1、高效作业14 Period Writing.阅读理解AOriginally called Santa Fe,the town of Santa Claus,Indiana,selected its new name in the 1850s.The United States Postal Service refused to set up a post office there because another town in Indiana had the same name,which inspired the town people to change the name of the t
2、own to Santa Claus.In the early 1940s,industrialist Louis J.Koch bought 260 acres of land there to create the worlds first theme park as a retirement project.He was troubled that the tiny hamlet of SantaClaus was visited by children who would be disappointed when they discovered Santa was not there.
3、Then Santa Claus Land opened in 1946,offering a toy shop,toy displays,a restaurant,themed rides designed just for children,and,of course,daily appearances of Santa himself.The history of the park is the story of a family which has,for seven decades,dedicated itself to providing millions of guests wi
4、th good,oldfashioned family fun.Over the decades,Santa Claus Land flourished.Children from across the country came to sit on the real Santas knee and whisper their Christmas wishes.Guests included Ronald Reagan,who stopped by in 1955.As the park grew,the Koch family knew Christmas was not the only t
5、heme possibility for the park.In 1984,Santa Claus Land expanded to also include Halloween and Fourth of July sections,and the parks name was changed to a more appropriate one,Holiday World.In 1993,Splashin Safari Water Park was added.In 2006,the park introduced a new holiday.The Thanksgiving section
6、 included a recordbreaking new wooden roller coaster,The Voyage,which helped increase the parks seasonal attendance past the onemillion mark for the first time.In 2013,TIME magazine named The Voyage the nations best wooden roller coaster.Throughout its history,Holiday World has set high standards fo
7、r the theme park industry,with steadfast adherence to the values established in the family.()1Why did a post office fail to be set up in Santa Fe?ATo keep Santa Fe quiet.BTo save money for the town.CTo force the town to change its name.DTo prevent people sending letters to a wrong address.D()2Which
8、of the following can replace the underlined word“hamlet”in Paragraph 2?APlay.BPark.CVillage.DPost office.()3According to the passage,what do we know about Holiday World?AIt is a state business.BIt is popular with children.CIt has changed little since its foundation.DIt is mainly for celebrating holi
9、days.CD()4What is the best title for the passage?AA Theme Park About Santa in America BThe Records of Holiday World CHow Has Holiday World Developed?DWhy Do People Love to Visit Holiday World?答案及解析:【语篇解读】这是一篇记叙文。文章主要介绍了主题公园“假日世界”的发展历史,以及这个主题公园的一些特色和理念。C1D 推理判断题。根据第一段中“The United States Postal Servic
10、e refused to set up a post office there because another town in Indiana had the same name,which inspired the town people to change the name of the town to Santa Claus.(美国邮政管理局拒绝在那里设立邮局,因为印第安纳州的另一个小镇也有同样的名字,这促使小镇的人们把小镇的名字改为Santa Claus。)”可推知,没有在圣达菲设立邮局是为了防止人们把信寄错地址。故选D。2C 词义猜测题。根据画线词后“of Santa Claus w
11、as visited bychildren who would be disappointed when they discovered Santa was not there”可知,Louis J.Koch担心孩子们会来参观这个名叫“圣诞老人”的小村庄,结果却发现那里并没有圣诞老人,而感到失望。即画线词意思是“村庄”。故选C。3D 细节理解题。根据倒数第二段中“As the park grew,the Koch family knew Christmas was not the only theme possibility for the park.In 1984,Santa Claus L
12、and expanded to also include Halloween and Fourth of July sections,and the parks name was changed to a more appropriate one,HolidayWorld.(随着公园的发展,Koch家族知道圣诞节并不是公园唯一的主题。1984年,圣诞老人乐园扩展到万圣节和独立日部分,公园的名字被改成了一个更合适的假日世界。)”以及“The Thanksgiving section included a recordbreaking new wooden roller coaster,The V
13、oyage,which helped increase the parks seasonal attendance past the onemillion mark for the first time.(感恩节部分包括一个打破纪录的新型木制过山车航行,这帮助公园的季节性游客首次超过100万人次。)”可知,假日世界主要用于庆祝节日。故选D。4C 主旨大意题。根据最后一段“Throughout its history,Holiday World has set high standards for the theme park industry,with steadfast adherence
14、to the values established in the family.”并结合文章主要介绍了主题公园“假日世界”的发展历史,以及这个主题公园的一些特色和理念可知,C选项“假日世界是如何发展起来的?”最适合作文章标题。故选C。BTo answer a suit(诉讼)against its“no outside food and drink”policy,Shanghai Disneyland said on Monday that the policy was similar to that of many other theme parks across China and tha
15、t guests were welcome to enjoy their own food and drinks outside the park.The suit was brought by a law school student in Shanghai.She was told by park workers to either throw away the snacks she had brought in her backpack or finish them.In order to get into the park,she gave up the snacks which we
16、re worth 46.3 yuan.Whatsmore,she failed to call the police and the municipal(市政的)official complaint hotlines.The student,surnamed Wang,was a junior from East China University of Political Science and Law.She made the trip to the park in late January and brought the case(案件)to the Peoples Court(法院)of
17、 Pudong New Area where the theme park is located.She called for the parks rule to be changed and for the park to pay for her loss.The case was heard on April 23 and the decision was pending(待定的).Since a number of Chinese media reported the case over theweekend,the case has caused lots of discussions
18、.They wonder whether it is reasonable for the worlds second largest Walt Disney park not to allow visitors to bring their own food.Most agree that the food and drinks sold in the park are too expensive,making the purpose of making money behind the policy appear too proud.This is not the first time t
19、hat Shanghai Disneyland has got sued(起诉)over the policy.In June 2018,a lawyer from Suzhou,Jiangsu Province,tried to take the theme park to court for the same reason.But the court turned down his appeal.()5What did Shanghai Disneyland think of its policy?AStrict.BCommon.CWrong.DFamous.()6We can learn
20、 from Paragraph 2 that_ Athe student had to give up her snack Bthe police answered the students call Cthe student got into the park with the snacks Dthe government hotline answered the callBA()7This passage may be found in the section of “_”in a newspaper.AFun BCulture CSports DNews答案及解析:【语篇解读】文章报道了
21、华东政法大学的学生提起的诉讼,请求更改上海迪士尼乐园禁止游客携带食品入园的条款并请求上海迪士尼乐园赔偿她的损失。D5B 推理判断题。由第一段的“Shanghai Disneyland said on Monday that the policy was similar to that of many other theme parks across China and that guests were welcome to enjoy their own food and drinks outside the park.”可推知,他们认为自己的条款和别家的类似,也就是B项所说的“Common”
22、。6A 细节理解题。由第二段中“In order to get into the park,she gave up the snacks which were worth 46.3 yuan.”可知,女孩为了进园,只能放弃自己的零食。7D 推理判断题。纵观全文可知,文章是关于一大学生的诉讼,要求上海迪士尼乐园取消关于游客禁带零食的条款,最有可能出现在报纸的新闻栏目里。故选D。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Chinas first artificial intelligence(AI)theme park opened to public in
23、 early November,after 10month repair of a municipal park in northern Beijing.Newly 1_(apply)to the AI theme park,driverless shuttle buses and smart lamp posts can record exercise data.Besides,intelligent speakers that can 2_(instant)respond to human instructions have been installed in Haidian Park,3
24、_ covers about 34 hectaresappliedinstantlywhichnear the Fourth Ring Road.The district government of Haidian and Internet company Baidu signed 4_agreement in January to jointly explore“smart city”5 _(build).Haidian Park,which received about 1.2 million tourists last year,was chosen 6_(run)the pilot p
25、rogram.“A total of 10 government 7_(department)and companies have participated in the rebuilding 8_the park over the past 10 months,”said CheJianguofrom the districts park administration office.anbuildingto rundepartmentsof In recent years,Chinese hightech companies 9_(set)foot in the AI industry,wh
26、ile the government also stressed in October that it would boost the development of the 10_(country)new generation of artificial intelligence.have setcountrys答案及解析:【语篇解读】文章报道了中国首个人工智能主题公园在首都试点运行的情况。1applied 考查非谓语动词。提示词apply为动词,句中已有谓语can record,且无连词,故用非谓语动词形式,主语 driverless shuttle buses and smart lamp
27、 posts和提示词在逻辑上为动宾关系,用过去分词作状语。2instantly 考查副词。修饰动词respond,作状语,用副词形式。3which 考查定语从句。引导一个非限制性定语从句,代替指物的先行词Haidian Park,在从句中作主语,用which。4an 考查冠词。泛指“一个协议”,agreement的发音以元音音素开头,用不定冠词an。5building 考查名词。动词explore后接名词作宾语,“smart city”是定语,用动名词形式,意为“建设”。6to run 考查非谓语动词。句意:去年接待游客约120万人次的海淀公园被选为试点项目。此处用动词不定式(to do)形式
28、作目的状语,be chosen to do sth(被选中做某事)。7departments 考查名词的数。department是可数名词,由数词10修饰,用复数形式。8of 考查介词。of表示名词所有格,意为“公园的重建”,用介词of。9have set 考查时态和主谓一致。由时间状语In recent years可知,用现在完成时,作主语的复数名词“Chinese hightech companies”和“set”之间是主动关系。10countrys 考查名词所有格。作定语修饰名词短语“new generation of artificial intelligence”,意为“国家的”,用
29、“s”表示所有格。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Have you ever wondered what you can do visiting Disney in Florida?There are two activity possibilities associated with Disney in Florida.1_,and the other is Disney Cruise Line,docked in Cape Canaveral on the Atlantic coast.This article provides s
30、ome ideas to help you out.Choose when you want to go.Disney recommends going during the spring and fall.The best days to go to Walt DisneyAWorld are:MidNovember through midDecember(except the week of Thanksgiving).The weather is usually cool but pleasant,the Christmas decorations are up,special even
31、ts are running,and the attendance is usually moderate.Expect crowds on Saturdays,especially at the Magic Kingdom.2_,but this doesnt necessary translate into huge crowds during early December.Second week of January through midFebruary.Its cool at this time of year.3_However,some rides will be closed
32、at this time of year.The first week of January can be busy due toDFextended holiday vacations and the Walt Disney World Marathon.Avoid any holiday weekends.First three weeks of May.4_Crowds and hotel prices are moderate.Memorial Day weekend will be more crowded,but often not as bad as you might expe
33、ct.5 _ It will be extremely hot,and this is peak hurricane season.Plan on taking afternoons off and visiting water parks.Crowds are low.Offsite hotels usually have their rockbottom deals during this period,and Disney has offered“free dining”packages in this time frame each year since 2005.CG答案及解析:【语
34、篇解读】你是否想知道你在佛罗里达迪士尼乐园能做什么?你知道什么时间去参观最合适吗?本文给出了一些建议。1A 由下文的“and the other is Disney Cruise Line”可知,A项可以和下文构成one.the other.结构。2D 由下文的“but this doesnt necessary translate into huge crowds during early December.”可知,D项中的December和下文构成原词复现,而且语义一致。3F 由下文的“However,some rides will be closed at this timeof yea
35、r.”可知,这个时间去参观的人最少,一些骑乘项目关闭了,所以选F项。4C 由前面的“First three weeks of May.”可知,下文提到的应该是这个时节的天气,所以选C项。5G 由下文的“It will be extremely hot,and this is peak hurricane season.”可知,上文应该提到的是最热的季节,选项G符合语境。.应用文写作假定你是李华,最近你市新建成一个主题公园。请给你的新西兰朋友Bryan写封80词左右的邮件告知此事,内容包括:1公园主题:中国茶文化;2园内展示:茶的种植历史,茶的种类,茶室等;3邀请他前来参观。One possib
36、le version:_ _Dear Bryan,Im glad to tell you something about the theme park which hasbeen built recently in our city.Its theme is Chinese Tea Culture.Walking along the alley in the park,you can see a lot of different“tea”characters written by famous scholars.The history of tea growing in China and t
37、he special ways of cooking different tea,such as Longjing tea and Puer tea,are also shown _ _ _ _on the cultural wall in the park.Besides,the park is full of unique tea houses,allowing visitors to taste a variety of tea.So I sincerely invite you to come here and experience our tea culture.Yours,Li Hua
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有