1、Module 6The Internet and TelecommunicationsSection Integrating Skills & Cultural Corner能力提升.七选五(2019江西临川第二中学模拟)The Internet has opened up a whole new online world for us to meet, chat and go where weve never been before. 1 For anything youre about to send, ask yourself, “Would I say this to the pers
2、ons face?” 2 Repeat the process till you feel sure that youd feel comfortable saying the words to the persons face.If someone in the chat room is rude to you, your instinct (直觉) is to fire back in the same manner. 3 You should either ignore the person, or use your chat software to block the message.
3、If the problem was caused by a disagreement with another member, try to fix the situation by politely discussing it.Everyone was new to the network once. 4 When someone makes a mistake, whether its a stupid question or an unnecessarily long answer, be kind about it.If its a small mistake, you may no
4、t need to say anything.Having good manners yourself doesnt give you the license to correct everyone else. 5 At the same time, if you find you are wrong, be sure to correct yourself and apologize to those that you have offended (冒犯)ABut try not to do so.BIf the answer is no, rewrite and reread.COffer
5、 advice when asked by newcomers.DSpeaking rudely to others can result in trouble.EIt is natural that someone makes mistakes online.FHowever, there are some rules that should be followed when you are online.GIf you do decide to tell someone about a mistake, point it out politely.【语篇解读】这是一篇说明文。网络为我们开启
6、了一个新的世界。然而,网上交流和现实生活中的交流并非完全一致。本文主要讲述了网上聊天时应遵守的规则。1解析:选F下文主要讲述了使用网络应注意的规则,F项起到了承上启下的作用。2解析:选B此空前提到“在发送信息前,应先问自己,当着别人的面我会这样说吗?”,B项回答了这个问题,符合语境。3解析:选A通过空后的建议可知此处应选A项,建议我们不要以同样的方式做出回击。4解析:选C空前首句提到每个人都曾经是上网新人,C项提到当被上网的新人问问题时,我们应该提供建议,承接了上文。5解析:选G空前内容提到自己有礼貌并不意味着要改正其他每个人的错误,故此处选G。.完形填空Nowadays computers
7、have become an important part in our daily life.We 1 in touch with our friends through QQ, we write many short pieces about the wonderful things we are 2 by clicking the keyboard, and sometimes we also 3 computers to do business.Computers have changed our 4 in many aspects.However, here comes the pr
8、oblem: we are too dependent on computers.It is 5 to find that lots of people always make many mistakes in writing with a pen, and some of them even have 6 their inspiration (灵感) because they have got used to 7 articles from computers.There is no 8 that computers have made a great contribution to imp
9、roving our 9 of life, making it easier and more convenient, but we shouldnt ignore the 10 of keeping our ability to do things with our own head.One day, 11 would seem to be everywhere,but we would suffer a lot 12 we become too dependent on them.Imagine that in a (n) 13 where you are required to writ
10、e a paper with your pen. 14 , you find yourself unable to remember the 15 spellings of several words, or that you cannot get your own ideas without 16 for information from a computer, and that would put you into 17 .In short, we are all too dependent on computers nowadays, and 18 this is not a good
11、thing.It may add to our laziness.Now that we have already 19 that, it is time for us to do something to 20 it.【语篇解读】本文是一篇议论文,主要讲述了电脑在给我们带来方便的同时也带来了许多问题。1A.fail BkeepCsucceed Dend解析:选B由首句信息可知,此处应指的是电脑的积极作用,并结合后面的through QQ可知,此处应为通过QQ与朋友们保持联系。keep in touch with“与保持联系”,符合语境。2A.worried about Bbored with
12、Csorry for Dinterested in解析:选D我们通过敲键盘,写一些关于我们感兴趣的事物的小文章。be interested in“对感兴趣”。3A.use BexploreCswitch Drestart解析:选A我们有时也用电脑做生意,表示“使用”用动词use。4A.habit BhobbyClife Dmind解析:选C由文章首句信息以及现实情况可知,电脑在很多方面改变了我们的生活(life)。5A.surprising BexcitingCsatisfying Dinspiring解析:选A许多人在用笔写字的时候总会犯许多错误,这令人吃惊(surprising)。6A.s
13、howed BdiscoveredCimproved Dlost解析:选D有些人甚至失去了(lost)灵感。结合上一句信息及关键词even可知,此处应表示电脑带来的不好的影响。show“显示”,discover“发现”,improve“改善”,均不符合语境。7A.creating BborrowingCcopying Dstealing解析:选C他们中有些人甚至失去了灵感,原因是他们习惯了从电脑上抄袭(copying)文章。8A.doubt BreasonCsecret Dproblem解析:选A毫无疑问,电脑对于改善我们的生活质量作出了很大的贡献。所以此处选doubt,构成“There is
14、 no doubt that.”句型。9A.direction BqualityClength Dtype解析:选B参见上题解析。10A.possibility BimportanceCcondition Dsituation解析:选B结合语境可知,作者认为应用大脑思考、写作,而不要过分依赖电脑,因此可推知我们不应忽视用大脑做事的能力的重要性(importance)。11A.letters BemailsCmessages Dcomputers解析:选D根据语境及常识可知,此处指电脑似乎将会无处不在,下文中的them指的也是computers。12A.before BthoughCif Dun
15、til解析:选C如果我们过度依赖电脑,我们将会遭遇很多(问题),故选if。13A.state BwayCcase Devent解析:选C根据语境可知,这里描述的是一种情形(case)。14A.However BThereforeCBesides DMoreover解析:选A上下文之间表示转折,故选However。15A.same BcorrectCcommon Dspecial解析:选B形容单词的拼写时应用“错误”或“正确”(correct)。same“相同的”,common“普通的,常见的”,special“特殊的”,均与语境不符。16A.waiting BpreparingCsearchi
16、ng Dcaring解析:选C不从电脑上搜寻信息就没有自己的想法。由空后的for information可知,应选searching。17A.danger BangerCsadness Danxiety解析:选D前面所说的这种情形会使你陷入焦虑(anxiety)。其他选项均与语境不符。18A.obviously BfinallyCdirectly Dsimply解析:选A显而易见(obviously),这不是一件好事情。finally“最后”;directly“直接地”;simply“只,仅仅”。19A.designed BdecidedCexperienced Drealized解析:选D由下文中的“it is time for us to do something”可知,我们已经意识到了这种情况。20A.enjoy BchangeCfollow Dforget解析:选B该是采取措施改变(change)这种情况的时候了。1ignore v忽视;不理2license n许可证;特许3aspect n方面4keep in touch with.与保持联系5get used to doing 习惯于做某事
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有