1、第四单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Would you like to go to my friends birthday party with me tomorrow,Ted?M:I wish I could,but I cant go anywhere tomorrow because I have to be at a conf
2、erence.1.What does the man mean?A.He will attend the womans party.B.He must stay at home tomorrow.C.He will be having a meeting tomorrow.答案CW:David said he would quit his job at our school.M:Really? Why would he do that?W:His friend started a firm in London.She wanted David to help her.2.Why would D
3、avid quit his job?A.To go back to school.B.To work for his friend.C.To start his own firm.答案BM:Jane,Im going out for a while.W:But you have an appointment with Mr Douglas at three oclock.M:Well,please make it another day.3.What does the man tell Jane to do?A.Postpone his appointment.B.Meet Mr Dougla
4、s.C.Return at 3 oclock.答案AM:How did your dancing lesson go today?W:Exciting!But it was hard work.I really need a rest now.M:Yeah,I can see that.Go and get relaxed.4.How does the woman feel now?A.Relaxed.B.Excited.C.Tired.答案CM:Lets go to the movies at the Student Club at the weekend.W:Id like to,but
5、Im going to a lecture by Dr Smith.Thanks anyway.5.What is the woman going to do at the weekend?A.Go to a lecture.B.Go to the cinema.C.Go to the Student Club.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,
6、回答第6、7题。W:Wow,this festival is tons of fun.M:Yeah,Im so glad we came here.W:Riding that spinning ride was a lot of fun!And I liked the ferris wheel,too.M:You could see for miles and miles at the top!W:Its a good thing were not scared of heights.M:Yeah.We should go to that concert stage later.W:OK,Iv
7、e been hearing some good music all day from there.M:Festivals are so cool.W:I agree.Lets go see if we can find our friends.M:Okay.6.Where does the conversation most probably take place?A.In a concert hall.B.In a theatre.C.In a theme park.答案C7.What will the speakers do?A.To look for their friends.B.T
8、o take the ferris wheel.C.To ride the spinning ride.答案A听第7段材料,回答第8至10题。M:Hi,Peggy.W:Hi,Sam.You look like youre in a hurry.M:I am.Ive got to go and get some flowers.W:Roses? Do you have a date tonight?M:No,but you know my friend Julia,dont you?W:Sure,I used to be her neighbour.M:Well,she hurt her bac
9、k.W:Oh,no.How did that happen?M:She fell in the bathroom.W:I hope it isnt too serious.M:Well,shes going to be OK,but she has to stay in bed for a while.8.Who does the man buy some flowers for?A.His aunt.B.His friend.C.His neighbour.答案B9.What happened to Julia?A.She hurt her back.B.She hurt her foot.
10、C.She hurt her neck.答案A10.Where did Julia fall?A.In the kitchen.B.In the living room.C.In the bathroom.答案C听第8段材料,回答第11至13题。W:Ive sent out the invitations for the dinner party,Darling.M:Thats good.Now what should we do?W:Weve got to plan the menu.M:Oh,thats right.Do you have anything in mind?W:I thin
11、k Im going to make the chicken salad we had at Pompa last time.Remember I asked the cook for the recipe?M:Yeah,but did you forget that Linda doesnt eat chicken?W:Linda?Oh,my Gosh!I forgot to invite her!Shell be mad at me.It just slipped my mind.M:Well,its not too late yet.Ill make a phone call.Dont
12、worry.W:Thanks!I think Im getting old!M:Looks like you ARE!11.Whats the possible relationship between the speakers?A.Teacher and student.B.Waitress and customer.C.Husband and wife.答案C12.How will the man inform Linda of the party?A.Write a letter.B.Make a call.C.Send an email.答案B13.What are the speak
13、ers talking about?A.Preparations for the dinner party.B.People to be invited to the party.C.The restaurant to go to for the party.答案A听第9段材料,回答第14至17题。W:Hey Mark.Hows it going?M:Not too bad.Im just deciding what I want to do for New Year.W:Oh yeah?M:Yeah,I can either go to my friends party or go to T
14、imes Square.W:Thats cool,but Ive heard Times Square was too crowded.M:Interesting.But you heard some good things too?W:Yeah,another friend of mine had a great time being one of those people.M:Thats funny.Ill have to make an educated decision.W:Honestly,I think just getting together with friends is t
15、he best celebration.M:Yeah,thats true.What are you doing?W:Having a few friends over to my house.M:Oh,that sounds nice.W:Yeah,it should be fun.Did you make any New Years resolutions?M:I havent thought of any yet.Well hey,I have to go call my friend now.W:Alright,Ill see you in a little while.14.How
16、does one of the womans friends find Times Square?A.It was very big.B.It was very crowded.C.It was very boring.答案B15.What does the woman think is the best celebration?A.Getting together with family members.B.Staying with friends.C.Going out to play.答案B16.Who does the man have to call?A.His teacher.B.
17、His parents.C.His friend.答案C17.What are the speakers discussing?A.New Years plan.B.New Years party.C.Visiting relatives.答案A听第10段材料,回答第18至20题。Today lets talk about what to pay attention to if you plan to invite someone over to your house or if you are invited to a party.When making an invitation,you
18、should telephone friends,speak to friends yourself,or send out written notes.A written invitation should include the date,time,place,and a description of the occasion.If you are invited to dinner at someones home,it is wise to arrive 10 minutes late.The host may need time to deal with many other thi
19、ngs besides preparing the dinner.Although some people think it is welcome,it is not necessary to bring flowers or gifts when you are invited to lunch or dinner,except on special occasions,such as a birthday.If you want to bring something,it should be small and simple,such as a book,a box of candy or
20、 a bottle of wine.I hope this is helpful.Thanks for listening!18.What should we do when we make an invitation?A.Speak to our friends ourselves.B.Ask others to tell our friends.C.Wait for our friends to ask us.答案A19.When will we arrive if we are invited to someones house?A.10 minutes earlier.B.10 min
21、utes late.C.Half an hour late.答案B20.What does the speaker mainly talk about?A.Invitations.B.Suggestions.C.Apology.答案A第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题,每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AI think a close friend is someone you get on well with,who helps you when you have problems,who gives yo
22、u advice,and who always has time for you.I didnt use to have many close friends when I was at school because I was very shy,but now I have several.They are all women.I think its difficult to have a close friend of the opposite sex.MarieI think a close friend is someone who youve known for a long tim
23、e,and who you still get on with.They have similar hobbies to you so you can do things together.Ive got three close friends who I was at middle school with and we often go out together (without our parents of course).We often go camping,play football,or walk outside in the open air.DavidIm not sure h
24、ow to answer the question because I dont really have any close friends.I know a lot of people but mainly through work,and the social occasions when we meet are business dinners,things like that.I think if you come from a really close family,friends are a bit unnecessary.I like spending my free time
25、with my family.RichardFor me close friends are the people you spend your free time with.I go out at weekends with a group of people,and they are all my close friends.Theyre also people who live near me.I dont think you can have close friends at a distance because you need to be able to see each othe
26、r often.But I dont think you need to be doing the same things.I mean Im at school but none of my friends are.Anna【语篇解读】本文是一篇应用文,分别介绍了四个人对于真正的友谊的理解和看法。21.Who doesnt think women and men can be close friends?A.Marie.B.David.C.Richard.D.Anna.答案A解析细节理解题。根据第一个人Marie的观点“Ithinkitsdifficulttohaveaclosefriend
27、oftheoppositesex.”可知,Marie认为异性很难成为亲密的朋友。22.What does Richard say about friends?A.They need to have much in common.B.Theyre less important than family.C.They must work in the same place.D.They come from social occasions.答案B解析细节理解题。根据第三个人Richard的观点“Ithinkifyoucomefromareallyclosefamily,friendsareabitu
28、nnecessary.”可知,Richard认为朋友没有家人重要。23.What do we know about Annas friends?A.They are all women.B.They all do the same things.C.They do not live far away.D.They are all college students.答案C解析细节理解题。根据第四个人Anna的观点“Theyrealsopeoplewholivenearme.Idontthinkyoucanhaveclosefriendsatadistancebecauseyouneedtobea
29、bletoseeeachotheroften.”可知,Anna和她亲密的朋友住得很近。BFarah was sitting in the kitchen going over the party list with her mother.The exams were over and Farah wanted to invite her friends for a party.“Farah,arent you going to invite Hafsa?” her mother asked.Hafsa had been her best friend since childhood.“Moth
30、er,you know I am now a part of Purple Girls Club and we have some rules about people we can be friends with,” Farah answered.“Really?And what are the rules?” her mother asked.“Well,only very pretty girls can be part of our group.And Hafsa is so.you know.dark.”“I cannot believe it,” her mother said a
31、ngrily.As Farah left the kitchen,her father called her from the living room.Farah went to her father and paled when she saw the exam report in his hands.“Farah,what has happened to your grades?You have failed in Mathematics,” her father said.Farah had no answer.The truth was that the activities of P
32、urple Girls Club left her with very little time for studies.“Farah,it says that you can take part in supplementary exams (补考).If your grades dont improve then,Ill cancel your trip to Spain.” Farah went to her room and called Gina,the leader of Purple Girls Club,“Gina,can you help me to complete my n
33、otes before the exams?” Gina laughed.“Exams?Who cares about exams?”One by one,she called her friends in the club but no one seemed to care or wanted to help.Farah knew Hafsa would help her.Farah also knew Hafsa had been hurt by her,but Hafsa said,“If you need any help,just let me know.We can study t
34、ogether till your exams.” Next Monday,as two friends entered the school together,Gina called out.“Farah,you know our rules.You cannot be friends with those who do not belong to our club.”“Gina,I have a new rule about friendship,” Farah replied.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了一个患难见真情的故事,作者从而懂得了什么是真正的友谊。24.After Fa
35、rah became a member of Purple Girls Club,she chose a friend according to a persons .A.looksB.usual activitiesC.gradesD.favourite colours答案A解析细节理解题。根据第三段Farah回答妈妈的话,再结合第五段第一句可知,作为PurpleGirlsClub的成员,Farah根据人的相貌来选择自己的朋友。25.Farah became pale after going to her father because .A.he didnt allow her to go
36、to SpainB.she didnt do well in her examsC.she had to leave Purple Girls ClubD.he asked her to improve her grades答案B解析细节理解题。根据第七段中的Farah与父亲的一番对话可知,Farah脸色苍白是因为考试考得不好。26.Which word can best describe Hafsa?A.Silly.B.Beautiful.C.Rude.D.Kind.答案D解析推理判断题。根据倒数第二段中的“Ifyouneedanyhelp,justletmeknow.Wecanstudyt
37、ogethertillyourexams.”可知,作者在求助其他朋友无果的时候,是她曾经伤害过的Hafsa帮助了她,由此推断Hafsa很善良。27.What lesson can we learn from the passage?A.A friend in need is a friend indeed.B.A perfect friend will never be found.C.Be slow in choosing a friend.D.Friendship can be developed easily.答案A解析推理判断题。通读全文可知,作者在需要帮助的时候,她的所谓的好朋友并没
38、有帮助她,而曾经被她伤害过的Hafsa却帮助了她。因此我们从本文得到的启示是“患难朋友才是真朋友”。CWe can make mistakes at any age.Some mistakes we make are about money.But most mistakes are about people.“Did Jerry really care when I broke up with Helen?”“When I got that great job,did Jim really feel good about it,as a friend?Or did he envy my lu
39、ck?”“And Paul,why didnt I pick up that he was friendly just because I had a car?” When we look back,doubts like these can make us feel bad.But when we look back,its too late.Why do we go wrong about our friends or our enemies?Sometimes what people say hides their real meaning.And if we dont really l
40、isten,we miss the feeling behind the words.Suppose someone tells you,“Youre a lucky dog.” Thats being friendly.But lucky dog?Theres a bit of envy in those words.Maybe he doesnt see it himself.But bringing in the dog puts you down a little.What he may be saying is that he doesnt think you deserve you
41、r luck.“Just think of all the things you have to be thankful for” is another noise that says one thing and means another.It could mean that the speaker is trying to get you to see your problem as part of your life as a whole.But is he?Wrapped up in this phrase is the thought that your problem isnt i
42、mportant.Its telling you to think of all the starving people in the world when you havent got a date for Saturday night.How can you tell the real meaning behind someones words?One way is to take a good look at the person talking.Do his words fit the way he looks?Does what he says agree with the tone
43、 of voice?His posture?The look in his eyes?Stop and think.The minute you spend thinking about the real meaning of what people say to you may save another mistake.【语篇解读】本文是一篇说明文。本文告诉我们在与他人交往的过程中,要观察别人说话时的表情、语调、姿态和眼神等,通过这些观察可以辨别出别人的真正想法,从而避免交际中出现错误。28.This passage is mainly about .A.how to make friend
44、sB.what to do when you listen to others talkingC.how to avoid mistakes when you communicate with peopleD.why we go wrong with people sometimes答案C解析主旨大意题。根据第一段前三句可知,我们经常犯的错误都是关于人的错误。文章接下来告诉我们如何判断别人的言外之意。同时结合文章最后一段最后一句可知,本文主要告诉我们在与他人交往的过程中如何避免出现错误。29.According to the author,the reason why we go wrong
45、about our friends is that .A.we fail to listen carefully when they talkB.people tend to be annoyed when we check what they sayC.people usually state one thing but mean anotherD.we tend to doubt what our friends say答案C解析推理判断题。根据第二段前三句可知,人们所说的话会隐藏他们真实的含义,如果我们不仔细听,我们可能理解不到说话人所表达的真实意思,这也是我们为什么会和朋友产生误解的原
46、因。30.In the second paragraph,the underlined word “it” refers to .A.being friendly B.lucky dogC.a bit of envyD.your luck答案C解析代词指代题。根据上文“Theresabitofenvyinthosewords.”可知,在别人说你是幸运儿的时候,实际上是有点儿嫉妒的意味,但是说话人自己并没有感觉到这一点。由此推断,it指的是前句中的“abitofenvy”。31.When we listen to a person talking,the most important thing
47、 for us to do is .A.notice the way the person is talkingB.take a good look at the person talkingC.mind his tone,his posture and the look in his eyesD.examine the real meaning of what he says based on his manner,his tone and his posture答案D解析推理判断题。根据最后一段内容可知,作者建议我们观察别人说话时的表情、语调、姿态和眼神等,通过这些观察可以判断出别人真正的
48、想法。DLife affects friendships.As we grow,marry,fight in wars,move across the country or change jobs,old friendships fall away and new ones form.As long as we live,the things around us change,and as long as things change,friendships are affected.When we were children,we had best friends.No matter what
49、 happened we were still friends.We live our lives,however,and do what life calls for us to do,and as we get older,memories fade,faces blur(变得模糊),and even friends names from childhood are forgotten.Do you have a question about friendship?Do you wonder what to do with a friend who is no longer friendl
50、y?Perhaps you will see that you cant control others.If some people want to be your friends,it is their choice.All you can do is treat them well and do the best for them when you are with them.Then you wish them well when they leave.You can talk to old-timers and they will tell you that life is full
51、of incredible(难以置信的) joy and incredible sorrow,and that what bothers you today will one day become a memory and the pain will be gone.Seniors might tell you that you will learn more as you get older.They will tell you that friendships come and friendships go.Sometimes when they go it will hurt you,b
52、ut you will be okay with it.Its the way life works,after all.【语篇解读】本文是一篇议论文,主要阐述了应该如何面对友谊的改变。只要我们活着,周围的事情就会有改变,只要事情有改变,友谊就会受到影响。32.According to the text,what can we learn about friendship?A.Friendship cannot be easily affected by ones family.B.Friends are always around us and will never go away.C.Fr
53、iends in childhood are sometimes forgotten by us.D.Friends in childhood are the best no matter what happens.答案C解析细节理解题。根据第一段中的“Lifeaffectsfriendships.”可排除A和B项。根据第二段中的“evenfriendsnamesfromchildhoodareforgotten”可知,C项正确。33.Intheauthorsopinion,whatshouldwedowithfriendswhoarenolongerfriendly?A.Careaboutt
54、hemanddothebestforthemwhenwearetogether.B.Forgetthemandmakenewfriendswhohavealotincommonwithus.C.Findthereasonwhyourfriendshiphaschanged.D.Doourbesttocontrolthemandmakethemlistentous.答案A解析细节理解题。第三段用疑问句提出了问题,然后用“Allyoucandoistreatthemwellanddothebestforthemwhenyouarewiththem.Thenyouwishthemwellwhenth
55、eyleave.”回答了这一问题,故选A项。34.Whattheold-timersandseniorsinthelastparagraphtellyouaboutfriendshipwill.A.makeyouhavenogoodfriendsB.helpyouhavehealthyunderstandingoffriendshipC.remindyoutoalwayshelpyourfriendsD.leadyoutobeapowerfulman答案B解析推理判断题。根据最后一段所述内容可知,他们讲的关于友谊的内容会帮助你对友谊有健全的理解,故选B项。35.Whichofthefollow
56、ingcouldbethebesttitleofthepassage?A.HowtoShareHappinesswithFriendsB.HowtoDealwithUnfriendlyPeopleC.HowtoMakeGoodFriendsD.HowtoFacetheChangesinFriendship答案D解析主旨大意题。纵观全文,文章主要阐述了如何面对友谊的改变。故D项正确。第二节(共5小题,每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Theres no doubt that when it comes to frie
57、ndship,you want positive people in your life and not negative ones.36Supportwhenyouneedit.With positive friends,you dont need to beg for help when you need it because chances are they will be there for you without asking.37Healthbenefitsofbeingpositive.The more positive friends you have,the better y
58、ou will be at remaining optimistic yourself.38 For example,it helps people to deal with stress and illness better.Health benefits may include lower rates of depression,a greater ability to throw off colds,and a reduced risk of developing disease.Bringoutthebestinyou.39 This means trying new things,a
59、chieving goals,and having the kind of life you dreamed of for yourself.With positive people in your life,youll feel more comfortable sharing your goals because your friends will give you the emotional push you need to go after what you want in life.Attractmorepositivefriends.You naturally attract th
60、e kinds of friends who are most like you.So if youre a downer,youll probably find that negative people flock to you.40 The more you are able to maintain a positive attitude,the more like-minded people youll attract in return.A.Here are some benefits of spending time with positive friends.B.Thats why
61、 youd better surround yourself with positive friends.C.In most cases,they will go out of their way to help you when youre in trouble.D.The same is true for being positive.E.As we all know,there are many benefits of being optimistic.F.Your positive friends will inspire you to be the best you can be.G
62、.Most of the time,you have to ask them to help you when in trouble.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要讲述了拥有积极乐观的朋友具有很多好处。36.A根据下文的几个小标题可知,本文主要介绍拥有积极乐观的朋友的好处,A项引出下文,符合语境。37.C根据小标题可知,本段主要讲的是积极乐观的朋友会主动帮助自己,C项符合语境。38.E根据小标题可知,本段介绍积极乐观对健康的好处,E项承上启下,符合语境,故选E项。39.F根据小标题以及本段内容可知,本段讲的是积极乐观的朋友会激励你成为最好的自己,故选F项。40.D前文讲到,如
63、果你是个沮丧的人,你很可能会发现你身边都是消极悲观的人。下文讲到同样的道理,越是保持积极乐观的态度,就越能吸引志趣相投的人。由此可知D项“积极乐观也是这种情况”符合语境。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Joe and Della were a new couple.They were both interested in artone in painting,the other in music.They lived in a small flat.
64、They loved each other and they were happy.But one day they found that they had spent all their money.One afternoon Della told Joe that she had found a 41 and was to give her three music lessons a week.For that she could get fifteen dollars a week.But Joe was not 42 because he didnt want to stay at h
65、ome,playing with his art while Della was at work.He wanted to earn some money too.Every day they parted in the morning and 43 in the evening.A week 44,Della brought home fifteen dollars,but she looked a little 45.Joe took eighteen dollars out of his pocket.They were both 46to have so much money at h
66、and.The next week,Joe 47 home another eighteen dollars but Della came home with her right hand in a bandage.Joe asked Della what was the 48.Della said,“It was because of an ironI mean a plate of soup spilled on my 49.”“What do you do every day,Della? Do you 50 give music lessons?” Joe asked.“Tell me
67、 the 51!”Della cried.She told Joe that she was working in a laundry,52 shirts.A girl accidentally 53 an iron on her hand and she got a 54 burn.But Della asked Joe how he had guessed that she wasnt giving music lessons.Joe told Della that he worked in the engine-room of the same laundry where she wor
68、ked.They both let out their 55and laughed.【语篇解读】本文是一篇记叙文。Joe和Della是一对新婚夫妇,两人相亲相爱并都有自己的追求。为了养家糊口,两人都瞒着对方外出打工,一场意外使得他们道出实情,原来他们就在同一家洗衣店打工。41.A.pupilB.teacherC.painterD.director答案A解析根据下文的“wastogiveherthreemusiclessonsaweek”可知,她找了个“学生”。42.A.worriedB.busyC.gladD.surprising答案C解析由下文的“becausehedidntwanttost
69、ayathome”可看出,他不愿待在家里,所以不“高兴”。43.A.studiedB.metC.workedD.talked答案B解析根据parted可判断为早上他们“分开”,晚上“相聚”。正好是一对反义词。44.A.passedB.spentC.wastedD.killed答案A解析根据下一段句首的“Thenextweek”可知,此处为一周“过去了”。spend,waste和kill(消磨)都是及物动词。45.A.tiredB.excitedC.fatterD.stranger答案A解析根据下文可知,他们出去是在洗衣店打工,所以回来时有些“疲倦”。46.A.puzzledB.disappoi
70、ntedC.anxiousD.happy答案D解析根据下文的“somuchmoney”可知,他们很“高兴”。47.A.borrowedB.broughtC.appliedD.stored答案B解析根据上文“Dellabroughthomefifteendollars”的提示可知,此处选B项。48.A.resultB.jobC.matterD.bandage答案C解析Joe看到Della的手上缠着绷带,自然就要问“怎么回事?”49.A.footB.faceC.armD.hand答案D解析根据“butDellacamehomewithherrighthandinabandage”可知,D项正确。5
71、0.A.reallyB.oftenC.seldomD.finally答案A解析对所说的原因表示怀疑,因此用really表示真实性。51.A.truthB.causeC.reasonD.incident答案A解析此处Joe要求Della告诉他事情的真相。truth意为“实情”。52.A.makingB.repairingC.ironingD.selling答案C解析上文提到iron,意为“熨斗”,此处为动词,意为“烫;熨”。53.A.picked up B.set downC.poured outD.filled with答案B解析根据Della的手受伤和后面的“onherhand”可知,此处为
72、“放到”她的手上了。setdown意为“放下”。54.A.slightB.badC.softD.hard答案B解析由句意情景可知,此处指烫得“不轻”。55.A.secretsB.lessonsC.ideasD.opinions答案A解析根据上文可知,他们两人都说出了自己的“秘密”。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Friendship is a kind of treasure in our lives.It is actually like a bottle of wine.The longer it 56.(ke
73、ep),the sweeter it will be.It is also like a cup of tea.When we are thirsty,it will be our best 57.(choose),but when we have enough time to enjoy ourselves,it is also the most fragrant drink.58.,in this fast-developing modern society,the reality is not that.More and more people forget 59. (enjoy) th
74、e beauty of life and the beauty of friendship; they work hard in order to gain a 60. (high) position in society and to earn more money for their work.Of course,we dont deny that 61. is important to find a better place in our lives,but we wish more and more people could pay a little more attention 62
75、. themselves and their friends.All of us have to spare some time for personal lives.We have to find the chance to express our emotion and love.When 63. (stay) with our friends,we can release ourselves 64. (complete).We can do whatever we want,we can laugh together,talk together,and even cry together
76、.I should say that being together with our best friends is the most wonderful moment of our lives.As we know,we would feel lonely if we didnt even have a friend,but it doesnt mean we could depend on our friends all the time.There is 65. famous motto saying that “A friend is like a quilt with cotton
77、wadding,but the real thing that keeps you warm is your own temperature.”【语篇解读】本文是一篇议论文。友谊就像一瓶酒,存放的时间越长就越甜。但注意不要过度依赖朋友,因为朋友像棉被,真正温暖你的还是你自己的体温。56.is kept考查动词时态和语态。后句使用将来时,前句相当于条件句,应用一般现在时。keep与主语it之间为动宾关系,需用被动语态。57.choice考查名词。形容词最高级best的后面要接名词,动词choose的名词是choice。58.However考查副词。根据句意可知第二段内容和第一段内容之间为转折关系
78、,所以使用however。59.toenjoy考查非谓语动词。forgettodosth.忘记要做某事;forgetdoingsth忘记做过了某事。60.higher考查形容词比较级。根据后文earnmoremoney可知,此处也应该使用比较级higher。61.it考查代词。分析句子结构可知,本句中it是形式主语,真正的主语是后面的不定式tofindabetterplaceinourlives。62.to考查介词。payattentionto是固定短语,意为“注意”。63.staying考查非谓语动词。句子主语we与动词stay构成主动关系,所以使用动词-ing形式在句中充当状语。plete
79、ly考查副词。在英语中,通常使用副词修饰动词、形容词或副词。65.a考查冠词。motto是一个可数名词,其前应用不定冠词a。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节应用文写作(满分15分)人人都渴望朋友和友谊。为此,有人提出了建立、加深和保持友谊的三要素:1.诚实:建立友谊;2.慷慨大方和乐于分享:加深友谊;3.通情达理:保持友谊。请围绕以上三点,写一篇说明文。注意:1.使用一般现在时态;2.词数80左右。参考词汇:understanding adj.通情达理的n.理解generosity n.慷慨,大方参考范文First,honesty is where friendship starts.
80、Friends must trust each other.If we tell lies,our friends will find out that we arent reliable,which may result in losing friends.Second,generosity means sharing.We can share other valuable things such as studying skills and feelings,etc.Third,understanding makes our friendship last longer.If friend
81、s have quarrels,just put ourselves in our friends shoes,and we can understand them better.As a result,our friendship will be stronger and stronger and last forever.第二节读后续写(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。I just moved to the US,leaving all of my friends in Canada.I dont know what is to com
82、e at the high school I will be attending soon.I am more focused on the yearbook than the future.I come across one of the notesClarissa left there for me.As I read what she left for me from Grade 7,tears escape from my eyes and run across my cheeks.I still remember the first day of Grade 7.Though con
83、fused of where to go,I found my way.I walked as slow as a turtle entering the room,hoping to see a friendly face.I scanned the room and I saw Clarissa,and a couple other girls sitting at the round table.Clarissa waved at me and said,“Hey,come sit with us.” I walked over to the blue chairs.As I sat d
84、own the chair was icy cold.I started the conversation saying,“I honestly still feel like Im in Grade 6.” Clarissa replied,“Same here!” We talked for a little bit until the teacher John M.King walked in with a smile and said,“Hello class!” We knew right there reality started to begin the future.I was
85、 filled with relief that I found someone I could talk to and could become best friends.As the teacher finished up talking about what is going to happen for the first couple of days,Clarissa said,“How do we even get to our second period class?” Our teacher explained how to get there.The bell rang,Cla
86、rissa and I shared the same nervous look.We got up slowly,hoping someone will lead the way.Clarissa grabbed my arm and we walked out together to the next class.I whispered,“Do you know where to go?” She said,“Not a clue,but we will find it together.” She said with a confident smile.After the first m
87、orning of Grade 7,Clarissa and I were starving.We made jokes about each other eating a whole cow.I asked her,“Do you want to have lunch together?” She said,“Yeah,do you want to eat an ice cream and pretzels?” I said,“Sure!” I didnt actually care where we went,as long as there was food.注意:续写词数应为150左右
88、。We walked pretty fast to get the ice cream.To this day,we are still best friends though Im in the US and shes in Canada.参考范文Wewalkedprettyfasttogettheicecream.Clarissa and I hurried into the shop and we both got chocolate-flavored ice cream and some other snacks and sat down in one of the rooms.We
89、talked about our teacher John M.King,and some of our classmates and goals of getting good grades.Over the lunch,Clarissa suggested that we (should) be best friends and help each other with our homework and daily life.I happily agreed.Tothisday,wearestillbestfriendsthoughImintheUSandshesinCanada.We s
90、till talk about whats going on over the phone.We often talk about the happy days we spent together and I often miss her sweet smile.I have made a lot of good friends here,but I often think of Clarissa.Clarissa is a friend who you can tell your deepest secrets.I miss her,but I know Ill see her again,and when we meet,we will probably make small talk and little jokes for a whole day as if I never left.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有