe
19、 quality of peoples lives.BThe number of participants.CThe decision to donate land.DThe idea to create vegetable plots.B()2How will the vegetables be distributed?AOn a onetoone basis.BAccording to the family size.COn a first come,first served basis.DAccording to the amount of work done.()3What is Cl
20、aires attitude to vegetable garden project?ASkeptical.BCautious.CAmbiguous.DFavourable.DD()4Which of the following can replace the underlined word“prompted”in the last paragraph?AInspired.BDiscouraged.CThreatened.DPersuaded.A答案及解析:【语篇解读】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Walston捐赠了自家农场的土地,创建了两个大型社区菜园,并邀请周边村庄参与进来的故事。1B
21、细节理解题。由第二段最后一句“The enthusiasm has surprised me a lot,with 114 people from five villages signing up.”可知,参加人员的数量使Mr Walston惊讶,也就是题干所说的:出乎意料(unexpected)。2D 细节理解题。题干关键词“distributed”对应原文的 “distribution”。由第三段最后一句“None of the produce will be sold and distribution will be only loosely linked to the amount o
22、f work done.”,可知,产品的分配是按照所干活的量(amount of work done)来决定的。3D 推理判断题。由第五段“We live in an arable area but we often do not know our farmers.This is a brilliant way of pulling people together,she said.She hopes to get her two teenage sons involved.”可知,Claire对菜园项目持支持态度。故选D项。4A 词义猜测题。由最后一段可知三个当地农民迫不及待地让出自己的土地
23、,说明Walston的想法已经成功激励了更多的人参与项目,由此可知prompted的意思是“激励”。故选A项。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Eat Better for the PlanetIs it possible to have a diet thats both healthy and friendly to our planet?Here are answers to your ecofriendly food questions.Does what I eat have an effect on climat
24、e change?Yes.The worlds food system is responsible for about one quarter of the planetwarming greenhouse gases that humans generate each year.That includes raising and harvesting all the plants,animals,and animal products we eat.1_ How exactly does food contribute to global warming?When some forests
25、 are cleared to make room for farms,cattle,sheep or other livestock,some serious problems may come up.2 _Also,fossil fuels are used to operate farm machinery,make fertilizer,and ship food around the globe,all of which generate emissions.What about chicken?EGA number of studies have found that chicke
26、ns,ducks,and other birds have a lesser climate impact than cattle or sheep kept on a farm.3_Especially at converting feeding materials into animal meat,the efficiency is highly improved,though this has prompted major concerns about animal welfare.Is organic produce better for the climate?Organic pro
27、duce is grown without synthetic fertilizers or pesticides,but that doesnt mean its necessarily better than conventionally grown produce from a climate perspective.4_In some cases it can be worse.DC 5_Its true that one person alone just makes a little bit in the climate problem.On the other hand,if m
28、any people made changes to their diets,that could start to add up.Experts have argued that it would make a big difference if the worlds heaviest meat eaters scaled backeven moderately.B答案及解析:【语篇解读】这是一篇议论文,文章阐述了人们的整个食物系统是如何对地球变暖产生影响的。1E 本空承接上文。由上文“The worlds food system is responsible for about one q
29、uarter of the planetwarminggreenhouse gases that humans generate each year.”可知,本段在讲人类的食物系统是怎样产生温室气体的;上句“That includes raising and harvesting all the plants,animals,and animal products we eat.”告诉我们:这个食物系统包括饲养和收获各种植物、动物及动物产品,所以,E项“加工、包装和运输食物也是其中一部分”符合语境。2G 本空承接上文。上句告诉我们:当一些森林为农场、牛、羊或其他家畜让地方而被清除时,一些很严重
30、的问题就出现了。本空承接上文,因此可推出,接下来讲“严重的问题是什么”,所以G项“被排放到大气层中的大量二氧化碳就会使地球变暖”符合语境。故选G。3D 由本段大意可知,本段主要讲述“鸡”的影响;再根据本空上一句,“A number of studies have found that chickens,ducks,and other birds have a lesser climate impact than cattle or sheep kept on a farm”,本空承接上文,因此可推出,接下来应该讲“鸡是怎样更小地产生影响的”,所以D项“Modernday chickens ar
31、e bred to be extremely efficient”符合语境。故选D。4C 本空承接上文。由本段大意可知,本段主要讲述“有机耕种”的影响;再根据本空上一句“but that doesnt mean its necessarily better than conventionally grown produce from a climate perspective”,本空承接上文,本空讲有机耕种的缺点,所以C项“有机耕种需要更多土地”符合语境。5B 这是一个主题句。由上文主题句的形式可知,答案确定在前两项中。由下文中“Its true that one person alone just makes a little bit in the climate problem.On the other hand,if many people made changes to their diets,that could start to add up.”可推出,作者在号召所有人都做出努力,故B项“我真的可以起到作用吗?”符合语境。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有