1、Unit 1 Section Learning about Language & Using Language课时作业.单句语法填空1I would be grateful to you if you give me some advice on how to make friends.2Charlie and his mother often disagree (agree) with each other.They have different opinions on most things.3The old man went through many difficulties and s
2、uffered a lot from them.4I am glad to hear that you have recovered from your heart attack.5Its said that the police had no difficulty finding(find) out the murderer.6Are you getting along nicely with your classmates?7Theyd like to see her daughter settle down, get married and have kids.8The little b
3、oy is tired of listening to the same story.9Youll find it quite helpful to do (do)what you are interested in.10Its time that I should get down to thinking(think) about my future.单句改错1I am not fond of pop music, because I often have trouble understand the words.understandunderstanding2There is much c
4、hance that Bill will recover his injury in time for the race.recover后加from3She joined several passengers singing a song.singing 前加 in4I would be very grateful that if you could meet him at the airport.去掉that5His friend has suffered the illness for some years.suffered后加from.阅读理解AIt was a terribly rai
5、ny wet winter day.While I was walking from the library after getting my university applications (申请) for the next year at the end of my lunch break,a man was walking towards me with two huge boxes of brochures (小册子)I thought,“What on earth is that man trying to do?Carry all those things?”Then all of
6、 a sudden he dropped them all! It was a terrible mess with hundreds of brochures all over the path in front of me!“Oh,no,” I thought.The man sat down and started trying to pick all of the brochures up.I couldnt believe how many people passed by without even caring at all.I thought,“Im not going to b
7、e one of those people who dont care about this man.Im going to help him.”So,even though it was the end of my lunch break from work and I would be late if I stopped to help him,I didnt mind.If I explained what happened,I was sure my boss wouldnt mind too much.So,I helped him pick them all up.Then I a
8、sked if he would like a hand in carrying a box to where he went.He said yes gratefully.I carried one of the heavy boxes.The box I had to carry was very heavyas Im quite a petite (娇小的)girl but I didnt complain.I just helped him with a big smile across my face.We got there and he thanked me very much
9、for helping him out.He also gave me one of these lovely brochures about all the walks in and around the Bay of Plenty.What is a better way to spend my lunchtime than helping someone?Luckily,I wasnt even that late back to work,so nobody minded at all!【解题导语】本文叙述了作者在上班途中助人为乐的故事。说明了一个道理:帮助他人也是一件乐事。1The
10、author was surprised that_.Amany people wouldnt help the manBthe man carried two large boxes of brochuresCthe brochures fell down to the groundDmany people picked up the brochures and went away解析:选A细节理解题。根据第二段的“I couldnt believe.by without even caring at all.”可知作者不相信许多人竟然不愿意帮助这个遇到困难的人。2In the author
11、s opinion,if she helped the man she would _.Amiss her lunchBarrive late for workCbe asked to pay for the brochuresDbe asked to carry a box of brochures解析:选B细节理解题。从第三段的“I would be late if I stopped to help him”可知她如果帮助这个人的话,有可能上班迟到。3How did the man thank the author?AHe invited her for a walk.BHe wrote
12、 her a thankyou letter.CHe offered her a brochure.DHe smiled a big smile at her.解析:选C细节理解题。根据倒数第二段的“He also gave me one of these lovely brochures”可知,他给了作者一本小册子作为回报。4Which of the following opinions does the author agree with?ANever laugh at others.BCarrying something light is wise.CNever speak with a
13、 stranger.DHelping others is much fun.解析:选D推理判断题。本文作者叙述了自己在上班途中,不惜自己迟到而助人为乐的故事。整个故事特别是最后一段说明帮助他人是一件快乐的事情,故选D。BMost of us have suffered the pain of broken friendships.But most friendships can be mended.If theres a broken friendship youd like to mend,try the following advice.Give your friend the benef
14、it of the doubt.Its easy to assume (臆想) the worst.But if a friend had hurt you,he may not even realize hes done so.Its probably true that if someone hurts you,they should have known better.But the fact is that we are all human and we mess things up.You need to give people the benefit of the doubt be
15、cause you will need that,as well.Be active to communicate with your friend.If youve been hurt,your instinct (本能) is probably to pull away and protect yourself.But if you do this,the friendship will likely die.“You need to reach out,” says 20yearold Jamie,who has restored several broken friendships.“
16、Friendships get broken when trust is lost.Both friends need to reach out and demonstrate they are trustworthy.”Be the first to apologize.Even if you were hurt,apologize for anything you did wrong.Give up your right to be proven right.Otherwise the conflict wont be forgotten,as it should be.Walk thro
17、ugh the conflict together.Start by trying to see things from your friends point of view.Talk about the problems openly but kindly.At first,Jessica didnt understand why Joyce stopped talking to her.Then Joyce finally explained that Jessicas teasing (取笑) bothered her.“I finally found out she was angry
18、 because I teased her in front of the boys in our class,”Jessica explained.Jessica meant nothing by her teasing and thought it shouldnt bother Joyce.But when she accepted that it was embarrassing to Joyce, she stopped.Then their friendship could heal.Accept the fact that friendships may change.Nicol
19、e and Michelle had been best friends since preschool(幼儿园)But in college,Michelle suddenly pulled away.“We didnt talk to each other for a while,then tried to reconcile.”Nicole says,“but were just polite acquaintances now.”Its normal for friendships to change.Often two friends just drift apart.Problem
20、s come when one friend tries to hang on while the other friend lets go.If your friend isnt willing to work things out,accept it and move on.But if you are able to reconcile,youll have a friendship thats triedandtrue!【解题导语】本文是一篇议论文。我们大多数人都曾因为友谊破裂而痛苦,但多数友谊是可以修复的。如果你想修复一份破裂的友谊,可以尝试作者给出的建议5How many piec
21、es of advice on mending friendships does the writer give us?AThree.BFour.CFive. DSix.解析:选C细节理解题。根据文章第一段的“try the following advice”以及黑体字为标题的段落概括为依据得出。6Why did Joyce stop talking to Jessica?ABecause Joyce didnt understand Jessica.BBecause what Joyce did was embarrassing to Jessica.CBecause Joyce alway
22、s made fun of Jessica in front of the boys.DBecause Jessica laughed at Joyce in front of the boys in their class.解析:选D推理判断题。文章第四条建议Walk through the conflict together.中提到“I finally found out she was angry.Jessica explained.”这与D项的表述吻合。7Which of the following is TRUE according to the text?AYoud better
23、study advice first if theres a broken friendship.BFriendships will be broken if conflict is lost.CYou should be the first to apologize for anything you did wrong.DIts unacceptable for friendships to change,for its abnormal.解析:选C细节理解题。第三条建议中的“Even if you were hurt,apologize for anything you did wrong
24、.”与C项表述相符合。8What would be the best title for the passage?AHow to Get Rid of a FriendshipBHow to Heal a FriendshipCWhat to Do With a FriendshipDWhat to Solve By a Friendship解析:选B主旨大意题。文章的首段就明确地告诉了我们:我们因友谊破裂而痛苦,但多数友谊是可以修复的。再结合下文提出的修复友谊的五条建议,最后推导出文章的标题应该为B项How to Heal a Friendship,即“如何修复友谊”。.七选五How to
25、Make Friends?Friendship is a very important human relationship and everyone needs good friends.Good friendship has many benefits.It offers companionship,improves selfworth and promotes good health.There are times in our lives such as when we have recently moved into a new town,or changed our jobs or
26、 schools.Such changes often leave us without a friend._1_ But for many of us the process is difficult and requires courage.Below are some helpful suggestions on how to make and keep friends.1Associate with others.The first step to making friends is associating with other people.You can go to public
27、places to meet new people.Besides, you will need to make yourself known by becoming an active member of such places.2Start a conversation.Starting a conversation is the second most important step in making new friends._2_ You can always start the conversation. Being able to make small talk is a very
28、 useful skill in relating with other people.3_3_Choosing friends with common interests is important in building friendship as these interests would always bring you and your friend together. Hanging out will always be a pleasant experience.4Let it grow.It is a good thing to stay in touch. However, t
29、ry not to press your new friend with calls,messages or visits as this would likely wear him or her out and finally you may lose your friend._4_The best friendships are the ones that grow naturally.5Enjoy your friendship.The best way to enjoy your friendship is to allow your friends to be themselves.
30、_5_Try not to change them from who they are to what you want them to be.Become the kind of friend you will want your friend to be to you.ABe cheerful.BDo things together.CDo not wait to be spoken to.DTry not to find fault with your friends.EMaking new friends comes easy for some people.FFor a friend
31、ship to develop you need to stay in touch.GSo you will need to give your friend time to react to you.【解题导语】本文向我们介绍了如何交新朋友。文章提出了几个方法:1.与他人交往;2.不要等着别人先和你说话,自己先开始对话;3.要和朋友一起做一些事;4.你要给你的朋友时间对你做出回应;5.不要对朋友太挑剔。1解析:选E根据后面的“But for many of us the process is difficult and requires courage.”可知但对许多人来说,过程是困难的,需
32、要勇气。由此推测,前面是说的这个过程对一些人来说很容易。E项“Making new friends comes easy for some people.”意为交新朋友对某些人来说很容易。故选E。2解析:选C由后面“You can always start the conversation.”可知你随时可以开始对话,所以前面应该是不要等着别人先和你说话。故选C。3解析:选B根据后面的“as these interests would always bring you and your friend together”可知这些兴趣总是能让你和你的朋友在一起。B项“Do things togeth
33、er.”意为要和朋友一起做一些事。符合文意,故选B。4解析:选G根据前面“try not to press your new friend with calls, messages or visits as this would likely wear him or her out and finally you may lose your friend.”不要通过电话、短信或亲自拜访给你的朋友施加压力,因为这可能会使对方疲惫不堪,最后你会失去友谊。G项“So you will need to give your friend time to react to you.”意为因此你要给你的朋友时间对你做出回应。故选G。5解析:选D由前面一句“.allow your friends to be themselves.”要允许你的朋友们做他们自己,也就是不要对朋友太挑剔。故选D。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有