1、Module 4A Social SurveyMy NeighbourhoodSection Integrating Skills & Cultural Corner能力提升.七选五Do you know Australia? Australia is the largest island in the world.It is a little smaller than China.It is in the south of the earth. 1 The population of Australia is nearly as large as that of Shanghai. 2 Th
2、e cities in Australia have got little air or water pollution.The sky is blue and the water is clean.You can clearly see fish swimming in the river.Plants grow very well, too.Last month we visited Perth, the biggest city in Western Australia, and went to an exhibition of wild flowers. 3 We had a wond
3、erful time.Perth is famous for its beautiful wild flowers.Every year Perth has the exhibition of wild flowers in spring.After visiting Perth, we spent the rest of the day in the countryside.We sat down and had a rest near a path at the foot of a hill.It was quiet and we enjoyed ourselves.Suddenly we
4、 heard bells ringing at the top of the hill. 4 There were about three hundred sheep coming towards us down the path. 5 After a short drive from any town, you will find yourself in the middle of white sheep.Sheep,sheep, everywhere are sheep.AThe government has made enough laws to reduce pollution.BAu
5、stralia is the sixth largest country in the world.CAustralia is famous for its sheep and kangaroos.DAustralia is big, but its population is not large.EWhat we saw made us pick up all our things and run back to the car as quickly as we could.FThere we saw a large number of wild flowers we had never s
6、een before.GThe people of Australia are very hardworking.【语篇解读】这是一篇记叙文。文章介绍了澳大利亚及作者去澳大利亚旅游的经历。1解析:选D空的前面提到了澳大利亚的领土,后面说的是澳大利亚的人口,D项(澳大利亚领土面积很大,但是它的人口数量并不多。)在这里起承上启下的作用。2解析:选A从下文可以看出,澳大利亚的污染很少,所以选A项,意为:政府已经制定了足够的法律来减少污染。3解析:选F由上文的“an exhibition of wild flowers”可知,F项符合题意。4解析:选E由“There were about three
7、hundred sheep coming towards us down the path.”可知选E。句意:我们看到的景象使我们捡起我们所有的东西,尽可能快地跑回我们的车里。5解析:选C上下文都提到了羊,所以C项符合题意,意为澳大利亚因为它的羊和袋鼠而出名。.完形填空(2019江西九江一中月考)I was fifteen years old when Dad called my two younger brothers and me into the entertainment room of our house.I was 1 ! I thought we would play games
8、 or even see movies together! “Bring a notebook and something to write with,” said my dad 2 we reached the entertainment room.My brothers and I stopped dead in our tracks and 3 each other in horror! His request was unusual, and our excitement turned to 4 .We 5 that games or movies were not the reaso
9、n we were called out.As we went back for a notebook and pencil, we 6 to think about the reason for this gathering.We thought family meeting was not 7 because Mom was out shopping.In the entertainment room, we found three chairs 8 a huge blackboard.Dad asked us to sit down, “I want your full 9 .We ar
10、e going to have a weekly meeting every Saturday morning.That is 10 Ive called you here,” he said,sounding businesslike.“Im going to teach you what Ive learned about life.So take it 11 .”For the next five years, rain or sunshine, in sickness or in health.Dad 12 us once a week.He taught us on a variet
11、y of 13 manners, the importance of education, respect for others,home repairs, and the list went 14 .We filled one notebook after another, which we all 15 well.As I came to my eighteenth birthday, the lessons became 16 lessons and then every other month, until they slowly drifted away.My brothers an
12、d I were older, and we had school activities, sports activities and job responsibilities that became very 17 to manage.Its been years now since we had those classes with Dad.We are 18 with careers (事业) and wives of our own.Very often, 19 , one of us has a situation where we need help from Dad.At thi
13、s time, we 20 take out our notebooks;we neednt call home.【语篇解读】本文主要讲了作者被爸爸第一次带到娱乐室时很兴奋,结果后来失望地发现在娱乐室里不是玩,而是学习。在那里爸爸教会他们很多知识,使得他们受益终生。1A.surprised BeagerCdisappointed Dexcited解析:选D因为第一次进入娱乐室,所以会很兴奋。第4空前的“excitement”也是提示。surprised吃惊的;eager急切的;disappointed失望的;excited兴奋的。2A.unless BbeforeCuntil Dsince解析
14、:选B在我们进入娱乐室之前,爸爸让我们带上笔记本和写字的东西。before在之前,故选B。3A.stare at Baim atCseek for Dpay attention to解析:选A我和我的兄弟们停在路上,惊恐地盯着对方。stare at盯着看;aim at目标是;seek for寻找;pay attention to注意。4A.amazement BsadnessCfear Drelief解析:选C我们的兴奋一下子变成了担心。amazement惊奇;sadness难过;fear担心;relief欣慰。5A.decided BappreciatedChoped Dadmitted解析
15、:选B我们意识到游戏和电影不是我们被叫出来的原因。appreciate意识到。6A.wanted BcontinuedCrefused Dforgot解析:选B当我们回去拿铅笔和笔记本时,我们继续考虑为什么要来这里聚会。want想要;continue继续;refuse拒绝;forget忘记。7A.convenient BimportantCinteresting Dpossible解析:选D我们认为家庭聚会是不可能的,因为妈妈外出购物了。convenient方便的;important重要的;interesting令人感兴趣的;possible可能的。8A.turning to Bconnect
16、ing withCfaced with Dmaking up解析:选C在娱乐室里,我们发现面对着黑板有三把椅子。turn to求助于;connect with连接;face with面对;make up组成。9A.attention BimaginationCattraction Dconsideration解析:选A我需要你们全部的注意力。attention注意力;imagination想象力;attraction吸引力;consideration考虑。10A.because BwhenCwhere Dwhy解析:选D此处表示那就是为什么我叫你们到这里来,故选D。11A.seriously
17、BlogicallyChopefully Dfaithfully解析:选Atake it seriously认真对待。seriously认真地;logically符合逻辑地;hopefully有希望地;faithfully真诚地。12A.protected BhelpedCtaught Djoined解析:选C爸爸一周教我们一次,故选C。13A.methods BcontentsCproblems Dsubjects解析:选D他教我们各种科目。method方法;content内容;problem问题;subject主题,科目。14A.on BwithCup Dby解析:选A学习的科目名单还在继
18、续。go on继续;go with相伴;go up上升;go by经过。15A.used BkeptCunderstood Dknew解析:选B我们写满一个又一个笔记本,我们一直好好地保留着它们。16A.weekly BregularCmonthly Dinformal解析:选C当我十八岁时,这种课变成了每月一次,后来变成了每隔一个月一次。monthly每月的。17A.foolish BdifficultCnecessary Dunusual解析:选B我和我的兄弟们都长大了,我们有学校活动、体育活动和工作职责,都很难去做。foolish傻的;difficult难的;necessary必要的;u
19、nusual不寻常的。18A.grown BfamiliarCbored Dcareful解析:选A我们已经长大了,有了自己的事业和妻子。grown长大的;familiar熟悉的;bored烦躁的;careful关心的。19A.instead BthereforeChowever Dbesides解析:选C然而,经常我们当中有人需要爸爸的帮助。instead相反地;therefore因此;however然而;besides另外。20A.just BseldomCstill Dhardly解析:选A此时,我们只需要拿出我们的笔记本,不需要给家里打电话。因为爸爸早就教会了我们很多知识,都记在那个笔记本上。just只是;seldom很少;still仍然;hardly几乎不。1exhibition n展览2path n小路3entertainment n娱乐4gathering n聚集;集会5drift away 渐渐离开
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有