1、Unit 1 Cultural HeritagePeriod 1Reading and Thinking()语篇研读课自主素养储备.新词相知(一)连线相匹配的英语释义mittee5.establish6.contribute7.investigate8.conduct9.document10.attempta.a suggestion or a piece of adviceb.set up or found;place a personc.a sum of money set aside for some purposed.give money or help to others for f
2、reee.lead or guide;act as a conductorf.try to do sth.,especially without successg.a subject to be talked about or decidedh.examine carefully,or ask about the reasoni.a group of people appointed to deal with mattersj.a paper with important information on it答案:1.c2.g3.a4.i5.b6.d7.h8.e9.j10.f(二)结合语境从上面
3、的框中选择恰当的单词填空1.It was said that the aging electric wire _to the fire in the old temple.2.After many _she eventually managed to mount the horse.3.Im glad to learn that youve just _English Drama Club.4.Im _a survey on how students spend their summer vacation.5.Her _is that the cultural heritage should
4、be preserved well.contributedattemptsestablishedconductingproposal(三)根据语境写出斜黑体单词的词性和汉语意思1.He may win the competition in which case he is likely to get into the national team.()2.Until recently,this resource was limited in most application servers.()3.Its this clue that helps us avoid such a great ec
5、onomic loss.()4.It is worthwhile visiting the Great Wall.()5.We must try our best to learn English well and make a contribution to building our country better.()adj.可能的v.限制n.损失adj.值得花时间的n.贡献.短语熟记选择恰当的短语,用其适当形式补全下列语句give way to,keep balance,lead to,make a proposal,turn to,prevent.from.,donate.to.,mak
6、e sure1.Not knowing what to do,we _our teacher.2.Hard work _success while laziness _failing the exam.3.In Antarctica,when the long dark winter _spring,ice begins to melt.4.If you want to learn skating,the most important thing for you to learn is how to _.turned toleads toleads togives way tokeep bal
7、ance5.The law _businessmen _buying and selling ivorytooth of the elephant.6.To write a great news story,you have to _it is correct,relevant and fresh.7.She _her books _the library.8.The head teacher _that all students make a social investigation on cultural relics protection.preventsfrommake suredon
8、atedtomade a proposal.课文浅触1.阅读课文“FROM PROBLEMS TO SOLUTIONS”,体会文章的主题。2.结合导图,谈谈你对“The protection of cultural sites”的看法。【参考答案】_ _(1)I think its necessary,because protecting cultural sites is protecting theirhistory,and they are of great economic,cultural and spiritual values.Culturalsites are the comm
9、on wealth of all mankind.(2)I think its unnecessary,because protecting cultural sites will be big challengesand cost a lot of time,money and manpower.Besides,it prevents thedevelopment of society and peoples life.Step 1 Pre-readingLook at the pictures and answer the following questions.探究素养提能1.Which
10、 country do the relics in the pictures belong to?_2.What did Egyptian government and its people do with the relics in danger when the Aswan Dam was decided to be built?_Egypt.They found solutions to solve the problem.Step 2 While reading.What does the passage mainly talk about?It tells us how the Eg
11、yptian government found _to the problem of keeping a _between building the Aswan Dam and protecting _.solutionsbalancethe templesand other cultural relics.Read Para 2 to Para 5 and fill in the form.Para 2The government wanted to build 1._.The proposal led to 2._.The government 3._the UN _.Para 3A co
12、mmittee was established to 4._.The group raised 5._.Experts made a 6._ to save the buildings.A document was 7._ and the work began.a new damproteststurned tofor helplimit damagefundsproposalsignedPara 4With nearly$80 million 8._by 50 countries,the thousands of engineers and workers rescued 22 temple
13、s and many cultural relics by working together within 20 years.Para 5The project ended 9._in 1980.The countries found a path to the future:10._to build a better tomorrow.donatedsuccessfullywork together.Choose the best answer1.Whats the authors attitude towards the cultural sites?A.Positive.B.Negati
14、ve.C.Objective.D.Unconcerned.2.Why did the government turn to the UN for help?A.Because the government met big challenges.B.Because some citizens protested building the dam.C.Because the scientists had studied the problem.D.Because there were many farmers in the area of Nile.3.Which of the following
15、 shows the structure of the whole passage?4.What can be inferred from the last two paragraphs?A.Easier said than done.B.More haste,less speed.C.Actions speak louder than words.D.Many hands make light work.答案:14.CABD.Answer the following questions.1.What do you think of the balance between economic d
16、evelopment and the protection of cultural sites?_ When we develop our economy,we must think about which one can benefit usmost in the long term,the new thing or the old relic.2.Whats the spirit of the Aswan Dam project?Do you need it in your study?Why?_ _The spirit of the Aswan Dam project is cooper
17、ative,creative,determined as wellas persistent.Yes,I need it.Because I will meet with unexpected problems in study.If onecannot work the problems out by himself,he can turn to teachers or otherstudents for help.Step 3 Post-readingTry to fill the blanks with correct words and then retell the passage.
18、In the 1950s,the Egyptian government wanted to build a new dam across the Nile,but the 1._led to protests because some of Egypts important cultural relics would be 2._to be damaged.In 1959,the government had to turn to the UN for help for there were no good 3._to the problem.Soon,a committee was 4._
19、to limit damage to the relics.In 1960,a 5._was signed with experts efforts,and the work began.In 1961,German engineers moved the first temple.Over the next 20 years,thousands of proposallikelysolutionsestablisheddocumentengineers and workers 6._22 temples and 7._cultural relics.Fifty countries 8._ne
20、arly$80 million to the project.In 1980,the project ended successfully.Not only had the countries found a 9._to the future that did not run over the relics of the past,but they had also learnt that it was possible for countries 10._(work)together to build a better tomorrow.rescuedcountlessdonatedpath
21、to work【主题情境思考】When it comes to the protection of cultural relics,whats your opinion?_To begin with,I feel that we must think about whether the cultural relics areworth protecting.Secondly,we must think about the cost of protecting the relics.If the relics are very valuable,we must rescue them whate
22、ver happens.There are many types of tombs in Egypt.However,throughout Egypts past,the tombs of kings and high officials,upper class artists and craftsmen,and poor people were very different.For poor people,the types of tombs they used stayed about the same,but the tombs of kings and high officials c
23、hanged a lot over time.课时素养达标At first,the kings of Egypt were buried in what are known as mastabas in southern Egypt,mainly at a place called Abydos.They had a pit(坑)where the dead were buried in the ground covered by stones above around.Later mastabassometimes had many rooms below and above ground
24、to store the items that the dead person wished to take with him or her into the afterlife.Later,during a period known as the Old Kingdom,the kings decided to be buried in a more northern location around the capital of Egypt.It was a city called the White Walls,but the Greeks called it Memphis.There
25、were several cemeteries(墓地)around Memphis.The first was a place called Saqqara,where the earliest pyramids were located.These were not true pyramids,as they had stepped sides rather than being smooth.Later kings experimented with true pyramids at a place called Dashure,where they finally built the f
26、irst true pyramid tomb.However,the largest and grandest pyramids were later built at a place called the Giza Plateau,which is now just outside of the modern city of Cairo,Egypt.However,there were a number of other locations where the kings of Egypt built pyramids,but almost all of them were built ne
27、ar Memphis in the north or only as far south as a place called the Fayoum.【语篇概述】本文是说明文。文章向我们介绍了古埃及陵墓尤其是国王的陵墓的变化。.Read the passage by skimming and find out the main idea.This passage mainly tells us about _and their changes over time.Choose the best answer according to the passage.1.With time passing
28、 by,the tombs of poor people in Egypt _.A.became deeper and deeperB.changed a lot in shapeC.moved from place to placeD.didnt change much【解析】选D。细节理解题。根据文章第一段末句“For poor people,the types of tombs they used stayed about the same.”可知答案。the Egyptian tombs2.According to Para.2,why were many rooms built in
29、 a mastaba?A.To keep stones in them.B.To bury the dead peoples families.C.To make the tomb look bigger.D.To store things for the dead people.【解析】选D。细节理解题。根据文章第二段末句“Later mastabas sometimes had many rooms.into the afterlife.”可知答案。3.What was the difference between the earliest pyramid and the true one
30、?A.The former was lower and smaller than the latter.B.The former had stepped sides while the latter had smooth sides.C.The former was used to bury poor people while the latter was used to bury kings.D.The former was built in the south of Memphis while the latter in the north of Memphis.【解析】选B。细节理解题。
31、根据文章第三段末句“These were not true pyramids,as they had stepped sides rather than being smooth.”可知答案。4.Where were most of the true pyramids in Egypt located?A.At Abydos.B.At the Giza Plateau.C.Near Memphis.D.At the Fayoum.【解析】选C。细节理解题。根据文章末段末句“.but almost all of them were built near Memphis.called the Fayoum.”可知答案。本课结束
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有