1、高考资源网() 您身边的高考专家Module 6Section Introduction & Reading and VocabularyLanguage Points课时作业.单句语法填空1Thomas Edison was a great inventor.He invented a lot of things in his life,and his inventions changed the way people lived.(invent)2Creation is very important for a countrys progress.So we should educate
2、the students to be able to create in the future.(create)3His company crashed(crash)last year,leaving him nothing but debts.4Im afraid I cannot permit you to smoke (smoke) at such an early age.5His being late made it impossible for the meeting to be held (hold) on time.6If a place or building is acce
3、ssible (access) to people,it is easy for them to reach it or get into it.7Children above 12 are able to take part in skiing or other activities designed (design) for children.8Mum always comes up with great ways to celebrate our birthdays.9The bottle containing (contain) a lot of water fell on the g
4、round and broke.10The price has gone down(go down),but I doubt whether it will remain so.单句改错1The colourful design consisted of sixty candles and a flag appeared on the square on October 1.consistedconsisting2He picked up an envelope contained 500 dollars in it.containedcontaining或contained前加which3T
5、he book, designing for beginners, is popular with students. designingdesigned4Lucy as well as her parents have gone to Sanya for the vacation.havehas5The heavy rain made difficult for them to finish the work on time.made后加it.阅读理解1990 was a significant year in world events.In February, Nelson Mandela
6、 was set free after 27 years in prison.In October, East and West Germany became one country again.Then at the end of 1990, the World Wide Web was born.For this final event we have one man to thank, Tim BernersLee, the father of the Web.BernersLee was born on June 8,1955 in London, England.His parent
7、s, both computer designers, encouraged him to think and work creatively as he grew up.He was an excellent student and naturally took an interest in computers and science.After graduating from Oxford University, Tim went to work at a science research center in Switzerland.There he developed some of t
8、he different systems that would later become the Web.The first was HTML, the computer language used to make web pages.The second was an address system that let computers anywhere find each other and send and receive information.In 1990, while still at the science center in Switzerland, he put them t
9、ogether to make the first Internet browser.It could run on any computer and allowed people to share their information with the rest of the world.Tim knew that the more people used the Web, the more useful it would be.He wasnt interested in money but knowledge, so he gave out his invention for free t
10、o anyone who was interested.Many were interested and the growth of the Internet began.Today Tim works as a professor at the MIT in America, researching new and interesting ways to use the Web.He has received many awards from governments and organizations for his efforts.He is still not very interest
11、ed in money.That is why he is so admired by his students and workmates.It may also be one of the reasons why few people outside the world of technology know his name.【解题导语】这是一篇人物传记。本文介绍互联网之父BernersLee的成长和创业之路。1What can we learn about BernersLee from the passage?AHe was encouraged to be creative.BHe
12、didnt do well at school.CHe cares little about money and knowledge.DHe is wellknown all over the world.解析:选A细节理解题。由第二段“His parents, both computer designers, encouraged him to think and work creatively as he grew up.”可知,BernersLee被鼓励发挥创造力。故A选项正确。2Where does BernersLee live today?AEngland.BSwitzerland
13、.CAmerica.DCanada.解析:选C细节理解题。由最后一段“Today Tim works as a professor at the MIT in America”可知,BernersLee如今生活在美国。故C选项正确。3Which of the following statements is true according to the passage?AThe address system was used to make web pages.BThe World Wide Web was created in Switzerland.CThe first web browser
14、 was very expensive to buy.DMany people could use the Internet before 1990.解析:选B细节理解题。由第三段“In 1990, while still at the science center in Switzerland, he put them together to make the first Internet browser.”可知,万维网是在瑞士创建的。故B选项正确。4What is the passage mainly about?AThe events that took place in 1990.BT
15、he history of the Internet.CThe invention of the Internet browser.DThe man who created the World Wide Web.解析:选D主旨大意题。通读整个短文可知,本文介绍互联网之父BernersLee的成长和创业之路。可知,故D选项正确。.完形填空Chris Emch was a pretty unhappy guy.He _1_ years working as a police officer.After a careerending injury, hed opened a shop in Thou
16、sands Oaks, California, but the _2_ was struggling.And only months before a Scuba(潜水)trip, hed been _3_ with skin cancer and had endured a _4_ divorce.In desperation, Chris Emch joined in a group Scuba trip to Indonesia.About 11 meters _5_ water, he removed a borrowed earplug(耳塞), causing _6_ to his
17、 ear drum.The injury forced Emch to _7_ the Scuba trip.He _8_ have packed up and gone home.Instead, the 41yearold man decided to have a look around the _9_ islands.So Emch hired a local _10_ named Fritz to show him around.He was _11_ by the local attractive sights and unique cultures.But _12_ affect
18、ed Emch most was his conversations with Fritz.Fritz earned about $140 a month, lived in a _13_ house and took on odd jobs to provide for his wife and son.But Emch realized that Fritz was _14_.Emch told Fritz that he wanted to see his family, so off they went to Fritzs home.Emch met Fritzs family mem
19、bers.He sipped sweet tea and chatted with them.They looked content though they were _15_.“I had everything I could ever want and still _16_ all the time,” he said.“I realized how happy my life was and how _17_ I was to have the life I had been given.”From that point on, Emch had a new _18_ on life.
20、“Things taste better and things smell better now,” he said.He always tries to see the good _19_ in people and he has become confident and cheerful again.“Travel truly _20_ my life, and changed my outlook,” he said.“Compared to who I was a year ago, some of my closest friends dont recognize who I am
21、any more.”【解题导语】本文为记叙文。遭受到一连串的挫折之后的Chris Emch 变得消沉,闷闷不乐。一次旅游彻底改变了他的人生态度,他重新获得了自信和乐观。1A.wastedBpaidCcostDspent解析:选D考查动词及固定搭配。wasted花费,浪费;paid付款;cost 花费,付出代价;spent花钱。 spend time in doing sth. 意为“花费时间做某事”,此处是指“他当了几年警察(做警察花了他几年的时间)”。故选D。2A.serviceBaffairCbusinessDmatter解析:选C考查名词。service服务;affair事件,事物;bu
22、siness生意;matter事件,问题。分析语境“hed opened a shop ”可知,此处是指“小店的生意不太好”,business “生意”符合语境。故选C。3A.diagnosedBpacked CequippedDdecorated解析:选A考查动词及固定搭配。diagnosed诊断;packed包装;equipped装备,武装;decorated装饰。根据后面的“skin cancer” 可知,此处指“就在潜水旅行的几个月前,他被诊断出患有皮肤癌”。be diagnosed with 意为“被诊断为”。故选A。4A.painfulBsmoothCwonderfulDchang
23、eable解析:选A考查形容词。painful痛苦的;smooth平滑的,顺序的;wonderful精彩的;changeable可变化的。根据单词“divorce”的意思为“离婚”,可知此处是指“后来,他又经历了一次痛苦的离婚”。故选A。5A.beyondBunderCaboveDdespite解析:选B考查介词。beyond超过;under 在的下面;above在的上面;despite尽管。根据前面的内容可知,“他参加了潜水团体旅游”,故可判断这里指“约水下11米”。故选B。6A.lossBpollutionCdamageDdestruction解析:选C考查名词。loss损失;pollut
24、ion污染;damage损害;destruction破坏。后面提到了他的耳膜受伤。damage“损伤”,符合文意。故选C。7A.watch out forBgive in toCput up withDdrop out of解析:选D考查动词短语。watch out for 当心,注意;give in to 屈服;put up with忍受;drop out of 退出。此处是指“受伤使Emch被迫退出了潜水之旅”。故选D。8A.couldBshouldCshallDwould解析:选A考查虚拟语气。could have done本来能/可以做某事而没做;should have done本来应
25、该做某事而没做;shall 用于第二和第三人称表示允诺、命令或法令、必须;would have done本来要做某事而没做。由后文可知他没有回家,故此处意为:他本来可以收拾行李回家(而没有回家),分析语境可知A符合题意。故选A。9A.strikingBsurroundingCrisingDdropping解析:选B考查形容词。striking显著的,引人注目的;surrounding周围的,附近的;rising正在上升的,升起的;dropping在下降的,在降落的。根据语境可知“他想看一看附近的岛屿”。故选B。10A.guardBfishermanCsailorDguide解析:选D考查名词。
26、guard守卫;fisherman渔民;sailor 水手;guide导游。由后面 “to show him around” 可知,他雇请了当地的一位导游(guide)。故选D。11A.attractedBdisturbedCconfusedDannoyed解析:选A考查动词。attract吸引,着迷;disturb打扰;confuse使迷惑,使困惑;annoy使烦恼。此处是指“他对当地美丽的景色和独特的文化着了迷”。故选A。12A.thatBwhichChowDwhat解析:选D考查名词从句。分析句子“But _12_ affected Emch most was his conversat
27、ions with Fritz.”可知,本句为主语从句。从句中缺少主语,主语从句中缺少主语一般用what, that在名词从句不缺少成分时用;which与what都可在名词从句中作主语、宾语和表语,但what没有范围,而which有范围。此处没有范围,故不选which;how为副词,不能作主语。分析选项可知D正确。故选D。13A.fashionableBbigCshabbyDmodern解析:选C考查形容词。fashionable流行的,时髦的;big大的;shabby破旧的;modern现代的。由空格前后内容“Fritz earned about $140 a month . and too
28、k on odd jobs to provide for his wife and son.”可推知,Fritz 薪水少,做零工来养活妻儿,可推断出他居住的条件不好,应当是住在一所破旧的(shabby)房子里。故选C。14A.happyBpoorCsadDfriendly解析:选A考查形容词。happy快乐的;poor贫穷的;sad 悲伤的;friendly友好的。由前文的转折连词“But”以及后文 “They looked content though they were.”可推断出,他意识到Fritz过得很幸福。故选A。15A.famousBpoorCwealthyDdirty解析:选B考
29、查形容词。famous 著名的;poor穷的;wealthy 富有的;dirty脏的。根据上文的语境可知,此处是指“尽管他们很穷(poor),但他们感到心满意足”。故选B。16A.liedBchattedCstruggledDcomplained解析:选D考查动词。lied说谎;chatted聊天,闲谈;struggled奋斗,努力;complained埋怨,发牢骚。根据转折词“still”可知,此处是指“我已经拥有了我想要的一切,仍然一直抱怨(complain)”。故选D。17A.luckyBregretfulCsorryDashamed解析:选A考查形容词。lucky幸运的;regretf
30、ul后悔的;sorry遗憾的;ashamed羞耻的。此处是指“过上这种幸福生活,我应该感到幸运(lucky)”。故选A。18A.angleBsenseCperspectiveDexpression解析:选C考查名词。angle角度;sense意识;perspective观点,看法;expression表情。根据语境可知,此处是指“从那时起,Emch对生活有了新的看法”。perspective 在此是“看法,观点”之意,符合语境。故选C。19A.ideaBreasonCsituationDaspect解析:选D考查名词。idea点子,想法;reason 理由;situation情况;aspect
31、方面。由后文可知,“他总是试图看到人们好的一面(aspect),他又变得自信和愉快了”。故选D。20A.transformedBruinedCenrichedDinfluenced解析:选A考查动词。transformed改变;ruined毁灭;enriched使丰富;influenced影响。根据上文的语境可知,Emch对生活的态度发生了变化,所以才说“旅行真正改变(transform)了我的生活,改变了我的看法 ”,而且和并列连词and后的动词“change”,二者是并列的,因此transform符合题意。故选A。.短文改错(2019山西省忻州实验中学第三次教学质量检测)For years
32、, I didnt have the habit for working out.One day last month I decide to start building the habit.Now Im proudly to say I work out almost every day.Exercise not only gives me more energy throughout the day and also lifts my spirits.I usually exercise in the morning.That way I will get the energy I ne
33、ed it for the rest of the day.Exercise helps me building selfcontrol, which are important for me to build other good habits.Also, I can use my exercise time for learning.I usually listen English programs while work out.Its a good way to build my knowledges.答案:For years, I didnt have the habit workin
34、g out.One day last month I to start building the habit.Now Im to say I work out almost every day.Exercise not only gives me more energy throughout the day also lifts my spirits.I usually exercise in the morning.That way I will get the energy I need for the rest of the day.Exercise helps me selfcontrol, which important for me to build other good habits.Also, I can use my exercise time for learning.I usually listen English programs while work 或 out.Its a good way to build my .高考资源网版权所有,侵权必究!
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有