ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:26 ,大小:164.50KB ,
资源ID:392863      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-392863-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2020版英语名师导学外研必修一精练:MODULE 2 MY NEW TEACHERS单元质量评估检测卷(二) WORD版含答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2020版英语名师导学外研必修一精练:MODULE 2 MY NEW TEACHERS单元质量评估检测卷(二) WORD版含答案.doc

1、高考资源网() 您身边的高考专家单元质量评估检测卷(二)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1When were the speakers told to meet?AAt 900.BAt 930.CAt 1000.2What does the woman suggest?AFinishing his paper soon. BBorrowing a

2、 computer. CPurchasing a computer.3What are the two speakers talking about?AA very beautiful dress. BA valuable birthday gift. CThe womans birthday.4What can we learn about the man?AHeadache.BPainful.CForgettable.5For whom does the man speaker buy a gift?AHis kid.BHis mother.CHis wife.第二节(共15小题;每小题1

3、.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6What is the possible relationship between the two speakers?ABoss and secretary.BTeacher and student.CCustomer and hotel assistant.7Why does the man come to Hong Kong

4、?ATo have a holiday.BTo attend a computer exhibition.CTo meet his colleagues.8What can we infer from the conversation?AThe Exhibition Center is large and bright.BThe man maybe works for a computer company.CThe man gets what he wants at last.听第7段材料,回答第9至11题。9Where does the conversation take place?AIn

5、 a taxi. BIn a train station. CIn an office.10What route will the taxi driver take?AThe shortest route.BThe longer route.CThe less heavy route.11Why will the woman pay 5 dollars more?ATo drive fast. BAs a tip. CNot to miss the train.听第8段材料,回答第12至14题。12What problem has the woman got?AShe cant use the

6、 kitchen.BHer roommate pays nothing for meals.CShe dislikes cooking.13Why does she think its hard to tell Wendy?AWendy is very cold. BWendy is very poor. CWendy also buys her things.14What does the man suggest the woman speaker doing?AHaving a hearttoheart talk with Wendy.BMoving out of the house.CE

7、ating outside.听第9段材料,回答第15至17题。15What did Mary want to be when she was five?AA painter.BA swimmer.CA singer.16At what age did Mary become famous?A15 years old.B16 years old.C22 years old.17Why does Mary stop swimming?ATo have a change.BTo be a painter.CTo have more school education.听第10段材料,回答第18至20题

8、。18What was the weather like when the speaker crossed the bridge?AIt was cold.BIt was windy.CIt was fine.19Why did the boy go to the river?AHe wanted to catch a fish.BHe wanted to wash his hands.CHe wanted to have a swim.20How did the speaker go home?AOn foot.BBy car.CBy bicycle.录音材料:Text 1W: Its al

9、ready 1000. M: But Calton hasnt shown up.We are all supposed to be here at 930. He told me he would leave at 900.W: Maybe something is wrong.Text 2M: Im going to Dianas house. I have to use her computer to finish my project.W: Why not to get one yourself? Think how much time you could save.Text 3M:

10、Wow! A new necklace! It goes really well with your skin, Betty.W: Im really glad you think so.My parents bought it for my eighteenth birthday.Text 4M: Doctor, I have a problem. I cant remember anything.W: How long have you had this problem?M: What problem?Text 5W: Good morning, sir. Can I help you?M

11、: Im looking for a watch for my kids mother.W: Oh, we have many kinds of good watches. Do you like this design?M: Oh, its beautiful.Text 6M: Good morning. Im Peter Smith from Greece.W: Yes, sir. Your room number is 909. Thats on the ninth floor. Are you in Hong Kong on holiday?M: No. Im here for a c

12、omputer exhibition. Where is it, please?W: Its in the Exhibition Center, on the third floor.M: Thank you very much. Excuse me, maam, what I want is a single room. I dont like sharing a room with someone else. Whats more, my room is rather small and dark. Could you possibly find me a larger and brigh

13、ter single room? W: Im very sorry, sir. Since this is the busy season, there is no spare room left at the moment.M: But my company booked a room for me ages ago!W: Im terribly sorry, sir.Text 7W: Hi, taxi!M: Please get in. Where to, madam?W: OK. Ill go to the railway station. Excuse me, do you think

14、 I can get there in time to catch the 1130 train?M: Well, let me see. Now its 1100. Its a long way to go. If I take the shortest route, we may come across a traffic jam. If I take a less heavy route, it will save us 10 or more minutes, but youll have to pay more.W: How much more do I have to pay?M:

15、Compared with the shortest route, you may pay around 5 dollars more.W: Thats acceptable. No one wants to miss a train.Text 8M: How are things going between you and Wendy?W: Not very well. Were supposed to share the kitchen, but I have been offering her three meals a day. I cant really afford it any

16、longer.M: I know how you feel. I used to have the same problem.W: I just dont know how to tell her that she should pay for her meals, because sometimes she buys me fruit.M: Well, maybe you should have an honest talk with her.W: Maybe.Text 9M: Mary, at the age of 16, you broke two records in swimming

17、 in the International games. That made you well known.W: Right.M: Now the first question. Would you please let us know some of the things you are interested in?W: Singing and dancing. I even wanted to be a painter when I was five.M: Really? I wouldnt be surprised if you became a famous singer or a g

18、reat painter.W: Aha, Im afraid so.M: Its said that you dont swim at all now. It is true?W: Yeah, Ive been back at school.M: But you still have many chances to win. Youre only 22.W: Thats too old for a swimmer. If I swam in the international games now, I wouldnt win.M: You no longer enjoy swimming?W:

19、 I used to, but I have swum for 15 years. I need a change.M: A change? W: Well, I missed a lot of things in my life. Like going to an art school, traveling.M: I see, lets come to the next question.Text 10Now, let me tell you my story. On the sunny afternoon the other day I was riding home through a

20、bridge, when suddenly I heard a loud cry, “Help! Help!” So I rode to the riverside quickly and found a boy of about ten in the river struggling. I jumped into the river, swam to the boy and dragged him to the river bank. At first, the boy was too frightened to say a word. Then he told me he was tryi

21、ng to catch a fish near the river bank and carelessly fell into the water. And then knowing what had happened to his son, the boys parents said to me, “Thank you very much!” when I left his home. Though I got home late that afternoon, I was very happy.参考答案:1.B2.C3.B4.C5.C6.C7.B8.B9.A10.C11.C12.B13.C

22、14.A15.A16.B17.A18.C19.A20.C第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AWho do you think was the most important woman of the past 100 years?Jane Addams (18601935)Addams helped the poor and worked for peace.She created shelters, education opportunities and services for

23、 people in need.In 1931, Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.Angela Merkel (1954)In 2005, Germans chose Angela Merkel as their first woman head of the country.She once worked as a research scientist until 1989.Then she entered politics and has been widely described as

24、 Iron Lady in Germany.She was elected as the most powerful woman by the Times in 2015.As Germanys leader, she has had an effect on the whole world.Margaret Thatcher (19252013)In 1979, Margaret Thatcher became Britains first woman Prime Minister (首相)She served until 1990, which made her the first Bri

25、tish leader to serve three terms in a row.Because of her high standards and strong will, people called her Britains Iron Lady.Marie Curie (18671934)Polishborn scientist Marie Curie discovered that some types of metal give off energy called radiation (辐射能)Her research led to new medical treatments an

26、d arms.She received the Nobel Prize in Physics in 1903 and in Chemistry in 1911.【解题导语】本文是一篇说明文。介绍了在过去的100年中四位最重要的女性:简亚当斯、安吉拉默克尔、玛格丽特撒切尔和玛丽居里。21Who once won the Nobel Prize?AJane Addams and Marie Curie.BJane Addams and Margaret Thatcher.CMarie Curie and Angela Merkel.DMarie Curie and Rachel Carson.解析

27、:选A细节理解题。根据文章第二段“Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize”和最后一段“She received the Nobel Prize in Physics in 1903 and in Chemistry in 1911.”说明她们都获得过诺贝尔奖。故选A。22What do Angela Merkel and Margaret Thatcher have in common?ABoth of them were scientists before coming to power.BBot

28、h of them are the first woman head of their country.CBoth of them were reported by the Times.DBoth of them have worked for three terms.解析:选B细节理解题。根据文章第三段“Germans chose Angela Merkel as their first woman head of the country”和第四段“Margaret Thatcher became Britains first woman Prime Minister (首相)”说明这两位都

29、是她们国家最高领导人。故选B。23What would be the best title for the text?AGreat WomenBFamous ScientistsCStrong Leaders DWays to Success for Women解析:选A标题归纳题。根据文中首句“Who do you think was the most important woman of the past 100 years?”及下文内容可知,文章讲述了四位对人类有很大影响的女性,所以用标题:Great Women符合句意。故选A。BDiana Ross, American pop sin

30、ger and actress, achieved international popularity, first as the leader singer of the Supremes and later as a solo(独唱的)artist.Diana Ross was born on March 26,1944, in Detroit, Michigan.She was the second of six children of Fred and Ernestine Ross, who lived in one of Detroits poor districts.Because

31、her family were closely connected with each other, Ross almost didnt notice the difficult life as she grew up.Ross professional career began in 1959, when she joined several neighborhood friends to form the Primettes.The group was renamed the Supremes after signing a recording contract (合同)with Moto

32、wn late the following year.The group produced many numberone hit singles (热门单曲)on the US Billboard hot 100, including Baby Love, Stop! In The Name of Love and Someday We Will Be Together.In 1967, the group was renamed Diana Ross and the Supremes, foreshadowing(预示) Rosssolo career, which she started

33、in 1970.Beginning with Aint No Mountain High Enough from her first solo album, Ross enjoyed more than ten years of great success with her hit singles.Ross also developed a filmacting career in the 1970s, beginning with a starring role as blues singer Billie Holiday in Lady Sings the Blues and contin

34、uing with Mahogany, for which she also recorded the theme song Do You Know Where Youre Going To.However, in the mid1980s, Ross saw her career begin to wane.Most of her albums were rerecordings of earlier material.In 2006, she produced I Love You, a collection of love songs by many artists, and she s

35、tarted an energetic concert tour the following year to make the album publicly known.Although you cant find her songs on the US Billboard Hot 100 now, Ross remains popular as one of the leading musical performers of all time.【解题导语】本文是一篇人物传记类记叙文,介绍了美国著名歌手Diana Ross的音乐成就以及代表作品。24According to the passa

36、ge, the Supremes _.Ahad to break up in 1967Bused to be named the PrimettesCwas made up of Ross and her classmatesDsigned a contract with Motown in 1959解析:选B细节理解题。根据第二段前两句“Ross professional career began in 1959, when she joined several neighborhood friends to form the Primettes.The group was renamed

37、the Supremes after signing a recording contract (合同)with Motown late the following year.”可知她和几个邻居朋友组建的乐队先叫Primettes,后来改名为“the Supremes”。可知“the Supremes”原来名叫“the Primettes”。故B项正确。25Which of the following songs is included in Rosss first solo album?ABaby love.BStop! In the name of love.CAint No Mounta

38、in High Enough.DSomeday We will Be Together.解析:选C细节理解题。根据第三段第一句“Beginning with Aint No Mountain High Enough from her first solo album, Ross enjoyed more than ten years of great success with her hit singles.”可知Aint No Mountain High Enough是她第一个专辑里的歌曲。故C项正确。26What can we learn about Do You Know Where Y

39、oure Going To?AIt was the theme song of Mahogany.BIt was one of Ross No.1 hit singles.CIt was sung by a blues singer.DIt was from Ross first film.解析:选A细节理解题。根据第三段最后一句“beginning with a starring role as blues singer Billie Holiday in Lady Sings the Blues and continuing with Mahogany, for which she als

40、o recorded the theme song Do You Know Where Youre Going To”可知Do You Know Where Youre Going To是“Mahogany”的主题曲。故A项正确。27What does the underlined word “wane” in the last paragraph probably mean?ADevelop faster.BEnd quickly.CStart again.DBecome weaker.解析:选D猜测词义题。根据最后一段第二句“Most of her albums were rerecord

41、ings of earlier material.”可知之后她大部分专辑收录的都是早期的歌曲,她再也没有新歌发行。说明她的演唱生涯出现了滑坡,变得糟糕了。故D项正确。CLately a popular eightfloor bookstore in Hefei, Anhui province, has risen to fame because it becomes the worlds first shared bookstore, in a move meant to encourage more reading among Chinese citizens.It comes to peo

42、ples attention as more than 200,000 visitors flooded the store on its first day as a shared bookstore on July 16 this year, a record high since it was reopened to the public in 2013.Some 4,000 books were brought home on the first day, T reported.Customers are allowed to borrow up to two books valued

43、 under 150 yuan per visit after registering with an app and paying the 99 yuan deposit fee (押金)All books on sale in the bookstore are available for sharing.Returned books that are damaged are sold at a discount.The bookstore also provides a bonus for bookworms.People who finish reading 12 books in t

44、hree months receive eight percent of their deposit back, and members can be rewarded one yuan for every book read.“We want to bring down the cost of reading so people could read more books,” Xu Xinwei, who helps run the bookstore, told T.Some parents buy a lot of books for their children, but they u

45、sually end up collecting dust as their children grow up.Similarly, some popular novels for young people also fall out of fashion, according to Xu.“Books are more effectively circulated when theyre shared.”【解题导语】这篇短文介绍安徽省合肥市成立了世界上第一家共享书店,吸引了更多的读者。28The bookstore becomes a shared one _.Ato make more m

46、oneyBto inspire more people to readCto make more room for new booksDto recommend new books解析:选B细节理解题。根据第一段中的“in a move meant to encourage more reading among Chinese citizens”可知这个书店成为一家共享书店是为了让更多的公民阅读。故选C。29What does the underlined phrase “risen to fame” in Paragraph 1 probably mean?ABecome wellknown

47、.BSettled down.CBroken up.DTaken over.解析:选A词义猜测题。根据第一段中popular一词,以及提到这家书店成为世界上第一家共享书店,可见这家书店应该“名声大振”。risen to fame意为“名声大振”。故选A。30What can we infer from the passage?AThe bookstore was once the best in Anhui province.BThe books that are sold here cant be borrowed.CThe cost of reading can be reduced by

48、 sharing the books.DMore than 4,000 books were taken home on July 16 in 2013.解析:选C推理判断题。根据第五段中的“We want to bring down the cost of reading so people could read more books”可推知,共享图书可以降低阅读成本,这样人们可以更多的阅读。故选D。31What does the bookstore do to attract more readers?AThe bookstore encourages parents to buy mor

49、e books for their children.BThe readers are allowed to borrow the books unconditionally.CThe readers who are members can receive one yuan for every book read.DThe bookstore is considering offering a bonus for anyone who likes reading.解析:选C细节理解题。根据第四段中的“and members can be rewarded one yuan for every

50、book read”可知,所有的阅读者都可以得到读一本书一元钱的奖励。故选C。DEach year there is an increasing number of cars on roads and streets as millions of new cars and trucks are produced.One out of every six Americans works at putting together the parts of cars, driving trucks, building roads or filling cars and trucks with gas.

51、Americans wont live without cars!Most Americans would find it hard to think what life would look like without cars.However, some have realized the serious problems of the air pollution that is caused by the car.The polluted air becomes poisonous and dangerous to health.One way to get rid of the poll

52、uted air is to build a car that does not pollute.Thats what several of the large car factories have been trying to do.But to build a clean car is easier said than done.Progress in this field has been slow.Another way is to take the place of the car engine by something else.Inventors are now working

53、on steam cars as well as electric cars.Many makers believe that it will take years to develop a practical model that pleases man.To prevent the world from being polluted by cars, well have to make some changes in the way many of us live.Americans, for example, have to cut down on the number of their

54、 total cars.They are encouraged to travel and go to work by bicycle.Bicycling is thought to help keep the air clean.But this change does not come easily.A large number of workers may find themselves without jobs if a car factory closes down.Thus the problem of air pollution would become less importa

55、nt than that of unemployment.Although cars have led us to a better life, they have also brought us new problems.【解题导语】本文为应用文。介绍了汽车行业对美国的重要性。汽车与现代人的生活息息相关,但由汽车导致的大气污染问题也很严重,给美国带来了许多问题。针对这一问题,本文讨论了一些解决方法:例如生产使用清洁能源的汽车,或者以自行车代替汽车等等。32How many ways to get rid of air pollution are suggested in this artic

56、le by the writer?AFour.BThree.CTwo.DOne.解析:选B细节理解题。第四段“One way to get rid of the polluted air is to build a car that does not pollute.” 消除污染空气的一种方法是生产不污染的汽车。第五段“Another way is to take the place of the car engine by something else.” 另一种方法是用别的东西代替汽车发动机。第六段“well have to make some changes in the way man

57、y of us live.American. Bicycling is thought to help keep the air clean.”可知第三种是鼓励骑自行车。因此有三种方式,故选B。33If the number of cars is cut down, the most serious problem to American workers is _.Ato have no work to doBto keep the air cleanCto get a better lifeDto go to work by bike解析:选A推理判断题。由倒数第二段第一句话“A large

58、 number of workers may find themselves without jobs if a car factory closes down.”可知如果一家汽车厂倒闭,许多工人可能会失业。由此可推断出如果汽车数量减少,就会有人无工作可做,就会失业。分析选项可知A符合题意,故选A。34What is the conclusion (结论)of the writer?ABicycling is the only way out.BThe number of cars must be cut down.CCars bring us nothing but serious prob

59、lems.DCars bring us not only a better life but serious problems.解析:选D推理判断题。通读全文,尤其是最后一段“Although cars have led us to a better life, they have also brought us new problems.”可知,汽车不仅给人们带来了便利,而且给人们带来了一些严重的问题。分析选项可知D项符合题意,故选D。35To reduce pollution, well have to make some changes in the way many of us liv

60、e, EXCEPT that _.AAmericans have to cut down on the number of their total carsBpeople are encouraged to travel and go to work by bicycleCthe number of cars on the roads should be limited every dayDpeople should build more roads and fill cars and trucks with gas解析:选D细节理解题。根据第六段中的“cut down on the numb

61、er of their total cars” 可知“美国人必须减少汽车总数”,与“每天限制道路上的车辆数量”是同义的。因此A与C是正确的。“They are encouraged to travel and go to work by bicycle.”可知“鼓励他们骑自行车旅行和上班。”,因此B是正确的。而D项(人们应该修建更多的道路,给汽车和卡车加油)显然不是改变我们生活方式以此来减少污染。故选D项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。In English, we have a saying that

62、 goes,“Use it or lose it.” It means that if you do not continue to use a skill, you might lose the ability to do so.We can say this about language learning, including learning new words._36_Our reader Banin has a question today.Here is the question:how can I improve my vocabulary?It is a great quest

63、ion! The answer will help many English learners.Here are four things you can do.Read, read, read.Read a lot! Look for new stories, websites, magazines and books on subjects that you enjoy.While reading, try to guess the meanings of new words from their context._37_If there are television shows or fi

64、lms that you love in English, watch them with English subtitles to learn new words and hear how we say them.Write about it.But, dont just read.Write! A great way to practice what you read is to write about it._38_Another thing you can write about is what you did today.If you spent time with a friend

65、 or family member, went to an event, had a delicious meal or did something else, write about it!Learn word forms._39_When you learn a new word, learn its other forms.For example, the word “sleepy” is an adjective.But it has noun, verb and adverb forms.You can make a word form chart in a note book or

66、 wireless device and write a sentence example for each form._40_Another powerful memory tool is word association:use your imagination to create mental images linked to new words.For example, when I say “tasty”, what food image do you see in your mind?Keep that food image in your mind and always ment

67、ally connect it to the word “tasty”Then, the next time you try to remember the word “tasty”, the mental image will appear.AFor example, if you read a web story about the best fitness apps of 2018, write about it.BUse word families.CIf you do not use the new words often, you might forget them.DWritin

68、g can be a great way of properly learning the kind of vocabulary you need to describe your own life and interests.EUse word association.FThen, you can check the meanings in a paper dictionary or online.GHeres another great technique.【解题导语】这是一篇说明文。作者就如何提高词汇量提出了几点有效的方法。36解析:选C由“We can say this about l

69、anguage learning, including learning new words.”可知,这也适用语言学习,包括学习新单词。所以空处是对上文“Use it or lose it.”在学习新单词中的具体解释。故C选项“如果你不经常使用这些新单词,你可能会忘记它们。”符合题意。故C选项切题。37解析:选F由“While reading,try to guess the meanings of new words from their context.”可知,阅读时,试着从上下文中猜测生词的含义。既然是猜测的含义,就存在着错或者对,所以空处解释通过某种手段来核对含义是错还是对。故F选项“

70、然后,你可以在纸质字典或在线上核对它的意思”符合题意。故F选项切题。38解析:选A由“Another thing you can write about is what you did today. If you spent time with a friend or family member, went to an event, had a delicious meal or did something else, write about it!”可知,你可以写的另一件事是你今天所做的。如果你和朋友或家人一起度过一段时间,去参加一个活动,吃一顿美味的饭,或者做点别的事情,就写下来。所以我们

71、判断出空处也应该是写的某个事情的具体内容。故A选项“例如,如果你读了一篇关于2018年最佳健身应用程序的网络故事,你就可以写下来。”符合题意。故A选项切题。39解析:选G由“When you learn a new word, learn its other forms.”可知,当你学习一个新词时,学习它的其他形式。所以空处是为了介绍“当你学习一个新词时,学习它的其他形式”。故G选项“这有其他的好技巧”符合题意。故G选项切题。40解析:选E由“Another powerful memory tool is word association . the mental image will app

72、ear.”可知,另一个强大的记忆工具是单词联想心理形象会出现。整个段落都在讲如何进行单词的联想。故E选项“使用单词的联想”符合题意。故E选项切题。第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C 和 D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I was walking home from school one day and it happened to be a particularly cold and windy day.It was _41_ and I was crazy enough to for

73、get my hats and scarf.You can imagine my cheeks were rosy _42_ and my hands were as numb as they can be.All of a sudden, an old lady _43_ up beside me and asked if I would like a ride _44_.At first, I said it was OK and her _45_ smile melted(融化)away the thought that I should never talk to _46_! We h

74、ad an amazing chat and she was just _47_ a good woman.She told me her _48_ and she dropped me off.I didnt see her or talk to her for about a month and one night as I _49_ her kind gesture, I decided to return the favor.So, I made a lot of _50_ and walked down to her house with my friend.At first I w

75、as a bit _51_ she wouldnt remember me or think that I was a bad man who poisoned cookies but luckily, I was _52_ wrong.She was so happy, and she hugged me and kissed me and seemed so _53_ that someone would do something like that!When I got home my mom told me that she _54_and told my mom on the pho

76、ne that she _55_because she was so touched.She said she would never _56_ the kindness that was given to her! That filled me with such _57_!There really is nothing else joyful like helping _58_and making someones day _59_!Let us never forget the joy we get _60_giving others a hand!【解题导语】这是一篇记叙文。文章讲述了

77、作者去看望在一个寒冷的天气里让自己搭车回家的老妇人,并认识到没有什么事情比帮助他人能让人感到更快乐了。41A.blowingBfreezingCflowingDflying解析:选B考查形容词。根据本空前的“a particularly cold and windy day”可知天气非常寒冷。A.blowing刮起;B.freezing严寒的;C.flowing流动的;D.flying飞行的。故选B。42A.redBpureCwhiteDpale解析:选A考查形容词。根据本空前的“forget my hats and scarf”可知在这么冷的天气里没有戴帽子和围巾,我的脸被冻得通红。A.re

78、d红的;B.pure纯的;C.white白色的;D.pale苍白的。故选A。43A.pickedBturnedCdroveDtook解析:选C考查动词。根据本空后的“asked if I would like a ride”可知一位老妇人开车赶到我身旁,问我是否需要搭车。A.picked挑选;B.turned转动;C.drove驾驶;D.took拿。故选C。44A.hospitalBfamilyCschoolDhome解析:选D考查名词。根据上文“I was walking home from school”可知我是在放学回家的路上。A.hospital医院;B.family家庭;C.scho

79、ol学校;D.home家。故选D。45A.warmBeasy CsimpleDstrange解析:选A考查形容词。根据本空后的“melted (融化) away the thought”可知这位老妇人温暖的笑容打消了我原有的想法。A.warm温暖的;B.easy容易的;C.simple简单的;D.strange奇怪的。故选A。46A.womenBdriversCstrangersDneighbors解析:选C考查名词。根据上文内容可知,我与这位老妇人素不相识,此处是说她温暖的笑容打消了我不与陌生人说话的想法。A.women女人;B.drivers司机;C.strangers陌生人;D.neig

80、hbours邻居。故选C。47A.soBsuchCthatDas解析:选B考查形容词。根据文章语境可知,通过聊天我发现她是如此好的一个人。“sucha(n)形容词可数名词单数”为固定结构,表示“如此的一个”。故选B。48A.numbersBcarCfamilyDaddress解析:选D考查名词。根据下文“walked down to her house with my friend”可知这位老妇人告诉了我她的地址。A.numbers数字;B.car汽车;C.family家庭;D.address地址。故选D。49A.rememberedBforgotCrepeatedDregretted解析:选

81、A考查动词。根据本空后的“I decided to return the favor”可知一个月后的一个晚上我想起了这位老妇人的善行,我决定为她做一点事情。A.remembered想起;B.forgot忘记;C.repeated重复;D.regretted后悔。故选A。50A.breadBsaladCcookiesDsweets解析:选C考查名词。根据下文“think that I was a bad man who poisoned cookies”可知,我为她做了很多饼干。A.bread面包;B.salad沙拉;C.cookies饼干;D.sweets糖果。故选C。51A.nervousB

82、disappointedCconfusedDworried解析:选D考查形容词。根据本空后的“she wouldnt remember me or think that I was a bad man who poisoned cookies”可知我担心她不记得我或把我当成坏人。A.nervous紧张的;B.disappointed失望的;C.confused困惑的;D.worried担心的。故选D。52A.generallyBcompletelyChardlyDusually解析:选B考查副词。根据本空后的“She was so happy, and she hugged me and ki

83、ssed me”可知事实证明我的想法完全错误,她看到我很高兴并热情地拥抱亲吻了我。A.generally一般地;B.completely完全地;C.hardly几乎不;D.usually通常。故选B。53A.puzzledBsurprisedCsatisfiedDfearful解析:选B考查形容词。根据本空后的“that someone would do something like that” 可知我的做法让她感到很惊讶。A.puzzled困惑的;B.surprised吃惊的;C.satisfied满意的;D.fearful可怕的。故选B。54A.visitedBcameCdroveDcal

84、led解析:选D考查动词。根据本空后的“told my mom on the phone”可知这位老妇人打电话给我妈妈。A.visited拜访;B.came来;C.drove驾驶;D.called打电话。故选D。55A.criedBsleptCleftDlaughed解析:选A考查动词。根据本空后的“because she was so touched”可知她感动得哭了。A.cried哭了;B.slept睡觉;C.left离开;D.laughed笑。故选A。56A.permitBpardonCforgetDimagine解析:选C考查动词。根据文章语境可知,她说永远也不会忘记我的好意。A.pe

85、rmit允许;B.pardon原谅;C.forget忘记;D.imagine想象。故选C。57A.sadnessBinterestCpuzzleDhappiness解析:选D考查名词。根据本空后的“There really is nothing else joyful.”可知,听到老妇人这样说,我的心里充满了幸福。A.sadness悲哀;B.interest兴趣;C.puzzle困惑;D.happiness幸福。故选D。58A.othersBthe otherCanotherDother解析:选A考查代词。根据文章语境可知,此处是说没有什么事情比帮助他人更让人感到快乐的事情了。A.others

86、其他人;B.the other另一个(两者中);C.another另一个(三者/三者以上中);D.other别的。故选A。59A.busierBbrighterCeasierDharder解析:选B考查形容词。上文说帮助他人,此处是说使别人的天空变得更明亮。A.busier更忙碌;B.brighter更明亮;C.easier更容易;D.harder更难的。故选B。60A.forBinCbyDon解析:选C考查介词。根据文章语境可知,此处是说让我们永远不要忘记通过帮助别人而获得的快乐。A.for为了;B.in在之内;C.by通过;D.on在之上。故选C。第二节(共10小题,每小题1.5分,满分1

87、5分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。When I was a kid, Mom used to cook food for us.One night after 61._ (spend) a long hard day at work, Mom placed a plate of bread jam and 62._ (extreme) burnt toast(烤面包) in front of my dad, I was waiting 63._ (see) if he noticed it.However, while eating his toast.Da

88、d just asked me 64._ my day was at school.I dont remember what I told him that night,65._ I do remember I heard Mom apologizing to Dad for burning the toast.Ill never forget what Dad said,“Honey, I love burnt toast.”Later that night, I 66._ (go) to kiss Daddy good night and asked him if he really li

89、ked his toast burned.He gave me 67._ big hug and said,“Your mamma put in a long hard day at work today, really 68._ (tire)Besides, a burnt toast never hurts but cold words do!”What Ive learned over the years 69._ (be) that learning to accept each others faults is one of the most important 70._ (key)

90、 to creating a healthy, growing and lasting relationship.【解题导语】文章讲述作者的妈妈将面包烤焦了,但是爸爸不但没有怪她而且说烤焦的面包很好吃。作者从中领悟到学会理解,学会接受别人的错误是创造健康,持久关系的最重要的关键之一。61解析:考查非谓语动词。因为after是介词,其后的动词应用动名词形式,所以此处应用spend的动名词形式,故此空用spending。答案:spending62解析:考查副词。句意:妈妈放了一碟面包酱和极度烤焦的面包放在爸爸面前。用副词修饰形容词,所以修饰形容词burnt应用extreme的副词形式,故此空用ex

91、tremely。答案:extremely63解析:考查非谓语动词。句意:我在等着看他是否注意到了。此处用动词不定式作目的状语,故此空用to see。答案:to see64解析:考查宾语从句。句意:爸爸只是问我在学校的日子怎么样。此处how意为“如何”,故此空用how。答案:how65解析:考查连词。“我不记得那天晚上我告诉他什么了”和“我的确记得”之间存在转折关系,此处意为“但是”,故此空用but。答案:but 66解析:考查动词的时态。根据后面的“and asked him.”可知,此空也应该用一般过去时,故用went。答案:went67解析:考查冠词。句意:他给了我一个大大的拥抱。因为表示

92、“一”的概念时需用不定冠词,故此空用a。答案:a68解析:考查形容词。句意:你妈妈今天工作了一整天,真的很疲惫。这里用形容词作结果状语,故这里用tired。答案:tired69解析:考查主谓一致。主语从句作主语,谓语用单数。根据此句时态,可知这里用is。答案:is70解析:考查名词。句意:这么多年我学到的是学会接受别人的错误是创造健康、和谐、持久关系最重要的关键之一。one of其中之一,后接名词复数。故这里用keys。答案:keys第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共

93、有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用( )划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Last year, my father promised when I did well in my exams, he would give me the special prize.After that I worked hardly and finally got very good

94、marks.Knowing my dream was to see some real snow, my parents took me a local ski resort(滑雪胜地)for my winter holiday.As we climb through the mountains, we saw the snow on the tree.No one in my family had ever been touched snow before.We were all exciting like little children but delighted to play with

95、 the snow! We picked the snow up, made snowballs and threw it at each other!答案:Last year, my father promised I did well in my exams, he would give me special prize.After that I worked and finally got very good marks.Knowing my dream was to see some real snow, my parents took me a local ski resort(滑雪

96、胜地)for my winter holiday.As we through the mountains, we saw the snow on the .No one in my family had ever touched snow before.We were all like little children delighted to play with the snow! We picked the snow up, made snowballs and threw at each other!第二节书面表达(满分25分)假定你是李华,2020年奥运会将要在日本东京举办,现在正在全球

97、招募志愿者,你希望成为其中一员。请根据以下要点提示用英语给组委会写一封申请信。要点提示:1个人情况:年龄、性别、学历 (高中);2个人条件:英语好、爱好运动、善于交往、乐于助人、熟悉当地情况;3承诺:提供最佳服务。注意:1词数100左右,开头和结尾已为你写好(不计入总词数);2可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Sir./Madam,My name is Li Hua.I would like to apply to work as a volunteer for the Tokyo Olympic Games._Yours,Li HuaOne possible version:Dear

98、Sir/Madam,My name is Li Hua.I would like to apply to work as a volunteer for the Tokyo Olympic Games.I am a boy/girl of 17 and I am studying at high school now.I am good at English and I can communicate with foreign tourists in English fluently.I believe I can do a good job in the Games.First, I lik

99、e sports and I know the place very well.Second, I get along well with others, which is especially important for a volunteer.Third, Im ready to give help whenever it is needed.My promise is to offer the best service to the people at the Games.Please consider my request, and Im looking forward to your early reply.Yours ,Li Hua高考资源网版权所有,侵权必究!

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1