1、第一单元过关检测(时间:90分钟满分:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFestivalsaroundtheworldRakshaBandhanThis is a Hindu festival held in August.Sisters give their brothers a rakhi,a bracelet made of thread.In return,the brothers promise to care for their sisters.Moomba
2、This takes place each year in Melbourne,Australia.There are boat races in the Yarra River,parades and art shows.USIndependenceDayThis is held on 4th July.The US flag is flown from buildings and people hold parties to celebrate the birth of the nation.BastilleDayOn 14th July,people in France celebrat
3、e this occasion with flags and fireworks.It marks the start of the French Revolution.MayDayThe 1st of May is the day when northern Europeans welcome spring.People wear green leaves and dance outdoors.CarnivalinRiodeJaneiroThis is a four-day festival when thousands of people in costume dance the samb
4、a through the streets.JoanofArcJoan of Arc,the French girl-soldier is honoured on the 30th of May.It was the day she was burnt to death by the English in 1431.1.Which of the following is NOT one of the activities on the Moomba Festival?A.Boat races.B.Parades.C.Art shows.D.Dancing the samba.答案:D解析:细节
5、理解题。由Moomba中的“ThereareboatracesintheYarraRiver,paradesandartshows.”可知选D项。2.Which festival marks the day when the nation was set up?A.US Independence Day.B.May Day.C.Bastille Day.D.Carnival in Rio de Janeiro.答案:A解析:细节理解题。由USIndependenceDay中的“peopleholdpartiestocelebratethebirthofthenation”可知选A项。3.Whi
6、ch festival is held in memory of a famous person?A.Moomba.B.Bastille Day.C.Raksha Bandhan.D.Joan of Arc.答案:D解析:细节理解题。由JoanofArc中的“ItwasthedayshewasburnttodeathbytheEnglishin1431.”可知选D项。BA long time ago,I was returning from my friends house.My father parked the car in front of our house.We were openi
7、ng the gate when suddenly we noticed two puppies run onto our lawn.They were differently coloured one was brown as a cup of coffee with its tail and ear hair dipped in black while the other puppy was a biscuit colour with the tip of its tail dipped in white and its forehead had a white spot.And that
8、s why we named them Coffee and Biscuit.Coffee is female and Biscuit is male.In other words they both are twins by a minute.Well,since then they have been with us.Now here comes the shocking part.Coffee has been with us only for one year and 11 months.Guess why?Coffee will soon be sent away.At this t
9、ime it is known that dogs have a sense of temper and start biting people that come near them.And so with a lot of arguing I let my parents take Coffee to a farmers far away.They tried to assure me that Coffee would have a great time.But Biscuit and I couldnt stand the pain of losing a friend and a s
10、ister.After a month,the night before Christmas I made my Christmas wish:I wished that Coffee would come back to me on Santas sleigh (雪橇).The next morning,I woke up to hear the singing of birds.I jumped out of bed and ran towards the Christmas tree.There were almost 100 presents.We started to open ou
11、r gifts.In the end there was just one remaining.It was wrapped in a green gift paper and tied with a red ribbon.I opened it up and guessed who jumped out.It was my lost Coffee.She looked absolutely beautiful.My parents explained that she had been scratching the front door last night!4.The story main
12、ly tells .A.a lovely and little pet was recoveredB.the author gave up his petC.the pet can bring a whole world of happinessD.people should protect dogs答案:A解析:主旨大意题。这篇文章叙述了作者父母把一只顽皮的小狗送给了他人,而这只小狗竟然在圣诞节的前夜跑回来,并被父母当礼物送给作者的故事。即这只小狗失而复得,故选A项。5.The features of the dogs are that .A.Coffees ear is brownB.Bi
13、scuit likes to eat biscuits terriblyC.Coffee has a black tailD.Biscuits forehead has a white spot答案:D解析:细节理解题。根据第二段中的第一句可知Coffee的毛皮是棕色的,但尾巴和耳朵的毛有黑色,而Biscuit是饼干的颜色,但尾巴梢上有白色,前额有白色斑点。故选D项。6.The author had got Coffee lost .A.because it often fought with BiscuitB.because his parents disliked the dog at h
14、omeC.because it began attacking peopleD.because it got lost when going out答案:C解析:细节理解题。根据文章第三段中的“Atthistimeitisknownthatdogshaveasenseoftemperandstartbitingpeoplethatcomenearthem.”可知,这么大的狗开始有脾气了,开始咬走近它们的人。故选C项。7.What can we infer from the passage?A.Coffee will be thrown away after Christmas.B.His pa
15、rents will never give Coffee away again.C.The author is always worried about Coffee.D.His parents hardly bought presents for the author.答案:B解析:推理判断题。根据文章最后一段可知,父母看到小狗挠门时便把它作为礼物送给了作者,看到作者因小狗失而复得而那么高兴,父母一定会把小狗留下来,故选B项。CThe Chongyang Festival falls on the 9th day of the ninth month of the Chinese lunar
16、 calendar,so it is also known as the Double Ninth Festival.The festival is held in the golden season of autumn,at harvest-time.The bright clear weather and the joy of bringing in the harvest make for a festival happy atmosphere.The Chongyang Festival is usually perfect for outdoor activities.Climbin
17、g a mountain,carrying a spray of dogwood(茱萸) and drinking chrysanthemum(菊花) wine have become the traditional activities of the festival.The dogwood is a plant with a strong fragrance(香气),and is often used as a Chinese herbal medicine.People in ancient times believed it could drive away evil spirits
18、and prevent one from getting a chill(寒意) in late autumn.So its history as a medicine goes back many centuries.But the custom of carrying a spray of dogwood during the Double Ninth Festival is slowly dying out and many people in the cities do not even know what a dogwood spray looks like.Early in Han
19、 Dynasty,about 2000 years ago,people used to climb a high platform outside the capital city of Changan on the occasion of the Chongyang Festival.For many,it was the last outing of the year before the onset of winter.The custom evolved(发展成) into present form,when people go climbing to get some exerci
20、ses as well as enjoy the autumn scenery.But what about those people who live in plains far from any mountain?The problem is solved by going for a picnic and eating cakes.The Chinese word for “cake” is “Gao”,a homonym(同音异义词) of the Chinese word for “high”.Mountains are high,so eating cakes can,by a s
21、tretch of the imagination,take the place of going for a climb.8.Why do people carry a spray of dogwood on Chongyang Festival?A.Because the dogwood is a plant with a strong fragrance.B.Because the dogwood can be used as a Chinese herbal medicine.C.Because the dogwood has a long history as a medicine.
22、D.Because people believed the dogwood could drive away evil spirits and prevent one from chill.答案:D解析:细节理解题。根据第三段的“Peopleinancienttimesbelieveditcoulddriveawayevilspiritsandpreventonefromgettingachillinlateautumn.”可知佩戴茱萸的原因。9.People now climb mountains on the Chongyang Festival .A.to have a last out
23、ing of the year before the onset of winterB.to get some dogwoodsC.to climb a high platformD.to get some exercise as well as enjoy the beautiful autumn scenery答案:D解析:细节理解题。根据第四段的“Thecustomevolvedintopresentform,whenpeoplegoclimbingtogetsomeexercisesaswellasenjoytheautumnscenery.”可知选D项。10.People livin
24、g in plains far from mountains eat cakes because .A.the Chinese word for “cake” is “Gao”B.the Chinese word “Gao” for “cake” has the same sound with the Chinese word for “high”C.they often take cakes to go for a picnic on the festivalD.they like eating cakes答案:B解析:细节理解题。最后一段讲的是平原地区的人们过重阳节的习俗,他们远离大山,无
25、法登高。由于在汉语中,“糕”与“高”同音,他们用吃糕的方式庆祝重阳节。11.Which of the following is TRUE?A.The Double Ninth Festival is on September 9th.B.People climbed mountains to celebrate the Chongyang Festival in Han Dynasty.C.People often celebrate the Chongyang Festival in the open air.D.Eating cakes is just like climbing moun
26、tains.答案:C解析:细节理解题。根据第二段的“TheChongyangFestivalisusuallyperfectforoutdooractivities.becomethetraditionalactivitiesofthefestival.”可知,人们经常在户外庆祝重阳节。DFebruary has long been a month of romance.With the sweet smell of roses in the air,romantic films hit cinemas and love stories fill newspapers and magazine
27、s.On the 14th day,it is customary for a boy to take his girlfriend out to dinner,buy her flowers and chocolates,write poems,sing to her or even spell out her name with rose petals!This is the scene that greets you on Valentines Day,named after Valentine who was a priest in the third century Rome.Whe
28、n the emperor decided that single men made better soldiers than those with wives,he banned marriage.But Valentine continued to perform marriage ceremonies for young lovers in secret.When his actions were discovered,the emperor had him put to death.While in prison,it is said that Valentine fell in lo
29、ve with the daughter of his prison guard.Before his death,he wrote her a letter,which he signed “From your Valentine”,an expression that is still in use today.Valentine died for what he believed in and so he was made a Saint,as well as becoming one of historys most romantic figures.Nowadays,Valentin
30、es Day wins the same popularity among Chinese young people.It is a time when students “dont want to be alone” according to Gao Shunjie,a student reporter for 21stCenturyTeens in Jinling High School,Nanjing.Some of her classmates are planning to make Valentines cards for parents,teachers and friends.
31、Others want to hold parties at which they will exchange small gifts and eat heartshaped cakes.The idea is to have fun and encourage people to share in the spirit of St.Valentine.12.Why is February a month of romance?A.Because people will enjoy the pleasant feeling that the sweet smell roses bring th
32、em.B.Because a lot of romantic films will be on show in February.C.Because people can read a lot of love stories in newspapers or magazines.D.Because Valentines Day is on the 14th February,when many romantic things will happen.答案:D解析:细节理解题。根据第二段可知,在2月14日这一天,男孩通常都要邀请女朋友共赴晚餐,还要为女朋友买花和巧克力,为她写诗,为她歌唱,所以二
33、月份会有许多浪漫的事情发生。13.The emperor banned marriage,because he .A.was not satisfied with the marriage ceremonies held by priestsB.thought a single man was better than a married man as a soldierC.envied men marrying womenD.thought marriage was evil答案:B解析:细节理解题。根据第三段最后一句可知,罗马皇帝认为单身男人比有妻子的男人更适合当兵打仗,于是他下令禁止结婚。
34、14.If a girl receives a letter at the end of which “From your Valentine” is signed,the letter is written by .A.a men also called ValentineB.her pet called ValentineC.her boyfriend who is also called ValentineD.her lover 答案:D解析:推理判断题。根据第五段可知,瓦伦丁给狱卒的女儿写了一封信,信中他签上了“来自你的瓦伦丁”,这一措辞沿用至今。据此可以推断,在信尾签有“来自你的瓦伦
35、丁”的应当是女孩子的爱人。15.The purpose of the passage is to tell us .A.a love story happening between Valentine and a daughter of a guardB.the history of Valentines Day and it wins popularity among Chinese young peopleC.a priest who loved bravely facing pressure from the emperorD.that February is a month of ro
36、mance答案:B解析:写作意图题。通读全文内容可知,文章主要帮助我们了解情人节的历史,以及它在中国年轻人当中的普及程度。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Every time the last month of Chinese lunar year nears the end,Chinese communities around the globe are preparing to launch next New Year celebrations.16 Heres something you need
37、 to know about Chinese New Year:17Chinese New Year is the longest national holiday in China and New Years day is the most important date in the Chinese calendar.Chinese New Year is based on the ancient Chinese lunar calendar,falling on the second new moon after winter solstice(冬至)meaning it changes
38、each year.Roughly a sixth of the world will observe Chinese New Year,with celebrations in Singapore and Malaysia,along with other countries with significant Chinese populations.18HowisChineseNewYearcelebrated?Many celebrations take place,including parades,dragon dances,reunions and wonderful dinners
39、.Red clothing is considered essential,as it is said to scare off the mythical monster Nian.Children are traditionally given red envelopes with money inside which they sleep with under their pillows,which is said to bring them good fortune and happiness.19 On Day 2 it is traditional to visit friends
40、and relatives;on Day 3 people tend to stay at home as it is not seen as fortunate to socialise.The final day,Day 15,sees the Lantern Festival,where red Chinese lanterns are released into the sky.Whatdoestheyearoftheroostermean?2017 is the year of the tenth Chinese zodiac(十二生肖),the rooster.20 Those b
41、orn in 1957 or 2017 are fire roosters,and are considered trustworthy,with a strong sense of timekeeping and responsibility at work.They are also thought to be talkative,popular among a crowd and loyal.A.What is Chinese New Year?B.When is Chinese New Year coming?C.Each day has its own celebration.D.H
42、owever,this is the year of the fire rooster.E.It is pronounced “Gong Xi Fa Cai” in Mandarin.F.It is the most important holiday in the Chinese calendar.G.London and San Francisco both claim to host the largest celebrations outside of Asia.答案:1620 FAGCD第二部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面
43、短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Year after year my brothers,sister and I would lie in bed awake on Christmas morning.We were just 21 to hear my fathers voice saying it was all right to22.Usually I was the first one to jump out of bed.I can still 23,my growing eagerness(渴望) for the24 every ye
44、ar.Even now as I 25the boxes of Christmas decorations(装饰品) I can see the same familiar ones:the presents with our birth years on them,our five stockings(长袜),four for the 26,one for the dog.It used to be easy for us to27when to put up the decorations.But now since we all have28and social lives,it is
45、usually a hurried activity.As we get older,the season almost brings a29to a little place in our hearts.The worst was the year after my grandparents had30.We couldnt go to their house to celebrate the holiday any more.31,we just had a get-together in our house.Now when I 32to it,I miss the special 33
46、my grandfather gave me for Christmas.I even miss him 34me “Jessie”,even though I cant 35when people call me that.Things change,not always for the good,36not always for the bad either.And the things that dont 37 have the most important meaning to us,and Im sure they will be there for the38 of our liv
47、es.After all,every time I hear my fathers 39“All right you guys,come on down,nice and slow” and we go down the stairs,first my brother,then me,then my sister,then my older brother,I still40 the true Christmas spirit.21.A.advisingB.startingC.wishingD.forgetting答案:C解析:根据该句后的“UsuallyIwasthefirstonetoju
48、mpoutofbed.”及mygrowingeagerness可知,作者渴望听到父亲的声音。22.A.come upB.come downC.come onD.come out答案:B解析:根据文章最后一段中的comeondown及wegodownthestairs可知,父亲是叫他们下楼,故选comedown。23.A.discoverB.understandC.receiveD.remember答案:D解析:从上文作者对自己在圣诞节早晨急切行为的生动描述中不难看出,作者对圣诞节的记忆很深,所以此处指作者仍然记着自己对圣诞节的渴望。故选remember。24.A.yearB.seasonC.h
49、abitD.result答案:B解析:第三段首句中的theseason提示,此处指圣诞节这个时期。25.A.throw awayB.set downC.look throughD.give up答案:C解析:从冒号后列举的东西可知,作者是说自己翻看圣诞节的礼品盒。故选lookthrough。26.A.kidsB.girlsC.boysD.babies答案:A解析:根据最后一段“firstmybrother,thenme.brother”可知,作者家有4个孩子,选项中girls,boys和babies所指的意思不全面,所以都不对。27.A.wonderB.getC.recordD.decide答
50、案:D解析:本句与下句“itisusuallyahurriedactivity”形成对比,所以可以推知,过去很容易决定什么时候把圣诞节装饰品挂起来。28.A.toysB.ballsC.jobsD.candies答案:C解析:结合本空后的sociallives可以推知,此处指他们都有了自己的工作。29.A.surpriseB.painC.joyD.disappointment答案:B解析:本空后是对一些痛苦经历的描述,所以此处是指节日也会带来痛苦,故选pain。30.A.diedB.failedC.succeededD.married答案:A解析:联系句中的theworst等语境可知,此处指祖父
51、母都去世了。31.A.PossiblyB.IndeedC.InsteadD.Luckily答案:C解析:由于祖父母都去世了,作者不再去祖父母家过节,而是在自己家里团聚。instead“代替”。32.A.move back B.turn backC.step backD.think back答案:D解析:当作者回顾过去的事情的时候,仍然很想念moveback“搬回”;turnback“转身”;stepback“走回”均不符合语境。33.A.giftsB.newsC.repliesD.tools答案:A解析:过圣诞节,祖父自然要送作者礼物,故选gifts。34.A.bringingB.callin
52、gC.tellingD.introducing答案:B解析:这里表述的都是作者对祖父的怀念之情。根据此处语境判断,可知选calling。35.A.followB.listenC.watchD.stand答案:D解析:尽管作者不能忍受其他人叫她的昵称,但她却怀念祖父这么叫,故选stand。36.A.andB.soC.butD.or答案:C解析:根据上下文的逻辑关系可知,此处表示转折意义,而不是表示并列、因果或选择,故排除A、B和D三项。37.A.changeB.growC.appearD.happen答案:A解析:下文中父亲的话语及作者的兄弟姐妹按顺序下楼,都是没有变的东西。故选change。3
53、8.A.beginningB.restC.truthD.happiness答案:B解析:在悲喜变迁中,那些没有改变的东西对作者意义重大,并将伴随作者余生。39.A.lettersB.dreamsC.promisesD.words答案:D解析:引号内是父亲的话语。故选words。40.A.needB.hateC.feelD.doubt答案:C解析:由上文所述内容可知,作者仍然能感受到真正的圣诞节精神。故选feel。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。There are many festivals in Guizhou
54、Province.One of them is Dong New Year,41. falls in the eleventh lunar month after the harvest.In some villages,the festival 42.(take) place in the tenth month.Dong New Year is as 43.(importance) as the Spring Festival.In the days 44.(lead) up to the new year,the Dong people make new clothes,clean th
55、eir houses,and make rice cakes.45. the eve of the New Year,they prepare“cold dish” with bean curd and homemade vinegar.It 46.(give) as an offering to ones ancestors.Dong New Year is 47.(usual) celebrated in many Dong villages in the area of Rongjiang in Guizhou Province.The exact date varies but fal
56、ls during the period late October to early November.Public 48.(celebration) include the Lusheng Festival and water buffalo fighting.Another one,Miao Sisters Festival,is celebrated from the 15th to the 17th day of the third lunar month calendar,when 49.(marry) women make a return to the homes of thei
57、r mothers.At home,they prepare and eat 50.special kind of food,black rice cake.When they return to their own homes,they bring with them some of it and give it to their husbands as gifts.答案:41.which42.takes43.important44.leading45.On46.is given47.usually48.celebrations49.married50.a第三部分写作(共两节,满分35分)第
58、一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I am writing to express my thanks for your kindly help and care during my stay in
59、your country,without that I wouldnt have enjoyed it so much.Helping by you,I had a chance to visit some place of interest in England and experience such unique culture as well as beautiful scenery.I do believe that I had had a better understanding of your country or culture,thanks to your generous h
60、elp.In an addition,the comfortable room,delicious meals and especially your friendly family made myself feel at home during this week.I will be more than pleased if I have the opportunity repay your kindness.I will show you around if you come to China.I am looking forward to your come.答案:第一句:kindlyk
61、ind;thatwhich第二句:HelpingHelped;placeplaces第三句:第一个hadhave;orand第四句:去掉an;myselfme第五句:repay前加to第七句:comecoming第二节书面表达(满分25分)请你根据以下提示用英文介绍一下中国的元宵节 (Chinese Lantern Festival)。名称:元宵节时间:中国阴历一月十五日方式:猜灯谜、观狮舞、做游戏、放烟花等食品:吃元宵意义:象征家庭团圆、幸福;庆祝历史,传承文化要求:1.词数100左右;2.开头已给出,但不计入总词数;3.可适当增加细节,注意行文连贯。参考词汇:灯笼 lantern;元宵 s
62、ticky dumplings;放烟花 light fireworks:灯谜 lantern riddles The Chinese Lantern Festival falls on January 15 on the Chinese Lunar Calendar.参考范文The Chinese Lantern Festival falls on January 15 on the Chinese Lunar Calendar.The Chinese Lantern Festival is our traditional holiday.When the day comes,people w
63、ill carry lanterns and go to the streets at night to watch lion or dragon dances,guess lantern riddles and light fireworks.The sticky,round and sweet dumplings are the traditional food during the festival.In fact,the Chinese name of the festival comes from the food,which is said to represent family unity and happiness.The Lantern Festival is of great importance for us Chinese to celebrate history and keep our culture alive.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有