ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:25 ,大小:105.50KB ,
资源ID:393669      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-393669-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(四川省广元市2019-2020学年高二英语下学期期末教学质量监测试题(含解析) (2).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

四川省广元市2019-2020学年高二英语下学期期末教学质量监测试题(含解析) (2).doc

1、四川省广元市2019-2020学年高二英语下学期期末教学质量监测试题(含解析)注意事项:1.本试卷由四个部分组成。其中,第一、第二部分和第三部分的第一节为选择题,第三部分的第二节和第四部分为非选择题;2.在答题前,考生务必将自己的姓名、座位号、班级、考籍号等填写在答题卡上;3.选择题答案在答题卡上涂黑,非选择题在答题卡上作答。 考试结束后,将答题卡收回;4.本试卷满分 150 分,考试时间 120 分钟。第一部分听力第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.

2、Who is in close contact with Jane?A.Lily. B.Jack. C.Alice.2.Why didnt the man answer the phone?AHe lost it.B.He didnt hear it.C.His phone ran out of power.3.What did the man do over the weekend?A.He saw a film. B.He went on a hike. C.He made chocolate cakes.4.Where does the conversation probably tak

3、e place?A.At a store. B.At a dentists. C.At home.5.How much will the man pay?A.$30. B.$270. C.$100.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Where does the conversation take place?A.At school. B.At home. C.At a rest

4、aurant.7.What did the girl eat for lunch?A.A sandwich and fried chicken.B.A piece of bread and some juice.C.A hamburger,salad and water.听第7段材料,回答第8、9题。8.What is the relationship between the speakers?A.Host and guest.B.Interviewer and interviewee.C.Boss and employee.9.What does the man think of his l

5、ast boss?A.Bored. B.Strict. C.Respectable.听第8段材料,回答第10至12题。10.What time is the wine party supposed to start?A.At 9:00 p.m. B.At 8:00 p.m. C.At 7:00 p.m.11.How many people is the woman bringing to the wine party with her?A.Five. B.Three. C.Two.12.What should the woman wear for the wine party?A.Sports

6、 shoes. B.A dark dress. C.A T-shirt and jeans.听第9段材料,回答第13至16题。13.What is the woman doing?A.Watching TV. B.Reading a newspaper. C.Surfing the Internet.14.Why did the mother name her newborn baby“Enough”?A.She didnt want any more children.B.She thought the name was interesting.C.She thought there wer

7、e too many people on Earth.15.When did the worlds population reach 3 billion?A.In 1927. B.In 1959. C.In 1974.16.What does the woman think of the worlds population?A.She thinks its growing too fast.B.She disagrees with what the man said.C.She doesnt think we should worry about it.听第10段材料,回答第17至20题。17

8、.When did Michael lose his mobile phone?A.On Friday. B.On Saturday. C.On Sunday.18. Where did the speaker plan to meet the taxi driver?A.At a bus stop. B.At his home. C.At a taxi center.19.What did the taxi driver leave to the speaker?A.Only the mobile phone.B.The mobile phone and his name.C.The mob

9、ile phone and his address.20.How did the speaker tell Michael the news?A.By email. A.By blog. B.By going to his house.第二部分 阅读理解第一节 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Best UK Festivals of 2020Weve picked this years best UK festivalsfind your favourite and get out there this summer.All Points EastR

10、eturning for a third year after its successful 2018 launch,All Points East is a general 10-day festival that takes over Victoria Park in late May.The opening and closing three-day weekends are given over to music.Place: Victoria ParkTime: May 22,2020-May 31,2020Ticket: Adult35; Age19-24 with ID28;Un

11、der18 years old, freeIsle of WightHuge headliners is one of the UKs biggest rock festivals.Now in its 52nd year,the modern-day Isle of Wight festival is a far cry from the hippy(嬉皮士) love-in that landed back in 1968.Nowadays,big-name headliners and commercial rock and pop favorites are the order of

12、the day.Place: Seaclose Park, NewportTime: Jun 13-14. 12:00 a.m.-15:00 p.m.Tickets:25 Adult;15 Age19-24 with ID; 10 under 12 years old, under7, freeLove boxConsistently one of the finest festivals in London,catering for cool kids and party monsters alike,Love box has expanded again to become a three

13、-day event in 2020.This year will be its second in west Londons Gunnersbury Park.Place:Londons Gunnersbury ParkTime:July12-14. 1:30 p.m.-2:30 p.m.Tickets:185(adult three-day weekend);70(adult day ticket)Junction 2Calling all technology heads:in 2020,this big festival is spreading out over two days a

14、gain following last years successful expansion.Junction 2 is a meeting of some pretty serious music minds.Place:Boston Manor ParkTime:July 15-16Tickets:45 for all ages1. Which of the following is the earliest festival of the year?A. All Points East.B. Isle of Wight.C. Love box.D. Junction 2.2. How m

15、uch should two adults with a kid of 9 pay if they go to rock music?A. 65.B. 60.C. 45.D. 40.3. If you want to see the festival which lasts longest,you will go to A. Victoria Park.B. Seaclose Park.C. Londons Gunnersbury Park.D. Boston Manor Park.【答案】1. A 2. B 3. A【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个2020年英国最好的节日情况,说明

16、了节日时间、地点和费用等信息。【1题详解】细节理解题。根据All Points East部分中Time: May 22,2020-May 31,2020(时间:2020年5月22日- 2020年5月31日);Isle of Wight部分中Time: Jun 13-14.(时间:6月13到14日);Love box部分中Time: July 12-14.(7月12日到14日);Junction 2部分中Time: July 15-16(7月15日到16日)由此可知,All Points East是一年中最早的节日。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Isle of Wight部分中Ticket

17、s:25 Adult;15 Age19-24 with ID; 10 under 12 years old, under7, free可知成人票:25;19到24岁15;12岁以下10 ;7岁以下免费。由此可知,两个带着一个9岁孩子的成年人如果去听摇滚乐要花25+25+10=60英镑。故选B。【3题详解】细节理解题。根据All Points East部分中Time: May 22,2020-May 31,2020(时间:2020年5月22日到2020年5月31日);Isle of Wight部分中Time: Jun 13-14.(时间:6月13到14日);Love box部分中Time: Ju

18、ly 12-14.(7月12日到14日);Junction 2部分中Time: July 15-16(7月15日到16日)由此可知,如果你想看最长的节日,你可以去Victoria Park。故选A。BOn June 12,1942,Anne Franks parents gave her a small diary for her 13th birthday.She and her family had been living in Amsterdam for nine years after fleeing their native country in 1933.They could no

19、t escape the influence of the war sweeping across Europe.On July 6,1942,her family was forced to go into hiding.For the next two years,Anne put down her innermost thoughts and feelings to her diary.Her reports of daily life painted a picture of a bright girl.She described her love of writing and her

20、 desire to make a career of it one day,saying,“I want to be useful or bring enjoyment to all people,even those Ive never met.I want to go on living even after my death.”She got her wish far too soon.Her diary came to an abrupt end in August of 1944,when she and others hiding in the“Secret Annex”were

21、 discovered,arrested,and sent to prison.Tragically,Anne,her sister and her mother,all died there.Her father,Otto,the only survivor among those who hid in Annex,returned to Amsterdam after the war.He was deeply moved by his daughterdescriptions of life in Annex and her feelings about her family and o

22、ther residents.He devoted the rest of his life to sharing her story with the world so that the same tragedy that happened to his family might never be repeated.Through her courage,her hope,and her unshakable faith in the goodness of people,her short life left a long legacy(遗产),touching and inspiring

23、 generation after generation of people she never met.I would never forget visiting the Anne Frank House when I was just 23 and thought that I had already been alive eight years longer than she had been.Like millions of people moved by Anne Franks story,I have tried my best since then to live my life

24、.We all would do well to remember the wisdom of a young girl who taught us that our differences make life more interesting,but our common men matter more.4. Why did the Franks leave their native country in 1933?A. To make a livingB. To look for equality.C. To fight for their civil rights.D. To escap

25、e the bad effect of the war.5. What does the underlined word“wish”in paragraph 3 refer to?A. She wants to live forever.B. She wants to get her diary published.C. She wants to have a good influence on people by writing.D. She wants to make a fortune by writing.6. How old was Anne when she died?A. 13.

26、B. 15.C. 23.D. 31.7. What does the author want to tell us by sharing the story of Anne?A. Anne Frank has an unlucky life experience.B. The writer has the same life experience as Anne.C. We should try our best to make our life meaningful.D. Common human beings cant make life more meaningful.【答案】4. D

27、5. C 6. B 7. C【解析】这是一篇记叙文。作者主要分享了一个年轻的女孩Anne Frank的故事,告诉我们要努力把生活过得有意义。【4题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“They could not escape the influence of the war sweeping across Europe.(他们不能逃脱席卷整个欧洲的战争的影响)”可知,Franks在1933年离开自己的祖国是为了逃避战争的影响。故选D项。【5题详解】词义猜测题。根据第二段最后两句“I want to be useful or bring enjoyment to all people,even

28、 those Ive never met.I want to go on living even after my death.(我想成为有用的人,或者被所有人带去欢乐,甚至那些我从没遇见的人。我想在死后继续存活)”可知,Frank的愿望是通过写作对人们产生正面的影响。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据文章第一句“On June 12,1942,Anne Franks parents gave her a small diary for her 13th birthday.”及第三段中“Her diary came to an abrupt end in August of 1944,An

29、ne,her sister and her mother,all died there.”可知,1942年Anne Frank的父母给了她一个日记本作为13岁的生日礼物,1944年时Anne Frank去世,所以是15岁。故选B项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中“I have tried my best since then to live my life(自那以后我就尽力过自己的生活)”及“We all would do well to remember the wisdom of a young girl who taught us that our differences mak

30、e life more interesting,but our common men matter more.(我们都会做得很好来铭记一个年轻女孩的智慧,她提醒我们,我们的不同使生活更有趣,但是我们的普通人更重要)”可知,作者分享Anne Frank的故事是想告诉我们,我们应该尽力使生活过得有意义。故选C项。CAs artificial intelligence(AI) systems become more advanced, we can expect them to be used more often in the world of human medicine and health

31、care.The Georgia Medical Union gives money to the AI project as a part of its Future Health 2025 program the aim of which is to get great ideas from the lab to the market and support world healthcare and the aging problem.Georgia Institute of Technology built an experimental robot called PR2 that is

32、 capable of abstracting knowledge and developing their own experience to share with other AIs. PR2 can gather information about patients information in a big room in hospital.PR3 is the second robot model that can collect data.PR3 is trained on large data sets gathered from real-life cases. People a

33、re sharing more and more of their health data through apps on mobile and wearable devices.PR3 will gather and share all the data with the experimental robot.Moving around between the PR2 and the PR3, PR4 is an AI Robot which can also be put to work in hospitals to help doctors and nurses spend more

34、time with their patients. Moxi is a robot assistant that helps staff by completing general tasks such as delivering lab samples, collecting laundry or gathering medical supplies.Together, the robots can make a working group, like a group of bees going about their jobs, or birds moving together as on

35、e in the sky. As they work together ,they appear to be learning themselves in the same way living things do.One problem the researchers had in the beginning was how the robots would communicate with each other. The robot cannot exchange information without WI-FI and GPS equipment does not work with

36、different floors. These robots can work in short distance well. The electric field the robots send out lets them sense what is near them and react to it.The acceptance of AI in medicine will continue to gather pace in the future as it becomes more widespread.8. What is the aim of the Future Health 2

37、025 program?A To develop the experimental robot.B. To detect health problems.C. To improve new technology in medicine.D. To collect data of the people.9. What do we know about robot PR4?A. It is a good assistant for doctors and nurses.B. It can move as PR2 and PR3.C. It can wash the clothes for pati

38、ents.D. It is the most advanced scientific equipment.10. What do the robots and bees have in common?A. They unite to finish the experiment.B. They move freely like human beings.C. They depend on each other all the time.D. They work as a team to do their individual job.11. What can be a suitable titl

39、e for the text?A. AI Becomes More WidespreadB. Future Health 2025 ProgramC. Robots and Bees in HospitalD. Artificial Intelligence in Medicine【答案】8. B 9. A 10. D 11. D【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了人工智能在医疗领域的应用,佐治亚理工学院制造了一个名为PR2的实验机器人,它能够提取知识,并开发自己的经验,与其他人工智能分享。此外还有功能各异的PR3和PR4两款机器人,这些机器人可以组成一个工作团队和自主学习。随着人工智能的普

40、及,未来医学对它的接受程度将继续提高。【8题详解】推理判断题。根据第二段The Georgia Medical Union gives money to the AI project as a part of its Future Health 2025 program, the aim of which is to get great ideas from the lab to the market and support world healthcare and the aging problem.可知作为其“未来健康2025”计划的一部分,乔治亚医学联盟为人工智能项目提供了资金,该计划的

41、目的是将实验室的伟大想法推向市场,并支持世界医疗保健和老龄化问题。由此可推知,“未来健康2025”计划的目标是检测健康问题。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第五段中PR4 is an AI Robot which can also be put to work in hospitals to help doctors and nurses spend more time with their patients.可知PR4是一款人工智能机器人,它也可以被投入到医院工作中,帮助医生和护士花更多的时间陪伴病人。由此可知,机器人PR4是医生和护士的好助手。故选A。【10题详解】细节理解题。根据倒数

42、第三段中Together, the robots can make a working group, like a group of bees going about their jobs, or birds moving together as one in the sky. 可知这些机器人可以组成一个工作团队,就像一群蜜蜂在忙着自己的工作,或者像鸟一样在天空中一起移动。由此可知,机器人和蜜蜂的共同之处是他们以团队的形式完成各自的工作。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据第一段As artificial intelligence(AI) systems become more advanc

43、ed, we can expect them to be used more often in the world of human medicine and health care.可知随着人工智能系统变得越来越先进,我们可以期待它们在人类医学和卫生保健领域得到更多的应用。结合文章主要介绍了人工智能在医疗领域的应用,佐治亚理工学院制造了一个名为PR2的实验机器人,它能够提取知识,并开发自己的经验,与其他人工智能分享。此外还有功能各异的PR3和PR4两款机器人,这些机器人可以组成一个工作团队和自主学习。随着人工智能的普及,未来医学对它的接受程度将继续提高。由此可知,D选项“医学中的人工智能”最

44、符合文章标题。故选D。DIn 2015,Gardiner and two other friends, founded an online publishing company called JKX Comics(漫画). At the time, the three were pursuing Doctor of Philosophy in different fields at the University of Wisconsin. They decided to use the easy-to-digest cartoon format and light humor to promo

45、te scientific knowledge. Their first comic book was published in 2016.The book describes how the common virus copies by telling a story about the virus going clubbing with friends inside a human cell.“Having comics as a way of opening that door into what science is could hopefully inspire the next g

46、eneration to pursue STEM(science, technology, engineering and math).”says Gardiner. And comics can make information more accessible by presenting it through both text and illustrations. In 2018,seven more scientists at UWMadison joined the JKX Comics crew, bringing fields such as psychology, astrono

47、my and microbiology to the table. Local artists were drafted to help illustrate the scientists research.For the volunteer crew, the comics(are now offered online for free) have also given scientists a friendlier face. “We can show who the scientists arethat they are also just people,” says Gardiner,

48、 a cancer biologist at the Fox Chase Cancer Center in Philadelphia. “Were not all geniuses with Einstein-like hair that are antisocial and just have Eureka moments all the time. And using comics is a nice way to tell their story. Their latest, Gilberts Glitch Switch, released March 2,sees a biochemi

49、st get involved in a video game where he has to test amino acid(氨基酸)combinations to get proteins to communicate effectively.“Theres a lot of misinformation in our communities,” Montgomery says. “And it scares people away from science. If we could limit some of those misunderstandings when theyre kid

50、s or when their parents are reading with them, I think that would be a really good impact.”12. What can be inferred from Paragraph 1?A. Gardiners book is about the virus basic structure.B. Gardiner and her friends have graduated from university.C. Gardiners book can explain scientific ideas in a sim

51、ple way.D. Gardiner and her friends got Doctors degree in the same field.13. What do we know about Gardiner and his friends work?A. It is very complex and the pay is low.B. It doesnt attract any other scientist.C. It contains all about science and technology.D. It shows cooperation among scientists.

52、14. Which of the following is suitable according to paragraph 3?A. Scientists can tell stories by using comics.B. Scientists are similar to Einstein in life style.C. Scientists can use comics to explain their ideas.D. Scientists can communicate effectively with each other.15. What did Montgomery thi

53、nk of their work?A. Just so-so.B. Positive.C. Horrible.D. Boring.【答案】12. C 13. D 14. C 15. B【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了2015年,Gardiner和另外两位朋友创办了一家名为JKX Comics的在线出版公司。当时,三人正在威斯康辛大学攻读不同领域的哲学博士学位。他们主要是用一漫画的方式来解释科学思想。漫画通过文字和插图的形式使信息更容易被理解。其他人对他们的工作持积极乐观态度。【12题详解】推理判断题。根据第一段中They decided to use the easy-to-digest

54、 cartoon format and light humor to promote scientific knowledge. Their first comic book was published in 2016.The book describes how the common virus copies by telling a story about the virus going clubbing with friends inside a human cell.可知他们决定用易于理解的卡通形式和轻松的幽默来宣传科学知识。他们的第一本漫画书于2016年出版。这本书通过讲述病毒在人类

55、细胞内与朋友聚会的故事,描述了普通病毒是如何复制的。由此可推知,Gardiner的书可以用一种简单的方式解释科学思想。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第一段中In 2015,Gardiner and two other friends, founded an online publishing company called JKX Comics(漫画). At the time, the three were pursuing Doctor of Philosophy in different fields at the University of Wisconsin.可知2015年,加

56、德纳和另外两位朋友创办了一家名为JKX Comics的在线出版公司。当时,三人正在威斯康辛大学攻读不同领域的哲学博士学位。以及第二段中In 2018,seven more scientists at UWMadison joined the JKX Comics crew, bringing fields such as psychology, astronomy and microbiology to the table. Local artists were drafted to help illustrate the scientists research.可知2018年,威斯康辛大学麦

57、迪逊分校又有7名科学家加入了JKX Comics的团队,带来了心理学、天文学和微生物学等领域的作品。当地的艺术家被请来帮助阐明科学家的研究。由此可知,Gardiner和他朋友的作品显示了科学家之间的合作。故选D。【14题详解】细节理解题。根据第三段中For the volunteer crew, the comics(are now offered online for free) have also given scientists a friendlier face. “We can show who the scientists arethat they are also just pe

58、ople,” says Gardiner, a cancer biologist at the Fox Chase Cancer Center in Philadelphia. “Were not all geniuses with Einstein-like hair that are antisocial and just have Eureka moments all the time. And using comics is a nice way to tell their story.可知对于志愿者团队来说,漫画(现在免费在线提供)也给了科学家一张更友好的脸。“我们可以展示科学家是谁

59、他们也只是人,”费城福克斯蔡斯癌症中心的癌症生物学家Gardiner说。“我们并不都是有爱因斯坦一样头发的天才,而是一直有Eureka时刻。而用漫画来讲述他们的故事是一种不错的方式。由此可知,科学家可以用漫画来解释他们的想法。故选C。【15题详解】推理判断题。根据最后一段“Theres a lot of misinformation in our communities,” Montgomery says. “And it scares people away from science. If we could limit some of those misunderstandings whe

60、n theyre kids or when their parents are reading with them, I think that would be a really good impact.”可知Montgomery说:“在我们的社区里有很多错误的信息。这把人们吓得远离科学。如果我们能在他们还是孩子的时候,或者在他们的父母和他们一起阅读的时候,减少一些误解,我认为这会产生非常好的影响。”由此可推知,Montgomery对他们的工作持乐观态度。故选B。第二节 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余选项。Keeping our kids, p

61、articularly our teens, reading all summer long is easier said than done. _16_Write a story together. _17_Create your own characters and a crazy plot. Also, you can add photos or graphic design images to your story.Research the Summer Reading List. Association for Library Service to Children, is a wo

62、nderful resource for not only summer reading suggestions but for engaging your child in the fantastic world of books all year long. Each year, the ALSC compiles an exciting list of suggested summer reads for teens. You can check this years list with your teens._18_Now head over to your local library

63、 and check them out. Its fun for parents to read these titles as well._19_There are many popular, published titles that are not only in print but have also been made into bestselling movies. List out some ideas such as the Harry Potter series and pick a weekend where you and your child can read the

64、book then kick back and watch the movie.Check Out Goodreads Teen Reading List. Often, the required reads hold absolutely no interest to them and the entire summer reading experience is painful and dull. _20_Here they just might find a title that arouse their interest and keeps them reading all year

65、long.A. And dont forget the popcorn!B. Here are 4 ways you can follow.C. Create a Reading/Movie Weekend.D. Discuss the titles and why they might make an interesting choice.E. Suggest that your teen look at the popular list available on Goodreads.F. Sometimes its a lot more fun to read something youv

66、e written yourself.G. High Schoolers leave the classroom in June knowing that they have to fulfill their summer reading list【答案】16. B 17. F 18. D 19. C 20. E【解析】本文是说明文。让孩子们这个夏天阅读很难。文章给出了四个有效建议。【16题详解】根据上文Keeping our kids, particularly our teens, reading all summer long is easier said than done.(让我们的

67、孩子,特别是我们的青少年,整个夏天阅读是说起来容易做起来难。)以及下文给出的建议,B项“以下是你可以遵循的四种方法”承上启下。故选B。【17题详解】根据标题Write a story together.(一起写一个故事),以及下文Create your own characters and a crazy plot. Also, you can add photos or graphic design images to your story.(创造你自己的角色和疯狂的情节。此外,你可以添加照片或形象的设计图像到你的故事。)可推断,F项“有时候,读自己写的东西会更有趣。”符合语境。与上下文话题

68、一致。故选F。【18题详解】根据上文Each year, the ALSC compiles an exciting list of suggested summer reads for teens. You can check this years list with your teens.( 每年,ALSC都会为青少年编写一份令人兴奋的暑期阅读清单。你可以和你的青少年核对今年的名单)可推断,D项“讨论一下标题和为什么他们可能做出一个有趣的选择”符合语境,承接上文。故选D。【19题详解】空格处为段落标题。根据下文List out some ideas such as the Harry Po

69、tter series and pick a weekend where you and your child can read the book then kick back and watch the movie.(列出一些想法,如哈利波特系列,并选择一个周末,你和你的孩子可以阅读这本书,然后休息一下看这部电影。)可推断,本段建议创建一个阅读/电影周末。故C选项“创建一个阅读/电影周末”为本段的标题。故选C。【20题详解】根据段落标题Check Out Goodreads Teen Reading List.( 查看Goodreads青少年阅读列表)和下文Here they just mi

70、ght find a title that arouse their interest and keeps them reading all year long.( 在这里,他们可能会找到一个标题,激发他们的兴趣,让他们全年阅读) 可推断,建议你的青少年看看Goodreads上的流行列表。故E选项“建议你的青少年看看Goodreads上的流行列表”符合语境。故选E。第三部分 英语知识运用第一节 完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Elzette Connan and her husband Murray both grew up on

71、 sheep farms in South Africa. Four years ago, they moved to Cumnock, NSW, _21_1215 hectares (公顷) of land with livestock (家畜). “We were living a dream life in Australia when we were _22_by the drought,” said Elzette.But with rain not expected for six months, the Connans had to_23_most of their sheep

72、and cattle to buy _24_for the livestock left. To make ends meet, Elzette _25_a job as a preschool teacher 100km away. Later on, the optimistic mum started to lose _26_ for the future.“That is until a friend sent me the most_27_ gift, a box filled with tea, chocolates, coffee cups, which sends me a b

73、it of _28_,” Elzette recalled.The box had an important _29_ on Elzette. As Christmas was approaching, Elzette thought over _30_ she could spread some cheer. Soon an idea _31_ her that she wanted to _32_ people by making a box donation filled with simple _33_ items, to send to the people in _34_-affe

74、cted areas before Christmas.Meanwhile, she _35_ her Facebook page, Ladies of the Land, which hoped to send 100 boxes for Christmas and made a big _36_ to so many women doing it _37_ on the land. In less than a month, her Facebook page had attracted 15,000_38_.Reaching out to help women in a similar

75、situation was a piece of cake for this kind lady, who_39_ says, “Im doing this because we need to give _40_-we cant make it rain but we can surely send a little bit of sunshine someones way.”21. A. buyingB. keepingC. makingD. spending22. A. metB. influencedC. interruptedD. hit23. A. dropB. sellC. ta

76、keD. cost24. A. roomB. feedC. waterD. land25 A. called onB. took offC. hunted forD. sent up26. A. hopeB. imaginationC. magicD. ideas27. A. perfectB. comfortableC. excitingD. unexpected28. A. warmthB. sunshineC. surpriseD. smile29. A. bookB. sweetC. influenceD. secret30. A. whyB. whenC. howD. what31.

77、 A. hadB. brokeC. stayedD. struck32. A. improveB. remindC. helpD. encourage33. A. attractiveB. colorfulC. funnyD. inexpensive34. A. droughtB. floodC. stormD. rain35. A. put downB. set upC. set offD. go up36. A. differenceB. effectC. effortD. gift37. A. freelyB. relaxedlyC. hardD. proudly38. A. hates

78、B. visitsC. likesD. interests39. A. likelyB. normallyC. certainlyD. simply40. A. upB. backC. inD. out【答案】21. A 22. D 23. B 24. B 25. C 26. A 27. D 28. B 29. C 30. C 31. D 32. C 33. D 34. A 35. B 36. A 37. C 38. C 39. D 40. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述Elzette Connan帮助遭遇干旱的人的故事。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:四年前,他们搬到新

79、南威尔士的Cumnock,买下了1215公顷有家畜的土地。A. buying购买;B. keeping保持;C. making制作;D. spending花费。根据空前的“they moved to Cumnock, NSW”及“We were living a dream life in Australia”可知,他们搬去澳大利亚的新南威尔士,所以此处指“买下”这块地,故选A项。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:我们正在澳大利亚过着梦想的生活,这时我们遭遇了一场干旱的袭击。A. met遇见;B. influenced影响;C. interrupted打断;D. hit击打,袭击。根据下文

80、“But with rain not expected for six months”可知,此处指“遭遇”干旱,故选D项。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:但是六个月没有盼到雨水,Connans 夫妇不得不卖掉大部分牛和羊来为剩下的家畜买饲料。A. drop丢掉;B. sell卖;C. take拿;D. cost花费。结合语境“But with rain not expected for six months”及“to buy _4_for the livestock left”可知,由于持续干旱,Connans 夫妇不得不卖掉一部分牛和羊,故选B项。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:

81、但是六个月没有盼到雨水,Connans 夫妇不得不卖掉大部分牛和羊来为剩下的家畜买饲料。A. room房间;B. feed饲料;C. water水;D. land土地。此处应是为剩下的家畜买“饲料”,养活它们,故选B项。【25题详解】考查动词短语词义辨析。句意:为了使收支平衡,Elzette 在100公里远的地方找了一份小学教师的工作。A. called on 拜访;B. took off脱掉,起飞;C. hunted for寻找;D. sent up使上升,传递。根据空后“a job as a preschool teacher 100km away”可知,此处指找了一份工作,故选C项。【2

82、6题详解】考查名词义辨析。句意:后来,乐观的妈妈开始对未来失去希望。A. hope希望;B. imagination想象力;C. magic魔法;D. ideas思想,想法。根据语境,结合下文“Elzette thought over _10_ she could spread some cheer”可知,此处指开始失去“希望”,与本句中的“optimistic”形成对比,故选A项。【27题详解】考查形容词词义辨析。句意:Elzette 回忆道:“直到我的朋友送给我一份最出人意料的礼物,一个装有茶叶,巧克力和咖啡杯的盒子,这给了我一点阳光。”A. perfect完美的;B. comfortab

83、le舒服的;C. exciting令人激动的;D. unexpected出人意料的。根据下文“a box filled with tea, chocolates, coffee cups”可知,朋友送的礼物是装着茶叶,巧克力和咖啡杯的盒子,所以此处指最“出人意料的”礼物,故选D项。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:Elzette 回忆道:“直到我的朋友送给我一份最出人意料的礼物,一个装有茶叶,巧克力和咖啡杯的盒子,这给了我一点欢乐。”A. warmth温暖;B. sunshine欢乐;C. surprise惊讶;D. smile微笑。根据文章最后一句“but we can surely s

84、end a little bit of sunshine someones way”可知,这份礼物给了Elzette一点欢乐,故选B项。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:这个盒子对Elzette 有重要的影响。A. book书;B. sweet甜蜜;C. influence影响;D. secret秘密。根据下文Elzette由这个盒子受到启发可知,这个盒子对她有重要的影响,故选C项。【30题详解】考查连接词辨析。句意:由于圣诞节临近,Elzette仔细考虑如何能传递一些欢快的情绪。A. why为什么;B. when何时;C. how如何;D. what什么。此处引导一个宾语从句,从句结构完

85、整,表示“如何”,应使用how引导。故选C项。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:很快她想到一个主意,在圣诞节前通过做一个装有不值钱的小东西的捐赠箱来帮助受到干旱影响的地区的人。A. had有;B. broke打破;C. stayed逗留;D. struck打,突然想到。上一句提到Elzette仔细考虑,所以此处指她“想到”一个办法,故选D项。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:很快她想到一个主意,在圣诞节前通过做一个装有不值钱的小东西的捐赠箱来帮助受到干旱影响的地区的人。A. improve提高,改善;B. remind提醒;C. help帮助;D. encourage鼓励。根据最后一段

86、“Reaching out to help women in a similar situation”可知,她制作捐赠箱是想帮助别人,故选C项。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:很快她想到一个主意,在圣诞节前通过做一个装有不值钱的小东西的捐赠箱来帮助受到干旱影响的地区的人。A. attractive有吸引力的;B. colorful多彩的;C. funny有趣的;D. inexpensive不贵的,廉价的。根据上文朋友送给她的礼物“a box filled with tea, chocolates, coffee cups”可知,Elzette由此受到启发,所以捐赠箱应是装着“廉价的”东

87、西,故选D项。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:很快她想到一个主意,在圣诞节前通过做一个装有不值钱的小东西的捐赠箱来帮助受到干旱影响的地区的人。A. drought干旱;B. flood洪水;C. storm暴风雨;D. rain雨。根据上文“when we were _2_by the drought”可知,此处指帮助处在“干旱”中的人,故选A项。【35题详解】考查动词短语辨析。句意:同时,她建立脸书网页“Ladies of the Land”,希望能寄出100箱圣诞礼物,能对那些在这片土地上努力的女性产生巨大影响。A. put down熄灭,镇压;B. set up建立,设立;C. s

88、et off出发;D. go up上涨。根据下一句“her Facebook page had attracted 15,000_18_”可知,此处指“建立”网页,故选B项。【36题详解】考查名词词义辨析。句意:同时,她建立脸书网页“Ladies of the Land”,希望能寄出100箱圣诞礼物,能能对那些在这片土地上努力的女性产生巨大影响。A. difference不同;B. effect效果,作用;C. effort努力;D. gift礼物。此处指对那些女性“产生重大影响”,make a difference是固定短语,意为“产生影响,起作用”,故选A项。【37题详解】考查副词词义辨析

89、。句意:同时同时,她建立脸书网页“Ladies of the Land”,希望能寄出100箱圣诞礼物,能对那些在这片土地上努力的女性产生巨大影响。A. freely自由地;B. relaxedly放松地;C. hard努力地;D. proudly自豪地。结合on the land可知,此处指“努力地耕作在这片土地上的女性”,故选C项。【38题详解】考查动词词义辨析。句意:在不到一个月的时间,她的网页得到了了15000个点赞。A. hates厌恶;B. visits参观,拜访;C. likes喜欢;D. interests兴趣。根据上文内容Elzette建立一个旨在帮助别人的网页,此处指她的网页

90、吸引了很多人的“喜欢”,故选C项。【39题详解】考查副词词义辨析。句意:帮助有相同境遇的妇女对这位女性来说是小事,她只是说:“我做这些因为我们需要回馈他们。”A. likely可能,或许;B. normally正常地;C. certainly肯定地;D. simply简单地,仅仅。根据“a piece of cake for this kind lady”可知,帮助别人是小菜一碟,所以此处指她“只是”说,故选D项。【40题详解】考查副词词义辨析。句意:句意:帮助有相同境遇的妇女对这位女性来说是小事,她仅仅说:“我做这些因为我们需要回馈他们。A.up向上; B.back回来; C.in 在里面;

91、D.out在外面。”空处与空前的动词give构成固定短语,give up意为“放弃”;give back意为“恢复,回馈”;give in意为“屈服,投降”;give out意为“分发”。根据空后“we cant make it rain but we can surely send a little bit of sunshine someones way”可知,虽然不能制造雨,但是可以给别人送去一点快乐,所以此处指“回馈”,故选B项。【点睛】阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。What would happen if all of Earths ice melt

92、ed? As Earth gets_41_(hot) every year, the planets ice suffers. The ice is melting faster than ever. Sea ice is_42_(main) in the Arctic. This kind of ice is made of salty seawater. Land ice is mostly in Greenland and Antarctica, _43_is made of fresh water. Sea levels will rise to 50 to 85 meters, _4

93、4_(cause) many global changes. _45_(city) near the sea will disappear. Sea animals will have no homes. Earth will move around more slowly. We will have longer days because two milliseconds_46_(add) to each day. Global temperature will rise by 3.5. Poisonous chemicals from some ice will go into river

94、s and oceans.Only 30 percent of water on Earth is fresh, _47_about 70 percent of that is _48_(freeze). Thats 30 million cubic km of ice. Using this kind of ice _49_(build) a 1000- meter-thick wall, _50_would cover North America.【答案】41. hotter 42. mainly 43. which 44. causing 45. Cities 46. will be a

95、dded 47. and 48. frozen 49. to build 50. it【解析】本文是说明文。文章讲述了随着地球一年比一年热,地球上的冰川遭受着煎熬。冰融化的速度比以往任何时候都要快。如果地球上所有的冰都融化了,会发生什么呢?41题详解】考查形容词比较级。句意:随着地球一年比一年热,地球上的冰川遭受着煎熬。get是系动词,后面用比较级,故填hotter。【42题详解】考查副词。句意:海冰主要在北极。这种冰是由咸海水组成的。副词修饰动词,mainly修饰be动词,故填mainly。【43题详解】考查定语从句。句意:陆冰主要分布在格陵兰岛和南极洲。这种冰是由淡水制成的。3is mad

96、e of fresh water是一个非限制性定语从句,修饰先行词Land ice,关系词在定语从句中作主语,指物,that不能引导非限制性定语从句,故填which。【44题详解】考查非谓语动词。句意:当冰融化时。海平面将升至50至85米,造成很多全球变化。“海平面上升”和“造成”之间是主动关系,用现在分词作状语,故填causing。【45题详解】考查名词复数。句意:海边附近的城市将会消失。“海边附近的城市”是复数意义,用名词复数,故填Cities。【46题详解】考查时态。句意:我们会有更长的一天,因为每一天都会增加两毫秒。原因状语从句中,主语是two milliseconds,缺少谓语动词,

97、根据前面的will得知用一般将来时,“毫秒”和“添加”是被动关系,用被动语态。故填will be added。【47题详解】考查连词。句意:地球上只有30%的水是新鲜的,其中约70%是冻结的。前后的百分比是并列关系,故填and。【48题详解】考查形容词。句意:地球上只有30%的水是新鲜的,其中约70%是冻结的。be动词后用形容词作表语,故填frozen。【49题详解】考查固定句型。句意:如果你用它来建造一堵1000米厚的墙,它将覆盖北美。use sth. to do sth.用某物做某事,该句型是固定句型。故填to build。【50题详解】考查代词。句意:如果你用它来建造一堵1000米厚的墙

98、,它将覆盖北美。指代前面的名词wall,用it。故填it。第四部分 写作第一节 短文改错51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。 每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Recently, I have been moved into a new flat. The neighbour

99、hood is so attractive which I cant hide my love for it. Many trees and flowers are planting in the garden where I can have rest after a day of tiring work. Several shops and restaurant have been set up here. It is said that a park will be built but a new school is in plan. Besides, people who lives

100、here are friendly and enthusiastic. What makes me most exciting is that a subway nearby is under construction. With the beautiful environment and convenient transportation, Im sure your future here will be much good than before.【答案】第一处:去掉been第二处: whichthat第三处: plantingplanted第四处: rest前面加a第五处: restau

101、rant restaurants第六处: butand第七处: lives live第八处: excitingexcited第九处: yourmy第十处: goodbetter【解析】【详解】这是一篇记叙文。文章主要讲了最近,作者搬进了一套新公寓。作者非常喜欢周围的环境,对其进行了介绍。第一处:考查语态。句意:最近,我搬进了一套新公寓。“我”和“搬进”之间是主动关系,用主动语态,所以去掉been。第二处:考查固定用法。句意:这周围太有吸引力了,以至于我无法掩饰对它的爱。sothat太以至于,该用法是固定用法,所以which改成that。第三处:考查语态。句意:花园里种了许多树和花,在一天的劳累

102、工作后,我可以在那里休息一下。“树和花”与“种”之间是被动关系,用被动语态,所以planting改成planted。第四处:考查固定短语。句意:花园里种了许多树和花,在一天的劳累工作后,我可以在那里休息一下。have a rest休息,该短语是固定短语,所以rest前面加a。第五处:考查名词复数。前面被Several修饰,用名词复数,所以restaurant改成 restaurants。第六处:考查连词。句意:据说将要建一个公园,一所新学校正在计划中。“要建一个公园”和“一所新学校正在计划中”之间是并列关系,所以but改成and。第七处:考查主谓一致。这里含有一个定语从句,修饰先行词peopl

103、e,关系词在从句中作主语,关系词替代先行词,people是复数,谓语动词用复数,所以lives改成 live。第八处:考查形容词。make sb. + adj.是固定用法,这里形容词用作宾补,v+ing形式的形容词修饰物,而v+ed的形容词修饰人,这里修饰人,所以exciting改成excited。第九处:考查代词。句意:优美的环境和便利的交通,我相信我的未来会比以前更好。文中表示“我的未来”,所以your改成my。第十处:考查比较级。根据than before可知这里在进行比较,用比较级,所以good改成better。第二节书面表达52. 假如你叫李华,是一名即将进入高三的学生,最近你的美国

104、笔友Paul来信询问你新学期的打算。 内容包括:1.目前的心情;2.新学期的打算;3.征求建议。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。【答案】Dear Paul,How is everything going? Im very pleased to hear from you.Its going to be my senior year in high school pretty soon. Im very excited but worried about it, really hoping it will be an enjoyable experience tho

105、ugh challenging. In order to catch up with others, I am determined to concentrate more time and energy on my study and, if any problem arises, turn to my teachers immediately. Besides, I will pay special attention to maths where I used to score low. More importantly, I really need your advice and yo

106、ur help.I would appreciate it if you could lend me a hand. Looking forward to your early reply.Yours,Li Hua【解析】【分析】这是一篇提纲类写作。【详解】第1步:根据提示可知,假如你叫李华,是一名即将进入高三的学生,最近你的美国笔友Paul来信询问你新学期的打算。 内容包括:1.目前的心情;2.新学期的打算;3.征求建议。第2步:根据写作要求,确定关键词(组):hear from (收到来信);senior year (高三);worried about (担心);enjoyable (快乐

107、的);catch up with (赶上)等。第3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。此处文章主要应用一般将来时和一般现在时。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】范文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。作者在范文中使用了较多高级表达方式,如Im very excited but worried about it, really hoping it will be an enjoyable experience though challenging.非谓语动词的运用;Besides, I will pay special attention to maths where I used to score low.运用定语从句。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1